امروز:  شنبه، 3 آذر ماه، 1403
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 1535      ارسال شده در مورخه : سه شنبه، 31 مرداد ماه، 1391 - 03:30   ._PRINT.  



گزارش؛

سراب تحصیل دانش آموزان در تبلیغات ماهواره ای

ایران انا: اغلب ما هر صبح با تبلیغات رنگارنگی كه شبانه در صندوق پستی، گوشه در حیاط ، زیر برف پاك كن خودرو یا... مواجه می شویم كه در آنها تبلیغات برای ادامه تحصیل و پانسیون كردن دانش آموزان در مراكز آموزشی خارج از كشور بسیار به چشم می خورد.



در این آگهی های جور واجور ، مراكز آموزشی در كشورهای مختلف از مالزی ، هندوستان ، پاكستان گرفته تا استرالیا ، انگلیس ، آمریكا ، كانادا معرفی شده اند كه برخی از خانواده ها به آنها بی توجه نمی مانند وبا توجه به شرایط مالی خود یكی ازاین مراكز را انتخاب می كنند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایران انا از ایرنا، برخی از خانواده ها كه در سالهای قبل فرزندان دانش آموز خود را به این مراكز اعزام كرده ، با دگرگونی های اقتصادی و كاهش ارزش ارز مواجه شده و با مشكلات زیادی دست به گریبانند.

از سوی دیگر، تب اعزام دانش آموزان به خارج از كشور همچنان بالا گرفته و بسیاری از خانواده ها هنوز غافل از موانع و مشكلات سر راه فرزندانشان هستند.

برخی كارشناسان و صاحبنظران معتقدند: خانواده ها باید با دقت نظر در مسایل نوجوانان و جوانان وارد شوند و آینده فرزندان خود را دستخوش حوادث و مسایل خاص نكنند.

همچنین این افراد می گویند: سیستم آموزشی ما باید بازنگری و متحول شود و با ایجاد تنوع ، نشاط ، پویایی وانتخاب از فضای خشن و پراسترس خارج شود تا افراد انگیزه كمتری برای ادامه تحصیل در خارج از كشور داشته باشند.

دكتر سعید زاهد گفت: بهره گیری برخی خانواده ها از برنامه های شبكه های ماهواره ای فضای فرهنگی و فكری آنها را تغییر داده ، به همین دلیل خانواده ها بر این باورند كه جامعه نیازهای آنها را پاسخگو نیست.

وی افزود: این گونه خانواده ها جامعه را دچار ناهنجاری می بینند و در این چرخه آینده ای را برای فرزندان خود نمی توانند ترسیم كنند.

وی با اشاره به اینكه متاسفانه استفاده از شبكه های ماهواره ای تبدیل به عادت گسترده ای در میان خانواده ها شده ، افزود: این شبكه ها با تبلیغات وسیع خود فضای فرهنگی غربی را به خانواده ها القا می كنند .

به گفته این استاد جامعه شناس، انسان در فضای فرهنگ زندگی می كند، وقتی فضای فرهنگی خانواده القایی باشد، با فضای فرهنگی حقیقی جامعه همخوانی نخواهد داشت و برای افراد مشكل ساز می شود.

وی بیان داشت: فضای فرهنگی شبكه های ماهواره ای تبلیغاتی است و فضای حقیقی نیست ، لذا برخی خانواده ها فریب این فضا را می خورند و از سوی دیگر بوسیله تبلیغات ، راههای عملی برای فرار از فرهنگ حقیقی جامعه جلو پای افراد گذاشته شده است.

وی معتقد است: تبلیغات وسیع در زمینه های مختلف تنها برای سودهای كلان آن برای متولیان امر برنامه ریزی شده و هیچگونه عاقبت اندیشی در پشت آن نهفته نیست.

زاهد گفت: تبلیغات وسیع برای ادامه تحصیل در كالج های خارج از كشور ، برخی خانواده ها را برآن داشته تا فرزندان دانش آموز خود را برای تحصیل از ایران خارج كنند به امید آنكه در آینده وضعیت كار و ادامه تحصیل آنها در دانشگاهها تامین باشد.

وی افزود: بچه هایی كه در سن پایین از خانواده جدا می شوند و در مدارس خارج از كشور تحصیل می كنند و در پانسیونها بسر می برند، بعدها به لحاظ عاطفی دچار مشكل شده و چه بسا كه از درس و تحصیل عادی نیز محروم بمانند.

یك صاحبنظر آموزشی اجتماعی گفت: دورنمای دروغین كه توسط تبلیغات در ذهن افراد به تصویر كشیده شده ، یكی از عوامل مهم تصمیم گیری خانواده ها برای اعزام دانش آموزان به مدارس خارج از كشور به حساب می آید.

حجت الاسلام عبدالرضا خوشنویس افزود: از سوی دیگر متنوع نبودن ، عدم پویایی و نشاط نظام آموزشی ما در ایجاد انگیزه برای این خانواده ها بی تاثیر نیست.

وی ادامه داد: در حالیكه فضای سایبری در اوج شكوفایی بسر می برد ، فضای آموزشی ما هنوز بهره ای از آن نبرده ، آموزش الكترونیكی و مجازی در سیستم آموزشی جای خود را باز نكرده است.

وی اضافه كرد: فرسودگی نظام آموزشی و خشن بودن آن ارزش بیشتری به تبلیغات فرهنگی بیگانگان داده است و برخی بدون تحقیق از این فرصتها استفاده می كنند بدون آنكه به تهدیدهای آن توجه كنند.

این استاد حوزوی و دانشگاهی گفت: متاسفانه سونامی هویتی همه بخشها را در نظر گرفته، بطور مثال در فرهنگهای بومی ما یكهزار و 800نوع لباس ایرانی وجود دارد ، اما اگر امروز جوان ما بگویید لباس ملی بومی ما كدام است آرشیوی نداریم كه به او معرفی كنیم.

وی افزود: افغانستان كه به لحاظ فرهنگی بسیار عقب تر از ماست ، لباس ملی خود را پاسداری كرده و به نسلهای بعد رسانده است.

به گفته وی ، سونامی هویتی ، جوان ما را ترغیب به ادامه تحصیل در خارج از كشور می كند و كار به جایی می رسد كه پوشیدن كاور سگ فروشان فرانسوی برای او افتخار به حساب می آید.

خوشنویس بیان داشت: متاسفانه برخی خانواده ها بر این باورند كه با فرستادن فرزندان خود به خارج از كشور ، آنها در فضای فرهنگی بهتری آموزش می یابند و آینده بهتری در انتظارشان است در حالیكه فرهنگ غنی بومی خودمان را نمی شناسند.

یكی از مشاوران آموزش و پرورش فارس گفت: شبكه های ماهواره ای فارسی زبان برای هدایت فرهنگی ما سرمایه گذاری می كنند در حالیكه ما هیچگونه ضد تبلیغی در این موارد نداریم .

عباس ارجاعی افزود: رسانه ها باید متقاعد شوند تا در برابر این تبلیغات كه فرهنگ جامعه را دگرگون ساخته، برنامه ریزیهای تبلیغاتی و هدایتی داشته باشند.

وی بیان داشت: برخی خانواده ها اسیر موهومات تبلیغاتی می شوند و به طمع اینكه فرزندانشان شرایط بهتر تحصیلی داشته باشند، اقدام به ثبت نام آنها در این مراكز می كنند.

به گفته وی ، این خانواده ها از آسیب هایی كه به فرزندان خود بدلیل دوری از خانواده ، برخورد با فرهنگ بیگانه ، وجود تفاوتهای بارز در نظام ارزشی این جوامع با فرهنگ ما ، وارد می كنند، غافلند.

این روانشناس اضافه كرد : اغلب دانش آموزانی كه در پانسیونهای آموزشی خارج از كشور تحصیل می كنند به مرور زمان دچار غربت زدگی و تنهایی می شوند و افت شدید تحصیلی در آنها نمود پیدا می كند.

وی انتخاب زندگی در انزوا ، اجبار در انتخاب دوستان و اعضای گروه ناشناخته و ناهماهنگ ، تبعیض های فرهنگی و نژادی ، گوشه گیری و افسردگی را از دیگر مشكلاتی عنوان كرد كه اینگونه دانش آموزان با آن مواجه می شوند.

ارجاعی گفت: در كشورهای اروپایی ، بدلیل تبعیض نژادی ، مهاجرین احساس امنیت نمی كنند ، دانش آموزان مهارت خود كنترلی ندارند و دچار آسیبهای شخصیتی و روانی می شوند.

وی اظهار كرد: از سوی دیگر ، پول ما در كشورهای اروپایی 90 درصد ارزش خود را از دست می دهد ، فشارهای مالی و محدودیت هایی كه برای مهاجرین ایجاد می شود بویژه برای دانش آموزان ، سرخوردگی بیشتری را برایشان به ارمغان می آورد به گونه ای كه در برخی موارد موجب ترك تحصیل آنها می شود.

یكی دیگر ازمشاوران آموزش و پرورش فارس گفت: سیستم آموزشی ما پراسترس ، اضطراب آور و خشن است به همین دلیل برخی خانواده ها تمایل دارند ، فرزندان خود را از مقطع ابتدایی یا دبیرستان برای تحصیل به كشورهای دیگر بفرستند.

علی كریمی افزود: سیستم آموزشی نظامهای غربی به دانش آموزان حق انتخاب می دهند ، آموزش توام با نشاط و پویایی است و دانش آموز در پایان هر مقطع به مهارتهای جدید زندگی دست یافته است.

وی ادامه داد: دانش آموزانی كه در مقطع دبیرستان به مدارس خارج از كشور اعزام می شوند ، دچار مشكلات زیاد و سردرگمی می شوند و چه بسا از مسیر و هدف خود باز بمانند.

وی اضافه كرد: در كشورهای اروپایی افراد تحصیل خود را در یك كالج ادامه می دهند و تحصیلات تخصصی و دانشگاهی هدف همه افراد نیست ، آنها ترجیح می دهند شغل آبرومند حرفه ای داشته باشند و در كنار آن از زندگی لذت ببرند.

این كارشناس براین باور است ،دانش آموزان ایرانی كه به دنبال تبلیغات به مدارس خارج از كشور كشانده می شوند ، اگر انگیزه و هدف مشخصی نداشته باشند ، در موارد زیادی از ادامه تحصیل منصرف می شوند.

به گفته این روانشناس ، افرادی كه پس از تحصیل در دانشگاههای داخلی برای ادامه تحصیل به كشورهای دیگر می روند ، هیجان تحصیلی بیشتری دارند و به مدارج بالاتری دست می یابند و با دست پر تری به كشور باز می گردند.

وی معتقد است: سیستم آموزشی ما نیاز به تغییر نگرش در زمینه های مختلف دارد ، كارشناسان و محققان باید تحقیقات كیفی در این زمینه انجام دهند تا دانش آموزان مسیر هموارتری را به جلو ادامه دهند.

گروه فرهنگی/ حوزه آموزش

انتهای خبر / پایگاه خبری ایران آنلاین (ایران انا) / کد خبر 1509 - 91


 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


  
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 ادامه خدمتگزاری دولت با شتاب اولیه  [ چهارشنبه، 10 خرداد ماه، 1391 ] 4862 مشاهده
 دستگیری 30 نفر از متهمان اختلال در بازار ارز  [ شنبه، 15 مهر ماه، 1391 ] 3777 مشاهده
 جامعه از مکارم اخلاق فاصله گرفته است  [ دوشنبه، 19 تير ماه، 1391 ] 7536 مشاهده
 تخصیص ارز با نرخ جدید به هشت گروه كالایی  [ دوشنبه، 27 شهريور ماه، 1391 ] 3806 مشاهده
 قالیباف: هر کس از من سندی دارد ارائه کند  [ چهارشنبه، 23 اسفند ماه، 1391 ] 2483 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب