امروز:  شنبه، 3 آذر ماه، 1403
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 1267      ارسال شده در مورخه : چهارشنبه، 21 تير ماه، 1391 - 03:30   ._PRINT.  



گزارش

مسجد، پناهگاه اجتماعی و فرهنگی مردم

ایران انا: تاریخ اسلام شهادت می دهد كه رسول خدا (ص) همواره مسجد را به عنوان مهمترین پایگاه اجتماعی برای مسلمانان قرار داده بودند تا مردم علاوه بر انجام اعمال عبادی، برای رفع مشكلات خود نیز به مسجد آمده و از پیامبر خدا (ص) یاری بجویند.



به گزارش ایران انا، دهه آخر شعبان هر سال كه به دهه غبارروبی مساجد نامگذاری می شد، امسال به عنوان دهه تكریم مساجد نام گرفت تا رویكرد مساجد كشور به گفته حجت الاسلام 'محمدجواد حاج علی اكبری' در راستای فرهنگ سازی برای رسیدن به مسجد طراز اسلامی باشد.

رییس مركز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به سخن رهبر معظم انقلاب مبنی بر این كه نگاه به مساجد بایستی به صورت راهبردی باشد، بر ضرورت برنامه ریزی برای ایجاد پایگاه های فرهنگی و اجتماعی تاكید كرد.

دومین روز از دهه تكریم مساجد به عنوان 'مسجد، مركز تعمیق اخوت ایمانی و رشد فضایل اخلاقی' نام گرفته است و می توان گفت سیره عملی و رفتاری رسول خدا (ص) در مسجد النبی بهترین الگو برای مساجد كشور و سراسر جهان است. یعنی مسجد علاوه بر اینكه محل عبادت بندگان خدا باشد، مرجعی برای رسیدگی و حل مسائل مختلف مسلمانان است.

هرگاه پیامبر خدا (ص) متوجه غیبت یكی از نمازگزاران در مسجد می شدند، از احوال او پرس و جو می كردند و اگر می گفتند بیمار است با نمازگزاران به عیادت او می رفتند. گاهی نیز زن و شوهری اختلاف خود را در مسجد با پیامبر (ص) مطرح می كردند.

همچنین در صدر اسلام مسجد محل آموزش و یادگیری بود و این داستان معروف در كتاب هایی روایی آمده است كه روزی پیامبر خدا (ص) وارد مسجد شدند و مشاهده كردند كه گروهی مشغول عبادت و گروهی دیگر به تعلیم و تعلم پرداخته اند و رسول خدا (ص) با وارد شدن در حلقه دوم، ضمن تاكید بر اهمیت علم و یادگیری، كار آن گروه را در مسجد تایید كردند.

نیازمندان و مسافران در راه مانده و غریب نیز هرگاه وارد مدینه می شدند و به دنبال پناهگاهی می گشتند، به مسجد آمده و از پیامبر درخواست كمك و توشه می كردند. حتی گاهی رسول خدا (ص) برای برخی از یاران خود در مسجد از مردم خواستگاری می كردند. یعنی آن حضرت به صورت عمومی اعلام می كرد كه این جوان قصد ازدواج دارد و از نمازگزاران می خواستند كه اگر دختری در شان او دارند، اعلام كنند.

پیامبر خدا (ص) مسجد را به عنوان محلی برای اعلام عمومی قرار داده بود و حتی در هنگام جنگ، مسجد را پایگاه اعزام سربازان اسلام قرار می داد.

امیرالمومنین (ع) انگشتر خود را در حال نماز به فقیری دادند كه برای رفع نیاز خود به مسجد مراجعه كرده بود و كسی به او توجهی نمی كرد و خداوند در شان آن حضرت آیه 'انما ولیكم الله و رسوله و الذین امنوا الذین یقیمون الصلوه و یوتون الزكوه و هم راكعون'( آیه 55 سوره مائده) را نازل كرد.

روش هایی كه پیامبر اعظم (ص) برای مطرح كردن مسجد به عنوان پایگاه فرهنگی و اجتماعی به كار بردند، از راه هایی است كه امروزه نیز می توان با به كار بستن شیوه های پیامبر و ائمه معصومین (ع) به گسترش این پایگاه در جامعه اسلامی كمك كرد ولی مهمترین نكته توجه ائمه جماعات و تلاش های هیات امنای مساجد در این زمینه است تا با برنامه ریزی و به كار بستن همت های بلند، كاربردی بودن مساجد در زمینه های مختلف به ویژه در زمینه های فرهنگی و اجتماعی را نشان دهند.

بسیاری از مساجد در سطح كشور با مشكلاتی روبرو هستند كه می توان با اجرای همین روش های ساده و عملی رسول اكرم (ص) و ائمه معصومین (ع) بسیاری از مشكلات بزرگ مردم را حل كرده و یا به حداقل رساند.

عیادت از نمازگزاران بیمار، مشورت كردن با نمازگزاران برای رفع مشكلات محله و مسجد، برگزاری كلاس های مذهبی و علمی، كاریابی، ارائه مشاوره در زمینه های اجتماعی، خانوادگی، تربیتی و آموزشی و همچنین بررسی راه های رسیدگی به وضعیت نیازمندان منطقه و محله از مواردی است كه تجربه نشان داده مسجد می تواند نقش محوری در این زمینه داشته باشد.

فعالیت های فرهنگی پایگاه های بسیج در مساجد نیز یكی از رویكردهای مهم به شمار می رود كه نقش آن را نباید نادیده گرفت. پایگاه های بسیج، كانون های فرهنگی هنری مساجد و سایر مراكز فرهنگی نقش مهمی در این زمینه دارند. چون علاوه این مراكز علاوه بر برگزاری كلاس های مذهبی، فرهنگی، ورزشی و مانند آن، پاسخگویی به شبهات و مسائل علمی نوجوانان و جوانان را نیز به عهده دارند.

دوران دفاع مقدس یكی از بهترین تجربه هایی است كه مردم با تمام وجود آن را لمس كردند. در آن زمان بیشترین برنامه ریزی ها برای اعزام نیروهای داوطلب به مناطق جنگی در مسجد صورت می گرفت و جمع آوری و ارسال كمك های مردمی برای رزمندگان اسلام نیز در مسجد انجام می شد.

مسجد جامع خرمشهر به عنوان الگوی مقاومت در آغاز جنگ تحمیلی به عنوان بزرگترین پایگاه مردمی شناخته شد و نام خرمشهر همیشه با نام مسجد جامع آن در خاطره رزمندگان است و هرچند بسیاری از جوانان، آن دوره را ندیده اند اما اگر از آنان نیز سوال شود كه نام خرمشهر چه چیزی را به یاد آنان می آورد، بسیاری از جوانان از مسجد جامع یاد خواهند كرد.

اینك كه در دهه تكریم مساجد قرار داریم، امید است با بهره گیری از تجربیات ائمه جماعاتی كه در این زمینه به صورت خودجوش و مخلصانه، علاوه بر برگزاری نماز جماعت به مشكلات مردم اهتمام نشان داده و در رفع این مشكلات تلاش می كنند، تمام مساجد را به عنوان بزرگترین پایگاه اجتماعی و فرهنگی تبدیل كنیم.

البته در این میان همكاری نهادها و موسساتی همانند پایگاه های بسیج و سایر نهادهای مرتبط با مساجد كه می توانند در زمینه های مختلف یاری كننده مسجد باشند، سهم بسزایی در پیشبرد راهبردی بودن مساجد خواهند داشت.

از: محمدرضا جعفرملك/ایرنا

انتهای خبر / پایگاه خبری ایران آنلاین (ایران انا) / کد خبر 1251-91



 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


  
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 مجلس پول دست نمایندگان نمی دهد  [ سه شنبه، 27 تير ماه، 1391 ] 5089 مشاهده
 باید آینده ای شایسته ملت ایران بسازیم  [ سه شنبه، 19 ارديبهشت ماه، 1391 ] 4833 مشاهده
 بهمنی: حذف صفرهای پول از فروردین 93  [ شنبه، 6 خرداد ماه، 1391 ] 6838 مشاهده
 آغاز نام نویسی آزمون استخدامی تامین اجتماعی  [ پنجشنبه، 11 خرداد ماه، 1391 ] 6737 مشاهده
 وقوع جرائم در گلستان 22 درصد كاهش یافت  [ يكشنبه، 28 خرداد ماه، 1391 ] 4367 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب