امروز:  دوشنبه، 22 ارديبهشت ماه، 1404
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 13113      ارسال شده در مورخه : چهارشنبه، 26 دي ماه، 1397 - 03:30   ._PRINT.  



شوش - ایران اُنا: با پیروزی انقلاب اسلامی ابتدا شخصی به نام کیانی از دزفول به این سمت برگزیده شد و سپس خلف رضایی جای او را گرفت. وضعیت انقلاب و بومی گرایی در این رابطه دارای داستان های فراوانی است.




استاد جعفر دیناروند - رئیس مرکز بررسی های اجتماعی ایران اُنا: تشکیلات دولتی شوش از نظر تاریخی با ایجاد بخشداری وارد نظم و قانون شد.این مهم قبل از اینکه شوش سروسامانی بگیرد هرگز اجرایی نشد.مراجعه به تاریخ شوش نشان می دهد که این شهر بعد از سکوتی طولانی فقط به دلیل توجه ی کاوشگران می توانست تغییر و تحول داشته باشد.درست است که وجود مقبره ی حضرت دانیال(ع) قادر بود تا بر اساس باورهای مذهبی سکنی گزینی را به همراه داشته باشد اما واقعیت این است که مراحل تشکیل شوش جدید تحت تاثیر ورود کاوشگران قرار گرفت.

شوش با گذر از مرحله ی کاروان سرایی و تبدیل شدن به روستا مورد توجه ی دزفول قرار گرفت و عملا بخشی از این شهرستان شد اما بخشداری منصوب نگردید.شاید بتوان نوعی کاوش برای یافتن تاریخ دقیق بخشداری در شوش را از میان اسناد فرماندای دزفول یافت اما این بدان معنی نیست که از دیگر نکات غافل شد.کوشش های ما در این زمینه از طریق تحقیقات محلی و مراجعه به بعضی از افراد با سنین بالا و همچنین تعدادی از اسناد صورت گرفت.

به طور مثال همزمانی تاسیس شهرداری و بخشداری می توانست بخشی از مطالعات باشد.در هر صورت بخشداری به عنوان مهم ترین ارگان دولتی برای رونق و برنامه ریزی در شوش تاثیر گذار بود.افزایش جمعیت خصوصا با تشکیل شرکت های نیشکر و کاغذ پارس بسیار یاری دهنده بود.شوش در مرحله ی رشد خود از شکل روستایی به بخش تبدیل گردید و این آغازی بر شهر نشینی گردید گرچه تا سال چهل و شش کمترین آسفالت گیری صورت گرفت.خیابان امام امروزی در همین سال آسفالت گردید.

مطالعات من نشان می دهند که بخشداری شوش ابتدا در روبروی مسجد جامع و همراه با شهرداری ایجاد گردید و بخشدار آن از طریق دزفول منصوب می گردید.آقای کلانتر را می توان قدیمی ترین بخشدار نامید اما اینکه آیا او اولین بود یا نه؟نیاز به تحقیق دارد.سپس به روبروی موزه منتقل گردید که تصویر آن موجود است.در این زمان هنوز آقای کلانتر بخشدار بود.

با ساختن محلی به نام بخشداری که امروز شورای شهر است و البته همراه با شهرداری شکلی از نظم به وجود آمد که قابل تامل است.مطالعات نشان می دهد که به احتمال زیاد این ساختمان مخصوص شهرداری بود زیرا بعد از مدتی مکان بخشداری به ساختمانی جدید و البته زیبا که امروز اثری از آن باقی نمانده منتقل گردید.محلی که فرمانداری امروز بر آن بنا شده و دقیقا امروز فضای ابتدایی و خالی فرمانداری است.تصاویر گویایی از این مکان باقی است.

بخشداران متفاوتی وارد شوش شدند که تقریبا همه ی آن ها غیر بومی بودند.افرادی که به این منصب برگزیده شدند از استان خوزستان هم نبودند.من بعضی از آن ها را به یاد دارم.آقای موسوی نامی بخشدار بود که سید بود.هوشیار حسینی نیز بخشداری بود که موهایی بلند داشت و مجسمه ی یادبود شاه را در محلی نزدیک بخشداری که امروز مصلاست بنا کرد.هنوز فراموش نمی کنم که او در همین مکان نیز مراسم دعوت از مسئولین برای ازدواج خود را برگزار نمود.

آقایی از استان لرستان نیز به عنوان بخشدار وارد شوش شد که تقریبا فعال بود.کمتر آزار می داد و به طور مستمر در بازار گشت می زد و اجناس را کنترل می نمود.خانم او نیز فرهنگی و مدیر مدرسه بود.این فرد آقای ساکت نام داشت و گویا هنوز در قید حیات است.گفته می شود که ساکن خرم آباد است.چند سال پیش و در تعطیلات نوروز او در شوش یافت شد.

با پیروزی انقلاب اسلامی ابتدا شخصی به نام کیانی از دزفول به این سمت برگزیده شد و سپس خلف رضایی جای او را گرفت.وضعیت انقلاب و بومی گرایی در این رابطه دارای داستان های فراوانی است.انواعی از تظاهرات تحت عنوان بومی گرایی باعث هرج و مرج هایی در ابتدای انقلاب گردید.آخرین بخشداری که قبل از جنگ منصوب گردید اقای امیری نامی بود که من بارها با او جلسه داشتم و در جریان تخلیه ی شوش نیز او را دیدم.وی به سختی طرفدار بنی صدر رئیس جمهور وقت بود.

البته افرادی مانند کریم چناری که فردی بومی بود نیز به این منصب رسید و کم کم شوش از بخشداری به فرمانداری تبدیل گردید.بررسی این موضوع می تواند جالب باشد و نیازمند به بازنگری در نوشته ها و مرور اسناد دارد.شاید آنچه امروز در مورد انتخابات و توجه مردم به فرمانداری است در قبل وجود نداشت اما این بدان معنی نیست که هیچ انتخاباتی انجام نگرفت.

فراموش نمی کنم که انتخاباتی به نام نماینده بود اما چنان سرد و بی توجه که گاه ماموران بخشداری تنها چند حوزه در نظر می گرفتند.این نماینده شامل دو شهر شوش و اندیمشک می شد.اقای حجتی و نیز موقر از این طریق نماینده شدند.من چیزی از تبلیغات ندیدم.

بخشداری تنها در دو مورد نوعی انتخابات مردمی برگزار کرد که شورا نام داشت.من این دو مورد را می توانم تایید کنم که تصاویری از کاندیداها پخش می شد و نوعی جنب و جوش دیده می گردید.افرادی برای انتخاب شدن تلاش می کردند تا بدین سان بتوانند شورای شهر را تشکیل دهند.تصاویر متعددی از این انتخابات موجود بود که متاسفانه نابود و از بین رفتند.البته اندکی نیز باقی مانده است.

بخشداری شوش به عنوان نماینده ی دولت چندان فعالیتی به نفع شهر نداشت.هر آنچه دزفول تصمیم می گرفت اجرا می کرد.ما که دوران های مختلف زندگی را در این شهر گذراندیم احساسی مبنی بر تاثیر دار بودن بخشدار نیافتیم.گاه بخشدار در مراسم چهارم آبان و نیز اهدای جوایز ورزشکاران شرکت می کرد و خودی نشان می داد.تاریخی خموش در این رابطه قابل تعریف است.

البته این بدان معنی نیست که برای بررسی بیشتر نیازی به مطالعات نباشد.شوش در هر زمانی می توانست نوعی تلاش را داشته باشد.به طور مثال رابطه ی میان گیرشمن و دولت که در شوش دارای سابقه ای طولانی است قابل تامل است.نهادی که می توانست شهر را متحول کند قادر به اجرای خواسته های مردم نبود و شاید هم نمی توانست و قادر به شناخت مشکلات نبود.

تحقیقات میدانی من در مورد اشخاص و بخشدارها به این شکل به نتیجه رسید که افرادی با نام در این شهر آمدند و رفتند و تا شروع فرمانداری با همین عنوان باقی ماندند.بدون شک روحیات آن هاقابل بررسی است اما به دلیل گذرا بودن این تاریخ من فقط به ذکر نام آن ها می پردازم.کسانی که در زمان خویش دارای مسئولیت بخشداری و شهردای را توام داشتند.

آقایان علوی، دلیری، مصیب، وکیلی، آقاجانی، منظری مقدم، ساکت، هوشیار حسینی(قبل از انقلاب)، خلف رضایی، امیری، توکلی، چناری، ساکی(بعد از انقلاب)



 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


  
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2  [ سه شنبه، 3 اسفند ماه، 1395 ] 10018 مشاهده
 خواسته نجاتی از عوامل اجرایی انتخابات  [ شنبه، 1 اسفند ماه، 1394 ] 1214 مشاهده
 فرماندار شوش: اشتغال دغدغه اصلی ما است  [ سه شنبه، 11 اسفند ماه، 1394 ] 955 مشاهده
 سید نور از فرهنگیان شوش طلب حلالیت کرد  [ چهارشنبه، 20 خرداد ماه، 1394 ] 1948 مشاهده
 آموزش و پرورش یک طبقه كوتاه آمد!  [ شنبه، 22 شهريور ماه، 1393 ] 1683 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب