امروز:  سه شنبه، 29 خرداد ماه، 1403
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 2677      ارسال شده در مورخه : يكشنبه، 16 تير ماه، 1392 - 03:30   ._PRINT.  



ایران اُنا: همزمان با تدوین طرح همسنگ‌سازی قیمت خوراک گاز و مایع پتروشیمی‌ها توسط دولت، کارشناسان از احتمال مهاجرت سرمایه‌گذاران پتروشیمی به قطر هشدار می‌دهند؛ هر چند مسئولان وزارت نفت وقوع هرگونه مهاجرت سرمایه را رد می‌کنند.



مهاجرت سرمایه‌گذاران پتروشیمی قطر

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایران اُنا، ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های پلیمری ایران به حدود 60 میلیون تن افزایش یافته است و پیش بینی می‌شود در صورت تامین منابع مالی و جذب 50 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری، این ظرفیت به 100 میلیون تن در سال افزایش یابد.

همزمان با تدوین این برنامه کلان برای توسعه کمی و کیفی پتروشیمی و هشت زنجیره ارزش، کارشناسان اعتقاد دارند که تامین منابع مالی و اعتباری مهمترین چالش پیش روی تحقق این هدف کلان صنعت پتروشیمی ایران است.

بر این اساس ایران با توجه به در اختیار داشتن بزرگترین ذخیره گاز طبیعی جهان و توسعه میادین بزرگ گازی همچون پارس جنوبی، لاوان، کیش و پارس شمالی از خوراک کافی گاز طبیعی برای توسعه پتروشیمی‌ها برخوردار است و حتی از این مزیت طبیعی می توان بریا جذب بیشتر سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و خارجی استفاده کند.

با این وجود اخیرا طرحی به نام "همسنگ سازی" قیمت خوراک گاز طبیعی و مایع توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی در سطح دولت مراحل تدوین و طراحی خود را پشت سر می‌گذارد که مهمترین هدف از تعریف این طرح، منطقی کردن حاشیه سود مجتمع های پتروشیمی است.

از سوی دیگر بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند که با توجه به افزایش تحریم‌های بین‌المللی، ایران با استفاده از ذخایر عظیم گاز طبیعی و ارائه تخفیف به سرمایه‌گذاران می‌تواند علاوه بر کاهش خام فروشی نفت و گاز، اشتغال و توسعه صنعتی در کشور را برای اقتصاد ایران به ارمغان بیاورد.

این دسته از کارشناسان با انتقاد از تعریف و تدوین طرح همسنگ سازی قیمت خوراک گاز و مایع، ارزان بودن خوراک گاز در مقایسه با نفتا و سایر فرآورده‌های نفتی را امری طبیعی و عادی عنوان می‌کنند و پیش‌بینی می‌شود در صورت افزایش قیمت خوراک‌های گازی قطعا شاهد کاهش مشارکت سرمایه‌گذاران خارجی و خصوصی و حتی مهاجرت آنها به کشورهای رقیب همچون قطر و عربستان خواهد شد.

محمدحسن پیوندی اخیرا در گفتگو با مهر ذخایر عظیم گاز طبیعی برای صنعت پتروشیمی یک مزیت به شمار می‌رود گفته است: افزایش قیمت گاز منجر به کاهش انگیزه سرمایه‌گذاران بخش خصوی در صنعت پتروشیمی خواهد شد.

این عضو انجمن مهندسین شیمی و پلیمر ایران با اعلام اینکه در شرایط فعلی حدود 5 درصد از کل هیدروکربور تولیدی کشور شامل نفت و گاز به پتروشیمی تحویل داده می شود، تصریح کرده است: از این رو باید گاز را با قیمتی مشابه کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس به پتروشیمی داخلی تحویل داده شود تا امکان رقابت با کشورهای همسایه فراهم شود.

وی با یادآوری اینکه دولت با استدلال افزایش قیمت ارز اقدام به افزایش قیمت گاز صنایع پتروشیمی کرده است، تاکید کرد: دولت یا باید اتان را بسوزاند و یا با قیمتی مناسب در اختیار پتروشیمی‌ها قرار دهد زیرا امکان صادرات اتان وجود ندارد.

دفاعیه دولت از طرح همسنگ سازی قیمت خوراک

عبدالحسین بیات در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت اجرای طرح همسنگ سازی قیمت خوراک گاز طبیعی و مایع مجتمع‌های پتروشیمی، گفت: تعیین نرخ خوراک گاز و مایع طوری محاسبه خواهد شد که سرمایه گذاران بیشترین سود اقتصادی نسبت به سایر صنایع حوزه اقتصادی کشور را داشته باشند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام اینکه بر این اساس یک شاخص سودآوری منطقی متناسب با تنظیم قیمت انواع خوراک ها تعریف و تنظیم خواهد شد تصریح کرد: در شرایط فعلی 50 تا 85 درصد هزینه تولید و سودآوری در مجتمع‌های پتروشیمی در گروی تعیین قیمت فروش خوراک مایع و گاز است.

معاون وزیر نفت در پاسخ به این سئوال مهر که با توجه با احتمال افزایش قیمت گاز پتروشیمی‌ها از مهاجرت سرمایه گذاران بخش خصوصی و خارجی به کشورهای رقیب پتروشیمی ایران همچون قطر، نگرانی ندارید؟ اظهار داشت: در تعیین نرخ خوراک مایع و گاز طبیعی پتروشیمی‌ها هیچ گونه تفاوتی بین سرمایه‌گذاران خارجی و بخش خصوصی داخلی وجود ندارد و به عبارت دیگر این دو گروه می‌توانند در یک شرایط رقابتی قیمت خوراک نسبت به ساخت و توسعه مجتمع‌های پتروشیمی فعالیت داشته باشند.

این مقام مسئول همچنین درباره احتمال ارزان فروشی گاز توسط قطر به سرمایه‌گذاران صنایع پتروشیمی توضیح داد: در طرح همسنگ سازی قیمت خوراک گاز طبیعی و مایع بین مجلس و دولت یک توافق نهایی حاصل خواهد شد و این طرح به گونه‌ای تعریف خواهد شد که تعیین قیمت خوراک با رفتار سایر کشورها تغییر کند.

وی افزود: همچنین در این طرح یکسری شاخص های داخلی در تعیین قیمت خوراک و میزان سودآوری مجتمع‌های پتروشیمی دیده شده که امکان تغییر این شاخص ها بر اساس تغییرات اقتصاد کشور وجود دارد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در پایان با بیان اینکه هم اکنون تعریف و تبیین این طرح مراحل بررسی‎‌های کارشناسی خود را در وزارت نفت و دولت پشت سر می گذارد، خاطر نشان کرد: همزمان با انجام این مطالعات کارشناسی شده، کارشناسان و صاحبنظران هم می‌توانند نظرات خود را درباره نحوه تعیین این طرح به شرکت ملی صنایع پتروشیمی اعلام کنند.

در حال حاضر به‌طور متوسط روزانه 35 تا 40 میلیون مترمکعب گاز طبیعی به عنوان سوخت و خوراک تحویل صنایع پتروشیمی می شود که حجم گاز تحویلی در صورت افزایش ظرفیت تولید پتروشیمی به 100 میلیون تن از مرز 130 میلیون مترمکعب در روز فراتر خواهد رفت.

بر این اساس وجود 33 تریلیون مترمکعب ذخایر گاز طبیعی مهمترین مزیت توسعه صنعت پتروشیمی در مقایسه با عربستان سعودی به عنوان مهمترین رقیب پتروشیمی ایران در منطقه خاورمیانه است.



 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


  
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 درد بی‌درمان گریبان‌گیر قزل‌آلای ایرانی  [ جمعه، 29 خرداد ماه، 1394 ] 1088 مشاهده
 شرایط جذب نیروی کار خارجی در ژاپن  [ شنبه، 3 شهريور ماه، 1397 ] 437 مشاهده
 سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور احیاء شد  [ سه شنبه، 20 آبان ماه، 1393 ] 1829 مشاهده
 شرایط بازنشستگی پیش از موعد فرهنگیان  [ شنبه، 7 شهريور ماه، 1394 ] 2362 مشاهده
 هزینه های زوج‌ها برای دریافت وام ازدواج  [ پنجشنبه، 10 مهر ماه، 1393 ] 1734 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب