کد خبر:
2649
ارسال شده در مورخه :
سه شنبه، 11 تير ماه، 1392 -
03:30
ایران اُنا: نوع عملکرد و علاقه احمدینژاد به مباحث سیاست خارجی، دلیل دیگر تضعیف این وزارتخانه به شمار میرود؛ اظهارنظرهای احمدینژاد در حوزه سیاست خارجی، عمدتا از کانال کارشناسی وزارت امور خارجه نمیگذشت و بسیاری از سخنرانیها و موضعگیریهای وی کارشناسی نشده بود.
|

رییس کمیته سیاست خارجی مجلس هشتم، معرفی نمایندگان ویژه رییس جمهور در مناطق مختلف دنیا و اظهارنظرهای احمدینژاد در حوزه سیاست خارجی را از دلایل تضعیف جایگاه وزارت امور خارجه خواند.
به گزارش ایران اُنا، حشمتالله فلاحتپیشه درباره دلایل به حاشیه رفتن وزارت امور خارجه در حوزه سیاست خارجی ایران، گفت: زمانیکه مذاکرات هستهای ایران با وزرای سه کشور اروپایی دنبال میشد، تصمیم گرفته شد پیگیری موضوع زیر نظر دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی باشد. این مسئله یکی از دلایل بود زیرا در مهمترین موضوع سیاست خارجی یعنی پرونده هستهای این وزارتخانه صاحب نقش تاثیرگذاری نبود.
وزارت خارجه، مامور توجیه مواضع احمدینژاد در سیاست خارجی شد
نماینده ادوار مجلس به رویکردهای دولت احمدینژاد در تشدید تضعیف جایگاه وزارت امور خارجه اشاره کرد و گفت: نوع عملکرد و علاقه احمدینژاد به مباحث سیاست خارجی، دلیل دیگر تضعیف این وزارتخانه به شمار میرود؛ اظهارنظرهای احمدینژاد در حوزه سیاست خارجی، عمدتا از کانال کارشناسی وزارت امور خارجه نمیگذشت و بسیاری از سخنرانیها و موضعگیریهای وی کارشناسی نشده بود.
رییس کمیته سیاست خارجی دوره هشتم مجلس با اشاره به اینکه سخنان احمدینژاد اعلام موضع بود و نه استفاده از ظرفیتهای دیپلماتیک یک رییس جمهور، تصریح کرد: وزارت امور خارجه عملا در بسیاری از موارد به جای آنکه زمینه کارشناسی حضور رییس جمهور در عرصه سیاست خارجی را فراهم کند، به توجیه کننده مواضع رییس جمهور و مقامات ارشد دولت در سیاست خارجی تبدیل شد.
رویکرد احمدینژاد، زمینهساز تحریم مرکز مطالعات وزارت خارجه
وی افزود: پس از طرح موضوع محو اسرائیل از سوی احمدینژاد، وزارت خارجه که هیچ نقشی در مقدمهچینی کارشناسی برای چنین بحثی نداشت، مجبور شد مرکز مطالعات خود را مامور توجیه این سخنرانی کند و همین عاملی شد تا مرکز یادشده با وجود داشتن سوابق و روابط گسترده، از طرف برخی مراکز مطالعات جهانی تحریم شود.
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی درباره توضیح دلیل سوم تضعیف جایگاه وزارت امور خارجه، گفت: ضربه سوم کاهش اختیارات وزیر خارجه ؛ زیرا رییس جمهور احساس میکرد در انتخاب وزیر امور خارجه فعال ما یشاء نیست بنابراین، بسیاری از اختیارات را در قالب اتخاذ تصمیمهایی همچون معرفی نمایندگان ویژه یا اعزام هیئتها یا مبلغان پیام از وزارت امور خارجه سلب کرد.
عزل متکی در سنگال، سنگینترین ضربه به وزارت امور خارجه بود
وی نتیجه چنین رویکردی را کاهش اختیارات وزیر امور خارجه دانست و گفت: این نوع نگاه منجر به برخورد عملی با وزارت خارجه شد؛ به عنوان مثال رفتار رییس جمهور به هنگام عزل وزیر امور خارجه حین سفر به سنگال، سنگینترین ضربه به وزارت امور خارجه در طول تاریخ بعد از انقلاب بود که عملا جایگاه وزارت خارجه را در سیاست خارجی خرد کرد.
فلاحت پیشه افزود: با این رویکردها، وزیر امور خارجه ایران در بسیاری از عرصههای دیپلماتیک، شأن و جایگاهی حتی در حد وزرای خارجه کشورهای کوچک منطقه هم نداشت و این ضربهای بود که احمدینژاد به سیاست خارجی کشور وارد کرد./خانه ملت
امانت داري و اخلاق مداري
استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع مجاز است.
|