امروز:  سه شنبه، 29 خرداد ماه، 1403
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 5580      ارسال شده در مورخه : پنجشنبه، 9 مرداد ماه، 1393 - 03:30   ._PRINT.  



تهران - ایران اُنا: به نظر می رسد درگیری میان گروه های تکفیری-بعثی در عراق سرآخر توان هر 2 طرف را تحلیل خواهد برد و به سود دولت و مردم عراق تمام خواهد شد.



سود عراق از شکاف میان بعثی ها و داعشی ها

گروه تکفیری- تروریستی «دولت اسلامی عراق و شام» موسوم به داعش که مدتی است شهرها و روستاهای غرب عراق را به اشغال خود درآورده، این روزها با مشکلات بزرگ داخلی دست به گریبان است.

پایه های داعش از سال 1382 و به دنبال اشغال عراق به دست سربازان آمریکایی و دیگر همپیمانان آن گذاشته شد اما این گروه سه سال پیش، از عرصه ناآرامی های سوریه سر درآورد و توجه بسیاری را به خود جلب کرد.

البته آنگونه که روزنامه «الحیات» چاپ لندن، بیست و چهارم تیرماه از افشاگری های تازه «ادوارد جوزف اسنودن» کارمند پیشین سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، پرده برداشت سازمان های اطلاعاتی آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی عملیاتی با رمز «لانه زنبور» برای ایجاد گروهی تروریستی به منظور جذب تندروها در منطقه انجام داده اند.

بر پایه اسناد فاش شده اسنودن، «ابوبکر البغدادی» رهبر داعش، دوره های فشرده نظامی، فن سخنرانی و علوم دینی را زیر نظر دستگاه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی گذرانده است.

به هر روی، این گروه طی سه سال گذشته از کمک های اطلاعاتی، مالی و تسلیحاتی محور غربی- عربی- عبری بهره مند بوده است اما به سبب ایستادگی ارتش و ملت سوریه در برابر اقدام های تروریستی خود، کم کم در امتداد رود فرات به داخل عراق عقب نشینی کرد و از پارسال، با همراهی گروه های مخالف عراقی و نیز برخی عشایر و قبایل سنی منطقه، شهرهایی مانند «فلوجه» را در اختیار گرفت.

دور تازه اقدام های داعش از پانزدهم خردادماه با یورش به شهرهای کلیدی مانند «موصل» و «تکریت»، کشتار مردم بیگناه از شیعه و سنی و مسیحی تا کرد و عرب و ویران سازی ساختمان های مذهبی و تاریخی رقم خورد.

در این میان، داعش را گروه های عراقی مانند «نقشبندیه، شورای نظامی انقلابیون، جیش المجاهدین، انصار الاسلام، جیش انصار السنه، جیش الطایفه منصور، جیش الاسلامی و شورای انصار التوحید» همراهی کردند؛ امری که بر سرعت پیشروی داعش در عراق به طور چشمگیری افزود.

با این همه، طی روزهای گذشته اخباری درباره درگیری داعش با این گروه ها به ویژه بعثی ها و بازماندگان رژیم «صدام حسین» رییس جمهوری معدوم این کشور، شنیده می شود.

بخشی از این درگیری ها پس از آن رخ نمود که داعش راه اندازی «دولت اسلامی» را اعلام و البغدادی را خلیفه این دولت خودخوانده نامید. پس از آن نیز از مخالفان عراقی خواست با خلیفه تازه، بیعت کنند.

اینجا بود که قدرت طلبی و خودخواهی رهبران گروه های گوناگون تروریستی و خرابکار از سوریه گرفته تا عراق، صدای اعتراض ها را بلند کرد. از گروه های حاضر در سوریه مانند «جبهه النصره» و همپیمانان پیشین در عراق مانند نقشبندیه تا القاعده افغانستان که طی سال های گذشته بر سر جانشینی «اسامه بن لادن» رهبر کشته شده خود، با البغدادی مشکل داشت، با ادعای خلافت البغدادی مخالفت کردند.

از سوی دیگر، «شورای نظامی انقلابیون» وابسته به حزب بعث و گروهک نقشبندیه با هدایت «عزت ابراهیم الدوری» معاون اول صدام، قوی ترین مخالفان داخلی تمامیت خواهی داعش هستند.

به نوشته بیست و ششم خردادماه تارنمای شبکه «المنار» لبنان، خواست داعش برای تسلط بر همه املاک دولتی، ذخایر تسلیحاتی و اموال به دست آمده از بانک ها و موسسات زمینه اختلاف ها میان بعثی ها و این گروه را چید. پس از آن نیز اقدام بعثی ها در نصب تصویر صدام در برخی شهرها با واکنش منفی داعشی ها روبرو شد.

همچنین محدودیت های اعمال شده از سوی داعش برای کشیدن سیگار و دیگر انواع دخانیات، پوشیدن لباس های تنگ و... به اختلاف این گروه ها دامن زد.

هشتم تیرماه نیز روزنامه آمریکایی «ورلد تریبیون» نوشت: گروه داعش با نیروهای بعثی بر سر مناطق نفوذ خود در سه منطقه «کرکوک» درگیر شده است.

بنا به گزارش این روزنامه ، عزت الدوری مسوول تامین سلاح و اطلاعات مورد نیاز داعش برای تسلط بر موصل بوده است. وی به همراه معاون بعثی خود و به پشتوانه قبایل سنی عراقی قصد تسلط بر مناطقی در شمال و مرکز عراق را دارد.

ورلد تریبیون به نقل از یک منبع ناشناس درباره درگیری های داعش و بعثی ها نوشت: این درگیری ها ارتباطی با موضوعات ایدئولوژیکی نداشته و به دلیل سیطره، نفوذ و قدرت نمایی دو طرف بوده است.

تارنمای «النهرین» عراق نیز سی و یکم تیرماه نوشت بعثی ها پس از یورش داعش به مسیحیان موصل و اخراج آنان از شهر، طی بیانیه ای اعلام کردند از مسیحیان عراقی پشتیبانی می کنند و داعش سازمانی تروریستی است.

جدا از اختلاف های عقیدتی و سیاسی داعشی ها و بعثی ها به نظر می رسد نگرش آنها نسبت به هدف نهایی از به پا کردن بلوای تازه در عراق، پایه ای برای جداسازی راه آنها باشد.

داعش به دنبال بر پا کردن یک حکومت به رهبری البغدادی است که از عراق تا شام را در بر گیرد و همه گروه های مخالف این اندیشه را به راحتی از میان برمی دارد.

فرماندهان مدعی حزب بعث هم بر این باورند که آمریکا و هم پیمانان آن، در سال 1382 کشور را از دست آنان بیرون کشیده اند و اینک در پی خروج اشغالگران، قدرت باید بار دیگر به آنان برسد.

پشتیبانی های آمریکا از داعش و اینکه تاکنون به وجود موافقتنامه های راهبردی با عراق، اقدامی درخور توجه برای مهار این گروه انجام نداده است، در کنار خواست واشنگتن از بغداد برای دخالت دادن همه گروه های سیاسی حتی بعثی ها در جریان دولت سازی (بر خلاف قانون اساسی این کشور) قرار می گیرد.

جدا از پشتیبانی های مادی و معنوی کاخ سفید از داعشی ها و بعثی ها، موضوع اختلاف منافع در زورآزمایی نهایی این 2 گروه تعیین کننده خواهد بود.

به نظر می رسد بعثی ها به سبب حضور در کشوری که سالها در اختیار آنان بوده است از محبوبیت بیشتری برخوردار باشند. ساختار داعش بر خلاف گروه های بعثی، از افرادی با ملیت های گوناگون و در نتیجه فرهنگ ها و اندیشه های متفاوت تشکیل شده است که رهبری بر آن را با چالش هایی همراه می کند.

از سوی دیگر، بعثی ها به بسیاری از انبارهای مخفی صدام دسترسی داشته و در ساختار کنونی قدرت کشور و میان فرماندهان ارتشی و حتی گروه های مخالف عراقی دیگر نیز هوادارانی سرسخت دارند.

آنان طی ماه های گذشته که با رهبران داعش نشست و برخاست داشته و نیروی آنان را سنجیده اند، اینک از همه ضعف های این گروه تروریستی آگاهند و در صورت نیاز، به راحتی می توانند به کمک هواداران پرشمارتر و بومی خود، پشت داعش را به خاک بمالند.

در چنین شرایطی به نظر می رسد درگیری های داخلی میان داعش و گروه های بعثی، فقط یک بازنده خواهد داشت.

البته در این میان نباید فراموش کرد بروز هر گونه شکاف میان گروه های تروریستی- بعثی نیروی هر 2 طرف را تحلیل خواهد برد و به سود دولت و مردم عراق تمام خواهد شد.

از مریم مسعود- گروه تحقیق و تفسیر خبر ایرنا



 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


  
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 روحانی، انتخاب درست برای اعتدال بود  [ جمعه، 11 بهمن ماه، 1392 ] 874 مشاهده
 تائید خبر شهادت پاسدار شهید احمد حیاری  [ چهارشنبه، 4 شهريور ماه، 1394 ] 4225 مشاهده
 وحدت اقوام ایرانی  [ سه شنبه، 16 دي ماه، 1393 ] 1399 مشاهده
 میزان آرای روحانی بین 13 تا 16 میلیون است  [ پنجشنبه، 23 خرداد ماه، 1392 ] 1165 مشاهده
 یک واقعیت انکارناپذیر از نگاه رهبر انقلاب  [ چهارشنبه، 16 ارديبهشت ماه، 1394 ] 1003 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب