امروز:  شنبه، 3 آذر ماه، 1403
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 1550      ارسال شده در مورخه : پنجشنبه، 2 شهريور ماه، 1391 - 03:30   ._PRINT.  



آمدن يا نيامدن به عرصه انتخابات به نفع اصولگرايان يا اصلاح طلبان؛

اوليا: شرايط براي حضور اصلاح طلبان فراهم نيست

ایران انا: انتخابات يکي از دلايل اثبات مردم‌سالاري در هر کشوري است. بدين معنا که اگر انتخاباتي با حضور اکثريت مردم و همه جناحهاي سياسي برگزار شود مي‌توان آنرا نماد دموکراسي دانست اما اگر قرار باشد به هر دليلي يک جناح يا گروه کنار گذاشته شوند مصداق مردم‌سالاري و دموکراسي زير سوال مي‌رود.



کورش شرفشاهی/ مردم سالاری: در ايران دو جناح مطرح اصلاح طلب واصولگرا در عرصه سياسي کشور فعاليت مي‌کنند که هر کدام در يک مقطعي مديريت کشور را در دست داشته و يا دارند. اکنون جريان اصولگرا، مجلس شوراي اسلامي، شوراهاي اسلامي شهر و روستا و دولت را در اختيار دارد و در هر يک از اين نهادها، تعدادي اصلاح ‌طلب نيز حضور دارند. اما سوال اينجاست که چرا اصولگرايان تا بدين اندازه بر نهادهاي مديريتي تسلط پيدا کرده‌اند.

نکته اي که نبايد فراموش کرد اين است که هر جناح و گروهي که نهادهاي مديريتي کشور را به دست گرفته است، دچار چالش شده و پس از يک دوره معين، همه چيز را به گروه مقابل سپرده است. امروزه نيز اصولگرايان با همين چالش رو به رو شده‌اند و مصداق بارز آن را در انتخابات دوره نهم مجلس شوراي اسلامي شاهد بوده‌ايم. در آن انتخابات جريان اصولگرايي شقه شقه شد و به جاي اتحادي که همواره اصولگرايان مدعي آن هستند شاهد تفرقه در بين آنان بوديم به نوعي که از دل فراکسيون اصولگرايان مجلس، جبهه پايداري بيرون آمد و سراسري شد و پس از آن جبهه‌هاي ديگري همچون ايستادگي سبز شد. اگر چه باز هم مجلس نهم به ظاهر در اختيار اصولگرايان است اما يادمان نرود که همين اصولگرايان همديگر را اصولگرا نمي‌دانند و هر کدام مدعي هستند که از ديگري اصولگراتر هستند و حتي دولت احمدي نژاد نيز بارها منکر حمايت اصولگرايان و اصولگرا بودن شده است. اکنون بار ديگر انتخاباتي ديگر در راه است و مي‌بايست رييس دولت يازدهم و اعضاي شوراي شهر و روستاي چهارم برگزيده شوند.

در اين فضا اظهار نظرها قوت گرفته و باز هم فضا اصولگرايي واصلاح طلبي شده است. برخي از اصولگرايان سعي مي‌کنند با به کار بردن الفاظي همچون اهميت وجود رقيب، فضاي انتخاباتي را گرم کنند و برخي ديگر نيز اعلام مي‌کنند که نيازي به رقيب نداريم و اصولگرايان مي‌توانند با تعدد نامزدهاي انتخاباتي، تنور انتخابات را گرم کنند. در اين بين اصلاح طلبان نيز اعتقاد دارند براي شرکت در انتخابات لازم است قدري به آنان فضا داده شود.

لغو امتياز دو حزب مشارکت و سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي باعث اعتراض شديد اصلاح طلبان شده و از سوي ديگر نگران رد صلاحيتهاي نامزدهايي هستند که قرار است به عنوان نامزد معرفي کنند و از طرف ديگر رسيدن به نقطه اي که يک نفر را به عنوان نامزد اصلاح‌طلبان معرفي کنند. نکته ديگري که مطرح مي‌شود اين است که يک دولت ائتلافي تشکيل شود و به اندازه اي سعه صدر داشته باشد که اصلاح طلبان و اصولگرايان را در خود جاي دهد تا چالشها به حداقل ممکن کاهش يابد که اين نيز با استقبال طرفين رو به رو نشده است. اگر چه به صورت غير مستقيم در مورد آن بحث مي‌شود. نکته ديگر آن است که هر کدام از چهره‌هاي اصولگرا يا اصلاح طلب براي حضور در عرصه انتخابات پيش شرطهايي تعيين مي‌کنند که طرف مقابل در مورد آن واکنش نشان مي‌دهد و اين واکنشها گاه به روشهايي نامناسب مطرح مي‌شود. در اين رابطه محمدرضا باهنر در خصوص احتمال ائتلاف اصلاح طلبان و اصولگرايان براي انتخابات آتي مجلس گفته بود: ائتلاف اين دو گروه براي انتخابات آتي چندان درست به نظر نمي‌رسد.

دبير كل جامعه اسلامي‌مهندسين با بيان اينكه اصلاح طلبي و اصولگرايي يك طيف وسيعي را در كشور ما تشكيل مي‌دهند، گفت: در گروه اصلاح طلبان از افراد راديكال و تند و اشخاص متدين و انقلابي وجود دارد كه نمي‌توان آنها را اصلاح طلب ناميد.

وي با بيان اينكه همواره به اصولگراها و اصلاح‌طلب‌ها توصيه كردند هيچ وقت قدرت خود را به دست راديكال‌هاي گروه خود ندهند، گفت: هميشه مديريت اين مجموعه‌ها بايد توسط عقلاي قوم باشد.

باهنر ادامه داد: مي‌توان به‌عنوان يك اصولگرا با اصلاح‌طلبان نشست و برخاستي داشت و با يكديگر جلساتي را برگزار كرد اما نمي‌توان آنها را در يك حزب و در يك گروه قرار داد زيرا آنها هميشه رقيب هم هستند.

دبير كل جامعه اسلامي‌مهندسين تأكيد کرد: اصلاح‌طلباني كه به قانون اساسي اعتقاد داشته باشند و قوانين موضوع كشور را پاس بدارند مي‌توان در عرصه رقابت حضور داشته باشند.

وي در خصوص شركت چهره‌هاي شاخص اصلاح‌طلب مانند خاتمي‌در انتخابات رياست جمهوري گفت: برخي از اصلاح‌طلبان مواضع خود را با سران فتنه مشخص نكردند و اين چهره‌ها حداقل بايد نسبت به فتنه و سران آن اعلام برائت كنند پس از آن مي‌توانيم پاي مذاكره با آنها بنشينيم. و اما برخي فعالان سياسي نيز به حمايت از اصلاح طلبان پرداخته اند.

در اين رابطه يک نماينده مجلس هشتم گفت: فضا براي ورود اصلاح‌طلبان به انتخابات رياست جمهوري يازدهم باز نيست از اين رو طبعا افراد هم حرمت خودشان را نگاه مي‌دارند تا مضحکه و ملعبه دست اين افراد نشوند.

انتقاد از شرايط موجود

علي‌اکبر اوليا چهره شاخص اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با آريا با ابراز تاسف از شروطي که اصولگرايان براي حضور اصلاح طلبان در انتخابات رياست جمهوري مطرح مي‌کنند، گفت: متاسفانه کساني که مدعي اند نظام و قانون اساسي را قبول دارند هرچه دلشان مي‌خواهد بيان مي‌کنند و براي حضور گروهها و جريان‌هاي سياسي خط و نشان مي‌کشند.

وي افزود: ما قبلا يک شوراي نگهبان داشتيم اما الان با ده‌ها شوراي نگهبان طرفيم که دستور مي‌دهند چه کساني مي‌توانند در انتخابات حضور داشته باشند يا برعکس.

نماينده مجلس هشتم با انتقاد از سخنان اخير محمدرضا باهنر مبني بر تقسيم اصلاح طلبان خوش خيم و بدخيم تاکيد کرد: بنده متعجب شدم محمدرضا باهنر چنين صحبتهايي را مطرح کردند زيرا انتخابات قاعدتا تنها موضعي است که همه بايد به دنبال مشارکت حداکثري باشند لذا اين تقسيم بندي‌ها نه تنها ضد مشارکت است بلکه فضاي انتخابات را خراب تر خواهد کرد.

در واقع همانطور که مي‌بينيم هرکس براي خودش تقسيم بندي‌هايي انجام مي‌دهد در حالي که دلسوزان نظام بايد اين موضع‌گيري‌ها را کنار بگذارند و به دنبال مشارکت حداکثري باشند.

اين چهره اصلاح طلب خاطرنشان کرد: قطعا اگر اصلاح طلبان در انتخابات حضور پيدا نکنند اصولگرايان با يکديگر دعوا خواهند کرد و تفرقه زيادي در اين طيف ايجاد خواهد شد.

وي با تاکيد بر اين مطلب که شرايط در حال حاضر به گونه اي است که احتمالا زمينه مشارکت براي اصلاح‌طلبان در انتخابات رياست جمهوري يازدهم فراهم نمي‌شود، تصريح کرد: همانطور که در انتخابات مجلس نهم به دليل عدم حضور اصلاح طلبان شاهد تفرقه در بين اصولگرايان بوديم بار ديگر در انتخابات رياست جمهوري يازدهم نيز شاهد اين اختلافات خواهيم بود.

اوليا تاکيد کرد: کساني که مدعي علاقمندي به نظام هستند بايد خواهان مشارکت حداکثري باشند و هرگونه اظهارنظر ،امر و نهي و خط و نشان‌هاي فراقانوني را کنار بگذارند زيرا مملکت حساب و کتاب دارد و دستگاههاي نظارتي نيز در کشور حضور دارند بنابراين افراد بايد بيشتر مراقب موضع گيري و دستورات خويش باشند زيرا اين رفتارها بازتاب بدي خواهد داشت.

نماينده مجلس هشتم اظهار داشت: در واقع اگر چنانچه برخوردهاي حذفي ادامه داشته باشد يعني وقتي ما مي‌بينيم به آقايان ناطق نوري و‌هاشمي‌رفسنجاني حملات صورت مي‌گيرد طبعا تکليف افراد ديگر روشن مي‌شود و ديگر کسي انگيزه اي براي ورود به انتخابات ندارد.

اوليا با بيان اين مطلب که اصلاح طلبان به مشارکت در انتخابات تمايل دارند، گفت: البته براي اين حضور بايد الزام‌ها فراهم شود اما همانطور که اشاره کردم با برخوردهاي اخيري که با شخصيتهايي چون ناطق نوري و آيت الله‌هاشمي‌رفسنجاني شد و متاسفانه کسي هم با آن افراطي‌ها برخورد نکرد گوياي اين حقيقت است که فضا براي ورود اصلاح طلبان به انتخابات رياست جمهوري يازدهم باز نيست از اين رو طبعا افراد هم حرمت خودشان را نگاه مي‌دارند تا مضحکه و ملعبه دست اين افراد نشوند.

وي درباره احتمال کانديداتوري آيت الله‌هاشمي‌رفسنجاني در انتخابات رياست جمهوري يازدهم که از سوي يکي از رسانه‌ها مطرح شده است، اظهار داشت: آقاي‌هاشمي‌ديگر شرايط سني ندارد که بتواند کانديداي رياست جمهوري شود، اما اين صحبتي که مطرح شده گمانه زني است در واقع وقتي جناح‌ها به بن بست مي‌رسند و فضا بسته مي‌شود افرادي را مطرح مي‌کنند که کسي نتواند رسما آنها را حذف کند زيرا در اين صورت مشخص مي‌شود وزن نيروهاي اصولگراي تندرو و وزن ديگر گروهها به چه ميزان است.

اوليا تاکيد کرد: شايد مطرح کردن کانديداتوري‌هاشمي‌رفسنجاني بعد از سه دوره فاصله گرفتن از قدرت و سن بالاي ايشان خيلي عقلايي نباشد اما وقتي بحث روکم کني مي‌شود شايد بتوان چنين گزينه‌هايي را مطرح کرد زيرا در اينصورت وزن جناح‌ها در کشور مشخص مي‌شود البته اگر انتخابات روال خودش را طي کند و درست پيش رود.

گروه سیاسی/ حوزه تشکل ها و نهادها

انتهای خبر / پایگاه خبری ایران آنلاین (ایران انا) / کد خبر 1523 - 91


 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


  
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 كاش انتخابات سالی دو بار برگزار می شد  [ شنبه، 22 بهمن ماه، 1390 ] 4895 مشاهده
 كشورهاي اسلامي بر ارزش‌هايشان تكيه كنند  [ پنجشنبه، 16 شهريور ماه، 1391 ] 4100 مشاهده
 ضیافت 2 هزار نفری در شادباش تایید صلاحیت  [ چهارشنبه، 19 بهمن ماه، 1390 ] 8348 مشاهده
 محمد یزدی: نیاز کشور به قانون های جهشی  [ يكشنبه، 21 خرداد ماه، 1391 ] 5770 مشاهده
 كاهش جرائم با توجه به سكونتگاههای غیررسمی  [ دوشنبه، 26 تير ماه، 1391 ] 4058 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب