امروز:  دوشنبه، 28 خرداد ماه، 1403
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 1508      ارسال شده در مورخه : شنبه، 28 مرداد ماه، 1391 - 03:30   ._PRINT.  



با تصویب هیات وزیران؛

اساسنامه صندوق ضمانت سپرده ها ابلاغ شد

ایران انا: هیات وزیران بنا به پیشنهاد مشترك بانك مركزی و معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور و به استناد بنـد (د) مـاده (95) قانون برنامه پنج سـاله پنجـم توسعـه جمهـوری اسلامی ایران مصوب 1389 ، اساسنامه صندوق ضمانت سپرده‌ها را تصویب كرد.



بر این اساس، صندوق به صورت نهاد عمومی غیردولتی، برای مدت نامحدود و به منظور تضمین بازپرداخت وجوه متعلق به سپرده‌گذاران در صورت ورشكستگی مؤسسات اعتباری تأسیس می‌ شود. مركز اصلی صندوق شهر تهران است و در تهران و یا سایر نقاط كشور شعبه‌ای ندارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایران انا از پایگاه اطلاع رسانی دولت، همچنین صندوق با تابعیت ایرانی تأسیس شده و دارای شخصیت حقوقی مستقل و استقلال اداری و مالی بوده و بر اساس مفاد این اساسنامه و سایر قوانین و مقررات مربوط فعالیت می كند.

** وظایف و اختیارات صندوق ضمانت سپرده ها

بر اساس این مصوبه، ضمانت سپرده‌های هر شخص اعم از ریالی و ارزی در هر مؤسسه اعتباری به‌ استثنای سپرده‌های مذكور در ماده (6) این اساسنامه، دریافت حق عضویت از مؤسسات اعتباری، پرداخت سپرده‌ها پس از اعلام كمیته اضطرار و سرمایه‌گذاری در اوراق مالی ضمانت شده توسط بانك مركزی و یا دولت حداكثر تا سقف 70 درصد منابع صندوق و صرفا در مواقعی كه منابع صندوق آزاد بوده و تعهدی بر ذمه صندوق وجود نداشته باشد. خرید اوراق یاد شده در آخرین روز فروش اوراق مذكور مجاز است، از وظایف و اختیارات صندوق ضمانت سپرده هاست.

همچنین بانك مركزی در صورت عدم تكافوی منابع صندوق برای ایفای تعهدات می‌تواند پس از تأیید هیئت عامل بانك مركزی و تصویب هیات وزیران بخشی از منابع مالی صندوق را به صورت تسهیلات تأمین كند.

بر این اساس، سپرده‌های تودیع شده نزد مؤسسات اعتباری توسط مؤسسات اعتباری دیگر، سپرده‌های متعلق به دستگاه های دولتی، سپرده‌های متعلق به مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی، سپرده‌های متعلق به شركت های بیمه‌، صندوق های بازنشستگی، صندوق های سرمایه‌گذاری مشترك، شركت های تأمین سرمایه، شركت های سرمایه‌گذاری و شركت هایی كه مؤسسه اعتباری به طور مستقیم حداقل ده درصد (10%) از سهام آن شركت را در تملك دارد مشمول ضمانت صندوق می شود.

همچنین سپرده‌های متعلق به صاحبان بیش از یك درصد سهام مؤسسه اعتباری و افراد تحت تكفل آنها كه در همان مؤسسه اعتباری تودیع شده باشد، سپرده‌های متعلق به مدیر عامل، قائم ‌مقام مدیر عامل، اعضای هیات مدیره، هیات عامل یا نمایندگان آنها و بازرس یا بازرسان قانونی مؤسسه اعتباری و افراد تحت تكفل آنها كه در همان مؤسسه اعتباری تودیع شده باشد، سپرده‌های متعلق به حسابرس مستقل مؤسسه اعتباری اعم از حقیقی و حقوقی و صاحبان امضای گزارش حسابرسی و افراد تحت تكفل آنها كه در همان مؤسسه اعتباری تودیع شده باشد، سپرده‌های متعلق به اعضای اركان صندوق و افراد تحت تكفل آنها نیز از ضمانت صندوق برخوردار است.

سپرده‌هایی كه ناشی از ارتكاب جرم پولشویی یا تأمین مالی تروریسم بوده و در خصوص آنها حكم قطعی از مراجع صالح قضایی صادر شده باشد، سپرده‌های مسدود شده به موجب حكم قضایی و سپرده‌هایی كه به عنوان وثیقه نزد مؤسسه اعتباری نگهداری می‌شوند نیز مشمول ضمانت صندوق می شوند.

** اركان صندوق

اركان صندوق عبارتند از: هیات امنا، هیات مدیره، مدیر عامل و بازرس قانونی است.

بر این اساس، اعضای هیات امنای صندوق از هفت نفر شامل؛ رئیس كل بانك مركزی به عنوان رئیس هیات امنا، وزیر امور اقتصادی و دارایی یا معاون وی، معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور یا معاون وی، دادستان كل كشور یا معاون وی، عضو هیات عامل ناظر بر بخش نظارت بانك مركزی، یك نفر از مدیران عامل بانك های دولتی به انتخاب وزیر امور اقتصادی و دارایی و یك نفر از مدیران عامل بانك های غیردولتی به انتخاب وزیر امور اقتصادی و دارایی تشكیل می شود.

بر اساس این مصوبه، جلسات هیات امنای صندوق با دعوت رئیس هیات امنا و با حضور حداقل پنج عضو رسمیت یافته و تصمیمات آن حداقل با چهار رأی معتبر است. هیات امنا در هر سال حداقل یك بار تشكیل جلسه می‌دهد.

تعیین خط‌ مشی‌ها، سیاست ها و برنامه‌های صندوق و اعمال نظارت بر فعالیت های آن، بررسی گزارش عملكرد سالیانه هیات مدیره و بازرس قانونی و اخذ تصمیمات مقتضی، بررسی و تصویب بودجه سالانه صندوق كه از سوی هیات مدیره پیشنهاد می‌شود.

صورت‌های مالی نیز با توجه به گزارش بازرس قانونی، بررسی و تصویب ساختار و تشكیلات صندوق و تغییرات آتی آن، تعیین و عزل اعضای هیات مدیره به پیشنهاد رئیس هیات امنا، تعیین حق‌الزحمه و پاداش اعضای هیات مدیره، مدیر عامل و بازرس قانونی به پیشنهاد رئیس هیات امنا، بررسی و اتخاذ تصمیم درباره ارجاع دعاوی به داوری و صلح دعاوی به پیشنهاد هیات مدیره، تعیین روزنامه كثیرالانتشار برای درج كلیه آگهی‌های صندوق و اخذ تصمیم نسبت به هر موضوع دیگری كه از طرف رئیس هیات امنا و یا هیات مدیره صندوق مطرح می شود و رسیدگی به آن طبق قانون یا اساسنامه در صلاحیت هیات امنا است، از وظایف و اختیارات هیات امنا به عنوان بالاترین ركن صندوق با رعایت قوانین و مقررات است.

بر این اساس، هیات مدیره به منظور اداره امور صندوق در چارچوب مفاد اساسنامه و مصوبات هیات امنا از یك نفر رئیس، چهار نفر عضو اصلی و یك نفر عضو علی‌البدل تشكیل می‌‌ شود.

اعضای هیات مدیره با پیشنهاد رئیس هیات امنا و تصویب هیات امنا و با حكم رئیس هیات امناء به مدت سه سال منصوب می‌شوند.

هیات مدیره در اولین جلسه از بین اعضای خود یك نفر را به عنوان رئیس هیئت مدیره انتخاب می‌ كند.

** مقررات مالی

سال مالی صندوق از اول فروردین ماه هر سال شروع و در پایان اسفند ماه همان سال خاتمه می‌یابد، به استثنای سال اول تأسیس كه از تاریخ تشكیل تا آخر اسفند ماه همان سال خواهد بود.

صورت‌های مالی و حساب‌های صندوق طبق استانداردهای حسابداری تنظیم و نگهداری می‌شوند.

30 درصد از مانده منابع صندوق كه تحت هیچ عنوان قابل سرمایه‌گذاری نیستند به همراه سایر منابع صندوق كه مصروف سرمایه‌گذاری نشده‌اند، در حسابی نزد بانك مركزی نگهداری می‌شود.

بر اساس این مصوبه، هیات مدیره موظف است بودجه پیشنهادی صندوق را برای سال بعد تنظیم و حداكثر تا پایان آذر هر سال به هیات امنا ارایه كند.

هیئت امنا نیز موظف است تا پایان بهمن همان سال، بودجه سال بعد را تصویب و به هیئت مدیره ابلاغ كند.

همچنین هیات مدیره موظف است گزارش مالی سالانه صندوق مشتمل بر صورت‌های مالی به همراه گزارش فعالیت، وضعیت عمومی و عملكرد سالانه صندوق را تا حداكثر دو ماه پس از پایان سال مالی به بازرس قانونی و هیئت امنا ارسال كند.

مازاد درآمد بر هزینه‌های صندوق در هر سال مالی پس از طی مراحل قانونی به حساب منابع صندوق منظور می شود.

** سایر مقررات

صندوق، وجوه سپرده‌های مشمول ضمانت را از طریق یكی از مؤسسات اعتباری و ظرف 20 روز پس از اعلام كمیته اضطرار و بر اساس دستورالعمل مصوب هیئت امنا پرداخت می كند.

صندوق به میزان پرداخت سپرده‌های ضمانت شده، جزء بستانكاران مؤسسه اعتباری ذی‌ربط قرار می‌گیرد. به این منظور صندوق پیش از اقدام به پرداخت سپرده‌های مشمول ضمانت سپرده‌گذاران مؤسسه اعتباری، ساز و كاری را اتخاذ می كند تا با موافقت مكتوب مؤسسه اعتباری و هر یك از سپرده‌گذاران، تمامی حقوق مربوط به مطالبات سپرده‌گذاران از مؤسسه اعتباری ذی‌ربط، تا سقف‌های پرداخت شده به آنها، به صندوق انتقال یابد.

بر این اساس، صندوق پس از شروع به پرداخت سپرده‌های سپرده‌گذاران مؤسسه اعتباری، تحت عنوان یكی از بستانكاران مؤسسه اعتباری ذی‌ربط، برای درخواست اعلام ورشكستگی آن مؤسسه اعتباری به دلیل عدم توانایی در پرداخت دیون خود به دادگاه صالح اقدام می‌ كند.

بر اساس این مصوبه، مدیر عامل صندوق موظف است مدیران مؤسسه اعتباری، نماینده بانك مركزی یا مدیر تصفیه را از میزان وجوه پرداخت صندوق به هر یك از سپرده‌گذاران مطلع سازد.

همچنین به منظور شفاف‌سازی و افزایش سطح آگاهی عمومی، هیات مدیره صندوق می‌تواند گزارش عملكرد سالیانه صندوق را كه متضمن اطلاعات محرمانه بانكی یا تجاری نباشد، منتشر كند.

بر این اساس، اعضای هیات امنا، هیات مدیره، بازرس قانونی، مدیر عامل، كاركنان صندوق و آن بخش از كاركنان بانك مركزی و سایر اشخاصی كه به هر نحو به اطلاعات صندوق دسترسی دارند، موظفند مراقبت لازم را در عدم افشای آن دسته از اطلاعات صندوق كه محرمانه تلقی می‌شوند، كنند.

این مصوبه از سوی 'محمدرضا رحیمی' معاون اول رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شده است.

گروه اقتصادی/ حوزه اقتصاد کلان

انتهای خبر / پایگاه خبری ایران آنلاین (ایران انا) / کد خبر 1482 - 91



 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


  
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 تمام موسسات قرض الحسنه ادغام می شوند  [ چهارشنبه، 11 مرداد ماه، 1391 ] 4251 مشاهده
 مشکلات برون سازمانی و درون سازمانی  [ سه شنبه، 26 مرداد ماه، 1389 ] 8066 مشاهده
 شوك های ارزی به زودی از بین خواهد رفت  [ سه شنبه، 4 مهر ماه، 1391 ] 3054 مشاهده
 قالیباف: ولع ریاست‌ جمهوری ندارم  [ شنبه، 6 خرداد ماه، 1391 ] 6948 مشاهده
 نامه رئیس مجلس به رهبر معظم انقلاب  [ شنبه، 28 بهمن ماه، 1391 ] 2447 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب