امروز:  چهارشنبه، 13 تير ماه، 1403
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 5305      ارسال شده در مورخه : سه شنبه، 10 تير ماه، 1393 - 03:30   ._PRINT.  



تهران - ایران اُنا: وین6" آخرین فرصت است اما پایان مذاکرات نیست. "وین6" آخرین فرصت برای دستیابی به توافق جامع هسته ای میان و گروه 1+5 است البته تا پیش از اتمام زمانِ توافق مقدماتی تحت عنوان "برنامه اقدام مشترک". عدم توافق در این مرحله هم به معنای پایان و بن بست مذاکرات نیست. با این حال دو طرف درصددند تا این "فرصت طلایی" به سادگی از دست نرود.



چرا وین 6 مهم است!

به گزارش ایران اُنا به نقل از فرارو، دور تازه مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 برای دستیابی به توافق جامع و نهایی تا پیش از به پایان رسیدن جدول زمانی تعیین شده 6 ماهه در چارچوب "برنامه اقدام مشترک" از فردا در وین آغاز می شود.

 

پس از مذاکرات ژنو3 که منجر به دستیابی ایران و گروه 1+5 به توافق مقدماتی موسوم به برنامه اقدام مشترک شد دو طرف 6 دور مذاکره در وین برای دستیابی به توافق جامع و نهایی تا پیش از اتمام زمان توافق مقدماتی یعنی 20 جولای (30 تیر) برگزار کردند.

 

از مذاکرات "وین1" تا "وین4" دو طرف با ورود به جزییات اختلافات فی مابین تلاش کردند راه را برای ورود به مرحله تدوین پیش نویس توافق جامع باز کنند.

 

در مذاکرات "وین5" هم هیات مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران تحت هدایت محمد جواد ظریف با انتظار آغاز نگارش پیش نویس توافق جامع مذاکرات را آغاز کرد.

 

اگر چه در این دور از مذاکرات هم به دلیل وجود اختلافات گسترده امکان نگارش پیش نویس توافق جامع فراهم نشد اما دو طرف توانستند به سندی دست پیدا کنند که حاوی اتفاق نظرات خارج از پرانتز و اختلاف نظرات داخل پرانتز بود.

 

بر اساس آنچه که مذاکره کنندگان ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 به خصوص آمریکا در پایان مذاکرات "وین5" اعلام کردند، در این مرحله دو طرف نگارش متنی را آغاز کردند؛ هر چند نمی توان نام پیش نویس توافق جامع روی آن گذاشت. اما در این متن که اختلاف نظرات داخل پرانتز گذاشت شده است تا پس از نهایی شدن اتفاق نظرات به آنها رسیدگی شود می تواند در "وین6" به نقشه راهی برای رسیدن به پیش نویس توافق جامع منجر شود.

 

اختلافات

هر چند گفته می شود که سند تهیه شد در "وین5" پرانتزهایی بیشتر از متن دارد به این معنا که دو طرف برای ورود به مرحله نگارش پیش نویس توافق جامع اختلاف نظرات زیادی با یکدیگر دارند.

 

ظرفیت غنی سازی و تعداد سانتریفیوژها یکی از مهمترین اختلافی است که مانع از ورود ایران و گروه 1+5 به مرحله تدوین پیش نویس توافق جامع و نهایی شده است.

 

اختلافی که نخستین بار برخلاف توافقی که ایران و 1+5 برای محرمانه نگاه داشتن محتوای مذاکرات داشتن، لورن فابیوس وزیرامورخارجه فرانسه آن را فاش کرد.

 

فابیوس در آستانه مذاکرات "وین5" اعلام کرده بود که «ما درباره یک موضوع اصلی با یکدیگر اختلاف داریم و آن بحث تعداد سانتریفیوژهاست. ما می‌گوییم ایران باید چند صد سانتریفیوژ داشته باشد اما آنها می‌گویند باید چند صد هزار سانتریفیوژ داشته باشند.»

 

جمهوری اسلامی ایران خواستار ارتقای تعداد سانتریفیوژهای فعلی خود از 19 هزار سانتریفیوژ فعال در تاسیسات هسته ای نطنز و فردو به 50 هزارسانتریفیوژ و جایگزین کردن سانتریفیوژهای قدیمی 1IR- با نوع جدیدتر 2IR- - که سرعت غنی سازی را به شکل چشم گیری افزایش می دهد- است

 

در عوض گروه 1+5 می خواهد تعداد سانتریفیوژهای ایران در تاسیسات هسته ای خود به چیزی کمتر از 5 هزار دستگاه کاهش پیدا کند.

 

در همین رابطه در جریان مذاکرات "وین5" خبرگزاری آسوشیتدپرس، از وجود اختلافات عمیق بر سر تعداد سانتریفیوژها خبر داد. رویترز هم به نقل از یک مقام ایرانی اعلام کرد که ایران کاهش قابل توجه سانتریفیوژهای خود را رد کرده است و شاهد همین امر مانع از ورود دو طرف به مرحله نگارش پیش نویس توافق جامع شد.

 

در آستانه مذاکرات وین6، منابع اسرائیلی با ابراز نگرانی از احتمال دستیابی ایران و گروه 1+5 به توافق جامع مدعی شدند که گروه 1+5 از مواضع خود درباره تعداد سانتریفیوژها کوتاه آمده است.

 

بر همین اساس دیروز بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسراییل در گفت و گو اسکای نیوز از مذاکره کنندگان گروه 1+5 خواست که تسلیم ایران نشوند و به جمهوری اسلامی اجازه ندهند از فناوری غنی سازی برخوردار باشد.

 

با وجود نگرانی اسرائیلی ها از احتمال تغییر در مواضع گروه 1+5 درباره تعداد سانتریفیوژهای ایران، سرگئی ریابکف، معاون وزارت خارجه روسیهو مذاکره کننده ارشد هسته ای این کشور در گروه 1+5 با رد ادعای تغییر در مواضع این گروه درباره این اختلاف گفت: هم‌اکنون موضوع شمار سانتریفیوژهای ایران، مهمترین موضوع مطرح است و از سوی دیگر، موضع آمریکا در قبال این مساله نسبت به گذشته تغییر‌ نداشته است.

 

بنابراین به نظر می رسد هم ایران و آمریکا و در مجموع گروه 1+5 با موضع ثابت و بدون تغییر وارد مذاکرات "وین6" خواهند شد. بر این اساس تلاش دو طرف برای دستیابی به راه حلی برای پایان دادن به این اختلاف و سایر اختلافات می تواند آزمون اراده مذاکره‌کنندگان برای پایان بخشیدن به موضوع هسته ای باشد.

 

روزنامه "یو‌اس‌ای‌تودی" در آستانه مذاکرات "وین6"، دو پیشنهاد برای حل و فصل اختلافات ایران و گروه 1+5 حول محور غنی سازی و تعداد سانتریفیوژها ارایه کرده است.

 

این روزنامه نوشت که در طرح اول تعداد سانتریفیوژها کاهش و تنها پس از ساخت راکتورهای جدید افزایش می‌یابند و طبق طرح دوم این دستگاه‌ها ارتقا یافته ولی تحت نظارت شدید قرار می‌گیرند.

 

بر این اساس این اختلاف ایران و 1+5 در کنار سایر اختلافات همچون، راکتور آب سنگین اراک، نحوه بازرسی ها از تاسیسات هسته ای ایران، تحریم های اعمالی علیه جمهوری اسلامی و... موضوعات لاینحلی نیستند که مانع از دستیابی دو طرف به توافق جامع شود.

 

آنچه ممکن است مانع از توافق حداقل در این مذاکرات شود زمان است. شاید به همین دلیل است که دو طرف تصمیم گرفتند که نزدیک به 20 روز به طور مداوم و بدون وقفه با یکدیگر مذاکره کنند.

 

جان کری، وزیر خارجه آمریکا، هم در یادداشتی که در واشنگتن‌پست مدعی شد: "ما با اعتقاد به اینکه فرصتی واقعی برای دستیابی به موفقیت وجود دارد وارد این مذاکرات شدیم. هنوز هم این فرصت وجود دارد، اما زمان رو به پایان است."

 

شاید برای حفظ این "فرصت طلایی" و از دست نرفتن آن است که آمریکا تصمیم گرفته است این بار ویلیام برنز را راهی وین کند تا در کنار وندی شرمن مذاکره کننده ارشد این کشور به باز شدن گره مذاکرات کمک کند.

 

در پیش مذاکرات "وین5" در ژنو هم سطح هیات مذاکره کننده آمریکا به دستور باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا، برای حفظ فرصت دستیابی به توافق با جمهوری اسلامی ایران، ارتقا پیدا کرد و سرپرستی مذاکرات از وندی شرمن، معاون وزارت خارجه این کشور به ویلیام برنز، قائم مقام جان کری وزیر خارجه آمریکا واگذار شد.

 

رویترز، در گزارشی به نقل از دیپلمات‌های آگاه اعلام کردند که ویلیام برنز معاون وزیر خارجه آمریکا احتمالاً در مذاکرات هسته‌ای "وین6" شرکت خواهد کرد. به گزارش این خبرگزاری حضور برنز در مذاکرات هسته‌ای پیش از این نیز به دستیابی به توافق موقت هسته‌ای بین ایران و قدرت‌های جهانی کمک کرده است.

 

عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران هم اعلام کرد:« ما و همه طرف‌ها در 1+5، آقای ظریف و خانم اشتون از 11 تا 29 تیر در وین از فرصت موجود استفاده می‌کنیم تا به توافق نهایی برسیم.»

 

به گفته وی مذاکرات تا پایان مهلت توافق ژنو برای دستیابی به توافق جامع و نهایی تداوم پیدا خواهد کرد.

 

بر این اساس دو طرف بر این واقعیت واقف هستند که "وین6" یک "فرصت طلایی" است که نباید اجازه دهند به سادگی از دست برود.



 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


ایران هسته ای وین مذاکرات ایران اُنا   
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 با شهامت، پنج مرزبان بیگناه را آزاد کنید  [ جمعه، 23 اسفند ماه، 1392 ] 1059 مشاهده
 مشاور روحانی: شريعتمداری سمبل افراط است  [ پنجشنبه، 27 تير ماه، 1392 ] 1146 مشاهده
 بانک مرکزی کمکی به فریب خوردگان نخواهد کرد  [ جمعه، 20 دي ماه، 1392 ] 1276 مشاهده
 جبهه \\  [ جمعه، 2 خرداد ماه، 1393 ] 2445 مشاهده
 بستر صدور حکم حکومتی وجود ندارد  [ پنجشنبه، 2 خرداد ماه، 1392 ] 1075 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب