ایران انا/ ذبیح الله اصغری: قطع هرگونه درخت در سطح شهر و بزرگراه های مواصلاتی بدون اخذ مجوز از متولیان مربوطه ممنوع است، این در حالی است که شهرداری نسیم شهر از توابع شهرستان بهارستان در اقدامی چندین اصله درخت از گونه های حفاظت شده کهنسال که هریک دارای عمری بیش از 50 سال بودند را قطع کرد.
به گزارش خبرنگار جامعه خبری ایران انلاین (ایران انا)، با در نظر گرفتن آیات نورانی در قرآن کریم در مورد قطع درختان و قانون جاری در کشور، تعدادی درخت از گونه های حفاظت شده کهنسال که هریک دارای بیش از 50 سال بودند توسط شهرداری نسیم شهر از توابع شهرستان بهارستان قطع شد که این اقدام با واکنش مردم و مسئولان شهرستان مواجه شد.
یکی از شهروندان نسیم شهری با اظهار تاسف از این اقدام به خبرنگار ما گفت: تعدادی از درختان کهنسال که زیبایی و طراوت خاصی به منطقه بخشیده بودند بنا به دلایل مبهم قطع شدند. مصطفی رحمانی افزود: این موضوع برای ما واقعا جای سوال است که شهرداری با چه مجوزی اقدام به قطع این درختان کهنسال کرده است.
یکی دیگر از شهروندان ضمن اعتراض به این اقدام در گفتگو با خبرنگار ایران انا اظهار کرد: بعید است که شهرداری بخواهد گونه های ارزشمند درختان این منطقه را قطع کند.
حسین عباسیان ادامه داد: واقعا اگر شهرداری دست به چنین اقدامی زده باشد باید تاسف خورد، چرا شهرداری به جای ترویج فرهنگ درختکاری به این حرکت غیرقانونی روی آورده است.
یکی دیگر از ساکنان نسیم شهر ضمن اظهار تاسف از این اقدام اعلام کرد: هم اکنون آلودگی هوا در پایتخت و شهرهای حاشیه آن به اوج خود رسیده، این در حالیست که قطع درخت تحت هر شرایطی مجاز نیست. شهرداری مجوز دریافت نکرده است
رئیس اداره محیط زیست شهرستان بهارستان نیز ضمن محکوم کردن این اقدام در گفتگو با خبرنگار مااظهار داشت: شهرداری برای قطع درختان چنار در محدوده پایانه هیچ گونه مجوزی دال بر قطع درختان اخذ نکرده است.
به گفته عزیز مکائیلی درختان قطع شده جزو گونه های حفاظت شده بود و هیچ نهادی نمی تواند برای قطع آن بدون اخذ مجوز لازم اقدام کند.
عدم ارائه پاسخ از سوی شهرداری
این مسئول با اشاره به اینکه از سوی محیط زیست شهرستان مکاتباتی با شهرداری صورت گرفته، یادآور شد: به محض اطلاع از چنین اتفاقی از سوی اداره سریعا وارد عمل شدیم و با متولی امر که شهرداری نسیم شهر بود مکاتباتی انجام شد ولی متاسفانه هنوز پاسخی نسبت به این تخلف آشکار از سوی شهرداری ارائه نشده است.
وی همچنین با اشاره به قوانین موجود در اینگونه موارد اظهار داشت: در آئین نامه اجرایی حفاظت و بهسازی محیط زیست(مصوب سال 1354) و نیز قانون حفاظت و حمایت از منابع طبیعی و ذخایر جنگلی از منابع طبیعی (مصوب سال 1371)، قطع هرگونه درخت از قبیل سرو، ارس، فندق و سرخوار که جزو ذخایر جنگلی محسوب می شوند، ممنوع شده است. مکائیلی تعداد درختان قطع شده را در حدودا 80 اصله اعلام و بر ادامه پیگیری این اقدام تاکید کرد.
سازمان پارکها تخلف نکرده است
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری نسیم شهر نیز در این خصوص اعلام کرد: حدود 9 اصله درخت به دلیل درخواست های مردمی و بر اساس نظریه کمیسیون مربوطه قطع شده است.
قادر شریفی افزود: کمیسیون ماده 7 بر اساس ضوابط و اساسنامه مربوطه سه عضو دائم دارد که بنابر بر صلاحدید اعضا اگر درختی به هر عنوانی مزاحمت ایجاد کند، بعد از رای کمیسیون، به ازای قطع هر درخت سه نهال باید در همان منطقه کاشته شود.
وی همچنین بر قانونی بودن این اقدام تاکید کرد و افزود: در این خصوص همه مراحل و ضوابط قانونی طی شده و هیچ گونه تخلفی از سوی سازمان پارکها و فضای سبز صورت نگرفته است.
لازم به ذکر است که روز گذشته خبرنگار ما در شهرستان بهارستان در محل قطع درختان مذکور حضور یافت تا از تعداد درختان قطع شده اطلاع یابد اما اثری از قطع درختان در این بلوار مشخص نبود و روی درختان قطع شده خاکریزی انجام شده بود به نحوی که تعداد درختان قطع شده به طور واضح مشخص نبود.