امروز:  سه شنبه، 2 ارديبهشت ماه، 1404
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 1419      ارسال شده در مورخه : دوشنبه، 16 مرداد ماه، 1391 - 03:30   ._PRINT.  



طی سه و نیم ساعت گفتگو و تبادل نظر؛

تأكیدات مهم رهبر معظم انقلاب در اجتماع پرشور دانشجویان

ایران انا: حدود هزار نخبه و فعال دانشجویی، عصر امروز (دوشنبه) در دیداری صمیمانه و صریح با رهبر معظم انقلاب اسلامی حدود سه و نیم ساعت با ایشان به گفتگو و تبادل نظر درباره مسائل مختلف دانشگاهی، علمی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی پرداختند.



به گزارش ایران انا از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری،در ابتدای این دیدار یازده فعال سیاسی فرهنگی و علمی دانشجویی،‌حدود دو و نیم ساعت به نمایندگی از تشكلها، اتحادیه ها، انجمن ها و كانونهای دانشجویی دیدگاههای متفاوت خود را درباره مسائل مختلف كشور بیان كردند. سپس رهبر انقلاب ضمن پاسخ به سؤالات و ابهامات مطرح شده، آرمانگرایی سیاسی، علمی و اخلاقی – معنوی را مهمترین توقع از مجموعه های دانشجویی خواندند و به تبیین بایدها و نبایدهای نگاه نقادانه، معتدل، منصفانه و پر امید به مسائل كشور پرداختند.

رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای سخنان خود با اشاره به مطالبی كه نمایندگان دانشجویان در این دیدار مطرح كردند، آنها را بسیار خوب و منعكس كننده فضای دانشجویی خواندند و تأكید كردند: برخی از این مطالب، راهگشا و برخی هم حاوی نكات مفیدی بودند كه مسئولین مربوطه باید به آنها توجه جدی كنند.

حضرت آیت الله خامنه ای سپس به برخی نكات مطرح شده از جانب دانشجویان، اشاره كردند.

«لزوم شرح صدر سیاسی در میان دانشجویان» یكی از این نكات بود كه رهبر انقلاب اسلامی درخصوص آن گفتند: در پایبندی دقیق به اصول و ارزشها و در عین حال رعایت شرح صدر با افراد غیر همفكر در زمینه های مختلف از جمله مسائل سیاسی، هیچ منافاتی وجود ندارد.

حضرت آیت الله خامنه ای درخصوص موضوع «حضور نیافتن مسئولان در دانشگاهها» كه از جانب دانشجویان مطرح شده بود، خاطرنشان كردند: این اشكال كاملاً وارد است و مسئولان اعم از رؤسای سه قوه، مسئولان میانی، رئیس سازمان صدا و سیما، و فرماندهان سپاه و نیروهای مسلح باید در دانشگاهها حضور یابند و ضمن شنیدن سخنان دانشجویان، سخنان و استدلال های خود را نیز بیان كنند كه در این صورت، بسیاری از ابهامات و سؤال های نسل جوان برطرف خواهد شد.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به مطالب مطرح شده درخصوص برخی برخوردهای قضایی با تشكل ها، سایت ها و وبلاگ های دانشجویی افزودند: البته قوه قضاییه در این خصوص، استدلالهایی دارد كه اگر مطرح شود احتمالاً برخی ابهامات برطرف خواهند شد اما عقیده من هم این است كه نباید در قبال اظهار نظر تند یك جوان دانشجو، برخورد تند شود.

ایشان درخصوص نگاه اقتصادی عدالت محور و دیدگاه اسلام درباره سرمایه داری كه از جانب یكی از دانشجویان مطرح شد، خاطرنشان كردند: نگاه اقتصادی در كشور باید عدالت محور باشد و این موضوع منافاتی با سیاستهای اصل 44 ندارد.

رهبر انقلاب اسلامی افزودند: اگر سیاستهای اصل 44، آنگونه كه تبیین شد، اجرا شود، قطعاً به سرمایه داری مذموم و محور شدن سرمایه داری در تصمیمات كلان كشور منتهی نخواهد شد.

ایشان افزودند: مشكلات و فشارهای روزافزون اقتصادی كنونی در غرب و اروپا ناشی از ذات نظام سرمایه داری، یعنی سرمایه سالاری است.

رهبر انقلاب اسلامی با تأكید بر اینكه باید مراقب بود تا نگاه سوسیالیستی بر تفكرات اقتصادی غلبه پیدا نكند، خاطرنشان كردند: اگر سیاستهای اصل 44، در همان چارچوبی كه تبیین شد، اجرا شود، قطعاً مكمل اقتصاد عدالت محور خواهد بود.

حضرت آیت الله خامنه ای، اقتصاد مقاومتی را متفاوت از اقتصاد تهاجمی دانستند و با اشاره به صحبتهای یكی ازدانشجویان درخصوص اقتصاد تهاجمی افزودند: اگر در این زمینه، یك تبیین دقیق دانشگاهی ارائه شود، شاید بتواند به عنوان تكمیل كننده اقتصاد مقاومتی مورد استفاده قرار گیرد.

ایشان خاطرنشان كردند: منظور از اقتصاد مقاومتی، اقدامات تدافعی و حصاركشی به دور خود نیست بلكه اقتصاد مقاومتی، اقتصادی است كه برای یك ملت، حتی در شرایط فشار و تحریم، زمینه رشد و شكوفایی را فراهم می كند.

رهبر انقلاب اسلامی درخصوص سؤال یكی از دانشجویان مبنی بر اینكه «آیا انتقاد كردن به معنای تكمیل كردن پازل دشمن است» تأكید كردند: من به هیچ وجه اعتقادی به انتقاد نكردن ندارم بلكه همواره اصرار دارم، جریان دانشجویی موضع انتقادی خود را حفظ كند.

حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: اما در بیان انتقادها باید به این نكته توجه شود كه طرح آن به گونه ای باشد كه مقصود دشمن را برآورده نكند.

یكی از دانشجویان درخصوص «تفاوت برخی دیدگاههای كارشناسی با نظرات رهبری و اینكه آیا این تفاوت دیدگاه به معنای مخالفت با ولایت و نظام است» پرسیده بود كه رهبر انقلاب اسلامی گفتند: هیچ نظر كارشناسی كه مخالف با نظر رهبری باشد به معنای مخالفت با ولایت نیست.

ایشان تأكید كردند: كار كارشناسی و دقیق علمی، به هر نتیجه ای كه برسد، برای صاحب آن نظر، معتبر است و نباید مخالفت با نظام تعبیر شود.

ایشان همچنین با اشاره به سخنان یكی از دانشجویان ارتباط تشكلهای دانشجویی با مجموعه های دانشجویی دخیل در نهضت بیداری اسلامی را ضروری دانستند.

رهبر انقلاب همچنین درباره سخنان یكی از دانشجویان درباره كم تحركی شورایعالی فضای مجازی افزودند: نباید برای دیدن نتایج فعالیت این شورا تعجیل كرد چرا كه اینگونه كارها، نیازمند چند سال زمان است.

حضرت آیت الله خامنه ای در بخش دوم سخنانشان با طرح برخی از توقعات از مجموعه ها و محیطهای دانشجویی تأكید كردند: دانشگاه یك جریان سیال متراكم از نیروست كه اگر آزاد و هدایت شود كشور را به طور كامل هدایت خواهد كرد.

ایشان توان متراكم محیطهای دانشجویی را متكی به دو عنصر نیروی فیاض جوانی و نیروی ناشی از علم و دانش جویی دانستند و افزودند: دانشگاه می تواند با تكیه بر نشاط و اعتماد به نفس تشدید شده پس از انقلاب به همه توقعات پاسخ دهد.

رهبر انقلاب در تشریح این توقعات، آرمانگرایی را به عنوان یك توقع اساسی مورد تأكید قرار دادند و در سه بخش به تبیین آن پرداختند: آرمانگرایی در سیاست، در علم و در معنویت و اخلاق.

ایشان افزودند: آرمانگرایی در علم یعنی به دنبال قله های علمی رفتن كه این هدف، خوب درس خواندن را ضروری می سازد.

حضرت آیت الله خامنه ای با تكیه بر این منطق، خطاب به میلیونها نفر دانشجوی كشور خاطرنشان كردند: امروز درس خواندن،‌علم آموزی، پژوهش و جدیت در كار اصلی دانشجویی، یك جهاد است.

ایشان در تبیین آرمانگرایی در معنویت و اخلاق نیز به لزوم پاك بودن محیطهای دانشجویی و تقید به دین و ارزشها اشاره كردند.

رهبر انقلاب در این بخش با ریشه یابی و انتقاد شدید از نگاهی كه دانشگاهها را محیطهایی مخالف دین می خوانَد، افزودند: این نگاه ارتجاعی و كاملاً غلط، به آغاز شكل گیری دانشگاه در ایران در چندین دهه قبل از انقلاب و تلاشهای برخی برای تربیت یك نسل روشنفكر غربگرای خودباخته برمی گردد.

حضرت آیت الله خامنه ای با رد این نگاه،‌خاطرنشان كردند: دانشگاه محیط دین و اخلاق و پاكیزگی و معنویت است و توقع این است كه دانشگاهها به گونه ای باشد كه هركس به آن وارد می شود تقیدات دینی و اخلاقی اش بیشتر شود.

رهبر انقلاب اسلامی در تبیین بایدها و نبایدهای آرمانگرایی، به سخنان خود در دیدار مسئولان نظام درباره لزوم آرمانگرایی سیاسی توأم با واقع بینی اشاره كردند و در تذكری مهم افزودند: آرمانگرایی نباید با پرخاشگری اشتباه شود بلكه می توان بدون این مسئله بشدت پایبند به ارزشها و اصول بود .

ایشان كنترل احساسات و پرهیز از تصمیم گیری در اوج احساسات را ضروری دانستند و افزودند: حضور تشكلهای دانشجویی در 2-3 سال اخیر در مسائل مختلف اجتماعی – سیاسی فعالانه و قابل تقدیر بوده است اما در همین سالها مواردی وجود دارد كه براساس احساسات پاك و مقدس دانشجویان، تشكلها تصمیماتی گرفته و اقداماتی انجام داده اند كه صحیح نبوده است چرا كه تصمیم باید بر مطالعه موشكافانه و دقیق متكی باشد نه بر احساسات.

رهبر انقلاب به عنوان مثال برای روشن شدن مرز آرمانگرایی و احساسات با اشاره به مخالفت بنیانی نظام با مجموعه های استبدادی منطقه خاطرنشان كردند: با وجود مواضع كاملاً روشن نظام در این زمینه، نباید با كار دیپلماسی سنتی و متعارف مخالفت شود.

ایشان خاطرنشان كردند: میان وظیفه آرمانگرایی مجموعه های دانشجویی و ملاحظه مصالح كشور، عمل به قانون و تدبیر و درایت مدیریتی منافاتی وجود ندارد یعنی می توان هم جوان و پر احساس و آرمانگرا بود و هم جوری عمل كرد كه با مسائل مدیریتی و مصالح كشور اصطكاكی نداشته باشد.

حضرت آیت الله خامنه ای در جمع بندی این بخش از سخنانشان خاطرنشان كردند: باید به معنا و عمق آرمانگرایی توجه كرد و ضمن پرهیز از تندروی با ملاحظه واقعیات و مصالح، تصمیم گرفت و اقدام كرد و همیشه به یاد داشت كه آرمانگرایی یعنی پایبندی به اصول و ارزشها و آرمانها، تأثیرگذاری بر جهت مخالف و تأثیر ناپذیری از آن.

رهبر انقلاب در ادامه سخنانشان در جمع نخبگان و فعالان دانشجویی حضور فیزیكی و فكری مجموعه های دانشجویی در مسائل مختلف كشور را لازم دانستند و افزودند: حضور فكری با فعالیت فرهنگی در رسانه های دانشجویی و ارائه مواضع و نظرات امكان پذیر است ضمن اینكه اجتماعات دانشجویی متكی بر تصمیمات صحیح نیز حضور فیزیكی را ممكن می سازد.

ایشان تصمیمات احساساتی در اینگونه اجتماعات را دارای پیامدهای منفی خواندند و برای پرهیز از بروز اینگونه تصمیمات و اقدامات پیشنهاد كردند: لازم است مجموعه های دانشجویی یك كانون تصمیم و اقدام تشكیل دهند و در مسائل گوناگون با مشورت و پختگی و نخبگی به یك تصمیم و اقدام واحد برسند و همه دانشجویان نیز به این تصمیم پایبند باشند كه در اینصورت تصمیمات و اقدامات ناشی از احساسات، به پای مجموعه های دانشجویی نوشته نمی شود.

حضرت آیت الله خامنه ای سخنان خود را با یك تذكر اخلاقی مهم ادامه دادند: از «قول به غیر علم» بپرهیزید.

ایشان خطاب به همه دانشجویان كشور افزودند: از شما خواهش می كنم همانطور كه به نماز و روزه اهتمام دارید به پرهیز از غیبت و تهمت و بیان مطالبی كه به آن علم ندارید جداً اهتمام كنید.

مراقبت از لغزشگاه خطرناكی به نام پست و مقام، توصیه دیگر رهبر انقلاب به جوانان دانشجو بود.

ایشان گفتند: البته در دوره ای تشكلهای ارزش گرایی دانشجویی منزوی بودند اما الان اینگونه نیست و ممكن است مسئله پست و مقام برای برخی مجموعه ها و عناصر مطرح باشد شما جوانان مراقب این لغزشگاه باشید چرا كه آدمهای گردن كلفت را هم زمین می زند.

توجه به هدف دشمن در جنگ نرم، محور دیگر سخنان امروز رهبری بود.

حضرت آیت الله خامنه ای به دانشجویان گفتند: از سر اعتقاد شما را افسران جنگ نرم می دانم به همین علت تأكید می كنم كه به دقت هدف اصلی دشمن از جنگ نرم یعنی ایجاد تغییر در محاسبات مردم و مسئولان را مد نظر داشته باشید.

ایشان، دل، ذهن، تفكرات و اراده مردم را كانون تهاجم نرم دشمنان دانستند و خاطرنشان كردند: آنها به صراحت می گویند باید كاری كنیم كه ایرانیان محاسباتشان را عوض كنند یعنی به این نتیجه برسند كه ادامه ایستادگی در مقابل استكبار و زورگویان جهانی به نفع آنها نیست و افسران جنگ نرم باید با درك این هدف گیری دشمن، به طور صحیح با آن مقابله كنند.

ایشان در ارائه مقابله صحیح با هدف اصلی دشمنان در جنگ نرم، افزایش سطح معرفت را مورد تأكید فراوان قرار دادند.

رهبر انقلاب به دانشجویان توصیه كردند: سطح معرفت خود را مطالب سایتها،‌وبلاگها و اینجور مسائل قرار ندهید بلكه سعی كنید با اتكای به قرآن، نوشته های استاد مطهری و نوشته های فضلای بزرگ و فضلای جوان حوزه ها، بطور روزافزون سطح معارف خود را ارتقا دهید.

حضرت آیت الله خامنه ای،‌نگاه پرامید را اساسی ترین مسئله خواندند و افزایش مطالعات اسلامی، نگاه مستبصرانه به واقعیات كشور، انتقاد منصفانه و نظارت مستمر و متعادل را جزو وظایف اساسی مجموعه های دانشجویی دانستند و تأكید كردند: همه این موارد باید با مدارا و عقلانیت همراه و از افراط و تفریط بدور باشد.

رهبر انقلاب خاطرنشان كردند: واقعیات كشور، امید را در دلها افزایش می دهد هرچه می توانید این شعاع درخشان امید را در دل خودتان و در دل مردم زنده نگه دارید و گسترش دهید.

انتهای خبر / پایگاه خبری ایران آنلاین (ایران انا) / کد خبر 1399-91


 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


  
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 24 خرداد 92؛ روز نبرد دیپلمات ها  [ شنبه، 12 اسفند ماه، 1391 ] 1848 مشاهده
 معرفي منطقه تصادف خيز درشوش  [ چهارشنبه، 28 مهر ماه، 1389 ] 6129 مشاهده
 افتتاح پل ميانرود آرزوي 15 ساله  [ شنبه، 2 بهمن ماه، 1389 ] 8804 مشاهده
 سوریه هزینه حمایت از مقاومت را می پردازد  [ پنجشنبه، 9 شهريور ماه، 1391 ] 4464 مشاهده
 تغییر آرایش قدرت در عربستان پس از مرگ نایف  [ دوشنبه، 29 خرداد ماه، 1391 ] 6667 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب