امروز:  سه شنبه، 29 خرداد ماه، 1403
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 13040      ارسال شده در مورخه : شنبه، 28 مهر ماه، 1397 - 03:30   ._PRINT.  



تهران - ایران اُنا: دشمنی ایالات متحده با ایران پس از ورود «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس جمهوری این کشور به کاخ سفید شکل آشکارتری به خود گرفت و در این مدت استراتژی آمریکا در قبال کشور ما از چهار مرحله شامل جنگ روانی، جنگ اقتصادی، ناکارامد جلوه دادن نظام و تغییر رژیم تشکیل می یابد.




نزدیک به نیم قرن دشمنی آمریکا با ایران با روی کار آمدن ترامپ شدت افزون تری یافته است و مقامات کاخ سفید همواره در سیاست های اعلانی و اعمالی، تغییر رژیم ایران را در اولویت برنامه های سیاست خارجی خود جای داده اند.

در همین ارتباط حجت الاسلام و المسلمین «حسن روحانی» یکشنبه (22 مهرماه) در آیین آغاز رسمی سال تحصیلی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری کشور که در دانشگاه تهران برگزار شد، به تشریح اهداف گردانندگان کاخ سفید علیه ایران اسلامی پرداخت.

رئیس جمهوری اظهار داشت: آنها کار خود را با یک جنگ روانی شروع کردند و جنگ اقتصادی به عنوان هدف میان‌مدت آنهاست. جنگ برای موضوع کارآمدی نظام، هدف سوم و مشروعیت‌زدایی از نظام هدف نهایی آنها است. آن تغییر رژیمی را که سخن می‌گویند با مشروعیت‌زدایی دنبال می کنند که این مشروعیت زدایی را با جنگ روانی ، اقتصادی و موضوع کارآمدی پی می گیرند.

همان طور که رئیس جمهوری به آن اشاره کرد، جنگ روانی پیش مقدمه ای بر دیگر اهداف ترامپ و تیم او به شمار می رود؛ مرحله ای که تبلیغات رسانه ای و تاثیرگذاری بر افکار عمومی در پیشبرد آن از اهمیت فزاینده ای برخوردارند. به عنوان مثال می توان به سخنان اردیبهشت ماه «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر تهدید تهران به «قوی ‌ترین تحریم‌ های تاریخ» و «فشار بی‌ سابقۀ مالی بر رژیم ایران» رجوع کرد.

هر چند تا مرحله دوم ازسرگیری تحریم های ثانویه آمریکا علیه ایران چند هفته ای زمان باقی است اما واشنگتن پیشتر در عمل همه توان و تحریم های خود را به کار بسته و بیان سخنان تهدید آمیز تنها یک جنگ روانی است.

بی دلیل نبود که روحانی با اشاره به نگرانی ‌هایی که در خصوص زمان اجرایی شدن تحریم‌ های آمریکا علیه ایران طرح می ‌شود، اظهار داشت «آمریکا هر کاری خواسته علیه ما انجام داده است نه قبل از 13آبان قبل از 13 مهر انجام داده و همه کارها را کرده است. چیزی به نام 13آبانی نیست که مردم را نگران بکند و همه اش تبلیغات است.»

اجرای تحریم های آمریکا از آن جهت از سرگرفته شده تا به مردم ایران ناکارامدی توافق هسته ای را القا و بین مردم و مسئولان شکاف افکند. ترامپ و همقطاران وی از یک سو مدعی حمایت از مردم ایرانند و از سوی دیگر با اعمال فشارهای اقتصادی و غیراقتصادی (مانند منع صدور ویزا برای شهروندان ایرانی) سعی در ایجاد تفرقه و آشوب در داخل کشور دارند.

در این جنگ روانی البته تنها مردم داخل ایران هدفگذاری نشده اند و آمریکا با تهدید نشان دادن برنامه هسته ای، فعالیت های موشکی، نفوذ منطقه ای ایران و ... در صدد ایجاد اجماع جهانی علیه تهران است.

ضمن این که مقامات کاخ سفید با مرتبط جلوه دادن ایران با شبکه های تروریستی و ادعای حمایت تهران از آنها، خود را منجی جهان و حامی صلح بین المللی معرفی می کنند. تشکیل «گروه اقدام ایران» طی ماه های گذشته در وزارت امور خارجه آمریکا نیز در همین راستا صورت گرفت که چند روز پیش در نخستین گزارش 48 صفحه ای خود، مدعی «فعالیت‌های خرابکارانه و تروریستی ایران» شد.

این در حالی است که پس از حملات متجاوزانه آمریکا به افغانستان و عراق به ترتیب در سال های 2001 و 2003 گروه های تندرو و تروریستی ایجاد، تسلیح و گسترش یافتند و جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از بزرگترین قربانیان تروریسم تاکنون هزینه های مالی و جانی قابل ملاحظه ای را در مقابله با این گروه های ستیزه جو متحمل شده است.

علاوه بر جنگ روانی، جنگ اقتصادی علیه ایران نیز نزد مقامات آمریکایی اهمیت ویژه ای یافته است. از این رو مشاهده می کنیم که به رغم مخالفت های جهانی با آمریکا، این کشور تمام توان خود را در اجرای تحریم های اقتصادی علیه ایران به کار بسته که تحریم های بانکی، مبادلات دلاری، نفتی، سکه و طلا، حمل و نقل و ... از آن جمله اند.

به باور ناظران، تحریم های ضد ایرانی هر چند در ظاهر به اصلاحات مورد نظر آمریکایی ها تاکید دارد اما در عمل مهمترین راهبرد آمریکایی ها یعنی تغییر رژیم در ایران را پیگیری می کند. در همین ارتباط چندی پیش «جان کری» وزیر امور خارجه پیشین آمریکا تاکید کرد که «دولت دونالد ترامپ به دنبال تغییر رژیم در ایران است و می ‌خواهد با ضربه به اقتصاد و منزوی کردن ایران، این سیاست را دنبال کند.»

همچنین «استیون سیمون» و «جاناتان استیونسون» از تحلیلگران مسائل راهبردی در مقاله ای با عنوان «چرا خصومت تاثیری برخلاف خواسته های ما به همراه دارد؟» که آگوست 2018 از نشریه «فان افرز» انتشار یافت، باوری مشابه کری داشتند و نوشتند که «ترامپ نه تنها به دنبال محدود کردن قدرت ایران است بلکه می خواهد حضور منطقه ای این کشور را کاهش دهد. نفوذ ایران را در مرزهایش محدود کرده، آن را خلع سلاح و به طور تلویحی رژیم آن را تغییر دهد.»

بنابراین اگرچه برخی مقامات آمریکا هدف از فشار بر ایران را «تغییر رفتار» تهران ارزیابی می کنند اما «تغییر رژیم» اولویتی است که طی چهار دهه گذشته تقریبا در همه دولت های آمریکا با شدت و ضعف هایی دنبال شده است.



 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


  
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 جلیلی همان راه برادرم را می‌رود  [ شنبه، 11 خرداد ماه، 1392 ] 826 مشاهده
 همایش خانواده‌های شهدای مدافع حرم  [ چهارشنبه، 18 آذر ماه، 1394 ] 1203 مشاهده
 استانداران 31 استان جابجا می‌شوند  [ پنجشنبه، 25 مهر ماه، 1392 ] 1148 مشاهده
 گِره کور یک اقتصاد با ۵ فرمانده  [ دوشنبه، 21 خرداد ماه، 1397 ] 823 مشاهده
 آقای ترامپ! به فکر سفارش تابوت باش  [ سه شنبه، 20 فروردين ماه، 1398 ] 261 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب