تهران - ایران آُنا: اهالی فرهنگ و هنر در دیدار با رئیس جمهور، خطاب به وی گفتند که بعد از یک سال از استقرار دولت جدید همه منتظرند که صدای جاودانه این ملت؛ استاد محمدرضا شجریان بار دیگر در این مملکت طنین انداز شود. |
مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید
راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش
چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد
نماینده شوش: هدف اصلی تروریستها صحن مجلس بود
اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش
هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش
جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش
بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش
تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش
جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان
چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ
نگاهی به جاذبههای گردشگری شهرستان شوش
اداره آموزش و پرورش شوش در احتضار
دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش
ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی
انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش
شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی
نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2
معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش
دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد
تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش
نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1
اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش
وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش
گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ
دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم
اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش
ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش
نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش
اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس
ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود
توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه
وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز
بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز
تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش
آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش
کد خبر: 5565
ارسال شده در مورخه : يكشنبه، 5 مرداد ماه، 1393 -
03:30
به گزارش ایران اُنا از ایسنا، در مراسم دیدار اهالی فرهنگ و هنر با رییس جمهور که در یکی از سالنهای جانبی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، تعدادی از اهالی فرهنگ و هنر در حضور رییس جمهور به بیان مسایل مبتلا به این حوزه پرداختند.
تهمینه میلانی: طی سالهای گذشته اهالی سینما رنجهای زیادی کشیدند
تهمینه میلانی کارگردان سینمای کشورمان طی سخنانی گفت: من نمایندهی هیچ صنف و گروهی نیستم، از من خواسته شد که در این مراسم سخنرانی کنم و به خاطر 35 سال فعالیت در سینما شاید بتوانم بخشی از راهکارها و مسائل را بیان کنم.
وی با بیان این که ما در حال حاضر در کشور به 1000 سینما احتیاج داریم، با انتقاد از بیحرمتیهایی که طی سالهای گذشته نسبت به اهالی سینما صورت گرفت، گفت: در طی سالهای گذشته اهالی سینما رنجهای زیادی را کشیدند و من شخصا از شما تشکر میکنم، که زمینه را فراهم کردید که احترام به خانواده سینما بازگردد و خانه سینما که به ناحق اشغال شده بود به صاحبان آن برگشت داده شود.
این کارگردان در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان این که انسان امروز در جامعهی شهری تنهاست، گفت: در کشورهای دیگر در جوامع شهری، کارناوالها و جشنوارهها و محافل شادی ایجاد میکنند، تا انسانها از این تنهایی خارج شوند، ولی متاسفانه در کشور ما این گونه اقدامات صورت نمیگیرد و برخی نیز آن را تمسخر میکنند، در حالی که این گونه محافل کمک میکند که انسانها خود و بخشی از جامعه و یک شهر بداند و در امور شهری دخالت کند، ولی همانطور که اشاره کردم در جامعه ما به دلایل بسیاری که قابل نقد است و باید بر روی آن کار کارشناسی شود این گونه جشن ها مورد توجه نیست و با توجه به این فقدان این سینماست که مسئولیت این موضوع را به صورت ناقص انجام میدهد. سینما جایی است که افراد میتوانند همراه با خانواده خود در آن حضور پیدا کنند و احساس تعلق به جامعه کنند.
کارگردان «سوپراستار» با بیان اینکه ما در حال حاضر در کشور 300 سالن سینما داریم و هزار شهر فاقد سینما هستند، ادامه داد: 80 درصد مردم ایران از داشتن سینما محرومند. هر ایرانی به طور متوسط هر 9 سال، یک بار به سینما میروند، در حالی که هر فرانسوی در یک سال 3 بار به سینما می رود.
وی با بیان اینکه نحوهی عملکرد دولتهای گذشته در ایجاد این عدم ارتباط موثر بین مردم وسینما موثر بوده است، تصریح کرد: باید برای هزار شهری که سینما ندارند سینما ساخته شود و این علقهی عمومی بازگردانده شود. به نحوی که آن ارتباط سالمی که مردم با سینما داشته است با راهکارهای مناسب بار دیگر ایجاد شود.
میلانی اضافه کرد: برای نمونه میتوان کارتهایی را در این زمینه صادر و آن را هر سال شارژ کرد و در اختیار کارمندان دولت قرار داد تا سالی یک بار به صورت رایگان بتوانند به سینما برود.
وی با اشاره به اهمیت داشتن نگرش کلان به امر سینما و ظرفیتهایی که در کشور در این ارتباط وجود دارد گفت: در کشور مااین پتانسیل وجود دارد که سالانه 300 فیلم ساخته شود و باید از این پتانسیل استفاده شود.
این هنرمند کشورمان با تاکید براین که با گسترش تعامل مردم با سینما حتی میتوان هجوم مردم به ماهوارهها را نیز کنترل کرد، براهمیت مبارز ه با قاچاق ویدیو و فیلم از طریق وزارت ارشاد تاکید کرد و ادامه داد: باید به ساخت فیلم کوتاه نیز در کشور اهمیت بیش از گذشته داد؛ چرا که در این فیلمهای کوتاه خلاقیتها بروز پیدا میکند.
تهمینه میلانی همچنین با بیان اینکه ما در امر سینما، متخصصهای خوبی داریم، گفت: ولی متاسفانه فضای فرهنگی آنچنان نیست که بتوان از این پتانسیلها استفاده کرد.
فرهاد آئیش: آقای روحانی 90 درصد تئاتریها به شما رای دادند
در این مراسم فرهاد آییش بازیگر سینما وتئاتر کشورمان نیز به نمایندگی از خانوادهی تئاتر طی سخنانی اظهار کرد:دراین مراسم از من خواسته شد که به عنوان یک عضو خانواده تئاتر باشما صحبت کنم. البته برای من پذیرش این مسئولیت به دو دلیل سخت بود. از طرفی دراین مراسم باید حرفهایی زد که حرف دل اهالی تئاتر باشد که نمیدانم حرفهایی که اکنون میزنم هست یا نه؟ از سویی دیگر هر چه بگویم شما از قبل میدانید و به همین دلیل است که بیش از 90 درصد تئاتریها به شما رای دادند. با این که میدانم که شما همهی مسائل را میدانید باز هم تکرار میکنم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به استقبال نسل جوان از تئاتر گفت: شبها در سالنهای تئاتر شوق امید در چشمان این جوانان برق میزند . تئاتر مثل یک کاتالیزور عمل میکند. تئاتر در ایران در دههی اخیر روز به روز رشد کرده است و امروز، هر روز یک تئاتر پرشور به صحنه میرود. و نسل جدیدی که از مخاطبان ایجاد شده حتی برای دیدن تئاتر موردعلاقهشان روی زمین مینشینند.
این هنرمند با بیان اینکه نسل جدیدی از کارگردانان ، نویسندگان و بازیگران در عرصهی تئاتر خودنمایی میکنند ادامه داد: امروز ما در صحنهی تئاتر نسلی را روی صحنه میبینیم که حرف جدیید برای گفتن دارند و حتی در مقایسه با دیگر کشورها فروزندهتر و حقیقی تر جلوه میکند.
وی با اشاره به رشد کیفی تئار و همچنین استقبال کمی و کیفی از آن گفت: ولی امروز همین جوانان به صورت تصاعدی خشمگینتر و ملتهب تر و گاه عصبانیتر میشوند. آنها در ازای تمام انرژی شور و اندیشه درونیشان، سرخوردگی را تجربه میکنند که این سرخوردگی ارتباط مستقیمی با بودجهی تئاتر دارد.
وی با اشاره به مبلغ 11 میلیارد تومانی که در سال 93 به عنوان بودجه تئاتر در نظر گرفته شده است، گفت: این بودجه نحیف و لاغر است و حتی برخی از پروژههای تلویزیونی بودجهشان از این مقدار نیز زیادتر است. با این وجود فقط میتوان امور جاری تئاتر را پشتیبانی کرد. بچههایی در تئاتر هستند که طی 2 تا 3 سال گذشته دستمزدی نگرفتهاند. بچههایی در این حوزه حضور دارند که در اوج ناامیدی ، هنوز به دولت تدبیر و امید، امید دارند.
فرهاد آئیش با بیان اینکه از دولت باید در ارتباط با بودجهی سال آینده تئاتر، ابعاد واقعی تئاتر ایران را در نظر بگیرد گفت: برای بودجهی همین امسال تئاتر نیز در راستای حل مشکلات با در نظر گرفتن راهکارهایی باید قدمی برداشته شود.
وی همچنین در پایان سخنان خود خطاب به رئیس جمهور گفت: با سپاس ازباز شدن نسبی فضای تئاتر، ولی هنرمندان شریف کشورمان استحقاقی بیش از این موضوع را دارند.
نوربخش : دولت باید پشت مجوز وزارت ارشاد قرار بگیرد
به گزارش ایسنا،در این مراسم حمید رضا نوربخش یکی از خوانندگان سنتی کشورما به اهمیت دادن هویت به هنرمندان موسیقی اشاره کردو یادآور شد : هنرمندان موسیقی باید احساس کنند که به آنها احترام گذاشته میشود و هویت آنها احراز شده است.
نوربخش به موضوع دیپلماسی فرهنگی کشور اشاره کرد و گفت: موسیقی میتواند در این عرصه پیشتاز باشد؛ چرا که این توانایی را دارد که راحت و بیواسطه ارتباط برقرار کند.
مدیرعامل خانه موسیقی تصریح کرد: باید تلاش کنیم که هنرمندان موسیقی بتوانند کار خودرا به راحتی انجام دهند و وقتی در چارچوب مقررات فعالیت میکنند، در بخشی از این جغرافیا کارشان با مشکل روبرو نشود و این گونه نباشد که در بخشی مجاب باشد و در بخشی دیگر مشکل برای آنها ایجاد شود. به طور کلی دولت باید پشت مجوزی که وزارت ارشاد میدهد قرار بگیرد تا هنرمند بتواند کار خود را انجام دهد.
وی همچنین یکی از بزرگترین چالشهای هنرمندان و جوانان فعال در این عرصه را اشتغال عنوان کرد و در بخشی دیگر از صحبتهای خود خطاب به رئیس جمهور گفت: شما در جریان فعالیتهای انتخاباتیتان دوبار از هنرمندی نام بردید که صدایش جاودانه این ملت است. استاد محمد رضا شجریان، (تشویق هنرمندان) بعد از یک سال از استقراردولت همه منتظرند که این صدا بار دیگر در این مملکت طنین انداز شود.
فاضل نظری به رییسجمهور چه گفت؟
در ادامه این مراسم فاضل نظری، یکی از شعرای کشورمان اظهار داشت: شعر فارسی آیینهای از علم و اخلاق و حکمت و اندیشهی مردم این سرزمین است.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب از شعر ایران به عنوان یک ثروت ملی نام بردهاند و این یک واقعیت و حقیقت است که باید پذیرفت.شعر ثروت ملی همهی ماست. که متاسفانه ممکن است گاهی با آن بیگانه شده باشیم.
این شاعر با تاکید بر این که هویت فرهنگی ما با زبان فارسی گره خورده است گفت: آنچه که امروز به عنوان شعر فارسی دراختیار ماست، میراث گرانبهایی با ستارههای درخشان است که باید از آن حفاظت شود.
حبیبالله صادقی و دغدغههای برای عرصه هنرهای تجسمی
در این مراسم همچنین حبیبالله صادقی عضو پیوسته فرهنگستان هنر، و یکی از نقاشان کشورمان به نمایندگی از هنرمندان هنرهای تجسمی سخنرانی کرد و با انتقاد از این که ردیف یک درصدی بودجهای که از سوی مجلس برای حمایت از هنرهای تجسمی در نظر گرفته شده، در طول چند سال گذشته برآورده نشده است، گفت: فارغالتحصیلان هنرهای تجسمی استعدادهای شگفتی دارند که باید این استعدادها را دریافت.
وی همچنین بر اهمیت ایجاد موزههای جدید جهت نمایش آثار هنرمندان کشورمان تاکید کرد.
همچنین سخنران آخر این مراسم مصطفی رستگاری یکی از فیلمنامه نویسان کشورمان بود که به برخی از مشکلات عرصهی فرهنگ و هنر کشور اشاره کرد و گفت: از کاستیهای عجیب و پیچیده در این حوزه قوانین حقوقی و قضایی مربوط به هنر است و چون شما حقوقدان هستید، از شما میخواهم که در جلسات مشترک با روسای قوه مجریه و مقننه در این ارتباط صحبت کنید و مشکلاتی که در این ارتباط وجود دارد، را حل کنید.
وی همچنین به فقدان مجتمع قضایی ودادگاههای تخصصی در حوزهی فرهنگ وهنر و اهمیت حل آن اشاره کرد و گفت: در تصمیمگیریها باید به موضوع اقتصاد هنر نیز توجه شود.
در پایان این مراسم ، رئیس جمهور سیمرغ بلورین هومن سیدی یکی از بازیگران سینما و تئاتر که در جریان جشنواره فیلم سیمرغش را به رئیس جمهور به عنوان تشکر اهدا کرده بود را همراه با یادداشت تشکر آمیزی به وی برگرداند.
در پایان این مراسم هنرمندان نماز مغرب و عشاء را به امامت رئیس جمهور اقامه کرده و در ضیافت افطاری حسن روحانی شرکت کردند.
مجری این برنامه امیر حسین مدرس بود.
هنرمند رییسجمهور حسن روحانی ایران اُنا
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):
مرتبط باموضوع : یادگار امام ره موضوع سراج میشود [ يكشنبه، 25 اسفند ماه، 1392 ] 892 مشاهده
شوش شناسی - قسمت یازدهم - متولی [ يكشنبه، 3 آبان ماه، 1394 ] 930 مشاهده
هدیه عجیب به خبرنگاران در یک شهرستان! [ شنبه، 18 مرداد ماه، 1393 ] 1251 مشاهده
نگاهی به 8 سال دفاع مقدس، از آغاز تا پایان1 [ سه شنبه، 21 مهر ماه، 1394 ] 1773 مشاهده
درد دل های تربیتی - نوزده - نماد مدیر آموزشی [ چهارشنبه، 30 مهر ماه، 1393 ] 1218 مشاهده
|
امتیاز دهی به مطلب
|