ایران اُنا: بر اساس آخرین آمار منتشرشده از نرخ بیکاری، برآورد میشود که شاخص فلاکت کشور به 50/5درصد رسیده است. این شاخص نشاندهنده سطح رفاه خانوار است. |
مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید
راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش
چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد
نماینده شوش: هدف اصلی تروریستها صحن مجلس بود
اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش
هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش
جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش
بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش
تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش
جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان
چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ
نگاهی به جاذبههای گردشگری شهرستان شوش
اداره آموزش و پرورش شوش در احتضار
دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش
ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی
انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش
شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی
نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2
معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش
دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد
تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش
نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1
اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش
وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش
گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ
دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم
اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش
ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش
نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش
اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس
ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود
توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه
وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز
بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز
تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش
آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش
کد خبر: 3451
ارسال شده در مورخه : دوشنبه، 27 آبان ماه، 1392 -
03:30
شاخص فلاکت در سال 84 که محمود احمدینژاد زمام اجرایی کشور را به دست گرفت 21/9درصد بود که با افزایش 28/6درصدی هماکنون به 50/5درصد رسیده است. این شاخص که نخستینبار توسط محسن رضایی در مناظرههای انتخاباتی سال 88 اعلام شد مجموع دو شاخص نرخ بیکاری و تورم است. بر همین اساس کارشناسان معتقدند با توجه به اینکه نرخ تورم در دهکهای پایین جامعه بیشتر از دهکهای پردرآمد است، میتوان نتیجه گرفت که شاخص فلاکت در دهکهای پایین جامعه چشمگیرتر و وخیمتر باشد.
برخلاف اعلام دولت دهم، نابرابریها افزایش یافته است
حسین راغفر، کارشناس اقتصادی گفت: مساله را باید فراتر دید یعنی اینکه باید در ظرف زمان با ظرفیتهای خودشان سنجیده شوند. یکموقع هست که دولت جنگ را بررسی میکنیم. در آن دوران درآمد کشور ششمیلیارددلار بود و سهمیلیارددلار آن به تامین دارو و کالاهای اساسی تعلق میگرفت و نیم دیگر آن صرف اداره کشور میشد. بهطور قطع در این شرایط نمیتوان انتظار افزایش رفاه خانوار را داشت. بنابراین اگر شاخص فلاکت در این دوران هم افزایش یافته باشد؛ منطقی به نظر نمیرسد اما موقعی که طلاییترین دوران در میزان درآمدهای حاصلشده از نفت را بررسی میکنیم، دیگر افزایش فلاکت قابل توجیه نیست. وی افزود: شواهد نشان میدهد برعکس آنچه دولت اعلام میکند نابرابریها افزایش یافته است. یکی از این شواهد سطح متوسط مصرف خانوار است. بر اساس آخرین آمار استخراجشده، میانگین مصرف خانوار از سال 86 تا 90 مرتبا کاهش یافته است. ظهور بیرونی این شاخصها نشان میدهد نابرابریها افزایش یافته است.
تورم کشور 3رقمی است
راغفر با تاکید بر اینکه صاحبان ثروت در این سالها بر ثروتشان افزوده شده و فقرا، فقیرتر شدهاند خاطرنشان کرد: آنچه در دوسال گذشته اتفاق افتاده، تورمی سهرقمی را رقم زده است. بررسی شاخصها نشان میدهد ما تورم سالانه صددرصد داشتهایم بنابراین آمار تورمی که از سوی مراجع رسمی اعلام میشود، بهطور قطع دستکاری شده است. او تاکید میکند که برای این گفتهاش شواهد متقنی وجود دارد و آن اینکه افزایش یکشبه نرخ ارز و بهدنبال آن دوبرابرشدن قیمت کالاها، کاهش شدید قدرت خرید مردم را در پی آورد. بر اساس گزارش بانک مرکزی، بررسی سبد کالای خانوار نشان میدهد درحالی که در سال 1386 هزینه متوسط خانوادهها در سال معادل 98میلیون و 816هزار ریال بوده است اما این رقم با 76درصد افزایش در سال 1390 به 173میلیون و 925هزار ریال رسیده است. به عبارت دیگر در سال 90، هر خانوار چهارنفره باید یکمیلیون و 450هزارتومان در ماه درآمد داشته تا بتواند از عهده مخارج خود برآید.
2 تحلیل از سطح معیشت
نماد معیشت مردم دو شاخص اشتغال و قدرت خرید است و اقتصاددانان و کارشناسان برای بررسی وضعیت معیشت مردم به این دو شاخص رجوع میکنند. شاخص اشتغال به معنی این است که تمامی خانوارها دارای شغل باشند و قدرت خرید هم بیانگر این نکته است که مردم درآمد خود را بتوانند صرف نیازهای خود کنند. کاهش هر روزه ارزش پول ملی روی دیگر سکه، یعنی کاهش قدرت خرید مردم است. زمانی که بانک مرکزی اعلام میکند تورم به 30درصد رسیده، یعنی درآمد خانوار به هر میزان درآمدی که باشد، معادل یک سوم ارزش خود را از دست داده است.
خرید مسکن 43درصد دورتر شد
نگاهی به روند قیمت خرید و اجاره مسکن در شهر تهران نشان میدهد قیمت هر مترمربع فضای مسکونی از 649هزارتومان در سال 84 به 3/9میلیونتومان در سال 1391 رسیده است و بر همین اساس اجارهبهای هر متر واحد مسکونی از سههزارو417تومان در سال 84 به متری 16هزارو378تومان در سال 91 رسیده است. مقایسه این ارقام با درآمد ماهانه خانوار بیانگر آن است که در این مدت توان خرید مسکن 43درصد و توان اجاره آن 25درصد کمتر شده است. اگرچه تورم در بازار مسکن در تمام دولتها وجود داشته است و بارها عنوان شده که دولت خاتمی با افزایش وام مسکن و رشد اعطای تسهیلات شرایط را برای افزایش بیشتر قیمت مسکن فراهم کرد اما آمارها نشان میدهد که در سالهای 76 تا 84 نرخ رشد قیمت مسکن معادل 270درصد و اجارهبها 310درصد بوده است، اما در سالهای 84 تا 91 قیمت مسکن در تهران معادل 500درصد (معادل ششبرابر) و اجارهبها معادل 370درصد رشد پیدا کرده که بر این اساس میتوان گفت رکورد رشد هزینه مسکن در این دوره شکسته شده است. و در مقابل همه افزایش هزینهها، بحران بیکاری توانست بر دغدغههای خانوار افزوده و سطح رفاه را بیش از پیش کاهش دهد. افزایش نرخ بیکاری از 11/5درصد در سال آغازین دولت نهم به 12/3درصد در سال گذشته رسیده است، افزایش تعداد بیکاران از دومیلیونو600هزارنفر در سال 84 به سهمیلیونو300هزارنفر در سال91، اختلال در کار هزارو750 واحد تولیدی و دومشدن ایران از آخر در بهدستآوردن رتبه کسبوکار منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا از دستاوردهای سالهای اخیر است.
فلاکت تورم
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):
مرتبط باموضوع : کاهش شدید قیمت دلار درپی توافق هستهای [ يكشنبه، 3 آذر ماه، 1392 ] 2357 مشاهده
احتمال افزایش قیمت نان از ابتدای سال آینده [ جمعه، 2 اسفند ماه، 1392 ] 1320 مشاهده
کم فروشی به جای افزایش قیمت [ جمعه، 12 شهريور ماه، 1395 ] 524 مشاهده
بنزین 1000 تومانی؛ از شایعه تا واقعیت [ يكشنبه، 24 آذر ماه، 1392 ] 884 مشاهده
حاشیهنشینی مجلس درتنگنای معیشتی مردم [ سه شنبه، 21 اسفند ماه، 1397 ] 386 مشاهده
|
امتیاز دهی به مطلب
|