شوش - ایران اُنا: جمعیت جوان و جویای کارزیاد ،شرایط آب و هوایی و اقلیمی مناسب استان و کم هزینه وپربازده بودن پرورش شتر در خوزستان ظرفیت خوبی برای توسعه پرورش این حیوان فراهم کرده است. |
مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید
راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش
چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد
نماینده شوش: هدف اصلی تروریستها صحن مجلس بود
اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش
هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش
جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش
بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش
تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش
جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان
چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ
نگاهی به جاذبههای گردشگری شهرستان شوش
اداره آموزش و پرورش شوش در احتضار
دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش
ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی
انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش
شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی
نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2
معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش
دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد
تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش
نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1
اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش
وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش
گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ
دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم
اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش
ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش
نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش
اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس
ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود
توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه
وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز
بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز
تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش
آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش
کد خبر: 12747
ارسال شده در مورخه : شنبه، 28 بهمن ماه، 1396 -
03:30
شتر حیوانی است که به دلیل سیستم گوارش خاص خود از گیاهان بسیار خشن تغذیه می کند این حیوان به علوفه بسیار کم، آب محدود و عرصه وسیع بیابانی نیاز دارد؛ در مقابل بیماریها و همچنین نوسان دما بسیار مقاوم است ضمن آنکه از تمام اعضای این حیوان نیز می توان بهره اقتصادی برد. مجموع این شرایط سبب شده پرورش شتر به عنوان یک صنعت پرسود مطرح شود. در کشورهای حاشیه حوزه خلیج فارس مشتریان بسیاری برای شتر وجود دارد چنانچه اگر به صنعت پرورش شتر توجه بیشتری شود ظرفیت تبدیل شدن به یک صنعت سودآور و اشتغالزا را دارد. نگهداری و پرورش شتر بر سه اساس است، شترهای شیری، گوشتی، و سواری (جمال) که نژاد بیشتر شترهای استان خوزستان جمال است. یک پرورش دهنده شتر در استان خوزستان که کار خود را از پرورش 2 نفر شتر آغاز کرده گفت: در 2 سال گذشته موفق شدم با سرمایه شخصی این شترها را به 20 نفر افزایش دهم. این فرد درخصوص مزیت های پرورش شتر در استان تصریح کرد: پیش از آغاز این کار، پرورش دام سنگین داشتم اما به دلیل 10 برابر شدن قیمت علوفه در 10 سال گذشته بسیاری از دامداران و پرورش دهندگان دچار مشکلات اقتصادی شدند از همین رو به دنبال پرورش دامی بودم که با شرایط آب و هوایی استان سازگار باشد وهزینه کمتری هم داشته باشد.
وی ادامه داد: در برخی نقاط استان مانند بیابانهای اطراف اهواز، خرمشهر، جفیر، آبادان و بستان گیاهانی مانند خارشتر، علف شور و علف کاکل به صورت خودرو رشد می کند که خوراک مناسبی برای شتر هستند. وی خاطر نشان کرد: در کنار گیاهان خشن، نی ها نیز در کانال های آب استان رشد خوبی دارند و شتر به دلیل شرایط فیزیولوژی بدن مانند گردن بلند قادر به تغذیه از آنها است.
این پروش دهنده شتر در خوزستان در بخشی دیگر از سخنان خود اظهار کرد: پرورش شتر یک صنعت دیربازده است به این معنا که پس از گذشت حداقل چهار سال، سرمایه گذار به صرفه اقتصادی می رسد اما به دلیل هزینه ناچیز برای خرید علوفه فشارهای اقتصادی کمتری به پرورش دهنده وارد می شود.
این سرمایه گذار درزمینه حمایت جهاد کشاورزی از این صنعت ، توضیح داد: مسئولان بارها برای صدور پروانه و اعطای تسهیلات پیشنهاد داده اند اما ترجیح من آنست که از تسهیلات بانکی استفاده نکنم و با سرمایه شخصی به پرورش این حیوان بپردازم.
محمد مشکورزاده با بیان اینکه پرورش شتر در بیشتر استان های کشور از جمله خوزستان به صورت سنتی انجام می شود گفت: در برخی استان ها مانند گلستان پرورش شتر به صورت متمرکز و با تعداد بالایی از جمعیت شترها هم انجام می شود. وی یکی از دلایل سنتی بودن پرورش شتر در خوزستان را ذائقه مردم دانست و تصریح کرد: در استان هایی مانند خراسان ذائقه مردم بیشتر متمایل به مصرف گوشت شتر است از همین رو قصابی های ویژه ای برای فروش گوشت این حیوان اختصاص یافته است اما در استان ما گوشت شتر تنها چند شهرستان محدود مانند شوش و امیدیه بازار پسندی لازم را دارد. مشکورزاده با بیان اینکه شترداران بیشتر از صادرات این حیوان منتفع می شوند گفت: صادرکنندگان از طریق سه اتاق بازرگانی اهواز، آبادان و خرمشهر اقدام به صادرات شتر به کشورهای حوزه خلیج فارس می کنند.
وی با اشاره به صادرات 400 نفر شتر به کشورهای عربی درسال گذشته توضیح داد: برای حفظ توده ژنتیکی در صادرات شتر محدودیت هایی داریم به طوریکه تنها اجازه صادرات شترهای نر 3 یا 4 ساله و شترهای ماده 15 سال بیشتر داده می شود. در شرایطی که استان خوزستان با خشکسالی های پیاپی، کم آبی، افزایش سطح بیابان ها و کاهش مراتع دست وپنجه نرم می کند باید به دنبال پرورش حیواناتی بود که با شرایط آب و هوایی استان سازگاری دارند. از سویی دیگر بیمارهای شایعی که بین دام های سبک و سنگین وجود دارد در این حیوان رایج نیست بنابراین پرورش شتر یک ظرفیت خوب برای اشتغال وگذران معیشت دراین استان به شمار می رود.
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):
مرتبط باموضوع : مهندس رضا نجاتی در شوش ماندنی شد [ دوشنبه، 27 ارديبهشت ماه، 1395 ] 1009 مشاهده
عملکرد نماینده شوش و مدیران ارزیابی می شود [ شنبه، 16 فروردين ماه، 1393 ] 2458 مشاهده
اعزام کاروانهای راهیان نور از اسفند به شوش [ پنجشنبه، 24 بهمن ماه، 1392 ] 974 مشاهده
سرقت پول های بانک صادرات در شوش [ پنجشنبه، 2 مرداد ماه، 1393 ] 1525 مشاهده
مجدیان روز پاسدار و جانباز را تبریک گفت [ پنجشنبه، 31 ارديبهشت ماه، 1394 ] 1349 مشاهده
|
امتیاز دهی به مطلب
|