شوش - ایران اُنا: نوآوری یکی از کارمندان اداری شهرستان شوش با هدف کاهش آلودگی های زیست محیطی، دغدغه کارمندان بهزیستی این شهرستان را به حفاظت از محیط زیست پیرامون شان برانگیخت. |
مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید
راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش
چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد
نماینده شوش: هدف اصلی تروریستها صحن مجلس بود
اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش
هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش
جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش
بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش
تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش
جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان
چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ
نگاهی به جاذبههای گردشگری شهرستان شوش
اداره آموزش و پرورش شوش در احتضار
دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش
ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی
انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش
شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی
نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2
معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش
دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد
تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش
نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1
اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش
وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش
گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ
دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم
اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش
ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش
نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش
اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس
ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود
توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه
وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز
بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز
تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش
آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش
کد خبر: 12653
ارسال شده در مورخه : چهارشنبه، 27 دي ماه، 1396 -
03:30
سید یونس حیاتی که علاقهمندیاش به کشاورزی و باغبانی موجب شد با بررسیهای متعدد به فکر تهیه کود کمپوست خانگی بیفتد، درخصوص این تصمیم به خبرنگار ما گفت: به گل و پرورش گونههای مختلف گیاهی علاقه زیادی دارم به همین خاطر همیشه دوست داشتم کارهایی را انجام دهم که به واسطه آن بتوانم یک باغچه خانگی زیبا و مناسب داشته باشم. به دنبال مطالعه و تحقیقات زیادی که در این زمینه انجام دادم، این جمله که شهروندان ایرانی میتوانند در طول یک سال 90 کیلوگرم کود آلی کمپوست را از زبالههایتر خانگی تولید کننند، توجهم را جلب کرد. بسیاری از سایتها و مطالب را بررسی کردم و به رفتارهای اعضای خانواده و اطرافیانم نسبت به تولید زباله خانگی دقیق شدم و در نهایت به این نتیجه رسیدم که به منظور کاهش حجم زبالههای تولید شده توسط هر یک از افراد، میتوان به تهیه کمپوست خانگی فکر کرد. بهتر دانستم این کار را از خانه خودم شروع کنم و به مرور این نوع از تولید را بسط دهم. این شد که موضوع را با اعضای خانوادهام در میان گذاشتم و علاوه بر دختر 11ساله و همسرم، برادرهایم نیز که در همسایگی ما زندگی میکنند، از این طرح استقبال کردند. به این ترتیب با جداسازی زبالههای خانگی تر از زبالههای خشک، 3الی 4 روز زمان نیاز بود تا سطل زباله خانه پر شود، از طرفی علاوه بر بازیافت بخشی از زبالههای خانه، در هزینههای ماهانه نیز صرفهجویی میشد چرا که معمولاً برای رشد بیشتر و بهتر هر گلدان 20سانتیمتری که در خانه دارم یک کیسه 10 هزار تومانی کود سبک خریداری میکنم که نه تنها در این نوع از کودها، ترکیبات چندان صحیحی لحاظ نشده بلکه فاقد ویژگیهای اصلی برای رشد گیاهان هستند در صورتی که با تهیه کمپوست خانگی، این بخش از هزینههای ماهانه پسانداز میشود.
حیاتی در ادامه گفت: دمای هوای شهر شوش هم مناسب این کار است چراکه برای تهیه این نوع از کود، درجه دمایی در حدود 40 تا 50 درجه نیاز است تا ظرف 45 روز الی دو ماه، این محصول تولید شود. حالا نزدیک به یک ماه است که مخزن جمعآوری زبالههای تر را در حیاط خانه قرار دادهام که برای دفع شیرابه موجود در آن تمهیداتی در نظر گرفتهام و برای اینکه محتویات داخل مخزن بوی نامطبوعی را متصاعد نکنند، زبالههای تر را با خاک اره، برگ خشک درختان، زباله خشک و خاکستری و مقداری کود حیوانی ترکیب میکنم که این کار هم حجم زیادی از شیرابه زباله موجود را جذب میکند. استقبال خانوادهام باعث شد تا فکر کنم با وجود حجم زیاد زبالههای تر که در محل کارم تولید میشود، میتوانم این موضوع را با همکارانم نیز در میان بگذارم تا به این ترتیب کود مورد نیاز فضای سبز اداره را از طریق تفکیک زبالههای خودمان تهیه کنیم. خوشبختانه این پیشنهاد، از سوی آنها هم مورد استقبال قرار گرفت و در حال حاضر بیشتر از 20روز است که یک مخزن بزرگ با تصاویر زیست محیطی در بخشی از حیاط اداره قرار داده شده و هر کدام از همکاران در طول روز زبالههای تر خود را داخل این مخزن میریزند تا پس از طی شدن زمان کافی، بتوانیم از کود تولید شده، برای مناسب سازی فضای سبز حیاط اداره بهزیستی شهرستان استفاده کنیم. وی درخصوص طرحهای جالبی که بر دیواره این مخزن ترسیم شده است، یادآور شد: یکی از دوستان قدیمیام، مدتها است که به صورت داوطلبانه در انجمن دوستداران شهر و طبیعت شوش فعالیت میکند، ضمن اینکه فردی بسیار خوش ایده و باسلیقه است، به همین خاطر پیشنهادم را با او در میان گذاشتم و خواستم در ساخت یک سطل زباله جالب توجه کمکم کند. حدسم درست بود. او ظرف مدت زمان کوتاهی یک مخزن 200 لیتری را از ضایعات آهن درست و آن را با تصاویری برگرفته از طبیعت رنگ آمیزی کرد به طوری که نصب آن در محوطه اداره بهزیستی، همه همکارها را کنجکاو کرده و حالا که بیش از دو هفته از نصب میگذرد، به واسطه تصاویر جالب توجهی که دارد، ارباب رجوعها نیز به انجام همین کار اما در حجم کوچکتر تشویق شدهاند. گذشته از این قصد داریم در آیندهای نه چندان دور این ایده را با مربی مهدهای کودک سطح شهر در میان بگذاریم تا آنها نیز این طرح زیست محیطی را برای بچهها تشریح و آنها را به تفکیک زبالههای خشک و تر تشویق کنند. حالا نزدیک به یک ماه است که به واسطه طرح ابتکاری یونس حیاتی، کارمندان یکی از ادارههای بهزیستی شهرستان شوش، به جای دور ریختن پسماند مواد غذایی و زبالههای تر روزانهشان، آنها را به کود آلی کمپوست تبدیل میکنند.
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):
مرتبط باموضوع : سپاه پاسداران مولود انقلاب اسلامي است [ جمعه، 17 ارديبهشت ماه، 1395 ] 2442 مشاهده
برگزاری جشن بازگشایی مدارس خوزستان در شاوور [ جمعه، 2 مهر ماه، 1395 ] 674 مشاهده
ابقاء رئیس انجمن هنرهای نمایشی شوش [ پنجشنبه، 28 خرداد ماه، 1394 ] 1187 مشاهده
دمای هوای شوش به 40 درجه سانتیگراد رسید [ دوشنبه، 15 خرداد ماه، 1396 ] 1016 مشاهده
آغاز بازسازي خط آهن هفت تپه - شوش [ چهارشنبه، 8 بهمن ماه، 1393 ] 1235 مشاهده
|
امتیاز دهی به مطلب
|