امروز:  دوشنبه، 28 خرداد ماه، 1403
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 1524      ارسال شده در مورخه : دوشنبه، 30 مرداد ماه، 1391 - 03:30   ._PRINT.  



تفسیر خبر؛

بحران سوریه و خلاء دیپلماسی مسئولانه

ایران انا: در حالی كه حل بحران در سوریه مستلزم ارایه پیشنهادهای سازنده و صلح طلبانه است، روندهای بین المللی در قبال بحران در این كشور اما درست عكس این ضرورت حركت كرده و خود تبدیل به معضل بزرگی شده است.



زخم كهنه 17 ماهه ناآرامی ها در سوریه، روز به روز عمیق تر می شود و تحمل درد آن برای ملت این كشور طاقت فرسا شده است. درگیری های خشونت بار میان نیروهای دولتی و مخالفان مسلح، شهرهای مختلف سوریه را تبدیل به میدان جنگی تمام عیار كرده است. هر روز ده ها نفر كشته و زخمی می شوند و صدها نفر دیگر نیز از ترس جان خویش، خانه و كاشانه را رها می كنند و آواره این سو و آن سو می شوند. جنگ، خون و ویرانی چهره اصلی سوریه این روزهاست.

گذر زمان نیز نه تنها هیچ كمكی به حل و فصل بحران نكرده بلكه نفرت و كینه دو طرف درگیری را از یكدیگر بیشتر كرده و خشاب اسلحه هایشان را نیز پرتر از همیشه و دامنه آتش آنها را نیز وسیعتر كرده است. در وضعیتی كه دو طرف درگیر در بحران سوریه، به حرف و وعده یكدیگر اعتمادی ندارند، چشمان نگران مردم سوریه، در انتظار راه حل های پیشنهادی از خارج از این كشور و به یك معنا منتظر میانجی گری و پادرمیانی است.

اما جامعه جهانی تاكنون نتوانسته این انتظار را برآورده سازد و در عمل اندكی از رنج ملت سوریه بكاهد و نوید بخش صلح در این كشور باشد. گرچه بسیاری از كشورهای جهان سخن از ضرورت كمك به حل بحران در سوریه می گویند اما یا در این مسیر تنها شعار داده اند و یا طرح های پیشنهادی آنها هیچ كمكی به حل بحران نكرده كه هیچ؛ بحران را نیز گسترش داده است.

به نظر می رسد عامل اصلی ناكامی روندهای بین المللی برای حل بحران سوریه در این بوده كه بیشتر طرح ها و اقدامات بین المللی در مورد سوریه به جای آنكه دربردارنده اصل بی طرفی و صلح طلبی باشد، یكجانبه و غیرسازنده بوده و از همین رو خود تبدیل به یك مانع در پیشبرد صلح شده است.

نشست اخیر سازمان همكاری اسلامی در عربستان نمونه بارز تبلور آشكار ناكامی روندهای بین المللی در حل و فصل مسالمت آمیز بحران در سوریه است. در نشست فوق العاده ای كه روزهای سه شنبه و چهارشنبه هفته گذشته برگزار شد، عضویت سوریه در این سازمان به حالت تعلیق درآمد. این در حالی است كه به موازات این تصمیم، هیچ اشاره ای به مسلح بودن مخالفان دولت سوریه و ضرورت خلع سلاح آنها نشد.

گرچه گفته می شود هدف از این تصمیمات كمك به حل بحران در سوریه است، اما تجربه نشان داده این گونه مواضع و اقداماتی كه تنها از یك طرف درگیری حمایت می كند، نتیجه ای جز بی اعتمادی طرف مقابل نسبت به این گونه رویه ها نخواهد داشت.

به عبارت دیگر اقدام اخیر سازمان همكاری اسلامی در تعلیق عضویت دولت سوریه در این سازمان باعث خواهد شد كه دولت این كشور خود را در موضعی تدافعی قرار دهد و به جای ارایه امتیازهایی برای حل بحران، به دنبال روش هایی برای دفاع از خود و جلوگیری از ضربه زدن طرف مقابل به خود باشد.

نگاهی به مواضع عربستان سعودی كه خود پیشنهاد دهنده نشست فوق العاده سازمان همكاری اسلامی در مكه مكرمه بود، نشان می دهد كه چنین تصمیم ها و نشست هایی در پایان نمی تواند كمكی به حل بحران داشته باشد. عربستان سعودی از جمله كشورهایی است كه آشكارا خواهان سقوط دولت بشار اسد در سوریه است و از مخالفان این كشور حمایت می كند. مقام های سعودی بارها از ضرورت ارسال كمك های نظامی به مخالفان سخن گفته اند.

افزون بر این كشورهای بارز دیگر مخالف دولت سوریه همچون آمریكا، بریتانیا، تركیه و قطر نیز طی ماه ها و هفته های اخیر مواضعی مشابه با دولت عربستان سعودی داشته اند. اظهارات اخیر 'ویلیام هیگ' وزیر خارجه بریتانیا مبنی بر كمك 5 میلیون پوندی این كشور به ارتش آزاد سوریه كه اصلی ترین گروه مسلح مخالف دولت است موید این نكته است كه چگونه كشورهای مخالف دولت سوریه، نه تنها كمكی به حل بحران در این كشور نمی كنند بلكه خود آتش بیارانی برای معركه سوریه شده اند.

تجربه طرح صلح كوفی عنان نماینده سازمان ملل و اتحادیه عرب در بحران سوریه، نیز یكی دیگر از مواردی است كه رویكرد غیرسازنده كشورهای تاثیرگذار منطقه ای و فرامنطقه ای در قبال این كشور را نشان می دهد. در حالی كه طرح صلح عنان برای بحران سوریه متضمن آتش بس و گفت و گوی دو طرف برای حل بحران بود، كشورهای مخالف دولت سوریه بارها سخن از ضرورت براندازی دولت بشار اسد می راندند كه همین مساله مانع بزرگی را پیش روی این طرح قرار داد به طوری كه كوفی عنان را مجبور به استعفا از سمتش كرد.

بنابر آنچه گفته شد این سوال مطرح می شود كه آیا در فضایی كه دولت سوریه خود را در برابر مخالفانی می بیند كه از سوی كشورهای مخالف آن، حمایت مالی و نظامی و سیاسی می شوند، آیا می توان انتظار كوتاه آمدن و خالی كردن صحنه را به نفع مخالفان داشت؟ تردیدی نیست كه جانبداری بیشتر روندهای بین المللی در مورد سوریه از مخالفان دولت، نتیجه ای جز گسترش فضای دو قطبی در این كشور نخواهد داشت.

نتیجه چنین وضعیتی نیز البته یك چیز بیشتر نیست و آن افزایش خشونت و درگیری و خرابی برای سوریه است كه دود آن در نهایت به چشم همه سوری ها خواهد رفت.

روز جمعه سازمان ملل اعلام كرد كه 'اخضر ابراهیمی' وزیر خارجه سابق الجزایر بعنوان نماینده ویژه این سازمان و اتحادیه عرب جایگزین كوفی عنان می شود. اخضر ابراهیمی 78 ساله دیپلمات كهنه كاری است كه تجربیات مهم و دشواری از جمله وساطت و میانجیگری در جریان جنگ های داخلی لبنان، افغانستان، عراق و هائیتی را در پرونده خود دارد. با این وجود وی در حالی به عنوان نماینده جدید سازمان ملل و اتحادیه عرب در بحران سوریه معرفی می شود كه گسترش درگیری های خشونت بار و اصرار كشورهای غربی و همپیمانان منطقه ای آنها برای براندازی دولت بشار اسد، راه دشواری را پیش روی وی برای یافتن راه حل بینابین و مرضی الطرفینی قرار داده است.

به نظر می رسد با انتخاب اخضر ابراهیمی جامعه جهانی بار دیگر در آزمون دیگری قرار گرفته است. تردیدی نیست كه جامعه جهانی مسئولیت بزرگی در قبال ناآرامی ها در سوریه دارد. گسترش خشونت ها و خرابی ها ایجاب می كند تا دولت ها و سازمان های بین المللی با هدف پایان دادن به این بحران، راه حل های سازنده و واقع گرایانه ارایه دهد. بی تردید تاریخ در مورد عملكرد جامعه جهانی در قبال بحران در سوریه و میزان تعهد كشورهای دیگر برای اتخاذ موضع مسئولانه و جلوگیری از خشونت افسار گسیخته در این كشور قضاوت خواهد كرد./ایرنا

گروه بین الملل/ حوزه آسیا و اقیانوسیه

انتهای خبر / پایگاه خبری ایران آنلاین (ایران انا) / کد خبر 1498 - 91


 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


  
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 روزه داران پس از افطار 8 تا 12 لیوان آب بنوشند  [ جمعه، 6 مرداد ماه، 1391 ] 5428 مشاهده
 دولت اخلاق با شعار زنده باد اصلاحات  [ دوشنبه، 26 فروردين ماه، 1392 ] 1527 مشاهده
 كمبود پرستار از سال آینده رفع می شود  [ دوشنبه، 6 شهريور ماه، 1391 ] 4196 مشاهده
 ضرورت بازنگری در سیاست جمعیتی کشور  [ پنجشنبه، 16 شهريور ماه، 1391 ] 3087 مشاهده
 فوتبال روستایی و عشایری شوش تجلیل شد ند  [ جمعه، 30 مهر ماه، 1389 ] 6640 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب