امروز:  سه شنبه، 10 تير ماه، 1404
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 10061      ارسال شده در مورخه : جمعه، 17 ارديبهشت ماه، 1395 - 03:30   ._PRINT.  



شوش - ایران اُنا: در نگاه امروز گردشگری کاملا تغییر یافته است.جذابیت نیشکر به فراموشی سپرده شده است.کاغذ پارس آن ابهت سابق را ندارد، آب شاوور آلوده و ماهیگیری در آن عملا کنار گذاشته شده، آثار باستانی در بلا تکلیفی است.توجهی به کاخ های عظیم شوش نمی شود./ ما از فردای گردشگری در شوش بیمناکیم.



بررسی توانمندی های شوش -19- گردشگری

استاد جعفر دیناروند - رئیس مرکز بررسی های اجتماعی ایران اُنا: نگاه به گردشگری در شوش دارای دو جنبه است.هر یک از افراد با توجه به نیت خود آن را مد نظر قرار می دهند و در باره ی آن قلم فرسایی می نمایند.در شکل اول شوش منبع درآمدزایی است و با توجه به منابع جذب کننده مانند آثار باستانی و نیز وجود دانیال پیامبر و امثال آن این نکته را مهم می دانند و جذب گردشگران خصوصا خارجی ها را راهی برای رفع بیکاری قلمداد می نمایند.به نظر ما این یک نظریه ی اقتصادی است و البته مشکلی هم در مطرح کردنش نیست.

شکل دوم مربوط به جایگاه شوش به عنوان شهری جذاب در طول تاریخ است که در این باب مهاجرت پذیری به دلایل بسیاری و سکنی گزینی در آن اساس تلقی می گردد.در این نظر عواملی که باعث ماندگاری مردم می شود و یا افرادی هر چند به صورت کوتاه مدت آن را زیارت می نمایند مد نظر قرار می گیرد.هر دو نظریه برای خود دارای حایگاه هایی خاص هستند.

دیروز: نگاه ما به دیروز شوش هرگز مربوط به موارد اقتصادی برای کسب درآمد نیست.شوش شهری مهم در ابعاد مختلف بوده که باعث شده تا افرادی به شکل های متفاوت آن را انتخاب نموده و در آن ماندگار شوند.کسانی که چنین نگاهی به شوش داشتند به عوامل مهمی مانند آب و هوای خوب و استعداد کشاورزی و به تبع آن دامداری و تولید نگاه ویژه داشتند.

در کنار آن افرادی بودند که گردشگری برای چپاول را مد نظر قرار دادند و با تهاجم و یا بهتر بگوییم غارت اموال مردمان سخت کوش شوش به آن حمله نمودند.در هر دو صورت جدابیت هایی برای افراد وجود داشت.این نکته که شوش حتی در قبل از تاریخ دارای جاذبه های خاصی بوده انسان را به تفکر وادار می کند.

در دوران باستان شوش به اندازه ای دارای جذابیت بوده که شاهان ساسانی و قبل از آن، انتخاب پایتختی را رقم زدند.در شوش آن زمان که در مقابل شهرهایی مانند هکمتانه یا همدان امروزی و نیز تخت جمشید دارای چه برتری هایی بود که مسئولین مملکت تصمیم گرفتند تا آن را برگزینند؟ سئوالی مهم برای مطالعات آتی است.

به نظر می رسد که گردشگری در این فصل برای بزرگان ایران زمین اساسی داشت که مهم ترین ان ها ملایم بودن زمستان و مدنیت آن با توجه به آب و هوا و رودخانه های پرآب بود.لذت بردن از زندگی در شوش اصلی است که نباید مورد غفلت قرار گیرد.جاذبه های شوش هرگز محدود به زمان های خاصی نبود.

در شوش اسلامی هم ورود برادر خلیفه به شوش نه تنها برای دیدار بلکه دیدن عظمت باستانی شوش بود.جذابیتی که او را وادار کرد تا با وسایل ساده ی آن زمان ساعاتی را در شوش ماندگار شود.ورود موسی اشعری هم نشان دهنده ی نوعی جذابیت بود.گرچه در تاریخ از یافتن غنایم صحبت شده و مقداری نیز حمل گردید اما زیارتگاه حضرت دانیال نیز جاذبه ای خاص داشت زیرا از این بزرگوار در تاریخ فراوان نوشته شده است.

در شوش جدید جاذبه های گردشگری در دو بعد خارجی و داخلی قابل توصیف بود.در آثار باستانی ورود انواع ملیت ها به شوش باعث ساختن مهمانسرای جهانگردان در شوش گردید.تصاویر بسیاری از ورود خارجی ها حکایت دارد.شاید تبلیغات مسیحی ها برای تغییر عقیده ی شوشی ها یکی از مهم ترین جاذبه های آن زمان باشد.

در تشکیل شوش جدید ما جاذبه های ورودی به شوش را عوامل زیر می دانیم.وجود بارگاه جضرت دانیال(ع)،کارخانه ی نیشکر هفت تپه، کاغذسازی پارس، حریر پارس، کارخانه ی قند،موزه، تپه های باستانی، قلعه ی دمورگان، مقبره ی دعبل خزائی، زیارتگاه های امام زادگانی مانند عباس بن علی و شچاخ، رودخانه ی شاوور، بیشه زار شوش، رودخانه ی کرخه،لبنیات سنتی، حیوانات اهلی مانند گاومیش، گوسفند، گاو و بز، انواع حیوانات وحشی مانند شیر، گراز، کفتار، انواع مارهای سمی و غیر سمی،پرندگان بومی مانند انواع کبک ها و سارها در کنار کبوتران چاهی را می توان ذکر نمود.

امروز: در نگاه امروز گردشگری کاملا تغییر یافته است.جذابیت نیشکر به فراموشی سپرده شده است.کاغذ پارس آن ابهت سابق را ندارد، آب شاوور آلوده و ماهیگیری در آن عملا کنار گذاشته شده، آثار باستانی در بلا تکلیفی است.توجهی به کاخ های عظیم شوش نمی شود.بیشتر توجهات به آثار باقی مانده از جنگ است.

کسی از درون بیشه زار ها حمایت نمی کند.جنگل ها رو به نابودی هستند.مدیریت درستی در حفاظت از محیط زیست نیست.دانیال پیامبر به دلایلی که مشخص نیست مورد کم لطفی قرار دارد.دعبل خزائی تنها مکانی برای گذر مردم شده و وسائل جدابی در خود جای نداده است.بیشتر از اینکه تاریخی باشد درآمدزایی اقتصادی است.

فردا: ما از فردای گردشگری در شوش بیمناکیم.اعتقاد ما بر عدم توجه است.نابودی آثار باستانی گرچه ممکن است از جهالت باشد احتمال عمدی بودن را نیز تقویت می کند.شنیده ها حاکی از کنار زدن آن و جایگزینی مواردی مشابه است.فردای گردشگری شوش از این هم بدتر می شود.کاخ اردشیر سال هاست که در حاشیه است و به احتمال زیاد نابود نیز خواهد شد.

گردشگری در امروز شوش بدون زیربناهاست و بنابراین در آینده نیز قابل فروپاشی است.گردشگران داخلی خصوصا در هنگام نوروز با انوع موانع خصوصا در برخورد با مسائل نقلیه هزینه های زیادی را بر آن ها تحمیل می نمایند.شوش پر بار دیروز به بی باری فردا دچار خواهد شد.این هشداری است برای آیندگان که بدانند بر روی گنج خوابیده اند و از آن غافل می شوند.



 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


  
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 آغاز فعالیت رسمی بخش ویژه اخبار شوش  [ جمعه، 11 بهمن ماه، 1392 ] 1495 مشاهده
 گفت و گو با سرباز شوشی اتوبوس حادثه دیده  [ يكشنبه، 6 تير ماه، 1395 ] 707 مشاهده
 شوش شناسی - قسمت اول - مقدمه  [ يكشنبه، 22 شهريور ماه، 1394 ] 1198 مشاهده
 خرد سال ترین شهید دفاع مقدس در جبهه شوش  [ سه شنبه، 15 بهمن ماه، 1392 ] 1315 مشاهده
 سم تقلبی به مزارع گندم شوش خسارت زد  [ سه شنبه، 19 فروردين ماه، 1393 ] 1693 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب