امروز:  سه شنبه، 29 خرداد ماه، 1403
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 5617      ارسال شده در مورخه : شنبه، 18 مرداد ماه، 1393 - 03:30   ._PRINT.  



تهران - ایران اُنا: آزار و اذیت جنسی چند کودک در مدرسه‌ای در غرب تهران توسط ناظم مدرسه، اتفاقی بود که بسیاری از فعالان حوزه‌های اجتماعی را با سئوالاتی پیرامون این مسئله روبرو کرد. این اتفاق که تنها بخشی از واقعیتی است که مانند زنگ خطر در همه رسانه‌ها به گوش رسید، ما را وا می‌دارد تا به این امر بیاندیشیم که حقوق کودک در ایران –ورایِ حرف‌ها و سخن‌ها و همه آنچه که در ظاهر می‌بینیم- تا چه حد پیگیری می‌شود و اهمیت دارد؟



چه کسی باید از حقوق کودکان دفاع کند؟

سئوال‌های بسیاری در این حوزه پیش روی ماست؛ در یک جامعه چه کسانی می‌توانند به لحاظ قانونی از حقوق کودک دفاع کنند؟ چه بخشی از سوءاستفاده‌ها و آزار و اذیت‌های جنسی در جامعه انعکاس می‌یابند و قابل رویت هستند؟ نقش متولیان حق کودک و NGOهای حمایت از کودکان تا چه حد در این راستا کمک کننده است؟ و... .

به گزارش فرارو، مریم شیخ (فعال حوزه کودکان و کارشناس اجتماعی) ، درباره تجربه جنسی در کودکان گفت: به طور کلی افراد زیر 18 سال در قوانین جهانی مربوط به کودکان، نباید تجربه جنسی داشته باشند. دلیل این امر در این است که پیش از این سن تجربه جنسی می‌تواند آثار مخربی بر روی فرد بگذارد و تا آخر عمر درون فرد باقی بماند. حال اگر این تجربه جنسی به تجربه‌ای ناخوشایند مانند تجاوز و یا آزار و اذیت جنسی بازگردد، این تاثیر به مراتب بدتر است؛ تاثیری که می‌تواند به اشکال مختلفی خود را در فرد به نمایش گذارد.

شیخ در ادامه گفت: فردی که در کودکی در معرض آزار و اذیت جنسی قرار گرفته باشد در آینده رفتارهای اجتماعی نامناسبی از خود بروز خواهد داد. رفتارهای خشونت‌بار نسبت به خانواده و اطرافیان یکی از این آثار سوء است. بسیاری از این افراد هیچ‌گاه نمی‌توانند به دیگران اعتماد کنند.

این فعال حوزه کودکان با اشاره به تجربه روبرو شدن با کودکانی که مورد آزار و اذیت جنسی واقع شده بودند، ادامه داد: در مواردی که ما در فعالیت‌هایمان با آن‌ها روبرو می‌شدیم، کودکانی بودند که پس از مدتی از آزار جنسی و سوءاستفاده از آن‌ها، درونشان تمایلاتی بیمارگونه به این امر پیدا می‌شد. برای مثال ما با مواردی روبرو می‌شدیم که پس از اینکه کودک را از فرد سوءاستفاده‌گر دور می‌کردیم، درون آن کودک تمایلاتی مبنی بر اینکه دوباره به نزد فردسوءاستفاده‌گر بازگردد دیده می‌شد. که این امر بسیار خطرناک است و می‌تواند آینده کودک را با مشکلات بسیاری در حوزه تجربیات و رفتارهای جنسی روبرو سازد.

مریم شیخ گفت: هنوز هم که هنوز است، با وجود اینکه مراکز کودکان در تلاش هستند تا کودکان و خانواده‌ها را نسبت به آزار و اذیت‌های جنسی آگاهی بخشند درصد بسیار زیادی از آزارهای جنسی دیده نمی‌شوند و در پرده هستند، که دلیل این امر تابویی بودن و پنهان کردن این مسئله است، چه از جانب کودکان و چه از جانب خانواده‌هایشان؛ چرا که این موضوع همچنان در تاروپودهایی به نام "آبروداری" پوشیده شده است.

شیخ در ادامه و با اشاره به اشکال مختلف آزارهای جنسی گفت: اگر آزار و اذیت جنسی را در قالب "لمس بدنی" تعریف کنیم و این آزار و اذیت را از مواردی مانند آزار و اذیت‌های کلامی و زبانی تفکیک کنیم، طبق تجربیات من و بسیاری از مددکاران اجتماعی در فعالیت‌های حوزه کودک، می‌توان گفت چیزی در حدود 90 درصد از کودکان ما مورد آزارهای جنسی قرار گرفته‌اند. این آزار و اذیت لزوما نباید در قالب‌های شدیدا آنومیک تعریف شود، چرا که هر نوع آزار و اذیت که به لمس بدن بیانجامد یک سوءاستفاده جنسی محسوب می‌شود.

خانواده‌ها پنهان می‌کنند؛ کودکان آسیب می‌بینند
شیخ در ادامه درباره اطلاع پیدا کردن مسئولین و جامعه از این آزار و اذیت‌ها گفت: پیچیدگی‌ها در این مسئله زیاد است. در رابطه با حقوق کودکان، ما بسیاری از اوقات در رابطه با آزار و اذیت‌های جنسی در بین کودکانی که خانواده مشخصی ندارند و در دسته کودکان خیابانی و کار و غیره قرار می‌گیرند، بسیار راحت‌تر می‌توانیم از این موضوع اطلاع پیدا کنیم و از آن دفاع کنیم. این در حالی است که در بسیاری از کودکانی که خانواده‌هایی به ظاهر نرمال و خوب و مشخصی دارند این مسئله سخت‌تر است! دلیل این امر نیز این است که والدین کودک برای حفظ آبرو و دور کردن این مسئله از خانواده خود، دست به پنهان‌کاری می‌زنند و موجب به وجود آمدن آمارهایی مخفی و مشکلاتی مخفی و خطرهایی مخفی می‌شوند.

مریم شیخ با ابراز تاسف درباره اینکه بسیاری از تلاش‌های فعالین حوزه کودک در رابطه با سوءاستفاده از کودکان به نتیجه مشخصی نمی‌رسد، گفت: از آنجایی که والدین کودک در وهله اول باید نسبت به آزار و اذیت نسبت به کودکشان راه قانونی را طی کنند، افرادی مانند ما که در این حوزه فعالیت می‌کنیم و نمی‌توانیم شکایت خصوصی نسبت به آزار یک کودک داشته باشیم، راه به جای زیادی نمی‌بریم.

وی در ادامه توضیح داد: آنچه که فعالین و مددکاران حوزه کودک می‌توانند انجام دهند، بیش از هرچیزی مشاوره دادن به کودک آسیب دیده است تا بتواند خود را ترمیم کند و رفتارهای نادرست در حال و آینده آن کاهش پیدا کند، برای مثال این کودکان اکثرا تا مدت‌ها هرگونه محبت را نوعی سوءاستفاده تلقی می‌کنند که واکنشی بسیار منفی است. وارد شدن از راه‌های قانونی برای دفاع از کودک در این زمینه کاری بسیار سخت است و البته ناامیدکننده؛ چرا که این امر سبب خواهد شد همچنان بسیاری از آمارها و آسیب‌های مربوط به آزار و اذیت‌های جنسی نسبت به کودکان در پرده‌ای از ابهام و لایه‌هایی غیرقابل رویت پنهان شود.

مریم شیخ در انتها گفت: امیدوارم که بتوان این مسائل را با شفافیت بیشتری مطرح کرد و مورد ارزیابی قرار داد و در چارچوب‌های قانونی از آن‌ها بیشتری پیشگیری کرد.



 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


مریم شیخ سوءاستفاده آزار جنسی کودکان ایران اُنا   
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 درد دل های تربیتی - بخش دهم - بازسازی  [ سه شنبه، 8 مهر ماه، 1393 ] 1278 مشاهده
 جزئیات کلاهبرداری میلیاردی در شهرستان شوش  [ دوشنبه، 13 دي ماه، 1395 ] 756 مشاهده
 گرد و غبار عراقی در راه ایران  [ يكشنبه، 16 خرداد ماه، 1395 ] 769 مشاهده
 ارز مرجع واردات دارو برمی‌گردد؟  [ جمعه، 10 خرداد ماه، 1392 ] 1344 مشاهده
 ۷۴ درصد ظرفیت سدهای خوزستان پر شده است  [ جمعه، 24 فروردين ماه، 1403 ] 54 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب