ساناز احمدزاده، دانش آموخته رشته مهندسی پزشکی گرایش بیوالکتریک می باشد
به گزارش حوزه آموزش ایران انا، مهندس احمدزاده متولد اهواز است.
وی در سال 85 از دبیرستان شاهد رضوان، واقع در اهواز دیپلم ریاضی فیزیک خود را گرفت و به طور همزمان در دو رشته مهندسی مکانیک ماشین آلات در دانشگاه شهید چمران اهواز و رشته مهندسی پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول قبول شد و به دلیل علاقه هایی که از قبل به رشته مهندسی پزشکی داشته این رشته را انتخاب کرده است.
ساناز احمدزاده در سال 89 با رتبه پنجم گروه از این دانشگاه فارغ التحصیل شد و در همان سال نیز بدون وقفه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد مقدس در مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی پزشکی گرایش بیوالکتریک مشغول به تحصیل شد.
این نخبه جوان و پرکار کشور در دوران دانشجویی کارشناسی ارشد به دلیل همکاری با اساتید مجرب و متخصصان در سه گروه بیوالکتریک، بیومکانیک و برق کنترل تجارب بسیاری کسب نمود و در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد بود که یک طرح نوآورانه در زمینه طراحی و ساخت یک وسیله پزشکی به مرکز رشد و فناوری ارائه داد و بسیار مورد تایید اساتید وی در این دانشگاه قرار گرفت و استقبال بسیار خوبی از این طرح شد.
این پژوهشگر برجسته کشور تاکنون هفت مقاله چاپ شده در کنفرانسهای ملی داخلی، دو مقاله پذيرفته شده در كنفرانس بين المللي مهندسی پزشکی سنگاپور، دو مقاله پذیرفته شده در كنفرانس بین المللی مهندسي پزشكي داخلی و چهار مقاله چاپ شده در ماهنامه مهندسی پزشکی و تجهیزات آزمایشگاهی داشته است.
ساناز احمدزاده به مدت یک سال با مرکز تحقیقات علوم اعصاب و روان همکاری داشته است.
وی از سال 90 تاکنون نیز با مرکز تحقیقات مهندسی پزشکی همکاری دارد و در حال حاضر در سه واحد دانشگاهی مشغول به تدریس دروس تخصصی و آزمایشگاهی در گروه مهندسی پزشکی و مهندسی برق است.
این استاد دانشگاه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ما به بیان نظرات و ناگفته های خود پرداخته است که مشروح این مصاحبه در پی می آید.

ساناز احمدزاده در ابتدا با اشاره به دلایل انتخاب رشته مهندسی پزشکی برای تحصیلات دانشگاهی گفت: برخلاف بسیاری که هنگام انتخاب رشته دانشگاه به طور اتفاقی با این رشته آشنا شدند، من از ابتدا با رشته مهندسی پزشکی آشنا بودم. علت اینکه در مقطع ارشد نیز همین رشته را انتخاب کردم این بود که احساس میکردم این رشته جای کار، زیاد دارد و از طرفی دوست داشتم بیشتر با این رشته آشنا شوم.
وی در تشریح توانمندی های یک فارغ التحصیل مهندسی پزشکی بیان داشت: مهندسي پزشکي رشتهي نوپايي است که دامنهي مهارتهاي آن روز به روز در حال گسترش است. اين رشته يکي از تازه ترين رشته هايي است که قدم به عرصه دنياي تکنولوژي جهاني گذاشته و در حقیقت اين رشته، پزشکان را در امر تشخيص و درمان ياري میدهد.
مهندس احمد زاده در همین خصوص افزود: همانطور که میدانیم تشخیص و درمان بسیاری از بیماریها بدون دستگاهها امکانپذیر نیست. تجهیزات پزشکی امروز، هم راستای وسایل تشخیصی و ملزومات درمانی گسترش یافته تا در جهت درمان و بهبود وضعیت بیماران موثر واقع شوند.
این استاد دانشگاه بیان داشت: یک مهندس پزشک در گامهاي اوليه باید با تعمير، پشتيباني، نگهداري، تنظيم و استانداردسازي تجهیزات پزشکی آشنایی کامل داشته و در مراحل بالاتر به توسعه و بهبود دستگاههاي پزشکي بپردازد و حتي یک دانش آموخته مهندسی پزشکی ميتواند به طراحي و ساخت يک دستگاه نیز اقدام کند.
پژوهشگر جوان کشور در ترسیم آینده شغلی و بازار کار مهندسی پزشکی اظهار داشت: در حال حاضر بازار کار هيچ رشتهاي در حد ايده آل نيست و اين شامل حال رشته مهندسي پزشکي نيز ميشود، اما باید گفت کشور ما در زمینه تولید تجهیزات پزشکی تاکنون پیشرفتهای زیادی داشته است.
این نخبه برجسته کشور تصریح کرد: وضعيت فارغ التحصيلان اين رشته، نسبت به رشته هاي مهندسي ديگر، مطلوبتر است. چون ارزش اقتصادي تجهیزاتی که مهندسين پزشکي طراحي، تعمير، نگهداري يا خريداري ميکنند، بسيار بالا است.
وی با ارزیابی سطح علمی دانشجویان امروز رشته مهندسی پزشکی و برق، افزود: هوش و ذکاوت ایرانیها در همه جای دنیا همواره زبانزد خاص و عام بوده است. با استعدادی که در دانشجویان امروز مهندسی پزشکی میبینم مطمئنم که با توکل به خداوند و کمی تلاش و پشتکار میتوانند به تمام اهدافی که دارند برسند و آنها را به مرحله عمل برسانند و موفقیتهای بزرگی را در رشته مهندسی پزشکی نصیب خود کنند. دانشجویان امروز آیندهسازان کشور عزیزمان ایران هستند و به وجود آنها و ایدههای آنها در جهت هر چه بهتر شدن سطح علمی کشورمان نیازمندیم.
مهندس ساناز احمدزاده در پاسخ به این سوال که چه صحبتی با دانشجویان دارید تصریح کرد:دانشجویان باید سعی کنند از فرصتهایی که در دوران دانشجویی در اختیار دارند و از تجارب اساتیدشان استفاده کنند و سطح علمی خود را بالا ببرند. آنچه که دانشجویان باید در رسیدن به هدفشان مد نظر قرار دهند : 1- توکل به خداوند 2- اراده و پشتکار 3- هدفمند عمل کردن است.
این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: دانشجویان مهندسی پزشکی باید این نکته را مد نظر قرار دهند، آنچه که امروز دغدغه آنها در این رشته شده صرفا تعمیر تجهیزات پزشکی نیست، بلکه تعمیر تنها قسمتی از آن دنیای مهندسی پزشکی است که باید با آن آشنا شوند نه همه آن. دانشجویان باید تلاش کنند که در زمینههای تحقیقاتی، طراحی و ارائه ایدههای نو در این حوزه نیز وارد شوند. دانشجویان باید با نیازهای جامعه امروز مهندسی پزشکی آشنا شوند و در صدد رفع آن برایند، باید کمبودها را بشناسند و تلاش و پشتکار را جایگزین آن کنند.
این محقق و عضو هیئت علمی دانشگاه در پاسخ به این سوال که چه برنامه ای برای آینده دارید، اذعان داشت: حضرت علی (ع) میفرمایند : الزکات العلم نشرهُ، زکات علم نشر آن است. به تدریس بسیار علاقه دارم زیرا میخواهم آنچه را که تاکنون آموختهام به دیگران هم بیاموزم.در حال حاضر قصد دارم علاوه بر تدریس همچنان به کارهای تحقیقاتی خود ادامه دهم.
مهندس احمدزاده در بخش پایانی گفت و گوی خود تصریح کرد: از دانشجویان و دوستداران رشته مهندسی پزشکی میخواهم که عزم خود را جزم کرده و از هیچ کوششی در جهت بالا بردن سطح علمی خود دریغ نکنند، برای ارتقا بخشیدن به سطح علمی کشور عزیزمان ایران هرآنچه لازم هست انجام دهند. دانشجویان امروز آیندهسازان ایران اسلامی هستند، پس باید با برنامهریزی دقیق و پشتکار عمل کنیم و آنچه نیاز جامعه امروز هست رفع کنیم.
وی در خاتمه بیان داشت: تشکر میکنم از اینکه این فرصت را در اختیار من قرار دادید تا چند کلامی با دوستداران رشته مهندسی پزشکی صحبت کنم و در پایان نیز تاکید می کنم برای رسیدن به موفقیت کافی است با توکل، پشتکار و هدفمند حرکت کنید.
گفت و گو از: رضا کرد