به گزارش ایران اُنا حجت الااسلام والمسلمین فریبرز جهان بین استاد برجسته حوزه و دانشگاه در اجتماع پرشور عزاداران حسینی (ع) با اشاره به حقوق مردم نسبت به همدیگر گفت: کینه، حرص، حسد و کبر صفت های اهل جهنم هستند و صفا، صمیمیت، دوستی و صداقت صفات اهل بهشت می باشند.
حجت الاسلام و المسلمین جهان بین با بیان اینکه 30 حق در خصوص مسلمان بودن و مومن بودن به گردن همدیگر داریم، افزود : نکته اول اینکه به لحاظ مسلمان بودن باید آنچه را برای خود دوست داریم برای دیگران هم دوست داشته باشیم و آنچه را برای خود نمی پسندیم برای دیگران هم نپسندیم.
این استاد برجسته حوزه و دانشگاه در ادامه با نقل احادیثی از امامان معصوم (ع)، ادامه داد: مومن بردار مومن است و مثل جسم واحد هستند بنابراین مومنین باید در کنار همدیگر باشند و بار همدیگر را به دوش بکشند.
وی تصریح کرد: اما نکته دوم این است که هیچ مسلمانی از دست و زبان ما اذیت نشود و با رفتار و کردار خود موجب آزار کسی نشویم.
حجت الاسلام جهان بین با اشاره به صفات یک فرد مومن اظهار داشت: انسان مومن امنیت درونی دارد و در یک مجلس نیز امنیت ایجاد می کند چرا که به فرموده امام باقر (ع) مومن کسی است که مومنین نسبت به وی در جان و مالشان امان دارند.
به گفته این استاد حوزه و دانشگاه مهاجر فی سبیل الله کسی است که از شر و بدی ها دوری کند و حرام بر مومن نیز ظلم، تهمت و غیبت نسبت به دیگر مومنان است
حجت الااسلام والمسلمین فریبرز جهان بین در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: از زمانى كه قيام امام حسين(ع) و 72تن از یاران با وفای ایشان در کربلا در دهم محرمالحرام سال 61هجری قمری روی داد تا به حال اینگونه قیامی به این عظمت و ماندگاری در جهان اتفاق نیافتاده است.
این استاد برجسته حوزه و دانشگاه ادامه داد: عظمت و بزرگی چنین روزی سبب شده است که با گذشت 1400 سال از آن، هنوز هم مسلمانان متحدانه به تجلیل و عزاداری آن بپردازند و بزرگان و اندیشمندان آن را نقطه عطفی در تاریخ آزادیخواهانه و اصلاحی جهان به شمار میآورند.
وی اذعان داشت: یكی از اهداف قیام حسین بن علی (ع) تغییر نظام استبدادی وقت بود زیرا مردم در آن زمان از نظام موجود کاملا به ستوه آمده بودند و از امام خواسته شد تا به كمك مردم ستمدیده عراق در كوفه بشتابد.
حجت الااسلام والمسلمین جهان بین با اشاره به یكی از احادیث معروف امام حسین كه گفته "نه به كسی ظلم كن و نه زیر بار ظلم برو" تاکید میکند، این مرام حسین (ع) و منطق دین مبین اسلام است.
وی هدف دیگر قیام امام حسین را "امر به معروف و نهی از منكر" عنوان كرد كه در زمامداری یزید نهی از منكر بجای امر به معروف درمیان مردم تبلیغ میشد.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: قیام امام حسین الگوی خوبی برای آزادیخواهی و آزادگی است كه تمام مرزها را در نوردیده است، چنانچه گاندی رهبر انقلاب هند گفته است، "درس آزادی را از امام حسین آموختم و در زندگی آن را پیاده نموده، كشورم را آزاد كردم".
حجت الااسلام جهان بین افزود: همانطور که پیامبر اکرم(ص) دین اسلام را به ارمغان آورد، امام حسین(ع) نیز با قیام کربلا باعث بقای آن شد.
وی با بیان اینکه مشیت الهی بر تداوم و جاودانگی نهضت امام حسین(ع) و محدود نشدن آن در زمان خود قرار گرفته است، تصریح کرد: باتوجه به اینکه نهضت عاشورا بر پایه حق، حقیقت، کفر ستیزی و حق طلبی استوار است برهمین اساس تا همیشه تاریخ قیام کربلا پایدار خواهد ماند.
این استاد برجسته حوزه یادآورشد: امروز باید از عاشورا درس بگیریم و کار حسینی انجام دهیم و بدانیم آنچه باعث شهادت امام حسین(ع) و یارانش شد، دنیا طلبی دشمنان دین و فراموش کردن رهبری و ولایت بود.
حجت الااسلام والمسلمین فریبرز جهان بین در خاتمه با بیان اینکه تکریم و گرامیداشت اربعین، تعظیم شعایر دینی، رمز تداوم نهضت حسینی و اعلان وفاداری و پایبندی به مکتب سرخ عاشور است، گفت: اهمیت اربعین زمانی درک می شود که نقش سازنده آن در ماندگاری و جاودانگی حماسه عاشورا و تبیین اهداف و آرمان والای امام حسین(ع) در نظر گرفته شود.
گزارش از: بیژن صادق زاده