کد خبر:
11305
ارسال شده در مورخه :
يكشنبه، 26 دي ماه، 1395 -
03:30
شوش - ایران اُنا: متأسفانه شهرستان شوش علیرغم وفور سرمایه های خدادادی که هر کدام از آنها به تنهایی می تواند یک استانی را شکوفا سازد، در زمینه درآمد و اشتغال بدلیل فقدان یک برنامه ی جامع، متاسفانه از عقب مانده ترین شهرهای استان و حتی کشور در جدول اشتغال جای خوش کرده است.
|
معضل بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز که نیاز به یک عزم جدی و همه جانبه دارد
نگاهی به شهرستان های موفق در اشتغال و درآمد پایدار که نسبت به شوش از فاکتورهای کمتری برخوردارند
*به قلم سعید پورعبدالهی
بي شك از نيازهاي ضروري براي استمرار زندگی، اشتغال و در آمد پایدار می باشد، اساس و بنیه شخصیتی واجتماعی هر فرد منوط به وضعیت اشتغال بوده که سلامتی، نشاط، آبادی و عمران هر جامعه وابسته به وضعيت اشتغال و درآمد آن دارد.
در جامعه دلایل و عناصر مهمی در اشتغال دخيل بوده که میتوان گفت مهم ترين عوامل، امکانات زيست محيطي، جغرافيايي و همچنین سرمایه های مالی و انسانی است.
متأسفانه شهرستان شوش علیرغم وفور سرمایه های خدادادی که هر کدام از آنها به تنهایی میتواند یک استانی را شکوفا سازد، در زمینه درآمد و اشتغال بدلیل فقدان یک برنامه ی جامع، متاسفانه از عقب مانده ترین شهرهای استان و حتی کشور در جدول اشتغال جای خوش کرده است.
بیکاری حدود 15هزارنفر در شهرستانی که 70درصد جمعیت آن روستایی است، چالشی بزرگ و فاجعه انگیز است که نیاز به یک عزم جدی و همه جانبه دارد .
با یک نگاه و مقایسه اجمالی با شهرستان های موفق در اشتغال و درآمد پایدار که نسبت به شوش از فاکتورهای کمتری برخوردارند ، متوجه خواهیم شد که تاثیر گذارترین عامل پیشرفت آنها فاکتورسرمایه ی انسانی چه در بخش دولتی و چه بخش خصوصی است که با تلفیق انها ،نه تنها به شهر خود بلکه برای شهرهای همجوار نیز کارآفرینی نموده اند.
ولی در شوش چه بسا عکس این روند اتفاق می افتد به عنوان مثال: در ماه های گذشته شاهد حضور مسئولین استانی و کشوری در شهرستان ،جهت بازدید و بهره برداری از یک پروژه ی ملی(اشتغال زایی)که تنها عامل موفقیت آن سرمایه ی انسانیست بودیم ، شرکت پاک چوب که توسط همشهری عزیز و موفق و خوش فکر،آقای حمیدحمدانی و برادران وی احداث و مدیریت می گردد ، تنها با دو فاکتور(مدیریت و پشتکار) به عنوان واحد نمونه ی کشوری معرفی میشود، و در کمتر از یک دهه، موفق تر از واحد های پنجاه ساله ی شهرستان(کاغذ پارس و.... )قد علم می نماید به حدی که عالیرتبه ی کشوری را برای بازدید و کلنگ زنی و افتتاح به شهرستان محروم شوش باز میکند تا نه تنها پاک چوب بلکه بقیه ی شرکت هاو کارخانه ها از این حضوراستفاده نمایند ، و در اواخر نیز بدلیل کارشکنی بعضی ادارات که یکی از عوامل اصلی محرومیت شوش بوده تحت فشار قرار گرفته، که به حقانیت مطلب نگارنده صحه میگذارد .
آیا در شوش حمدانی های دیگری وجود ندارند که مسئولین با حمایت و تشویق انها بتوانند دهها پاک چوب ديگری را احداث کنند تا چراغ زندگی صدها خانواده ی شوشی دیگر را روشن نمایند ؟!
البته مشکلات وموانعی در این زمینه وجود دارد ، ازجمله ی آنها فرهنگ غلط اشتغال زایی ، رواج پشت میزنیشنی و وابستگی محض به ادارات دولتی و شرکت ها ، عدم توجه به شهرک های صنعتی ، غفلت از نوع زندگی و معیشت اکثریت مردم شهرستان که غالبا زندگی روستایی دارند، را میتوان نام برد.
لذا شایسته است مسئولین شهرستان با حمایتهای ویژه از سرمایه های ناب وخوش فکر شوشی ، زمینه های اشتغال و فرهنگ کارآفرینی را با توجه به امکانات بومی مهیا و توسعه دهند تا سرمایه های خلاق و مدیر دیگری برای شهرستان شناسایی و پرورش یابند ، و از حجم بیشترین مراجعات به ادارات جهت اشتغال که دغدغه اصلی خانواده ها وجوانان می باشد کاسته شود.
امانت داري و اخلاق مداري
استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع مجاز است.
|