ایران اُنا: یک کارشناس امور جوانان با اعتقاد بر اینکه جوانان برای خانه دار شدن باید یک قرن در انتظار باشند، گفت: دولت یازدهم باید با تقویت و حمایت از بخشهای تعاونی و همچنین تامین مسکن و ممانعت از سرمایه گذاری در بخش مسکن، زمینههای ازدواج جوانان را افزایش داده و مانع از افزایش سن ازدواج در میان جوانان شود. |
وی با بیان اینکه زوجها برای خانه دار شدن در کلانشهری همچون تهران نیازمند 100 سال زمان هستند، ادامه داد: شاخص خانه دار شدن جوانان تازه ازدواج کرده در کشورهای پیشرفته 8 سال است اما در ایران به ویژه در کلانشهرها با فرض اشتغال زوج و ثابت ماندن قیمت خانهها، یک زوج باید 100 سال انتظار بکشد تا صاحب خانه شود. علیزاده تصریح کرد: در کشورهای توسعه یافته و یا در حال توسعه جوانان 30 تا 35 درصد حقوق ماهانه خود را صرف هزینه مسکن ميکنند، اما در تهران زوجها بیش از 100 درصد حقوق دریافتی خود را باید برای اجاره بها و یا پول پیش پرداخت کنند.
تسهیلات ازدواج باید با واقعیات جامعه انطباق داشته باشد
او درباره پرداخت وام ازدواج در قالب تسهیلات ازدواج گفت: تسهیلات ازدواج در سالهای اخیر هیچ کدام پیگیری نشده است. رقمهاي پرداختی وام برای تامین مسکن نیز تا مرحله خرید خانه فاصله بسیار دارد و این نوع پرداختها و تسهیلات به جوانان چیزی جز بدهکار کردن جوانان به دولت در پی نخواهد داشت. به گفته این کارشناس، تسهیلات و مصوبات برای جوانان که از سوی دولت تصویب ميشود باید با واقعیات و شرایط کشور تطبیق داشته باشد در غیر این صورت اینگونه اقدامات بیشتر در حد شعار باقی ميماند.
تامین مسکن استیجاری برای جوانان
وی پیشنهاد داد: دولت تدبیر و امید درحوزه مسکن باید اقداماتی انجام دهد که هم خانههاي خالی موجود درپایتخت ساماندهی شود و هم مسکن را از حوزه سرمایه گذاری به یک کالای مصرفی تبدیل کند. دولت ميتواند در حوزه مسکن با ساخت واحدهای کوچک قدرت خرید جوانان را بالا ببرد تا آنها انگیزه برای تشکیل خانواده داشته باشند و یا آنکه با ساخت انبوهی خانههاي استیجاری به جوانان فرصت سکونت 5 تا 10 ساله را در این خانهها دهد. علیزاده ادامه داد: همچنین دولت یازهم باید موجب تقویت بخش تعاون و گرایشهاي 11 گانه آن در حوزههاي صنعت، معدن، کشاورزی، صنایع دستی و ... شود. چرا که بررسیهاي انجام شده نشان ميدهد که تامین اشتغال به شکل تعاونی یک سوم بخشهاي دیگر هزینه بر است.