امروز:  شنبه، 1 ارديبهشت ماه، 1403
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 13093      ارسال شده در مورخه : چهارشنبه، 5 دي ماه، 1397 - 03:30   ._PRINT.  



شوش - ایران اُنا: شاید خاطرات شهر در مورد کاوشگران بدون ذکر نامی مانند گیرشمن بی محتوا باشد. او نه تنها علاقه مند به کاوشگری بلکه برای توسعه ی شهر شوش نیز فعال بود.




استاد جعفر دیناروند - رئیس مرکز بررسی های اجتماعی خبرگزاری ایران اُنا: نگاه به موضوع کاوشگران می تواند دارای دو شکل باشد.اول اینکه تاریخ آن را بررسی نماییم و اینکه ابتدایی ترین کاوشگر چه کسی بود و چه خدماتی انجام داد و دوم اینکه آن را تنها در محدوده ی خاطرات قرار دهیم.بدون شک تاریخ نویسی در این نوشته مد نظر نیست زیرا کسانی هستند که می توانند در این حدود وارد شوند و بنگارند.

کاوشگری از زاویه ی خاطرات دارای ابعاد مختلفی است.از خاطرات قدیمی هایی که در آن فعال بودند تا کسانی که به طور مستقیم با انواع باستان شناسان در ارتباط قرار داشتند.البته در این میان کسانی مانند کودکان آن زمان نیز وجود داشتند که تنها از طریق فروش سکه های یافته شده به کسب درآمد ناچیز اقدام می کردند.

شاید نام هایی مانند مکنان که البته نام حقیقی آن دومکنم فرانسوی است قبل از هر چیز نمایان نماید.آنچه شنیده ام حاکی از آن است که این فرد تلاش های فراوانی برای یافتن اشیا نمود و منظم و قاطع بود.او هرگز در کارهای شهری و ساخت شوش جدید دخالت نمی کرد و تنها هدف او یافتن و بردن اشیا طبق قرار دادها با دولت مرکزی بود.

کاوشگری با نام قلعه ی شوش نیز در هم آمیخته است و تا قبل از انقلاب هیچ کس نمی دانست که این قلعه نوعی ساخت جدید است که دمورگان انجام داده است.من یادم هست که فردی خارجی از من پرسید که می دانید این قلعه را چه کسی و چند سال پیش ساخته اند؟ که گفتم خیر.دوباره پرسید آیا آثار تاریخی است که من گفتم بلی.در حالی که نبود.

با کاوشگری شکل های دیگری از فعالیت ها در شوش نیز تداعی می کرد و آن فعالیت های کارگران و صدای ناقوس برای شروع و پایان کار بود.انواع گاری های آهنی که خاک ها را جابه جا می کردند و ریل هایی که زیر آن ها کار گذاشته بودند.هنوز فراموش نمی کنم که در زمستان این فعالیت ها آغاز می شد و با شروع فصل گرما پایان می یافت.

کارگرانی از شوش نیز در این فعالیت ها شرکت داشتند اما دیگرانی نیز بودند که از دیگر استان ها خصوصا لرستان فعالیت می کردند.افرادی مانند یزدان فرها به طور ثابت همراه با فرانسوی ها بودند و حتی به آن کشور سفر کردند.مرحوم جعفر خوش اخلاق که به جعفر فرنگی معروف بود نیز از جمله ی این افراد بود.کار او آشپزی برای تلاشگران فرانسوی بود.

من نام بسیاری از این افراد را به یاد دارم که وظایف مختلفی داشتند.البته که بعضی از دانش آموزان هم سعی می کردند درآمدزایی کنند و نزد فرانسوی ها کار می کردند.کلمه ی مشهور و به کارگیر همان موسیو بود که دز زبان فرانسوی یعنی آقا و مترادف با مستر انگلیسی است.

مرحوم احمد قهرودی نیز از افراد مشهور در این فعالیت بود که گویا کار آشپزی را انجام می داد.او اصالتا از مهاجرین بود اما نسل های بعدی او در شوش ماندند و هنوز هم ادامه دارد.نوه هایی از او هم اکنون در شوش زندگی می کنند.تصاویری از او برجا باقی مانده است.

شاید نام هایی مانند چنانی، عزیز و کویت ملایین را نیز بتوان ذکر کرد.آن ها کار نگهبانی را انجام می دادند و به طور مرتب در روی تپه ها گشت می زدند.من بارها آن ها را دیدم و وقتی مواجهه می شدیم ابتدا دست هایمان را جستجو می کردند  تا اگر سکه ای برداشته ایم پس بگیرد.

شاید خاطرات شهر در مورد کاوشگران بدون ذکر نامی مانند گیرشمن بی محتوا باشد.او نه تنها علاقه مند به کاوشگری بلکه برای توسعه ی شهر نیز فعال بود.من او را به همراه خانمش دیدم.فردی پیر اما فعال بود که همیشه کلاهی پهن بر سر داشت.بسیاری از تصاویر او پا برجا هستند .او اصلی ترین فرد برای ایجاد موزه در شوش بود.فعال به طوری که در کوتاه ترین زمان آن را ساخت و از مسئولین بالای مملکت دعوت کرد تا آن را افتتاح کنند.شخص فرح زن شاه به شوش آمد و فکر کنم در سال چهل و شش بود که آن را افتتاح کرد.

او در ساخت مسجد جامع نیز دخالت کرد و در خیابان کشی همراه با شهرداری بود.او از مرکز قدرت می گرفت اما هرگز راهی به جز خدمت نیافت.او با ورود هر مسئولی حاضر بود و به شکایات مردم رسیدگی می کرد.بعد ها که من تصویری از جوانی او را در یکی از کتاب ها دیدم متوجه شدم که کنار درخت کناری ایستاده است که پایین قلعه است.درخت تازه سبز شده بود و بسیار کوچک به نظر می آمد.این درخت هنوز موجود است اما بسیار قدیمی و قوی است.

با مطالعاتی که داشتم او را فرانسوی یافتم اما در یک مورد متوجه شدم که او اصالتا اوکراینی است و نوعی نژاد آریایی دارد.اگر این مطلب درست باشد که احتمال آن هست می توان علاقه مندی او را به سرزمین ایران توجیه کرد.علت نفوذ او در ایران به این دلیل بود که وی استاد فرح همسر شاه در دانشگاه بود.

خاطرات کاوشگری در شوش هرگز به این نوشته ختم نمی شود.باید کارها کرد و دفتر ها سیاه نمود.صفحاتی از تاریخ درخشان شوش جدید به این خاطرات وابسته است.نوشته های من تنها جرقه ای برای آغازینی است که فرهنگ شوش را آنطور که شایسته است معرفی می کند.گرچه تلاش کردم و می کنم تا با هر کتابی که می نگارم،کتابی در مورد شهرم هم نوشته باشم اما به نظر نمی رسد که انتشار این کتاب ها پایان یافتن عظمت شوش باشد.



 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


  
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 اقدام به خودکشی در میدان هفت‌تیر+تصاویر  [ سه شنبه، 17 تير ماه، 1393 ] 3504 مشاهده
 روزی که آبادان یک تنه از ایران دفاع کرد  [ شنبه، 9 آبان ماه، 1394 ] 1049 مشاهده
 ثمرات رفتن به مسجد  [ شنبه، 15 آذر ماه، 1393 ] 1267 مشاهده
 فداکاری معلم ایلامی  [ چهارشنبه، 25 دي ماه، 1392 ] 1407 مشاهده
 هر شب با قرآن/ خدا همینجاست شما کجایید؟!  [ جمعه، 16 آبان ماه، 1393 ] 1308 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب