امروز:  يكشنبه، 3 تير ماه، 1403
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 12973      ارسال شده در مورخه : سه شنبه، 9 مرداد ماه، 1397 - 03:30   ._PRINT.  



تهران - ایران اُنا: استاد اقتصاد دانشگاه علامه با تأکید بر اینکه برآورد می‌شود، بازار ثانویه قیمت دلار را بین ۷ تا ۷۵۰۰ تومان نگه دارد، گفت: از دلایلی که بازار ثانویه هنوز مورد استقبال قرار نگرفته این است که این بازار مانع از فساد و رانت خواهد شد.




لطفعلی بخشی در مورد ارزیابی سیاست‌های ارزی دولت اظهار داشت: در ابتدا باید بگویم که واقعاً از کار این دولت در مدیریت اقتصاد، تصمیمات اشتباهی که می‌گیرد و سکوتی که در پیش گرفته است، به عنوان یک اقتصادخوانده حیران هستیم‌.

* دلار 4200 تومان اشتباه اول دولت بود

وی با انتقاد از اینکه بی‌توجهی دولت به اقتصاد جای تأمل دارد، اظهار داشت: مرکز پژوهش‌های مجلس بسیار طرح‌های واقع‌بینانه‌تر و درست‌تری داشت که دولت عملیاتی نکرد؛ واقعاً جای تأمل دارد و این شبهه ایجاد می‌کند که چرا دولت این قدر تصمیمات غلط می‌گیرد و سپس سکوت می‌کند. 

بخشی اظهار داشت: تصمیم اول دولت مبنی بر تعیین رقم 4200 تومان برای دلار بسیار نادرست بود، فردی که کمی با اقتصاد ایران آشنا باشد، متوجه می‌شود که این دلار 4200 تومانی بزرگترین اشتباه است‌، بستن صرافی‌ها هم کار اشتباه دیگری بود که دولت انجام داد، ضمن آنکه آینده اقتصاد به دلیل تحریم‌ها، چشم‌انداز تاریکی دارد.

* بازار ثانویه مانع رانت و روش مناسب واقعی‌سازی نرخ ارز

استاد اقتصاد دانشگاه علامه درباره بازار ثانویه ارز و تأثیر آن در واقعی‌سازی قیمت ازر گفت: در بازار ثانویه قرار است ارزهای صادراتی وارد‌ و به قیمت رقابتی فروخته شود و این موردی ضروری بود، زودتر انجام شود و متعجبم که چرا دولت دیر دست به این اقدام زد.

وی اضافه کرد: البته یکی از دلایلی که این بازار ثانویه چندان مورد استقبال قرار نگرفته است، این است که این بازار مانع از فساد و رانت خواهد شد و به همین دلیل است که بازار ثانویه مورد استقبال آنهایی که ارز می‌فروشند قرار نگرفته است. آنها باید در بازار ثانویه ارز را به عنوان مثال به قیمت 7000 یا 7500 تومان بفروشند و این رقم هم ثبت می‌شود، بنابراین رانتی در کار نیست و همین مورد موجب عدم استقبال شده است. 

استاد اقتصاد دانشگاه علامه‌ ادامه داد: برای ارز، یک تقاضا و یک عرضه داریم، ‌ارزهای صادراتی در بازار ثانویه ارائه می‌شود، از سوی دیگر به احتمال زیاد تقاضای ارز ما برای واردات کالاهای مورد نیاز کشور نظیر مواد اولیه کمتر از آن مقدار است، یعنی برآورد می‌شود این بازار ثانویه قیمت دلار را روی 7 هزار تومان تا 7500 تومان نگه می‌دارد و با توجه به عرضه و تقاضا این رقم محقق می‌شود و بنابراین بازار ثانویه اثر مثبتی خواهد داشت، اما ضرورت دارد دولت رقمی هم برای مخارج سفر در نظر بگیرد.

* دولت به فکر بازار ثالثی برای ارز مسافرتی باشد

بخشی ادامه داد: به نظر من در کنار بازار ثانویه؛ ضرورت دارد بازار ثالثی هم داشته باشیم، بدین معنا که کسی که قصد سفر به خارج از کشور به هر منظوری دارد، از طریق بازار دیگری ارز تهیه کند، یا اینکه عده‌ای که ارز در خانه خود نگه داشته بودند، حال بیایند در بازار ثالثی ارائه دهند، تا آن مسافر که برای گردشگری و یا هر مورد دیگری به خارج کشور می‌رود، از این ارز استفاده کند.

وی ادامه داد: برای کسانی که برای مسافرت ارز لازم دارند‌ در بازار ثالثیه ارز ارائه شود و ضرورت هم ندارد دولت روی این بازار ثالثیه کنترلی داشته باشد زیرا عرضه و تقاضا خود قیمت را تعیین می‌کند بدین ترتیب بازار تحت کنترل در می‌آید.

این استاد اقتصاد اظهار داشت: ارز تک‌نرخی برای ایران با توجه به این ساختار اقتصادی و این دولت‌مردانی که ما داریم، با توجه به این سیستم پیچیده رانت و گرفتاری‌ها بر سر به دست آوردن ارز و فروش نفت، موضوعی بی‌ربط است؛ ما هیچ‌گاه با این شرایط نمی‌توانیم به ارز تک‌نرخی دست یابیم پس بهتر است که رسماً سه نرخ را قبول کنیم که شامل «نرخ‌ ارز دولتی» بابت کالاهای اساسی (که آن هم به نظر من کلاً غلط است و موجب رانت و فساد می‌شود)، ‌«نرخ ارز بازار ثانویه» و «نرخ ارز بازار ثالثیه» است، بدین ترتیب بازار تحت کنترل در می‌آید.

* دو معامله خرد ارز در پس‌کوچه‌های فردوسی نرخ ارز را برای کشور تعیین می‌کند

بخشی اظهار داشت: بسیار متعجبم که چرا وقتی یک خرید و فروش 50 هزار دلاری ارز در کوچه پس کوچه‌های میدان فردوسی انجام می‌شود، بلافاصله در همه کانال‌ها و شبکه‌ها قیمت دلار قیمتی غیرواقعی مثلا 12 هزار تومان اعلام می‌شود؛ کشور ما اقتصاد 400 تا 500 میلیارد دلاری دارد، با یک معامله 50 هزار دلاری که نمی‌توان نرخ ارز را تعیین کرد، اصلاً این شبهه ایجاد می‌کند که شاید عده‌ای در حال پیگیری اهدافی خاص هستند و مطلقاً این موضوع منطق ندارد؛ چرا وقتی دو نفر 4 عدد سکه بخرند، قیمت یک سکه در همه سایت‌ها و کانال‌ها 4 میلیون و 600 هزار تومان اعلام می‌شود؟ این مطلقاً درست نیست؛ در بورس ما یک حجم مبنا و یک محاسبه داریم و اگر در روز 10 سهام یک نفر دو برابر شد، قیمت سهام آن کارخانه دو برابر نخواهد شد و این حساب و کتاب دارد. 

این استاد اقتصاد دانشگاه علامه اظهار داشت: ایران اقتصادی 500 هزار دلاری است و در این اقتصاد، یه معامله خرد یکصد هزار دلاری ارز نمی‌تواند نرخ ارز را تعیین کند و کاملاً غیراصولی و غیرقابل قبول است؛ حال جای تأمل دارد که چرا همین رقم غیرواقعی سکه و ارز از سوی صدا و سیمای ما هم پخش می‌شود؟‌ ظاهراً همه دارند تلاش می‌کنند رقم غیرواقعی ارز که مبنای آن هم مشخص نیست را جا بیندازند‌، این موضوع بسیار پیچیده است و نشان از وجود دست‌های پشت پرده دارد. من که اقتصاد خوانده‌ام، در حیرانم که به چه نحو این اتفاقات اقتصادی در ارز و طلا در حال رخ دادن است. 

* بانک مرکزی دیگر پول چاپ نکند

بخشی همچنین درباره نحوه هدایت نقدینگی‌های سرگردان در کشور اظهار داشت: می‌گویند بیشترین نقدینگی کشور در اختیار دو درصد از جامعه است، ضرورت دارد مکانیزمی تعریف شود، تا این حجم نقدینگی که امروز خیلی حریص شده است، کنترل شود؛ این نقدینگی با 2 الی 3 درصد افزایش نرخ سود بانکی قانع نمی‌شود، اما می‌تواند مدیریت شود که یکی از این راهکارها بازار بورس است. 

وی اضافه کرد: ضرورت دارد از سوی بانک مرکزی برنامه‌ریزی شود که این نقدینگی اضافه‌تر نشود، یعنی چاپ پول انجام نشود و کنترل شود.

این استاد اقتصاد دانشگاه علامه تأکید کرد: همچنین هدایت نقدینگی به سمت بورس بسیار ضروری است، دولت می‌تواند با ارائه سهام بیشتر در بورس، بخش بزرگی از نقدینگی را در بورس جذب کند که سالم‌‌ترین راه هدایت نقدینگی است.



 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


  
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 ادامه افزایش قیمت برخی از مواد غذایی  [ سه شنبه، 20 اسفند ماه، 1392 ] 1005 مشاهده
 کارت سوخت بنزین در جایگاه‌ها حذف می‌شود  [ دوشنبه، 18 ارديبهشت ماه، 1396 ] 8746 مشاهده
 دستور ناگهانی توقف فروش اقساطی خودرو  [ شنبه، 23 آبان ماه، 1394 ] 937 مشاهده
 پول فقط دوای درد جاده مخصوصی ها نیست  [ يكشنبه، 16 تير ماه، 1392 ] 1206 مشاهده
 ساعت کاری ماه رمضان کاهش می‌یابد؟  [ دوشنبه، 18 خرداد ماه، 1394 ] 1290 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب