امروز:  پنجشنبه، 26 تير ماه، 1404
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 12104      ارسال شده در مورخه : دوشنبه، 23 مرداد ماه، 1396 - 03:30   ._PRINT.  



تهران - ایران اُنا: گویا نظام بانکی خود به این نتیجه رسیده که باید نرخ سود را کاهش دهد؛ به همین دلیل چراغ خاموش، نرخ سود را کاهش داده؛ اگرچه هنوز برای جذب سپرده بیشتر دست و پا می زند.




نرخ سود بانکی این روزها یکی از پردردسرترین و پرحاشیه ترین پرونده هایی است که از سوی بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار در دستور کار قرار گرفته است و هنوز هم تا این لحظه، دولت برای کاهش نرخ سود، به جمع بندی خاصی نرسیده است. حال خود بانکها دست به کار شده و نرخ سود را چراغ خاموش کاهش داده اند؛ در حالیکه هنوز هم مردم، تردیدهای بسیاری بر روی سپرده گذاری کردن یا نکردن در بانکها دارند و بیشتر به دنبال این هستند که با اوضاع بد اقتصادی، پول خود را در جایی سرمایه گذاری کنند که سود بیشتری به آنها بدهد.

همین چند وقت پیش بود که یک مقام مسئول در بانک مرکزی، خبر از برنامه شورای پول و اعتبار برای تثبیت نرخ سود بانکی داده و اعلام کرده بود که در مرحله اول، هدف اصلی بانک مرکزی و دولت این است که نرخ سود را در عمل، در حد و حدود نرخ های مصوب قبلی نگه دارد و پس از  آن، اقدام به تغییر در نرخ سود به سمت کاهش نماید.  

تمام این ها در شرایطی است که خود نظام بانکی با محوریت بانکهای خصوصی، چندی پیش در یک اقدام داوطلبانه، تصمیم بر این گرفتند که نرخ سود را کاهش دهند؛ اما با گذشت زمان خودشان هم به آن پایبند نبودند و این امر، عاملی برای بروز مشکلات دومینووار در نظام بانکی کشور شد.

واقعیت این است که تعیین نرخ سود آن هم به صورت دستوری، هیچگاه در نظام بانکی ایران جواب نداده و همواره بودند بانکهایی که خودشان این نرخ مصوب را دور بزنند و به دلیل مشکلاتی که در جذب منابع مالی و سپرده های مردم دارند، نرخ شکنی کرده و سودهای بالاتری را به سپرده گذاران پیشنهاد دهند؛ اما همه می دانستند که ادامه این مسیر در مدت زمان طولانی، چندان امکان پذیر نبوده و بالاخره یک روز، نظام بانکی را متوقف می کند.

اکنون اما خود بانکها بعد از نرخ شکنی که در دور گذشته تعیین نرخ سود از سوی شورای پول و اعتبار داشتند، به این نتیجه رسیدند که ادامه مسیر دیگر کم کم نفسشان را بریده و نمی توانند نرخ های بالایی را به سپرده گذاران خود پیشنهاد دهند؛ بنابراین خود دست به کار شده و پیش از اینکه بیانیه یا مصوبه ای داشته باشند، نرخ را در شعب خود کاهش داده اند.

نکته دیگر اما، اعلام ولی الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است که اواخر فروردین ماه اعلام کرد که گزارشی را در دست تدوین و تهیه دارد تا بر اساس آن، نرخ سود بانکی را کاهش دهد؛ البته از آن زمان که در دولت یازدهم هم رقم خورد، هنوز شورای پول و اعتبار جلسه ای به منظور بررسی نرخ سود بانکی یا نداشته یا حداقل مصوبه ای از آن بیرون نیامده است.

اکنون باجه نشینان می گویند که اخذ سپرده از مردم سخت شده؛ ولی به نوعی مردم هم چاره ای جز این ندارند که پول خود را به نظام بانکی بسپارند، چراکه راهکار دیگری در شرایط کنونی پیش روی آنها قرار ندارد؛ در این رابطه البته باید به این نکته هم توجه داشت که بانکها خود شرایط را به گونه ای پیش می برند که مردم دیگر قدرت مانور زیادی را در دریافت نرخ های بالا برای سپرده های خود نداشته باشند.

گویا نظام بانکی خود دیگر یارای ادامه روند کنونی را ندارد و باید یک جایی هم که شده، اعطای نرخ سود بالا را متوقف کند؛ سپرده گذاران هم به دلیل اینکه تاکنون جای مطمئن تری از نظام بانکی برای دریافت سود بدون ریسک پیدا نکرده اند، خود را با نظام بانکی همراه می کنند.

در این رابطه کارمند شعبه یکی از بانکها می گوید: روند آرام کاهش نرخ سود سپرده های بانکی آغاز شده است، اما این به معنای آن نیست که نرخ از مصوبه کنونی شورای پول و اعتبار پایین تر بیاید، بلکه نرخ ها در همان حد و حدود مصوبه قبلی شورای پول و اعتبار تثبیت شود.

او از طرحی برای جذب سپرده صحبت به میان می آورد که بر مبنای آن، باید دو میلیون تومان از سپرده بلوکه شده و اگرچه به آن، سود تعلق می گیرد، اما به هرحال نرخ سود کوتاه مدت را به جای ده درصد سایر بانکها، به پانزده درصد می رساند.

وی می افزاید: نرخ سود سپرده های بانکی کوتاه مدت شورای پول و اعتبار ده درصد در نظر گرفته شده، در حالیکه اکنون ما ۱۵ درصد سود می دهیم؛ اما طرح های دیگری هم هستند که نرخ سود را برای سپرده های بلندمدت تعریف می کنند و تا ۱۸ و ۱۹ درصد هم بالا می رود.

یکی دیگر از کارمندان شعب بانکی با اشاره به تمرکز بیشتر بانکها بر روی جذب سپرده از طریق صندوق های قابل معامله خود می گوید: به نظر می رسد که صندوق بانکها هنوز هم جذاب است و مردم در آن سپرده گذاری می کنند؛ اما به هرحال دولت و بانک مرکزی تاکید دارد که نرخ سود این صندوق ها نیز بالا نباشد و بر هم زننده بازار نرخ سود بانکی نشود.

وی می افزاید: ما اکنون برای سپرده های بلندمدت حداقل سپرده را ۳ میلیون تومان تعیین کرده ایم، اما به ازای یکسال آن در قابل صندوق های خود، ۱۹ درصد سود می پردازیم؛ در حالیکه در مواردی ۲۰ تا ۲۱ درصد سود هم داده ایم.

به هرحال باید منتظر ماند و دید که آیا در هفته های ابتدایی دولت دوازدهم، شورای پول و اعتبار نرخ سود بانکی را کاهش می دهد، یا اینکه ابتدا می خواهد که کار تثبیت نرخ را عملیاتی کرده و از بانکها مطمئن شود، بعد از آن کار کاهش نرخ سود را کاهش دهد.



 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


  
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 رکود بی‌سابقه در بازار خودرو  [ شنبه، 24 آبان ماه، 1393 ] 1276 مشاهده
 سایه رکود بر بازار دیجیتال  [ جمعه، 11 بهمن ماه، 1392 ] 1488 مشاهده
 کاهش 40درصدی مصرف بنزین  [ جمعه، 12 ارديبهشت ماه، 1393 ] 957 مشاهده
 حداقل وحداکثرعیدی امسال کارگران و کارمندان  [ دوشنبه، 21 بهمن ماه، 1392 ] 846 مشاهده
 احتمال کاهش نرخ سود سپرده بانکی به 15 درصد  [ سه شنبه، 28 ارديبهشت ماه، 1395 ] 1010 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب