تهران - ایران اُنا: پیشنهاد مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در رابطه با افزایش سن بازنشستگی در حالی مطرح شده است که پیش از این نیز دولت در قالب برنامه ششم توسعه این طرح را لحاظ کرده بود، اما در موعد ارائه برنامه ششم به مجلس این موارد را حذف کرد. |
مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید
راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش
چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد
نماینده شوش: هدف اصلی تروریستها صحن مجلس بود
اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش
هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش
جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش
بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش
تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش
جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان
چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ
نگاهی به جاذبههای گردشگری شهرستان شوش
اداره آموزش و پرورش شوش در احتضار
دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش
ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی
انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش
شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی
نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2
معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش
دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد
تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش
نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1
اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش
وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش
گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ
دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم
اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش
ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش
نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش
اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس
ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود
توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه
وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز
بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز
تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش
آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش
کد خبر: 11031
ارسال شده در مورخه : دوشنبه، 24 آبان ماه، 1395 -
03:30
آرمان- افزایش سن بازنشستگی موضوعی است که سالها مدیران سازمان تامین اجتماعی به دنبال آن بودهاند. حال درخواست مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی مبنی بر افزایش سن بازنشستگی در ایران باعث ایجاد نگرانی در میان کارکنان تحت پوشش بیمه شده است.
حال پیشنهاد مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در رابطه با افزایش سن بازنشستگی در حالی مطرح شده است که پیش از این نیز دولت در قالب برنامه ششم توسعه این طرح را لحاظ کرده بود، اما در موعد ارائه برنامه ششم به مجلس این موارد را حذف کرد. موافقان این پیشنهاد بر این اعتقادند که یکی از راهکارهای کاهش وابستگی صندوقهای بازنشستگی به اعتبارات عمومی افزایش سن و سابقه لازم برای بازنشستگی است. در مقابل نیز مخالفان سرسختی حضور دارند که از دست رفتن فرصتهای شغلی و کاهش کارایی را فقط نمونه کوچکی از تبعات اجرای این طرح میدانند. این مخالفتها در پیشنویس برنامه ششم توسعه تا جایی ادامه پیدا کرد که موجب حذف تبصره افزایش سن بازنشستگی شد. ممنوعیت بازنشستگی پیش از موعد و سختگیریها برای حقوق بازنشستگی از دیگر مواردی بود که دولت برای اجرا در برنامه ششم توسعه مد نظر داشت، اما این موارد نیز به دلیل مخالفتها در پیش نویس اولیه برنامه کنار گذاشته شد. با اینکه مخاطبان اصلی طرح افزایش سن بازنشستگی، سالمندان هستند، اما به نظر میرسد جوانان به عنوان آماج اصلی این پیکان، هدف گرفته شدهاند. تجربه مشابه در کشورهای اروپایی نیز گواه مناسبی برای این سخن است. همین چند سال پیش بود بحران اقتصادی دامنگیر کشورهای عضو اتحادیه اروپا شد و برخی از آن کشورها با بالا بردن سن بازنشستگی تصمیم گرفتند تا مسکنی موقت به اقتصاد خود تزریق کنند. در حالی که انتظار میرفت در این کشورها کارکنان با سابقه کار بالا و در آستانه بازنشستگی اعتراض خود را نسبت به این طرح نشان دهند، جوانان دست به اعتراض زدند. در آن زمان به ویژه جوانان فرانسوی معتقد بودند که با اجرای چنین طرحی تمام امید خود را برای یافتن شغل از دست میدهند و هیچگاه نمیتوانند در شغلی مناسب فعالیت کنند. حال در کشور ما هم که صندوقهای بازنشستگی به تبعیت از کاهش قیمت نفت و افت شاخصهای کلان اقتصادی حال و روز مساعدی ندارند، مسئولان تلاش میکنند با افزایش سن بازنشستگی جان تازهای را به این صندوقهای بدمند. در ابتدا دولت تلاش خود را در قالب پیشنویس برنامه ششم توسعه نشان داد، اما با شکست آن، این بار مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی بر اجرای این طرح اصرار میورزد. چنین طرحهایی به قطع جز سرخوردگی بیشتر جوانان ماحصل دیگری نخواهد داشت. اکنون باید توجه داشت که شمار زیادی از نیروی جوان تحصیلکرده کشور جویای کارند و امکان دستیابی به اشتغال پایدار برای گروه زیادی از جوانان وجود ندارد، بنابراین افزایش سن بازنشستگی چندان منطقی به نظر نمیرسد. اگر قرار است تغییری در سن بازنشستگی ایجاد شود، باید به شرایط حاکم بر جامعه به طور جامع و کامل دقت شود و عوامل زیادی در این زمینه باید مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد.
در هیچ زمانی نمیتوان منافع جمعی را قربانی تامین مالی یک صندوق و یا یک بخش کرد. بسیاری از تحلیلگران اقتصادی اعتقاد دارند در حالی که جوانان بسیاری پشت سد کاریابی باقی ماندهاند، افزایش سن بازنشستگی نمیتواند منطبق بر نیازهای واقعی جامعه باشد. البته نباید این نکته فراموش شود که برخی کارفرمایان به طمع دستیابی به سودهای کوتاهمدت تلاش میکنند تا افراد بازنشسته را استخدام کنند. توجیه این دسته از کارفرمایان این است که بازنشستهها هزینه بیمه روی دستشان نمیگذارند و با حقوق و مزایای کمتر مشغول به فعالیت میشوند. در حالی که با کمی جامعنگری میتوان به این نکته پی برد که بازنشستههایی که مشغول به کار هستند، از کارایی مناسبی برخوردار نیستند و انرژی و خلاقیتی که جوانان دارند هرگز از سوی نیروهای بازنشسته به محیط کار منتقل نمیشود، اما متاسفانه نه تنها مسئولان، بلکه برخی کارفرمایان نیز نگاه مبتنی بر واقعیت ندارند و صرفا با نگاهی تک بعدی ژرف ماجرا را از یاد میبرند. صندوقهای بیمه، تامین اجتماعی و بازنشستگی نیز نهادهای مالی هستند که با دارا بودن منابع فراوان و قابل توجه نقش بسیار مهم و تعیینکنندهای در اقتصاد ایفا میکنند و از اصلیترین تامینکنندگان مالی بازارهای مالی و سرمایه در همه کشورها محسوب میشوند. به همین علت دولتها میکوشند تا علاوه بر حفظ ذخایر ارزش پساندازهای مردم بر ارزش آن نیز بیفزایند. این صندوقها میتوانند به صور مختلف مانند وام، سهام، اوراق قرضه، سپرده بانکی و غیره در تامین مالی کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت مشارکت داشته باشند. به همین علت اکنون که در ایران منابع مالی این صندوقها به خطر افتاده است مسئولان تلاش میکنند تا با راهکارهایی از جمله افزایش سن بازنشستگی از خالی شدن این صندوقها جلوگیری کنند. اما در کنار این موضوع نباید فراموش کرد که به ویژه در دولتهای نهم و دهم حجم زیادی از منابع این صندوقها به غارت رفت و هنوز سرنوشت آنها مشخص نیست. سال گذشته بود که مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری اعلام کرد، داراییهای صندوق بازنشستگی کشور با سه هزار میلیارد تومان کسری مواجه است! در نتیجه برای تامین این صندوقها ابتدا لازم است، منابع غارت شده را پس گرفت و سپس از بروز تخلفات دیگر جلوگیری کرد. در انتها نیز لازم است منابع صندوق را به شکل بهینهای تخصیص داد.
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):
مرتبط باموضوع : وظیفه قوه قضاییه تشویق به اعدام نیست [ جمعه، 9 آبان ماه، 1393 ] 1413 مشاهده
صف دریافت وام ازدواج نصف شد [ شنبه، 8 آذر ماه، 1393 ] 1183 مشاهده
در استقلال یک نفر به جای همه تصمیم می گیرد [ يكشنبه، 5 شهريور ماه، 1396 ] 1206 مشاهده
ایران اُنا و ادامه رسالت خبری در سال 95 [ دوشنبه، 30 اسفند ماه، 1395 ] 607 مشاهده
آزادی عروس قاتل با خواب مادرشوهر [ شنبه، 16 آبان ماه، 1394 ] 1169 مشاهده
|
امتیاز دهی به مطلب
|