کد خبر:
1009
ارسال شده در مورخه :
دوشنبه، 1 خرداد ماه، 1391 -
03:30
ایران اُنا:پدیده جمعه بازار شهرستان شوش حدود ۴ سال است، به معضلی جدی برای اکثر مردم و بازاریان این منطقه تبدیل شده است. با نگاهی سطحی و گذرا به این موضوع در می یابیم موقعیت شهرستان شوش در جذب مسافران داخلی و توریسم خارجی که وجود بناهای متعدد تاریخی و اماکن مذهبی و همچنین قرار گرفتن در مسیر کاروان راهیان نور با توجه به اینکه این بازار در روزهای تعطیل نیز دایر می باشد، از دلایل به وجود آمدن چنین بازاری است.
|
رضا کرد/ ایران اُنا: پدیده جمعه بازار شهرستان شوش حدود ۴ سال است، به معضلی جدی برای اکثر مردم و بازاریان این منطقه تبدیل شده است.
با نگاهی سطحی و گذرا به این موضوع در می یابیم موقعیت شهرستان شوش در جذب مسافران داخلی و توریسم خارجی که وجود بناهای متعدد تاریخی و اماکن مذهبی و همچنین قرار گرفتن در مسیر کاروان راهیان نور با توجه به اینکه این بازار در روزهای تعطیل نیز دایر می باشد، از دلایل به وجود آمدن چنین بازاری است.
این مسئله از چند نظر قابل بررسی است. مکان این بازار که دست فروشان بساط خود را در آن پهن می کنند، در مسیر جاده ی ترانزیتی اهواز- اندیمشک و در حاشیه ی خیابان اصلی ورودی شوش و درست روبه روی بیمارستان این شهرستان می باشد، طبق قانون خیابان ها و پیاده روها در شهرها منحصرا برای استفاده وسایل نقلیه و عابران پیاده ساخته می شود و حق هر شهروند است بدون مزاحمت در این پیاده روها تردد کند اما مشاهده می شود که این خیابان ها و پیاده روها مکانی برای داد و ستد دست فروشی ها شده است.
این افراد بدون توجه به حقوق دیگر شهروندان بساط خود را در خیابان و پیاده رو پهن کرده و راه عبور آن ها را سد می کنند، وقتی هم که چند نفر برای خرید در این بساط ها جمع می شوند، دیگر عبور و مرور در این خیابان و پیاده رو غیر ممکن می شود.
نکته مهم دیگر اینکه طبق تحقیقات به عمل آمده اکثر فروشندگان آن از شهرها و استان های مرزی هم جوار با این بازار آمده و اقدام به فروش اجناس خود که کیفیت پایین تری نسبت به نوع مرغوب تر خود دارد با قیمت کمتری می نماید و همین امر باعث شده گردشگران و شهروندان شوش نیز بیشتر مایحتاج و اجناس مورد نظر خود را از این بازار تهیه نمایند و این موضوع باعث تاثیر در بازار اصلی شوش گردیده و به وضعیت رکود در آمده است.
با اندکی تامل در می یابیم با مدیریت و سازماندهی صحیح می توان این چالش را به عنوان یک فرصتی بزرگ برای بازاریان و مردم شوش و همچنین مسافران تبدیل نمود.
از آن جا که این بازار خود یک جاذبه ی توریستی هم به شمار می رود، شهرداری و دیگر دستگاه های مرتبط باید مکان مناسبی را مشخص کرده تا در آن جمعه بازار برگذار گردد و با هدایت این دست فروشان سطح خیابان و پیاده رو به این مکان، مشکل شهروندان هنگام استفاده از پیاده روها و خیابان که بساط دست فروشی ها آن ها را شلوغ کرده حل شود و ثانیا از ورود دست فروشان غیر بومی به این مکگان جلوگیری به عمل آورده شود تا بازاریان شوش طی هفته های مختلف فرصت فروش کالاهای مرغوب خود را با حضور در این بازار داشته باشند تا مشکل اصناف شوش نیز حل گردد.
امانت داري و اخلاق مداري
استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع مجاز است.
|