امروز:  يكشنبه، 8 مهر ماه، 1403
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 2994      ارسال شده در مورخه : سه شنبه، 12 شهريور ماه، 1392 - 03:30   ._PRINT.  



ایران اُنا: بالاخره، شنبه بعد از انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، احمدی نژاد در 25 خرداد ماه قانون بودجه سال 92 را ابلاغ کرد، اما حتی ابلاغ بودجه هم پایان داستان نبود.



میراثی که احمدی‌نژاد برای روحانی گذاشت

این بودجه داستان است، بودجه سال جاری احتمالا قرار است همه بحران‌های بودجه‌ای ممکن را تجربه کند تا از همه نظر تبدیل به یک بودجه خاص بشود.

بودجه سال جاری را دولت قبلی با تاخیر 84 روزه اواخر اسفند ماه سال گذشته و در روزهای پایانی سال به مجلس آورد، البته دولت‌های نهم و دهم به ویژه بعد از انحلال سازمان برنامه و بودجه در اوایل کار دولت نهم، آن‌قدر سرآوردن بودجه سالانه گربه رقصانده بود که این اواخر دیگر کسی نای اعتراضی که موثر بیفتد را به این قبیل دیرکردها و بی‌برنامگی‌ها نداشت.

20 اسفند ماه سال گذشته وقتی که مجلس کلیات سند 45هزار میلیارد تومانی دخل و خرج سال 92 را تصویب می‌کرد عملا نه راه پس داشت نه راه پیش.

البته دولت که خودش هم می‌دانست مجلس حتی اگر بدون وقفه و در سه شیفت کاری هم بودجه را بررسی کند، نمی‌تواند سند بودجه را تنها در 9 روز نهایی کند، خودش یک لایحه دیگر را هم همزمان به مجلس آورده بود، لایحه بودجه سه دوازدهم که هرچند از ظرفیت‌های پیش‌بینی شده در قانون اساسی است، قبل از آقای احمدی‌نژاد کسی به سراغش نرفته بود.

بحث بر سر همین لایحه سه دوازدهم هم برای مجلس خیلی آسان و البته مقدور نبود، آن هم وقتی که بوی الرحمان سال 91 بلند شده بود و با آغاز تعطیلات نوروزی قرار نبود دخل و خرج دولت حتی برای یک روز هم تعطیل شود. از طرف دیگر انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و چهارمین دوره شوراهای شهر و روستا هم پشت در بود و خرج‌های خودش را برای دولت داشت.

با همه این حرف‌ها، کلیات بودجه سه دوازدهم در جلسه علنی مجلس رای نیاورد، نماینده دولت در مجلس اما بی‌کار ننشست و پیشنهاد داد که لایحه دو دوازهم بررسی شود، به جای سه ماه، برای دو ماه پول به دولت داده شود و بعد از تعطیلات نوروزی بررسی بودجه آغاز شود.

مجلس باز هم قبول نکرد، گفتند فرصت بررسی بودجه دو دوازدهم هم وجود ندارد و با سابقه بی‌انضباطی‌های مالی دولت دهم، این پیشنهاد هم رای نیاورد، تا از دل بحث‌های مجلس بر سر دخل و خرج دولت، آخرین راه کار مجلس در بیاید که تکرار جدول‌های مالی سه ماه اول بودجه 91 برای سه ماه اول بودجه 92 باشد.

خود بودجه سال91 هم مشمول دو دوازدهم بود، وقتی در سال 90 هم دولت بودجه را به موقع به مجلس تحویل نداد، مجلس از ظرفیت‌های قانون اساسی استفاده کرد تا بودجه دو ماه اول سال را مستقل از کل بودجه بررسی سال 91 بررسی و تصویب کند و همین هم شد.

در نتیجه عملا دخل و خرج دو ماه اول سال 92 بر مبنای جدول‌هایی که در سال 90 نوشته شده بود، تصویب شد و بودجه ماه سوم که همزمان با انتخابات بود، با جدولی که در اردیبهشت 91 تصویب شده بود چرخید. البته مجلس در همه موارد اصلاحاتی را هم انجام داد.

بندی در لایحه مصوب مجلس وجود دارد که می‌گوید «هر نوع پرداخت مازاد بر سه دوازدهم ردیف‌ها و مبالغ متناظر با مجوزها و احکام قانون بودجه سال 91 و اصلاحیه‌های بعدی آن از هر محل اعم از ایجاد بدهی و تعهد پرداخت بعد از سه ماهه اول سال 92 و یا دریافت علی‌الحساب، تنخواه و نیز استقراض در هر شکل آن در سه ماهه اول سال 92 ممنوع است و تخطی از این حکم، تصرف در اموال عمومی دولت محسوب می‌شود.»

با این بند پرداخت‌های دولت به ویژه در قالب حقوق و مزایای کارکنان دچار مشکل می‌شد، در نتیجه مجلس علاوه بر تصویب جدول‌های مالی سال 91 برای سال 92 دو بند الحاقی دیگر هم تصویب کرد تا دولت بتواند معوقه‌ها و سایر هزینه‌های دیده نشده در جدول های سال جاری را که احتمال داشت در سال 92 پیش بیاید بعد از تصویب بودجه کل کشور بپردازد.

بودجه سال 92 تا همین جا هم بالا و پایین فراوانی را گذرانده بود که تعطیلات نوروزی تمام شد و بررسی بودجه تمام سال در مجلس آغاز شد، اظهارات پی درپی نمایندگان در مورد نابسامانی بودجه ارائه شده به خصوص در مورد هزینه‌ها و درآمدهای دولت و البته بخش هدفمندی یارانه ها تا جایی پیش رفت که برخی اعضای کمیسیون تلفیق بودجه گفتند که مجلس مجبور شده است بودجه را دوباره بنویسد، اعتراض‌های دولت به آن چیزی که «دستکاری عمده در لایحه بودجه» خوانده شده بود هم چندان کارگر نیفتاد.

بالاخره، شنبه بعد از انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، احمدی نژاد در 25 خرداد ماه قانون بودجه سال 92 را ابلاغ کرد، اما حتی ابلاغ بودجه هم پایان داستان نبود.

بعد از اعلام رسمی پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، اعضای تیم اقتصادی‌اش در مناسبت‌های مختلف از وضعیت اقتصادی کشور ابراز نارضایتی کردند.

خود حسن روحانی هم بارها وعده داد که اولا برای سال آینده بودجه را زودتر از آن تاریخی که قانون برایش مقرر کرده است، نیمه آذر ماه، تحویل مجلس خواهد داد و تاکید کرد که بودجه سال جاری هم نیازمند اصلاحات جدی است.

امسال روزهای بودجه در مجلس زیاد است، کلیات بودجه سال جاری 28 فروردین ماه تصویب شده است، خرداد هم ماه بررسی بودجه خارج شده از کمیسیون تلفیق در صحن علنی بود.

امروز، 12 شهریور ماه، روزی است که دولت یازدهم به وعده‌اش عمل کرده است و محمد باقر نوبخت، سخنگوی دولت یازدهم، در غیاب علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی، اصلاحیه بودجه سال جاری را به مجلس آورده است تا کلیات آن بررسی شود، البته بعید است که این پایان داستان «بودجه سال جاری» از ملموس‌ترین میراث‌های دولت احمدی‌نژاد برای روحانی و کشور باشد.

گزارش از ایسنا: فاطمه کریمخان



 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


  
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 گرانی، میراث احمدی نژاد برای دولت آینده  [ شنبه، 28 ارديبهشت ماه، 1392 ] 1240 مشاهده
 تورم یعنی سرقت قدرت خريد مردم  [ دوشنبه، 11 شهريور ماه، 1392 ] 2171 مشاهده
 قولی که آیت الله هاشمی به خوزستانی ها داد  [ پنجشنبه، 23 دي ماه، 1395 ] 634 مشاهده
 آغاز تبلیغات نامزدهای مجلس از ۸ صبح فردا  [ چهارشنبه، 28 بهمن ماه، 1394 ] 639 مشاهده
 سیاسی/ هاشمی‌ و مشایی ردصلاحیت شدند  [ سه شنبه، 31 ارديبهشت ماه، 1392 ] 2153 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب