امروز:  جمعه، 2 آذر ماه، 1403
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 11501      ارسال شده در مورخه : شنبه، 30 بهمن ماه، 1395 - 03:30   ._PRINT.  



تهران - ایران اُنا: یک روماتولوژیست گفت: مردم از قدیم می پندارند که در هنگام درد های مفصلی از مواد غذایی چون پای مرغ و پاچه استفاده کنند این تصور غلط در این دوره همچنان در میان مردم رواج دارد.




در گفت و گو با دکتر علیرضا رجایی فوق تخصص مفاصل و عضلات مطرح شد؛

آیا خوردن پای مرغ برای درد پا مفید است؟ / تق تق زانو در چه موقعی خطرناک می شود؟

 

دکتر علیرضا رجایی فوق تخصص مفاصل و عضلات (روماتولوژی) بیان کرد : تروما و ضرباتی که به مفاصل بخصوص مفصل زانو وارد می شود یکی از عمده ترین دلایل بروز عارضه های مفصلی است البته ناگفته نماند افزایش سن اصلی ترین بروز درد های مفصلی تلقی می شود . زانو درد می‌تواند پی‌آمد صدمه دیدن زانو یا بیماری درگیر کننده این مفصل مانند آرتروز باشد و از آنجایی که زانو یک مفصل فعال تحمل کننده وزن و دارای ساختاری پیچیده است، بیش از دیگر مفصل‌ها آسیب می‌بیند.

وی در ادامه افزود :دشواری در راه رفتن ، لنگ زدن ، قفل شدن زانو، تورم، ناتوانی در دراز کردن زانو، تورم و خشکی،ضعف یا ناپایداری، تق تق یا صدا دادن زانو همراه با درد ، ناتوانی در صاف کردن کامل زانو از نشانه های هستند که با مشاهده آن باید به مشکلات مفصلی در زانو شک کنیم و سریعا نزد متخصص برویم .

به گفته وی ، افزایش وزن یکی از دلایل اساسی در پیدایش درد های زانویی محسوب می شود چرا که ثابت شده است آرتروز و ساییدگی زانوها رابطه مستقیمی ‌با افزایش ‌وزن دارد و هرچه وزن بالاتر برود، احتمال ابتلا به آرتروز نیز بیشتر می‌شود. مقدار کم کاهش‌وزن نیز به کاهش درد و علایم ناشی از آرتروز و ساییدگی مفاصل کمک می‌کند همچنین اضافه وزن نه ‌تنها عوارض قلبی و عروقی و بیماری های جدی دیگری را نیز به‌دنبال دارد بلکه موجب درد و سایش مفاصل می‌شود و در سنین بالاتر نیز احتمال اینکه افراد مسن به آرتروز ناشی از اضافه وزن مبتلا شوند بسیار بالا است .


چاقی در کل باعث فشار شدید روی استخوان‌ها و مفاصل می‌شود. افرادی که چاق هستند به‌دلیل وزن بالایی که مفاضل زانو یا قوزک‌های پای آنان تحمل می‌کنند، اغلب به زانو درد یا پیچش مچ پا دچار می‌شوند.

رجایی اظهار کرد : بی تحریکی بعد از فاکتور های سن و وزن در ردیف سوم عوامل پیدایش زانو درد قرار دارد .امروزه به دلیل تغییر در سبک زندگی و افزایش تکنولوژی ، تحرک و فعالیت های بدنی انسان ها بسیار کاهش یافته است .بالای 50درصد از افراد جامعه ما دچار افزایش وزن هستند این بدان معناست که فشار به مفاصل ازجمله زانو ، مچ پا ،کمر و گردن بسیار می شود و با گذر زمان مفاصل این نواحی دچار تخریب جدی می شود .

این متخصص یادآور شد : وزرش در جلوگیری و بهبودی درد های مفصلی بخصوص زانو حرف اول را می زند لازم به ذکر است خیلی از مردم می پندارند که چون درگیر عارضه های مفصلی هستند نباید مفاصل خود را حرکت دهند ،خیر اینگونه نیست و با این کار حتی باعث نا مساعد شدن اوضاع نیز می شوند و بسیار توصیه می شود افراد روزانه در سطح کاملا صاف حداقل 30 دقیقه پیاده روی تند داشته باشند و اکیدا در سطح شیب دار(سربالایی و سرپایینی) پیاده روی نکنند .

وی در پاسخ به این پرسش که آیا غذاهایی چون پای مرغ،پاچه و... برای بهبود درد زانو موثر است یا خیر گفت : از گذشته در میان مردم جا افتاده است در هنگام درد های مفصلی از مواد غذایی چون پای مرغ و پاچه استفاده کنند این تصور غلط در این دوره همچنان ادامه دارد و مردم نمی دانند با مصرف این دسته از غذاها دارای چربی مضاعف اند و فرد را دچار اضافه وزن شدید می کند و همان طور که گفتم چاقی یکی از علل شایع درد های زانویی است.بسیار توصیه می شود افرادی که درگیر درد های مفصلی هستند در رابطه با رژیم غذاییشان با یک متخصص مشورت نمایند .

به گفته وی ، مواد خوراکی هستند که در کاهش درد های زانویی موثراند مانند : سنجد ، آووکادو ،زنجبیل ،روغن ماهی ،میوه های سرشار از ویتامین C ، سبزیجات،سویا و... از جمله مواد غذایی اثبات شده ای هستند که مصرف آنها درد را کاهش می دهد .

همچنین درد پا، زانو، شانه و... را با مصرف روزی 8 لیوان آب در مدت کوتاهی می توان بهبود بخشید. به گفته محققان آب عنصر سازنده غضروف است که از قسمت انتهای استخوان و مفصل ها محافظت می کند، مایعات موجود در بدن ودیسک های نرم در ستون فقرات را نرم و روان می کند.

رجایی در پاسخ به این سوال که آیا تق تق زانو هنگام نشستن و برخاستن می تواند علامت هشدار دهنده ای باشد به جام جم آنلاین گفت : خیر ، اگر تق تق زانو ها و مفاصل بدون درد باشد مشکلی را به دنبال ندارد اما اگر این صداها همراه با درد خفیفی باشد بله می تواند یک نشانه خطر را با خود به همراه داشته باشد .

این فوق تخصص مفاصل و عضلات در رابطه با مصرف خودسرانه داروهای غضروف ساز متذکر شد : در ارتباط با مصرف قرص‌های غضروف‌ساز، ضد آرتروز که توسط کانال های مجازی و ماهواره‌ای تبلیغ می‌شود به جرات می توان گفت بسیاری از این داروها مشکل بیمار را رفع نکرده و تنها سبب زیان مالی و مشکلاتی در سیستم ایمنی بدن می شود علاوه بر آن مصرف خودسرانه دارو باعث پیدایش بیماری های جدی تر در افراد می شود .

همچنین طی مطالعات انجام شده تاکنون مستندات کافی برای اینکه اثبات کند این داروها می تواند غضروف ساز باشد و یا غضروف تخریب شده را ترمیم کنند پیدا نشده است.

وی به زنان توصیه کرد : کفش های پاشنه بلند که شاهد استفاده بی رویه زنان در این نوع از کفش ها هستیم باید گقت یکی از معضل های اساسی پیدایش زانو درد در زنان استفاده از همین کفش های نامناسب است .خانم هایی که دائما از کفشهای پاشنه بلند استفاده می کنید منتظر عارضه های مفصلی مخصوصا مفصل زانو و مچ پا باشید چرا که هنگامی که کفش های نامناسب به پا میکنیم تمامی وزن در نواحی زانو و کمر متمرکز می شوند و قطعا در دراز مدت عارضه های شدید مفصلی را به دنبال دارند .

رجایی در پایان خاطرنشان کرد: یکی دیگر از عارضه های کفش های پاشنه بلند آسیب جدی است که به مچ پا وارد می شود زیرا در این حالت مچ پا بسیار پیچ می خورد. لازم به ذکر است کفش مناسب کفشی است که جلویش پهن باشد ،انگشتان پا آزادانه حرکت کنند ، هیچ فشاری روی انگشتان نباشد ، انگشتان ها در کفش خم نشده باشد و کفی بسیار تخت و سفت نداشته باشد و اندازه 1.5 سانت پاشنه برای کفش ها ایده آل ترین اندازه پاشنه است .

بیتا نوروزی



 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


  
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 اژه‌ای: مشخص شدن لیست دارایی‌ها  [ پنجشنبه، 10 بهمن ماه، 1392 ] 933 مشاهده
 انتصاب معاون پژوهش های سیاسی ایران اُنا  [ شنبه، 30 خرداد ماه، 1394 ] 1290 مشاهده
 هر شب با یک داستان واقعی/ بیراهه . . .  [ پنجشنبه، 15 آبان ماه، 1393 ] 1850 مشاهده
 جستجوی پیکر مطهر شهدا در عراق ادامه دارد  [ شنبه، 7 دي ماه، 1398 ] 632 مشاهده
 نیاز مستمر به خون در روزهای سرد  [ پنجشنبه، 14 دي ماه، 1396 ] 459 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب