امروز:  شنبه، 3 آذر ماه، 1403
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 1557      ارسال شده در مورخه : جمعه، 3 شهريور ماه، 1391 - 03:30   ._PRINT.  



تفسیر خبر؛

تغییر سیاست غرب در حمایت از مخالفان دولت سوریه

ایران انا: با ادامه اختلاف ها در اپوزیسیون سیاسی سوریه در خارج از این كشور و نیز ناكامی روندهای بین المللی در فشار به دولت، به نظر می رسد كشورهای غربی سیاست خود در قبال مخالفان دولت سوریه را تغییر می دهند.



نا آرامی ها در سوریه در حالی وارد هجدهمین ماه خود شده كه همچنان شهرهای مختلف این كشور عرصه نبرد خونین میان نیروهای دولتی و مخالفان مسلح است. با این وجود توان و قدرت نیروهای دولتی همچنان بیشتر از مخالفان بوده است.

مخالفان مسلح از حدود یك ماه پیش و پس از ناكامی در نبرد با نیروهای دولتی در شهرهای مختلف سوریه، تلاش كردند تا عرصه نبرد را به دو شهر دمشق و حلب بكشانند. تا پیش از آن دمشق پایتخت و حلب پرجمعیت ترین شهر سوریه و مركز تجاری این كشور، نسبتا شرایط آرامی را به خود دیده بود و جز چند انفجار، درگیری های خیابانی و تن به تن نیروهای دولتی و مخالفان آنطور كه در شهرهای دیگر سوریه رخ داده بود، در این دو شهر اتفاق نیافتاده بود. مخالفان، جنگ با نیروهای دولتی در دمشق و حلب را 'جنگ سرنوشت ساز' خواندند؛ چرا كه می دانستند، تسلط بر این دو شهر می تواند هدف آنها در ساقط كردن دولت كنونی سوریه را به منصه ظهور برساند. با این وجود تیر مخالفان مسلح در این دو شهر به سنگ خورد و نبرد آنها با نیروهای دولتی نتوانست به نفعشان تمام شود و سرانجام مخالفان بیشتر مناطقی از این دو شهر را كه توانسته بودند به تسلط خود درآورند، یكی پس از دیگری به نیروهای دولتی واگذار كردند و آنطور كه انتظار داشتند به هدف خود نرسیدند.

در این میان ناكامی مخالفان مسلح كه بیشتر آنها در گروهی زیر عنوان 'ارتش آزاد سوریه' جمع شده اند، باعث شده تا استراتژی كشورهای پشتیبان مخالفان دولت سوریه رفته رفته تغییر كند.

به طور كلی مخالفان یا به تعبیری اپوزیسیون سوریه دارای تنوع و تكثر بسیاری است كه گرچه در مخالفت با دولت اشتراك دیدگاه دارند، اما رویكرد و روش و نگاه متفاوتی نسبت به چگونگی مواجهه با وضعیت كنونی و نیز آینده سوریه دارند. به اعتقاد بسیاری همین تكثر و اختلاف در نیروهای مخالف دولت سوریه یكی از عوامل اصلی در ناكامی آنها در نبرد با نیروهای دولتی بوده است.

یكی از اصلی ترین گروه های سیاسی مخالف دولت سوریه 'شورای ملی سوریه' است كه سال گذشته تاسیس شد. این گروه متشكل از گروه های ریز و درشت سوری از لیبرال گرفته تا اسلام گراست.

كشورهای غربی در یك سال گذشته تلاش بسیاری را برای مطرح كردن این گروه و كمك به آن به عنوان آلترناتیو پس از سقوط احتمالی دولت كنونی در سوریه صرف كردند؛ اما اختلاف های داخلی و نیز دور بودن آنها از فضای داخلی سوریه باعث شد این گروه رفته رفته جایگاه و وزن خود را از دست بدهد.

در این میان به نظر می رسد كشورهای غربی نیز به این درك رسیده اند كه نباید تمام اتكای خود را به این گروه معطوف كنند و لازم است تغییراتی را در حمایت از نیروهای مخالف اعمال كنند.

'هیلاری كلینتون' وزیر امور خارجه آمریكا، حدود 10 روز پیش با تعدادی از نمایندگان جریان های مخالف دولت سوریه دیدار كرد كه در میان آنها هیچ یك از اعضای شورای ملی این كشور دیده نمی شدند.

در این میان تحولات میدانی یك ماه اخیر، این كشورها را به این درك رسانده كه باید بیش از پیش از جریان مسلح در این كشور حمایت كنند.

وزارت خارجه بریتانیا چند روز پیش اعلام كرد كه پنج میلیون پوند به ارتش آزاد سوریه كمك می كند. تا پیش از این معمولا كشورهای غربی در قالب شورای ملی سوریه به مخالفان كمك می كردند و كمك مستقیم به دیگر گروه ها دستكم به صورت علنی بی سابقه بوده است.

از سوی دیگر وزارت خارجه بریتانیا بتازگی اعلام كرد كه چندی پیش یكی از مقام های این وزارتخانه در تركیه با یكی از مقام های عالیرتبه ارتش آزاد سوریه دیدار كرده است.

به نظر می رسد كشورهای غربی به دنبال آن هستند تا با حمایت بیشتر از گروه های مسلح در سوریه وزن و توان آنها را در عرصه نبرد با نیروهای دولتی بیشتر كنند تا بتوانند به هدفشان كه براندازی دولت بشار اسد است، برسند.

ناكامی های اخیر مخالفان مسلح سوریه در عرصه میدانی در برابر نیروهای امنیتی این كشور، این نگرانی را در میان مخالفان خارجی دولت ایجاد كرده كه اگر به سرعت از گروه های مسلح در سوریه حمایت جدی نكنند، ممكن است دولت این كشور بتواند بحران را به شكل تمام عیار حل كند.

از سوی دیگر یكی از دلایلی كه كشورهای غربی را به حمایت گسترده تر از مخالفان مسلح در سوریه واداشته، ناكامی آنها در پیشبرد سیاست فشار علیه دولت اسد در شورای امنیت به دلیل مخالفت كشورهایی همچون روسیه و چین بوده است. به بیان دیگر پس از آنكه غرب از پیگیری روندهای سیاسی در عرصه بین المللی ناامید شده، تلاش می كند در عرصه میدان با كمك رسانی بیشتر به ارتش آزاد سوریه، موازنه را به نفع مخالفان بهم بزند و به اصطلاح كار را در داخل یكسره كند.

دور تازه ای از حمایت كشورهای غربی از مخالفان مسلح سوری در حالی انجام می گیرد كه 'اخضر ابراهیمی' فرستاده جدید سازمان ملل و اتحادیه عرب، كه هفته گذشته جانشین كوفی عنان شد، به دنبال راه حل سیاسی برای حل بحران در سوریه است. به باور بسیاری، ادامه سیاست غرب و همپیمانان منطقه ای آنها در حمایت یكجانبه از مخالفان در سوریه و تلاش برای براندازی دولت این كشور مانع بزرگی در موفقیت راه حل سیاسی است كه اخضر ابراهیمی به دنبال تحقق آن است.

به نظر می رسد با حمایت بیشتر كشورهای مخالف دولت سوریه از گروه های مسلح در این كشور، پیش بینی می شود كه این كشور طی روزها و هفته های اخیر شاهد گسترش درگیری های خشونت بار باشد. رخدادی كه می تواند بر حجم تلفات انسانی و مالی بحران 18 ماه سوریه بیفزاید و نمكی بر زخم كهنه ناآرامی ها در این كشور بپاشد./ایرنا

گروه بین الملل/ حوزه خاورمیانه

انتهای خبر / پایگاه خبری ایران آنلاین (ایران انا) / کد خبر 1530 - 91


 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


  
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 فوری: انصراف حمید متقیان از نامزدی انتخابات  [ پنجشنبه، 4 اسفند ماه، 1390 ] 7462 مشاهده
 موضوع سامانه اس 300 در مرحله داوری قرار دارد  [ يكشنبه، 15 مرداد ماه، 1391 ] 4578 مشاهده
 كدام نمايندگان اولين بار بهارستانی شده اند؟  [ شنبه، 16 ارديبهشت ماه، 1391 ] 5134 مشاهده
 ابوترابی: احساس تکلیف کنم، نامزد می‌شوم  [ دوشنبه، 14 اسفند ماه، 1391 ] 1548 مشاهده
 غرب در آینده عمق نفرت مسلمانان را لمس می کند  [ يكشنبه، 2 مهر ماه، 1391 ] 2653 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب