چند وقتی است که روابط میان وزارت علوم و مجلس شورای اسلامی رنگ تیرگی به خود گرفته و تعدادی از نمایندگان مجلس بحث استیضاح وزیر علوم را با جدیت پیگیری میکنند که البته با واکنشهایی از سوی دانشجویان، استادان و نمایندگان مخالف طرح استیضاح مواجه بود.
عباس مقتدایی، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در خصوص استیضاح وزیر علوم و تحقیقات مجلس گفت: آنچه مسلم است این است که هیاهوی سیاسی و حاشیهها، به شدت رشد علمی کشور را دچار چالش کرده است و این به صلاح حوزه آموزش کشور و کل نظام نیست.
نماینده مردم اصفهان افزود: پس از جلسهای که در حضور رییس مجلس ، نواب ایشان و روسای فراکسیون ها و با حضور تعدادی از امضا کنندگان استیضاح تشکیل شد، حدود 40 نفر از امضا کنندگان در خصوص مواردی که مورد بحث استیضاح بود، تصمیم گرفته و به نتیجه رسیدند که یک فرصت یک ماهه به دکترفرجی دانا، وزیرعلوم داده شود تا خواستههای نمایندگان را محقق کند.
دلیل نمایندگان خواهان استیضاح چیست؟
نماینده مردم اصفهان خاطر نشان کرد: با توجه به مفاد مذاکرات و جو حاکم بر فضای عمومی، هیات رییسه مجلس در این خصوص پا در میانی کرد و این استیضاح را به یک ماه دیگرموکول کرد تا هر هفته وزیر علوم عملکرد خود را به کمیته نظارت بر استیضاح ارایه کند و همچنین وزارت علوم و شخص وزیر به نمایندگان مجلس قول دادند که خواسته نمایندگان را محقق کنند.
عباس مقتدایی همچنین در پاسخ به این سوال که مطالبات نمایندگان خواهان استیضاح وزیر علوم چیست؟ گفت: مواردی نظیر دور شدن دانشگاهها از هدف اصلی خود، جناح بندیهای سیاسی و برخی از رفتارهای تنش زا در محیط دانشگاهها، جلوگیری از خدشه وترد شدن به رشد و توسعه علمی کشور، عزل و نصبهای صورت گرفته در دانشگاههای کشور و آنچه که آنان بی توجهی وزیر علوم به تذکرات نمایندگان مجلس و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی می خوانند، دلایل اصلی نمایندگان مجلس برای استیضاح وزیر علوم ذکر شده است.
دکتر منصوری: استیضاح وزیر یک حرکت سیاسی است چون...
دکتر رضا منصوری استاد دانشگاه صنعتی شریف نیز در خصوص استیضاح وزیر علوم، با بیان اینکه این استیضاح یک حرکت سیاسی است، گفت: از نظر بنده استیضاح وزیر علوم کاملا سیاسی است و هیچ ربطی به عملکرد این وزارتخانه ندارد و آن چه به عنوان دلیل اصلی استیضاح از سوی گروهی از نمایندگان مطرح شده به طورقطع دلیل اصلی استیضاح وزیر به حساب نمی آید، بلکه به نظر من استیضاح وزیر علوم به دلایل دیگری در مجلس مطرح شده و طرفداران استیضاح هم قطعا به دلایلی غیر از آن چه منتشر کرده اند مایل به این اقدام هستند.
منصوری افزود: در واقع یک سری اختلافات سیاسی در کشور وجود دارد که در حال حاضر به جدال سیاسی تبدیل شده و وزارت علوم هم به دلیل همین جدال سیاسی با بحث استیضاح روبه رو است.
وی در پاسخ به این سوال که یکی از دلایلی که برای استیضاح وزیر علوم مطرح شده انتصاب برخی از روسای دانشگاههاست، نظر شما در این خصوص چیست؟ گفت: البته این جای سوال دارد که چرا در این مقطع زمانی به یکباره وزارت علوم برای مجلس از چنین اهمیت بالایی برخوردار شده در حالی که در سالهای گذشته در وزارت علوم و در دانشگاهها مسایل بسیار زیادی مطرح بود اما کسی نسبت به این موضوعات واکنشی نشان نداد و با وجود این که برخی مسایل زمانی رخ داد که همین مجلس فعلی فعالیت داشت اما هرگز چنین واکنشهایی دیده نشد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه آرامش بخشی از ویژگیهای یک فضای دانشگاهی است، خاطرنشان کرد: جای تعجب است که برخی از نمایندگان دلیل استیضاح را متشنج شدن جو دانشگاههای کشور به دلیل تصمیات وزیر عنوان کردند، در حالی که دانشگاه محلی است برای تفکر و اندیشیدن که مسلما این امور را فقط در جوی آرام میتوان دنبال کرد، در حال حاضر هم جو دانشگاههای کشور از نظر آرامش قابل قبول است اما گروهی اندک تلاش میکنند که این جو را به سمت ناآرامی ببرند.
ارتباط موثری بین دانشگاهیان و کمیسیون آموزش مجلس نیست
دکتر رضا منصوری در پاسخ به این سوال که اگر برداشت یا تصورات اعضای کمیسیون آموزش مجلس با واقعیت دانشگاهها در تضاد است چرا دانشگاهیان کشور تلاش نمیکنند تا این موضوع را برای اعضای کمیسیون توضیح بدهند ؟ یادآور شد: در سالهای گذشته تلاش شد تا با اعضای این کمیسیون ارتباط برقرار شود و برای این کار هم نامه ای توسط گروهی از دانشگاهیان متشکل از دانشجویان و استادان به امضا رسید، حتی برخی از این نامهها در رسانههای کشور منتشر شد اما اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هیچ واکنشی نشان ندادند. بنابراین وقتی این واکنشها انجام نشود مشخص است که این کمیسیون به ایجاد ارتباط علاقه ای ندارد.
به گزارش آنا، استیضاح وزیر علوم تحقیقات و فناوری دو هفته پیش با امضای 50 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به هیات رییسه مجلس ارایه شد و نمایندگان در نامه ای که به امضا رسانده بودند از وزارت علوم مطلباتی داشتند که بر اساس آن فرجی دانا وزیر علوم به مجلس فرا خوانده شد. از این میان، الیاس نادران، محمد مهدی زاهدی، علیرضا زاکانی، زهره طبیب زاده و جواد کریمی قدوسی از چهره های برجسته امضا کننده طرح استیضاح بوده اند.