با توقف عملیات تعریض پل شهید ناجیان بر روی رودخانه کرخه مسیر حرکت راهیان نور به پر افتخارترین عملیات دفاع مقدس به بن بست رسید.
پل کم عرض ناجیان، تردد سخت اتوبوس مسافران، یک ماشین سنگین و اورژانسی که پشت ترافیک گیر افتاده است و این بخشی از سکانس پروژه تعریض و بازسازی پل شهید ناجیان است، سکانسی عجیب از سناریوی یک پروژه عمرانی! پروژهای که قرار بود با تأمین اعتبار یک ساله گره ترافیک و تردد به غرب کرخه و یادمان شهدای فتحالمبین را برطرف کند.
پل شهید ناجیان مسیر تردد راهیان نور و جمعیت قابل توجهی از اهالی منطقه فتح المبین شهرستان شوش است که بروی رودخانه کرخه ساخته شد
این پل با طراحی مهندسی و پشتیبانی جنگ نقش موثری در مدیریت پشتیبانی و تعیین سرنوشت عملیاتها داشت که توسط ستاد پشتیبانی جنگ قرارگاه کربلا در شهرستان شوش احداث شد پلی با طول 230 متر و عرض مفید 5 متر که تحمل تردد تانکهای 100 تنی را داشت و شهید ناجیان نام گرفت.
پس از گذشت چند دهه از جنگ با رشد جمعیت، رونق اقتصادی، و سیل عظیم عاشقان حضور در معراج شهدای عملیات فتح المبین ضرورت تعریض این پل به منظور روان سازی چالش ترافیکی موجود ضرورت گرفت.
بیش از یک دهه از پیگیری و طراحی تعریض پل میگذرد سیر تعریف پروژه و طرح مطالعاتی طی شد و از سال 94به عنوان یک پروزه ملی در دستور کار قرار گرفت.
بر این اساس، سازههای این پل ساخته شد و به دنبال آن تجهیز کارگاه نیز در منطقه مورد نظر صورت گرفت، اما پیمانکار این پروژه همزمان با انتقال سازهها از شهرک صنعتی اهواز به شوش، خبر از تزریق نشدن اعتبارات و متوقف شدن عملیات اجرایی این پروژه داد.
به عبارتی دیگر، صحبت بیپولیها و تخصیص پیدا نکردن اعتبارات از همان زمان شروع شد تا اینکه اواخر سال 95 با پیگیریهای نماینده مردم شوش در مجلس، اعتباراتی برای ازسرگیری این پروژه تخصیص داده شد و با مدیریت شهرستان مسیر انحرافی نیز برای تردد تعریف و ایجاد شد.
«فرامند هاشمیزاده» اوایل امسال اظهار کرد: این پروژه دیگر مشکل اعتبارات #ندارد و عملیات اجرایی این پروژه قطعا در اردیبهشت سال 96 از سر گرفته میشود و در کوتاهترین زمان به بهرهبرداری خواهد رسید.
اواخر اردیبهشت امسال پروژه از سر گرفته شد، اما پس از مدت کوتاهی باز به بنبست خورد!!! و متوقف شد.
این بن بست سد راه مسیر تردد مردم محروم این منطقه است که با تلاش جهادی در زمینه کشاورزی کاشت گندم و ذرت در کشور حرفی برای گفتن دارند.
این بن بست سد راه دانش آموزان و راهیان سرزمین نور و خانواده های شهدا به منطقه عملیاتی فتح المبین است که هر سال میزبان خیل عظیمی از راهیان نور است.
حالا باید دید با این روند کج دار و مریز احداث پروژه های عمرانی که بیش از یک دهه به طول انجامیده است آیا امیدی به بهره برداری از این پروژه تا پایان سال برای حضور راهیان سرزمین نور و تشنگان معرفت فرهنگ ایثار و جهاد وجود دارد؟؟
سال گذشته 400هزار زائر دانش آموز و دانشجو از مهر ماه تا پایان بهمن ماه از این زیارتگاه بازدید به عمل آوردند و از 25اسفندماه تا 15فروردین روزانه بیش از 13هزار گردشگر و راهیان نور منطقه عملیاتی و یادمان شهدا فتحالمبین را زیارت کرده اند.
--------------------------
گزارش از فاطمه سواری
-----------------------