کد خبر:
1993
ارسال شده در مورخه :
شنبه، 5 اسفند ماه، 1391 -
03:30
بایکوت انفجار دمشق در شورای امنیت
نمایشی از دوگانگی
ایران انا: باوجود محکومیت جهانی و گسترده انفجار تروریستی اخیر دمشق، آمریکا از محکومیت آن در شورای امنیت سازمان ملل جلوگیری کرد، اقدامی که بار دیگر دوگانگی سیاست های آمریکایی و غربی را به نمایش گذاشت. |
روز پنجشنبه بر اثر انفجار شدید یک خودرو بمبگذاری شده در منطقه ˈالمزهˈ دمشق پایتخت سوریه و در نزدیکی دفتر حزب ˈالبعثˈ سوریه بیش از 50 نفر کشته و دهها نفر نیز بر اثر آن زخمی شدند.
براساس گزارش تلویزیون ˈالجدیدˈ لبنان و به گفته منابع سوری، یک خودروی بمب گذاری شده دیگر نیز در نزدیکی محل این انفجار، توسط نیروهای امنیتی این کشور کشف و راننده آن که قصد عملیات انتحاری داشت، دستگیر شده است.
دبیرکل سازمان ملل حملات تروریستی روز پنجشنبه دمشق را بشدت محکوم کرد و گفت که این اقدام های تروریستی غیرقابل توجیه بوده و حل مساله سوریه نیازمند یک راه حل سیاسی جدی است.
ˈمارتین نسیرکیˈ سخنگوی دبیرکل سازمان ملل روز جمعه گفت: دبیرکل سازمان ملل با صدور بیانیه ای این حملات تروریستی را که به کشته شدن تعداد بسیاری از افرد غیرنظامی در سوریه منجر شد، محکوم کرد.
نسیرکی افزود: دبیرکل سازمان ملل از ادامه خشونت در سوریه نگران بوده و خواستار یافتن یک راه حل سیاسی برای بحران آن کشور است.
در همین حال و به گزارش خبرگزاری رویا نووستی روسیه اخضر الابراهیمی فرستاده ویژه سازمان ملل برای حل و فصل بحران سوریه انفجار تروریستی دمشق را محکوم کرد و آن را ˈجنایت جنگیˈ خواند که ˈتحقیق و پیگرد بر اساس قوانین بین المللیˈ درباره آن ضروری است.
ˈخوله مطرˈ مسئول رسانه ای هیات اعزامی سازمان ملل به ریاست اخضر الابراهیمی اعلام کرد که ابراهیمی در گزارش 26 ژانویه گذشته خود به شورای امنیت پیشنهاد کرده بود که تحقیقات بین المللی در خصوص چنین حوادثی صورت گیرد.
نمایندگی دائم روسیه در سازمان ملل روز جمعه با صدور بیانیه ای ضمن اعتراض شدید به عملکرد آمریکا در قبال بحران سوریه، واشنگتن را به مانع تراشی برای محکوم کردن اقدامات تروریستی در آن کشور از سوی اعضای شورای امنیت کرد.
به گزارش خبرنگار ایرنا از مقر سازمان ملل، نمایندگی روسیه با صدور بیانیه ای از مانع تراشی های آمریکا برای صدور چنین بیانیه ای بشدت اعتراض کرد.
نمایندگی روسیه در سازمان ملل تاکید کرده است که این رفتار دولت آمریکا اعمال تروریستی را از جمله آن دست اعمال تروریستی که کنسولگری آمریکا را در بنغازی هدف قرار داد، تشویق می کند.
ˈسرگئی لاوروفˈ وزیر امور خارجه روسیه از مخالفت آمریکا در محکوم کردن حمله تروریستی روز گذشته دمشق انتقاد کرد و آن را نمونه سیاست های دوگانه در عرصه مبارزه با تروریسم بین المللی خواند.
لاوروف روز جمعه گفت: اعضای شورای امنیت سازمان ملل آماده بودند از پیشنهاد روسیه برای محکوم کردن حمله تروریستی دمشق حمایت کنند.
وی افزود: اما این اقدام صورت نگرفت، زیرا نماینده آمریکا در سازمان ملل برای حمایت از آن آماده نبود.
لاوروف گفت: این اولین بار نیست که شرکای آمریکایی ما در شورای امنیت از محکوم کردن حمله تروریستی در سوریه خودداری می کنند و این اقدام خود را چنین توجیه می کنند که از طریق این اقدام ها با دولت سوریه مبارزه می شود.
وی اضافه کرد: این مایه دلسردی است، زیرا تا این اواخر اعضای شورای امنیت صرف نظر از عوامل حملات تروریستی آن را محکوم می کردند.
وزیر امور خارجه روسیه با یادآوری این که روسیه حادثه حمله به سرکنسولگری آمریکا در بنغازی را محکوم کرد، اظهار داشت: ما این حادثه و قتل سفیر آمریکا در لیبی را با وضعیت متشنج این کشور مرتبط نکردیم.
وی افزود: اما روز گذشته به ساختمان سفارت روسیه در پایتخت سوریه آسیب هایی وارد شد، اما آمریکا از محکوم کردن این اقدام خودداری کرد.
به گفته ˈآنتون اوسپنسکیˈ سخنگوی هیات نمایندگی روسیه در سازمان ملل متحد، متن پیشنهادی روسیه تایید کننده این اصول استوار است که تروریسم در همه اشکال و جلوه های آن، یکی از جدیترین تهدیدها نسبت به صلح و امنیت بین المللی است و هیچ توجیهی ندارد.
این اقدام آمریکا بار دیگر بر تناقض و دوگانگی غرب و واشنگتن در تعامل با مسایل مشابه بین المللی صحه گذاشت و این در حالی است که آمریکا مدعی است که مبارزه با تروریسم را در دستور کار اصلی خود دارد.
پیشتر در مورد بحرین این تناقض غربی به وضوح رخ نموده بود. آمریکا که یک پایگاه نظامی بزرگ در بحرین به عنوان پایانه دخالت نظامی در منطقه خلیج فارس و دیگر مناطق نزدیک دارد، همراه چند کشور غربی دیگر به ویژه انگلیس، فرانسه و آلمان از هرگونه اعتراض به سرکوب گسترده و موج بازداشت ها و شکنجه مخالفان در زندان های بحرین خودداری کرده اند.
در پرونده بحرین، نقش متناقض فرانسه نیز که در ماه های اخیر تلاش کرده است بحران سوریه را تشدید و براندازی را در این کشور میسر کند با وجود داعیه داری آن در مورد دموکراسی قابل تامل است. فرانسه در بحرین با وجود سرکوب انقلاب مردمی آن از گفت و گو استقبال می کند، اما درباره سوریه چنین نظری ندارد.
ˈفیلیپ لالیوˈ سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه روز سه شنبه گذشته با صدور بیانیه ای گفت: گفتگوی سیاسی از سرگرفته شده در بحرین باید بیش از همیشه زمینه ساز آرامش و برقراری آشتی پایدار در بحرین شود. او در این بیانیه بدون اشاره به موج سرکوب تظاهرات آرام و مسالمت آمیز مردم در بحرین توسط حکومت آل خلیفه و زندانی شدن دهها فعال سیاسی و شکنجه شدن آنان با همکاری نظامیان و ماموران امنیتی سعودی، احزاب بحرینی را به خودداری از دامن زدن به خشونت ها فراخوانده است.وی در بیانیه خود آورده است: فرانسه از خشونت های به وقوع پیوسته ظرف روزهای اخیر در بحرین به شدت نگران است./ایرنا
انتهای خبر / پایگاه خبری ایران آنلاین (ایران انا) / کد خبر 3073 - 91
امانت داري و اخلاق مداري
استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع مجاز است.
|