امروز:  شنبه، 3 آذر ماه، 1403
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 1055      ارسال شده در مورخه : سه شنبه، 9 خرداد ماه، 1391 - 03:30   ._PRINT.  



تفسیر خبر

مصر؛ بازگشت به عقب یا حركت به جلو؟

ایران آنلاین: اگر دور اول انتخابات ریاست جمهوری مصر رقابت چهره ها با یكدیگر بود به نظر می رسد رقابت دور دوم نه رقابت چهره ها بلكه رقابت دو قطب اصلی سیاسی در این كشور باشد؛ محافظه كاران نزدیك به نظام پیشین از یك سو و حامیان انقلاب از سوی دیگر.



گرچه كمیسیون عالی انتخابات مصر نتیجه رسمی و نهایی انتخابات ریاست جمهوری این كشور را قرار است فردا سه شنبه اعلام كند، اما گزارش های متعددی از نتایج انتخابات حكایت از این دارد كه پس از آنكه هیچ یك از نامزدهای انتخابات نتوانست بیش از 50 درصد آراء را كسب كند، محمد مرسی و احمد شفیق با كسب آراء بیشتری نسبت به نامزدهای دیگر به دور دوم انتخابات راه یافته اند.

مردم مصر در حالی روزهای سوم و چهارم خرداد ماه به پای صندوق های رای رفتند كه این نخستین انتخابات ریاست جمهوری متكثر و با ساز و كارهای دموكراتیك و قانونی در سه دهه اخیر در این كشور بود.

میزان مشاركت مردم در این انتخابات، 51 درصد از واجدان شرایط یعنی كمتر از رقمی كه برخی پیش از انتخابات پیش بینی می كردند.

برخی پایین بودن مشاركت در انتخابات را در نبود چهره های قوی و ترغیب كننده در میان نامزدهای انتخابات می دانند كه رد صلاحیت برخی از چهره ها نیز در این زمینه موثر بود. برخی دیگر پایین بودن سواد و به طور كلی ضعف توسعه انسانی را علت اصلی این موضوع می دانند و برخی نیز البته بی ثباتی سیاسی ماه های اخیر را در میزان مشاركت پایین مردم بی تاثیر ندانستند.

میزان مشاركت نسبتا پایین مردم تنها شگفتی انتخابات ریاست جمهوری دوره كنونی نبود. راه یافتن احمد شفیق به دور دوم انتخابات نیز بسیاری را در مصر شگفت زده كرد. شگفتی از آن روست كه وی آخرین نخست وزیر رژیم مبارك بوده و بسیاری انتظار داشتند كه با وجود موج تنفر از دوران مبارك، اقبال چندانی از سوی مردم پیدا نكند.

به نظر می رسد كسب جایگاه دوم انتخابات از سوی احمد شفیق بیش از هر چیز نتیجه تكثر نامزدهای دیگر بود كه بیشتر آنها از مخالفان نظام پیشین هستند. به عبارت دیگر گرچه شفیق حدود 25 درصد آراء را به دست آورد اما نباید فراموش كرد كه مجموع آراء نامزدهای دیگر سه برابر آراء وی است. چه بسا اگر این تكثر نامزدهای احزاب و جریانات مخالف نظام پیشین نبود، شفیق نمی توانست به مرحله دوم راه یابد.

به طور كلی آرایی را كه به سبد احمد شفیق ریخته شد می توان به دو دسته تقسیم كرد؛ دسته اول افرادی هستند كه با وجود تحولات یكسال اخیر همچنان دلبسته نظام گذشته و خواهان بازگشت به آن دوران هستند. دسته دوم افرادی هستند كه فارغ از نگاه مثبت یا منفی به نظام گذشته، از بی ثباتی سیاسی و وخامت اوضاع معیشتی به شدت نگران هستند و ترجیح دادند تا با رای به شفیق كه در مقایسه با نامزدهای دیگر تجربه كاری بیشتری دارد، وضعیت بحران زده مصر بهبود یابد.

مرحله دوم انتخابات مصر قرار است روزهای بیست و هفتم و بیست و هشتم خرداد (16 و 17 ژوئن) برگزار شود. نشانه های بسیاری وجود دارد كه انتخابات دور دوم، بیش از آنكه رقابت دو شخص (مرسی-شفیق) باشد، رقابت دو قطب اصلی در فضای سیاسی مصر است. در حالی كه یك سوی این رقابت جریانی است كه به نوعی پاسدار نظم پیشین و در صدد احیای دوباره آن است سوی دیگر این رقابت جریانی است كه به شدت با بازگشت به گذشته مخالف است و خود را پایبند به انقلاب مردم مصر علیه مبارك می داند.

طبیعی است كه در مرحله دوم، هر دو نامزد تلاش خواهند كرد كه رای كسانی را جلب كنند كه به هر نحو در دور اول به آنها رای نداده است. اما پرسش این است كه كدام یك از این نامزدها در این مسیر موفقیت بیشتری خواهد داشت؟

بسیاری از ناظران بخت محمد مرسی را نسبت به احمد شفیق برای جلب آراء مردم در دور دوم بیشتر می دانند. بر این اساس گفته می شود به دلیل اینكه بیشتر نامزدهای انتخابات به غیر از احمد شفیق با وجود اختلافات سیاسی و فكری با یكدیگر، بر سر مخالفت با نظام گذشته و ضرورت نجات انقلاب وفاق دارند. به عنوان مثال حمدین صباحی از ملی گراهای ناصری كه رتبه سوم را كسب كرد و عبدالمنعم ابوالفتوح از اسلام گرایان عضو سابق اخوان كه در این انتخابات در رتبه چهارم قرار گرفته از مخالفان سرسخت نظام مبارك هستند. حتی عمرو موسی نیز كه گرچه در دوره ای وزیر امور خارجه مبارك بود اما بسیاری از افرادی كه به وی رای دادند از میان جریانات لیبرال مخالف دولت مبارك بوده اند. از این رو بعید است افرادی كه به این نامزدها رای دادند در دور دوم رای خود را به جای محمد مرسی به احمد شفیق بدهند.

بر این اساس محمد مرسی و حزب عدالت و آزادی شاخه سیاسی اخوان المسلمین با علم به چنین ظرفیت بالایی برای جلب آراء تلاش برای كسب حمایت از سوی نامزدهای شكست خورده در دور اول را آغاز كردند. آنها در صدد شكل دهی به جبهه ای به نام 'جبهه نجات انقلاب' هستند كه هدف آنها بیشتر رای نه به احمد شفیق به عنوان نماد نظام پیشین مصر است.

هرچند اخوان برای كسب حمایت این افراد و جریان ها ناگزیر به دادن امتیازهایی به آنهاست؛ امتیازهایی همچون تشكیل دولت ائتلافی و مشاركت این افراد و گروه ها در دولت آینده مصر.

البته در سوی دیگر احمد شفیق كه بسیاری وی را نامزد مورد حمایت شورای نظامی حاكم می دانند، نیز تمام تلاش خود را برای جلب آراء مردم می كند. بر خلاف دوره اول شفیق در دوره دوم تلاش می كند تا خود را متفاوت و دور از نظام گذشته نشان دهد. این گفته اخیر وی كه در صورت پیروزی حاضر است نخست وزیری را به اخوان المسلمین بدهد، نشان دهنده تلاش شفیق برای نشان دادن چهره ای متفاوت و دموكراتیك از خود است.

هرچند بسیاری شانس شفیق را برای پیروزی كمتر از مرسی می دانند اما به نظر می رسد احمد شفیق اگر هم در این انتخابات شكست بخورد با توجه به مطرح كردن خود در صحنه سیاسی، در فضای كنونی ظرفیت بالایی در تشكیل گروه مخالف متشكل از وابستگان و حامیان نظام سابق مصر، دارد./ ایرنا



 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


  
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 یک نماینده به نمایندگان استان یزد اضافه شد  [ چهارشنبه، 22 شهريور ماه، 1391 ] 3095 مشاهده
 جبهه پایداری باید پاسخگوی عملکرد دولت باشد  [ چهارشنبه، 28 فروردين ماه، 1392 ] 1329 مشاهده
 استخدام 25 هزار كادر بهداشتی و درمانی در كشور  [ شنبه، 31 تير ماه، 1391 ] 3574 مشاهده
 ادغام موسسات مالی به نفع سهامداران است  [ جمعه، 16 تير ماه، 1391 ] 5915 مشاهده
 شهداي روحاني حجت را بر همه تمام كردند  [ شنبه، 16 بهمن ماه، 1389 ] 6769 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب