امروز:  سه شنبه، 29 خرداد ماه، 1403
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 3072      ارسال شده در مورخه : پنجشنبه، 21 شهريور ماه، 1392 - 03:30   ._PRINT.  



ایران اُنا: در حکومت اسلامی مسؤولیت ها و مناصب دولتی جایی برای فامیل بازی و پارتی بازی نیست بلکه باید برای انتصابات و استخدام های دولتی در سایه شعار اعتدال شایستگی افراد نیز احراز گردد. اکنون که دولت به دنبال احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور است باید روال اداری را به گونه ای اصلاح نماید که با اجرای شفاف و کامل قانون زمینه اعمال نظرهای شخصی، پارتی بازی و توصیه پذیری به حداقل ممکن برسد.



پارتی بازی در ادارات و مطالبه مردم از دولت

مهدی یاراحمدی خراسانی

اول: « قربانت شوم؛ الساعه که در ایوان منزل با همشیره‌ همایونی به شکستن لبه‌ نان مشغولیم، خبر رسید که شاهزاده موثق‌الدوله حاکم قم را که به جرم رشا و ارتشا معزول کرده ‌بودم به توصیه‌ عمه‌ خود ابقا فرموده و سخن هزل بر زبان رانده‌اید. فرستادم او را تحت‌الحفظ به تهران بیاورند تا اعلی‌حضرت بدانند که اداره‌ امور مملکت به توصیه‌ عمه و خاله نمی‌شود. زیاده جسارت است، تقی» (پاسخ  امیر کبیر به توصیه پذیری ناصرالدین شاه)

دوم: «آدم کار راه اندازی نیست، چیزی از چم و خم کار نمی داند. با این وجود چندسالی می شود که سرکار است. پرس و جو که کردم فهمیدم از اقوام رییس اداره است!» 

جمله ی اول یک نقل تاریخی از امیرکبیر است و جمله ی دوم مقوله ای است که خیلی وقتها از زبان دوستان و اقواممان شنیده ایم. همان هایی که برای کار مهمی به سازمانی سر زده اند و دل پری از بی توجهی و عدم شایستگی برخی کارمندان دارند. کارمندانی که بدون هیچ تخصص و صلاحیت تنها به پشتوانه یکی از اقوام خود وارد عرصه کار شده اند. و به خاطر همین پشتوانه هم هیچگونه دغدغه کاری ندارند چون می دانند اعتراض ها و شکایت های ارباب رجوع ره به جایی نمی برد. 

اگر صادقانه بنگریم در می یابیم بسیاری از مردم در پی مواجهه با برخی مشکلات و موانع قانونی، به دنبال پیدا کردن نوعی رابطه هستند تا مشکل اداری خود را از راه میانبرِ پارتی بازی و توصیه پذیری حل کرده و یا روند انجام آن را سرعت بخشند. چون معتقدند بدون بند"پ" خصوصاً در برخی سازمان های خاص یا کاری از پیش نمی برند یا خواسته ی آن ها به قدری به سختی انجام می پذیرد که فرد قید درخواست خود را می زند.  

 روابط، توصیه پذیری و پارتی بازی ها معجزه می کنند. به عنوان مثال می توانند برای برخی افراد فاقد تخصص و تحصیلات، سودها و موقعیت های کلان به ارمغان آورند، کلید رهایی از چنگ قانون هستند، زمان انجام کارها را تسریع می کنند، قانون شکن را به یک فرد شریف تبدیل می کنند و مظلوم و متضرر را متهم به توهم و کج فهمی می نمایند و.... اینها تنها بخشی از معجزات پارتی بازی است غافل از آن که این باور نهفته در وجود یکایک ما باعث شده فرسنگ ها از دنیای آرمانی و جامعه ایده آل دور شویم. با چنین نگاه و انتظاراتی چه حقیقت ها که از ذهن و روح ما گریخته و چه عدالت خواهی ها که جز سوسویی از آن در درونمان باقی نمانده است. 

پارتی بازی شاید برای یک یا چند نفر سود داشته باشد اما حاصلش تحمیل خسارت به آن اداره، پایین آمدن میزان بهره وری سازمانی وعدم رضایت ارباب رجوع است. البته بماند در این میان تضییع حق افراد شایسته و گناهی که بخاطر آن بر ذمه افراد می ماند! متاسفانه پارتی بازی و توصیه پذیری باعث می شود افراد نالایق سرکار بیایند و چه بسا پست های مهم را نیز از آن خود کنند اما عدم مسئولیت پذیری و تخصص آنها موجب پایین آمدن کیفیت کاری سازمان می شود. از طرفی پست های سازمانی مانند حلقه های زنجیر به هم متصل هستند و زمانی که یک حلقه سست باشد دیر یا زود کل زنجیر از هم می پاشد. بعنوان مثال زمانی که یک کارمند مشکل پرونده ای را که زیر دستش است حل نمی کند این پرونده به سایر قسمت ها ارجاع نمی شود و اینگونه است که ارباب رجوع چندین ماه در اداره دوندگی می کند تا یک امضای ساده بگیرد.

از طرف دیگر پارتی بازی امید به اشتغال بسیاری از جوانان متخصص را از بین می برد. امروز وقتی از جوانان می پرسی برای آینده چه برنامه ای دارند بسیاری از آنان پاسخ می دهند: بدون  بند "پ" کاری از پیش نمی رود.

دلیل این مسأله این است که روابط جای ضوابط و صلاحیت ها را گرفته و برخی مدیران به جای اینکه به دنبال شایستگی و تخصص باشند فامیل ها و دوستان خود را سرکار می اورند بدون اینکه فکر کنند که همین کار باعث می شود یک جوان متخصص و تحصیلکرده بیکار شود.در حقیقت هر یک نفر که بدون تخصص وارد کاری می شود یک جوان تحصیلکرده را بیکار می کند، او را وادار می کند به دنبال شغلی برود که در زمینه آن هیچ مهارتی ندارد، در آن شکست می خورد و هر دو نفر به بیکاری پنهان دچار می شوند.

هم کارمندی که بدون تخصص در سازمان مشغول به کار شده است و در اصل هیچ کارایی برای سازمان ندارد و خودش هم پیشرفتی نمی کند و هم جوان تحصیلکرده ای که به شغل ازاد روی می اورد. البته این در بهترین حالت و زمانی است که سرمایه ای داشته باشد وگرنه مجبور است به سراغ کارگری و مشاغل این چنینی برود که طبیعتا نمی تواند در آن زمینه هیچ پیشرفت و سودی داشته باشد. 

پارتی بازی پدیده نامطلوبی است که سال هاست نظام اداری کشور با آن دست به گریبان می باشد. امری که بعضاً روح و جسم مراجعین و ارباب رجوع سازمان ها را به شدت آزار می دهد. اگر اعتدال را به معنای قرار گرفتن هر چیز در جای خودش تعریف کنیم بر این اساس در دولتی که برمبنای شعار اعتدال روی کار آمده است باید هر فردی بر اساس شایستگی در مسؤولیت ها قرار گیرد و سپس بر مبنای قانون و اولویت مراجعه، به حل مشکلات مردم بپردازد. اگر اعتدال واقعی در جامعه نهادینه و اجرایی شود دیگر جایی برای پارتی بازی باقی نخواهد ماند. 

در حکومت اسلامی مسؤولیت ها و مناصب دولتی جایی برای فامیل بازی و پارتی بازی نیست بلکه باید برای انتصابات و استخدام های دولتی در سایه شعار اعتدال شایستگی افراد نیز احراز گردد. اکنون که دولت به دنبال احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور است باید روال اداری را به گونه ای اصلاح نماید که با اجرای شفاف و کامل قانون زمینه اعمال نظرهای شخصی، پارتی بازی و توصیه پذیری به حداقل ممکن برسد.



 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


  
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 عده ای نمی‌خواهند موفقیت دولت را ببینند  [ دوشنبه، 28 مهر ماه، 1393 ] 802 مشاهده
 سید محمد خاتمی: باید از کین توزی پرهیز کنیم  [ سه شنبه، 22 مهر ماه، 1393 ] 1073 مشاهده
 کلاف سردرگم مذاکره !  [ چهارشنبه، 13 خرداد ماه، 1394 ] 1018 مشاهده
 آمادگی سپاه برای همکاری با دولت آینده  [ يكشنبه، 26 خرداد ماه، 1392 ] 760 مشاهده
 علی مطهری: رسانه ها مجلس را مسخره کردند  [ سه شنبه، 17 تير ماه، 1393 ] 660 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب