شوش - ایران اُنا: معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری حریم شوش را 14هزار هکتار دانست و گفت: ضابطهی عرصه در شوش در حریم این محوطهی تاریخی و در پروندهی آن در نظر گرفته شده است. |
مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید
راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش
چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد
نماینده شوش: هدف اصلی تروریستها صحن مجلس بود
اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش
هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش
جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش
بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش
تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش
جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان
چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ
نگاهی به جاذبههای گردشگری شهرستان شوش
اداره آموزش و پرورش شوش در احتضار
دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش
ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی
انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش
شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی
نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2
معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش
دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد
تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش
نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1
اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش
وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش
گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ
دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم
اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش
ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش
نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش
اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس
ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود
توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه
وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز
بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز
تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش
آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش
کد خبر: 5754
ارسال شده در مورخه : شنبه، 8 شهريور ماه، 1393 -
03:30
به گزارش ایران آنلاین(اُنا)، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و مسوول تدوین پروندههای ثبت جهانی محمدحسن طالبیان بالاخره پس از گذشت حدود هفتماه از ارسال پروندهی شوش به یونسکو، مطرح شدن بحث تعیین عرصه و حریم این محوطه و برگزاری جلساتی با کارشناسان در اینباره، توضیحهایی را داد.
او با اشاره به اینکه همهی تپههای اقماری در شوش ضابطهی عرصه را دارند، گفت: هر زمان که سازمان میراث فرهنگی احساس کند حریم این محوطه باید گستردهتر یا پژوهشی برای آن انجام شود، اقدامات مورد نظر را برای آن انجام میدهد.
وی تأکید کرد: رفتارمان در قصهی شوش و عرصه و حریم آن، یک رفتار مردمی و علمی است. بهجز اینکه این دو موقعیت در شوش باید بر مبنای علمی باشد، بحث حقوقی را نیز در خود دارد، عرصه و حریمی که در این پرونده است، دو سال پیش توسط کمیتهی حرایم آن با حضور باستانشناسان و کارشناسان آگاه تعیین شد که من در آن گروه عضویت نداشتم.
او با مطرح کردن این پرسش که آیا دربارهی تپههای اقماری کسی وسعت این تپهها را اعلام کرده است یا خیر؟ گفت: کسی این کار را نمیکند؛ شوش یک هستهی مرکزی و یکسری تپهی اقماری دارد که در پروندهاش، مسائل مورد نظر دربارهی اینکه چه چیزی دربارهی این نقاط باید رعایت شود و مرمت و ساماندهی آنها در چه نقاطی باشد، باید مطرح شود.
390 هکتار در پروندهی شوش اعلام شده
طالبیان با بیان اینکه برای بیش از 22 پهنه و محوطهی دیدهشده در شوش ضابطهی اصلی مطرح است، اظهار کرد: مالکیت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در شوش حدود 390 هکتار است که این میزان بهعنوان مالکیت دولت در پرونده اعلام شده است. مقدار زیادی از مالکیت عرصهی شوش در اختیار دولت نیست، به همین دلیل آنها اکنون در پرونده، ضابطهی عرصه را دارند و بهتدریج با مدیریت در آینده آزادسازی میشوند.
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری حریم تعیینشده برای شوش را بهعنوان یک «حریم منظری» 14هزار هکتار دانست و گفت: عرصههای مختلف و تپههای اقماری با ضوابط عرصه در این حریم در نظر گرفته شدهاند که در واقع این ضوابط، ضوابط عرصهی مرکزی است.
او شوش را دومین شهری دانست که حریم آن با منظر فرهنگی تصویب میشود و تأکید کرد: با این وجود، نام پرونده در یونسکو با عنوان «منظر فرهنگی» ارائه نمیشود.
وی با اشاره به گروهی که توسط پژوهشکدهی باستانشناسی برای بررسی عرصه و حریم شوش در اواخر هفتهی گذشته به این محوطه رفتند، گفت: اگر گروه کارشناسی اعلام کرد، باید عرصه و حریم تغییر کند. این نکته باید مد نظر قرار گیرد که تا قبل از تشکیل کمیتهها در یونسکو در بهمن و اسفند امسال، امکان پیوست پرونده را داریم.
مسوول تدوین پروندههای ثبت جهانی با تأکید بر اینکه در نقطهای از شوش که شهر روی آن قرار گرفته، ضوابط محدودکننده و کنترل شدید وجود دارد، ادامه داد: به جهت ارتفاع و کیفیت ساختوسازها و ممنوع شدن ایجاد زیرزمین در این محوطه، هر اقدامی که باید در این بخش از محوطه انجام شود، نیازمند ضوابط خاص است.
او اظهار کرد: در حال حاضر نیز طرح تفصیلی ویژه به شهرداری خوزستان فرستاده نشده تا نتیجهی نهایی عرصه و حریم شوش مشخص شود. پس از مطرح شدن آن، ضوابط در طرح در سطح ملی به تصویب میرسد.
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به همکاری وزارت راه و شهرسازی با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در این پروژه، افزود: اگر ششماه دیگر پژوهشکدهی باستانشناسی گروه پژوهشی را برای بررسی این محوطه فرستاد و آنها نظرشان دربارهی عرصه و حریم تغییر کرد، عین آن را به طرح تفصیلی میدهیم، چون یک جریان دینامیک براساس پژوهشها و کارهای پژوهشی در این زمینه انجام میشود.
ممکن است هر حالتی برای شوش بهوجود آید
طالبیان بیان کرد: پژوهشکدهی باستانشناسی در آیندهی نزدیک باید نظر خود را دربارهی عرصه و حریم محوطه شوش اعلام کند. هرچند ممکن است حالتهای مختلفی در این زمینه بهوجود آید، مثلا قطعی نباشد یا یونسکو آن را رد کند یا بپذیرد، یا حتی آن را اصلاح کند یا بگوید زیر بار حقوقی این وسعت نمیرود.
وی تأکید کرد: بحث قانونی ما، ابلاغ ملی است. این بحث در طرح تفصیلی جامع است، چون آن را به دادگاه و کمیتهی قضایی نیز ابلاغ میکنیم. بنابراین یونسکو میتواند بگوید از نظر حقوقی و علمی پهنه را قبول ندارد.
او در پایان افزود: همهی تلاشمان این است که جامعهی محلی شوش را با یک گفتوگوی منطقی و درست که احساس کند اگر شوش یک منطقهی گردشگری شود، چه میزان برای آنها منفعت دارد و به همین دلیل، در ثبت جهانی آن با سازمان میراث فرهنگی مشارکت کند، همراه کنیم.
یونسکو میراث فرهنگی شوش ایران اُنا
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):
مرتبط باموضوع : 79 امضا برای استیضاح وزیر آموزش و پرورش [ سه شنبه، 6 اسفند ماه، 1392 ] 1062 مشاهده
دستاورد بزرگ انقلاب از نگاه فرماندار شوش [ جمعه، 17 بهمن ماه، 1393 ] 1497 مشاهده
صعود استقلال خوزستان به صدر جدول [ دوشنبه، 23 آذر ماه، 1394 ] 1322 مشاهده
شوش با کدام عملیات به آرامش رسید؟ [ جمعه، 16 اسفند ماه، 1392 ] 1178 مشاهده
تیر اندازی در مراسم فاتحه خوانی حادثه آفرید [ يكشنبه، 4 آبان ماه، 1393 ] 1142 مشاهده
|
امتیاز دهی به مطلب
|