امروز:  شنبه، 3 آذر ماه، 1403
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 5532      ارسال شده در مورخه : پنجشنبه، 2 مرداد ماه، 1393 - 03:30   ._PRINT.  



اهواز - ایران اُنا: بر اساس قوانین بین‌المللی و بحث آب، اگر استانی مازاد آب شرب داشته باشد می‌تواند به سایر مناطق انتقال دهد ولی استان خوزستان این مازاد را ندارد که وزارت نیرو و یا دولت بخواهد با هدف آب‌رسانی به استان‌های دیگر آن هم جهت مصارف کشاورزی لوله‌کشی کند. استان خوزستان فاقد مازاد آب است، معلوم نیست برنامه دولت، بر چه مبنایی انجام می‌شود.



خوزستان آب اضافی برای انتقال ندارد

به گزارش ایران آنلاین(اُنا)، سایت رسمی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اوایل خرداد ماه خبری را روی خروجی خود قرار داده است که نکاتی قابل تامل در آن می توان یافت به گفته این سایت، قرار است بخشی از آب کارون برای مصارف شرب و کشاورزی به برخی از استانها از جمله اصفهان یزد، و کرمان انتقال یابد.

علي اصغر قانع معاون برنامه ريزي و توسعه شركت آب و فاضلاب كشور در سفری که به استان کرمان داشته در این باره گفته است: شرايط حاكم بر آب استان به لحاظ محدوديتها و همچنين عدم وجود منابع آب سطحي به گونه اي است كه قطعاً در آينده با چالش آب شرب و صنعت مواجه خواهيم بود.

قانع در رابطه با طرح هاي تامين آب استان گفت: تا كنون نتوانستيم براي آب استان در دراز مدت برنامه ريزي كنيم و همه اقداماتي كه تاكنون انجام شده اضطراري و ميان مدت بوده است و مقامات استان اعم از استاندار، نمايندگان و مسئولين بايد با همكاري هم ،كاري كنند كه مردم استان براي افق ۲۵ تا ۳۰ ساله دغدغه آب شرب نداشته باشند و همه بايد با همفكري اين مهم را به انجام برسانند.

معاون برنامه ريزي و توسعه شركت آب و فاضلاب كشور با اشاره با طرح هاي صفا رود و بهشت آباد گفت: بايد در طرح بلند مدت انتقال آب از صفا رود به كرمان بازنگري داشته باشيم و با مديريت در بخش استان به اين طرح سرعت داده شود همچنين از همه ظرفيتها استفاده شود و با طرح بهشت آباد و با تمهيداتي كه انديشيده مي شود و منابعي كه تخصيص داده مي شود تامين آب در دراز مدت در كل استان فراهم شود.

اما نمایندگان این استان با این کار مخالف هستند و هزینه های انتقال آب از سرچشمه های کارون به این استانها را نه تنها به صرفه نمی دانند بلکه بر این اعتقاد هستند که خوزستان آب اضافی برای انتقال ندارد، این نمایندگان اعتقاد دارند که بنابر قانون اگر آب مازاد وجود داشته باشد قابل انتقال است و اگر نبود آب موجود باید در خود استان مصرف شود.

نایب رئیس اول کمیسیون کشاورزی با اشاره به طرح دولت برای انتقال آب کارون گفت: خوزستان آب مازاد ندارد که بتواند با هدف آبرسانی به استان‌های دیگر برای مصارف کشاورزی، لوله‌کشی داشته باشد.

ناصر صالحی‌نسب اظهار کرد: بر اساس قوانین بین‌المللی و بحث آب، اگر استانی مازاد آب شرب داشته باشد می‌تواند به سایر مناطق انتقال دهد ولی استان خوزستان این مازاد را ندارد که وزارت نیرو و یا دولت بخواهد با هدف آب‌رسانی به استان‌های دیگر آن هم جهت مصارف کشاورزی لوله‌کشی کند.

وی، ضمن اعلام مخالفت‌های مردمی با انتقال آب کارون به استان‌های دیگر، افزود: در شرایطی که استان خوزستان فاقد مازاد آب است، معلوم نیست برنامه دولت، بر چه مبنایی انجام می‌شود.

به گفته نایب رئیس اول کمیسیون کشاورزی ، در خوزستان 10 تا 15 درصد آب شرب وجود دارد و علاوه بر دولت، مجلس هم تصویب کرد که در صورت مازاد بودن این آب، انتقال آن صورت گیرد.

وی در خصوص طرح چندگانه رودخانه کارون تصریح کرد: طرح‌های اجرایی بر رودخانه کارون به نام‌های، گلرنگ1، گلرنگ2 و بهشت آباد هستند که طی چند سال اجرا شدند.
عباس پاپی زاده پالنگان با انتقاد از سوءمدیریت در کشاورزی گفت: متاسفانه الگوی کشت درست تعریف نشده است. در خوزستان زمین کشت به ومتاسفانه الگوی کشت درست تعریف نشده است. در خوزستان زمین کشت به وفور داریم، منطقه جلگه ای و آب هم داریم اما الگوی کشت در این استان همه به درستی رعایت نشده است، زیرا آب را با تحمل هزینه های گزاف به استانهای دیگر هدایت می کنند که مثلا آنجا کشاورزی بشود.

وی با یادآوری اینکه اکنون قرار شده برای انتقال آب 65 کیلومتر تونل در عمق 300 متری زمین احداث شود و چندین هزار میلیارد تومان برای انتقال آب هزینه کنند گفت: حرف بر سر این است که می توانند یک دهم این را هزینه کنند و ده برابر بیشتر در استان خوزستان بهره برداری کشاورزی داشته باشیم.
نماینده دزفول با انتقاد از اینکه به زور می خواهیم آب را به منطقه دیگر منتقل کنیم گفت: در قالب سیاستهای غلط میخواهیم آب را منتقل کنیم و آب را گران به کشاورز بفروشیم و سپس بگوییم که محصولی ارزان تولید کند!

وی این روش را به زیان منافع ملی، یک کار غیر کارشناسی و البته ناپایدار دانست و گفت: با این رفتار علاوه بر اینکه آب رودخانه ها را از مسیر طبیعی خارج می کنیم، اکوسیستم را بر هم می زنیم و طبیعت را به نابودی می کشیم، هزینه هایی که بر دوش مردم وارد می شود نیز سنگین خواهد بود.

پاپی زاده با طرح این پرسش که بحث بر سر این است که آیا با انتقال آب موافق هستیم و آیا این کار در واقع درست است گفت: پاسخ این است که آب فقط باید در یک شرایط بحرانی منتقل شود و آن هم نه در مورد صنعت و کشاورزی بلکه فقط برای آب شرب منتقل شود.

وی ادامه داد: این چه کار غیر کارشناسی است که انتقال آب برای استانهایی صورت میگیرد که زیرساخت کشاورزی ندارند؟ توسعه کشاورزی چرا در  استانهای کم آب صورت می گیرد و مردم آن با مشکل کم آبی رو به رو هستند؟ چرا صادرات خیار در استان یزد صورت میگیرد؟ استانی که مردم آن آب خوردن ندارند اما خیار صادر می کند؟!

عضو کمیسیون کشاورزی با تاکید بر اینکه سوال این است که آیا آب شرب مردم در اولویت است یا باید به فکر تامین آب کشاورزی باشیم؟ گفت: اکنون با سیاستهای غلط، محصولات آب بر کشت می شود. اکنون هندوانه در جیرفت کشت می شود، آیا آقایان نمی دانند که عمق چاههای آب در جیرفت باید بالاتر از 300 متر باشد و این یعنی سفره های آب زیر زمینی در حال خشک شدن است و به بحران رسیده است؟

پاپی زاده تاکید کرد: اگر کشت هندوانه در جیرفت ادامه پیدا کند، این قسمت از کشور در آینده نزدیک باید با کشاورزی خداحافظی کند.

منبع: tabnak.ir



 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


خوزستان آب مجلس ایران آُنا   
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 پالم یا ناپالم و سربلندی کارخانه پگاه شوش  [ سه شنبه، 29 مهر ماه، 1393 ] 1149 مشاهده
 ریزگردها برق را در خوزستان به زانو درآورد  [ سه شنبه، 3 مرداد ماه، 1396 ] 1490 مشاهده
 اثرات درمانی گلاب  [ شنبه، 4 شهريور ماه، 1396 ] 10759 مشاهده
 دکتر حسین خنیفر، مهمان ویژه ایران اُنا  [ شنبه، 30 فروردين ماه، 1393 ] 2457 مشاهده
 مجدیان: لبیک یا خامنه ای گزینه روی میز ماست  [ سه شنبه، 22 بهمن ماه، 1392 ] 1518 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب