امروز:  شنبه، 3 آذر ماه، 1403
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 10831      ارسال شده در مورخه : پنجشنبه، 8 مهر ماه، 1395 - 03:30   ._PRINT.  



تهران - ایران اُنا: تعلل دستگاههای متولی در تنظیم بازار برنج، باعث افزایش بی‌ضابطه قیمت شده و به گفته دست اندرکاران بازار، وزارت جهاد باید با آزادسازی بخشی از ذخایر برنج، نسبت به کنترل قیمت این محصول اقدام کند.




قیمت برنج ایرانی از بهار امسال روندی افزایشی به خود گرفت؛ بسیاری از دست اندرکاران بازار و مسئولان در آن برهه عنوان می‌کردند که با آغاز فصل برداشت و عرضه محصول داخلی به بازار، برنج ارزان خواهد شد.

اما این پیش بینی محقق نشد و شرایط بازار برنج بویژه در تهران به گونه‌ای شد که بسیاری از مسئولان به آن اعتراض کرده و اوضاع قیمتی را در این شهر غیرطبیعی خواندند. گزارش‌های میدانی نیز حاکی از آن بود که قیمت برنج ایرانی در بازار تهران بدون هیچ ضابطه و منطقی همچنان در حال افزایش است.  ضمن اینکه گزارش دوره ای بانک مرکزی از تغییرات قیمت ۱۱ گروه کالایی در هفته منتهی به ۱۹ شهریورماه ۹۵ نشان حاکی از آن بود که طی یکسال گذشته، قیمت برنج ۴۶.۹ درصد افزایش یافته است.

در همین ارتباط دبیرانجمن برنج درباره علت عدم کاهش قیمت برنج در تهران علیرغم شروع فصل برداشت به مهر گفت: قیمت برنج در شمال کشور نسبت به دوماه قبل کاهش یافته است و یک نفر باید پاسخگو باشد که چرا در این شرایط قمیت در تهران این همه افزایش یافته است.

جمیل علیزاده شایق با بیان اینکه سالیان سال است که در اوایل مردادماه و با آغاز فصل برداشت قیمت برنج کاهش پیدا می‌کند، اضافه کرد: حدود ۹۰ درصد از سطح زیرکشت برنج (۵۰۰ هزارهکتار) در دو استان گیلان و مازندران است و بنابراین با آغاز فصل برداشت و عرضه محصول به بازار قیمت‌ها افت می‌کند چراکه همه تولید این مناطق در محدوده زمانی کوتاهی وارد بازار می‌شود و آن را اشباع می‌کند.

به گفته شایق تا عید امسال، تفاوت قیمت بین مراکز تولید و عرضه چندان زیاد نبوده و حدود ۱۰ درصد بوده اما از نوروز ۹۵ این اختلاف بسیار چشمگیر شده است.

دبیرانجمن برنج با انتقاد از عملکرد دستگاههای نظارتی درا ین زمینه تصریح کرد: مسئولان باید پاسخگوی این باشند که چرا اجازه می دهند این همه در حق مصرف کنندگان اجحاف شود.

براساس این گزارش درحالی‌که برخی مسئولان و کارشناسان دستگاه‌های نظارتی را در این زمینه مقصر اعلام کردند، سازمان حمایت مصرف کنندگان وتولیدکنندگان  گرانی برنج را ناشی از کمبود تولید و نبود عرضه کافی به بازار عنوان و اعلام کرد: هشدارهای لازم را در این زمینه به وزارت جهاد کشاورزی داده است.

البته مسئولان وزارت جهادکشاورزی نیز استدلال سازمان حمایت را رد کرده و اعلام کردند: مشکلی در تولید وجود ندارد و اگر برنج عرضه نمی‌شود ربطی به آنها ندارد.

نکته مهم در این میان، پاسکاری دستگاه‌های دولتی به یکدیگر و ناتوانی دستگاههای مسئول در تنظیم بازار است، مساله‌ای که باعث شده مصرف کنندگان آسیب زیادی ببینند. طبق قانون، وزارت جهاد کشاورزی، مسئول تنظیم بازار برنج است.

بدیهی است تاخیر دستگاه‌های مسئول در ورود به تنظیم بازار برنج مهم‌ترین دلیل آشفتگی این روزهای بازار آن است؛ بر همین اساس به نظر می‌رسد مسئولان وزارت جهاد باید در راستای عمل به وظیفه قانونی خود، با در نظر گرفتن منافع برنجکاران شمال که هم اکنون در حال برداشت برنج داخلی هستند، میزان حساب شده ای از ذخایر برنج را  در بازار عرضه کند تا نه برنجکاران شمالی از کاهش غیرمنطقی قیمت متضرر شوند، نه مصرف کنندگان با قیمت های بی ضابطه فعلی تحت فشار قرار گیرند. با عرضه میزان حساب شده برنج در بازار، قیمت بطور طبیعی کاهش خواهد یافت. البته میزان این عرضه نیز نباید به گونه ای باشد که کاهش قیمت شدید باشد و برنجکاران شمال را با زیان روبرو کند. 

برخی کارشناسان معتقدند وزارت جهادکشاورزی از زمانی که مسئولیت تنظیم بازار محصولات مختلف کشاورزی را برعهده گرفته، نتوانسته تعادلی منطقی میان حمایت از تولید داخل و حمایت از مصرف کنندگان برقرار کند و همواره منافع مصرف کنندگان را به بهانه حمایت از تولید داخل، قربانی ناتوانی خود کرده است.  

در این راستا دبیرانجمن برنج با بیان اینکه سپردن وظایف تنظیم بازار به وزارت جهاد کشاورزی کار اشتباهی بود که انجام شد، به خبرنگار مهر گفت: صحبت‌های مسئولان سازمان حمایت نیز شانه خالی کردن از زیربار مسئولیت‌هایی است که آنان بر عهده دارند.

شایق اضافه کرد: مسئولان، خود اذعان دارند که مقداری برنج به صورت غیررسمی و قاچاق وارد کشور می‌شود، ۲ میلیون و ۲۰۰ هزارتن نیز میزان تولید این محصول در سال‌جاری است، وزارت جهاد نیز اجازه واردات حدود ۸۰۰ هزارتن از آن را به کشور می‌دهد بنابراین مشکل کمبود برنج نیست.

وی افزود: واقعا چرا مسئولان متوجه نمی‌شوند وقتی قیمت برنج در مراکز تولید با مراکز عرضه این همه اختلاف دارد بدین معناست که اتفاقی درشهرهای بزرگ درحال رخ دادن است و باید این مشکل را حل کرد؟

رئیس انجمن برنج کشور تاکید کرد: برای حل مشکلات ایجاد شده در بازار برنج، وزارت جهاد کشاورزی بعنوان مسئول تنظیم بازار باید از شرکت بازرگانی دولتی ایران بخواهد که در این ماجرا جدی‌تر ورود کند و وظیفه خود را انجام دهد.

شایق تصریح کرد: وزارت کشاورزی باید بررسی کند در نقاط مختلف چه میزان ذخیره برنج داخلی و خارجی وجود دارد سپس  به درستی آن‌ها را توزیع کند و به وظایف تنظیم بازاری خود عمل نماید.

باید دید طی روزهای آینده واکنش دولت به شرایط پیش آمده چه خواهد بود و وزارت جهاد کشاورزی چه تمهیداتی را برای تنظیم بازار اتخاذ خواهد کرد؟ آیا این وزارتخانه می‌تواند بازار برنج را به گونه‌ای تنظیم کند که هم باعث رضایت مصرف کننده شود و هم کشاورزان آسیب نبینند؟ اقدامی که تاکنون موفق به انجام آن نشده است.



 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


  
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 موج سرما در راه است  [ سه شنبه، 25 آبان ماه، 1395 ] 616 مشاهده
 یارانه نقدی فقط برای خانوارهای نیازمند  [ دوشنبه، 28 بهمن ماه، 1392 ] 1148 مشاهده
 جاماندگان بسته حمایتی چه کسانی هستند؟  [ دوشنبه، 10 دي ماه، 1397 ] 655 مشاهده
 نرخ بیکاری در کشور افزایش یافت  [ دوشنبه، 17 آبان ماه، 1395 ] 2400 مشاهده
 کارمندان منتظر چقدر افزایش حقوق باشند؟  [ شنبه، 7 فروردين ماه، 1395 ] 965 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب