امروز:  سه شنبه، 29 خرداد ماه، 1403
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 5768      ارسال شده در مورخه : چهارشنبه، 12 شهريور ماه، 1393 - 03:30   ._PRINT.  



شوش - ایران اُنا: به نظر عبدالزهرا برهانی مناسب ترين مكان نصب مجسمه دعبل خزاعی و راهايي آن از زندان بلاتكلبفي مدخل ورودی شهر شوش دانیال نبی(ع) و ابتداي بلوار امام خميني (ره) مي باشد.



داستان نصب مجسمه دعبل خزاعی ادامه دارد

به گزارش ایران آنلاین(اُنا)، عبدالزهرا برهانی از فعالان شهرستان شوش در وبلاگ شخصی خود درباره مجسمه دعبل خزاعی نوشت: آورده اند كه نام اصلی او، محمدبن علی خزاعی است که «ابوعلی» یا «ابوجعفر» هم به او می‌گفتند، شاعر مشهور شیعه و در رده اول شاعران عرب بود که در سال ۱۴۸ هجری قمری در زمان جعفر صادق(ع)، امام ششم شیعیان در کوفه بدنیا آمد. پدربزرگش رزین خزاعی بود و جد اعلای او عبدالله بن بدیل، صحابی و سفیر پیغمبر اسلام (ع)و از اصحاب علی بن ابی‌طالب(ع) بود که به همراه قبیله خزاعه در صفین، با معاویه جنگید و سه برادرش در این جنگ به شهادت رسیدند . خاندانش از بیوتات قدیم شیعه و راوی حدیث و شاعر و برادرش علی و پسر عمویش «ابوالشیص» همگی شاعر بودند. موطن اصلی او کوفه بود.
پدرش علي بن رزين، و عمويش عبدالله بن رزين، و پسرعمويش ابوجعفر محمد و برادرانش ابوالحسن علي و رزين، همه شاعر بودند و سخنور. مي گويند اصليتش از كوفه است اگر چه بعضي هم او را قريشي دانسته اند.
«خزاعه»، قبيله شاعر، بطني است از قبيله «ازد» كه به دوستي آل محمّد(ص) چنان شهره بودند كه معاويه مي گفت: قبيله خزاعه در دوستي علي بن ابي طالب(ع) به حدي رسيده اند كه اگر براي زنانشان ميسر مي شد، با ما به نبرد برمي خاستند.
ديوان شعر دعبل 300 برگ بوده است كه به وسيله اديب معروف ابوبكر صولي گردآوري شده است. بنا به نقل ابن نديم، در كتاب الفهرست، دعبل در زمان هارون الرشيد به بغداد رفت و تا مرگ او در آن جا ماند. بعد از مسافرت امام رضا(ع) به خراسان، دعبل نيز به خراسان آمد و قصيده تائيه را انشا كرد.
از او نقل شده ...... وقتي به قصد بغداد خراسان را ترك كردم، در اثناي راه بعضي ازقطاع الطريق بر ما تاختند و مرا و رفيقان مرا تمامي غارت كردند چنانكه بر بدن من غير كهنه قبائي نگذاشتند و من بر هيچ چيز از وسائل خود رشك نمي بردم و غمگين نبودم جز آن جامه و شال كه حضرت( امام رضا ) به من انعام فرمودند و تفكر مي كردم در آن سخن كه به من گفته بودند كه اين جامه و شال را حفظ كن كه به بركت آن محفوظ خواهي بود كه ناگاه يكي از راهزنان سوار بر همان اسبي كه فضل بن سهل به من داده بود نزديك آمد و اين مصرع شعر مرا را بخواند كه مدارس آيات خلت من تلاوه ... به گريه افتاد و من تعجب كردم كه در آن ميان شخصي شيعي ديدم و بنابراين طمع در استرداد هداياي حضرت امام نموده به آن شخص گفتم راستي اين قصيده از كيست؟ گفت: تو را با اين چه كار است؟ گفتم: اين پرسش من سببي دارد كه تو را از آن خبر خواهم كرد، گفت: شهرت قصيده نسبت به صاحبش بيش از آن است كه مخفي ماند. گفتم: او كيست؟ گفت: دعبل بن علي شاعر آل محمّد عليهم السلام جزاء اللّه خيرا.
بي درنگ گفتم: واللّه! دعبل منم و اين قصيده از من است. مرد با تعجب گفت: دروغ مي گوئي؟ گفتم: از اهل قافله بپرس ! جمعي از اهل قافله را حاضر ساخت و از حال من سؤال كرد، همگي گفتند كه اين دعبل بن علي الخزاعي است. چون يقين پيداكرد، گفت: همه اموال اهل قافله را به خاطر تو بخشيدم.
……چون دعبل از اين ورطه خلاصي يافت و به شهر قم رسيد، شيعان اين شهر نزد او آمدند و خواستند قصيده را برايشان بخواند. دعبل ايشان را همراه خود به مسجد جامع برد و بر منبر رفت و قصيده را برايشان خواند و اهل قم مال و خلعت بسيار بر او نثار كردند آنگاه چون خبر جبه مبارك آن حضرت كه به دعبل داده بود به گوش اهل قم رسيد از او درخواست كردند .كه آن را به هزار دينار به ايشان بفروشد، دعبل امتناع كرد. دوباره التماس كردند كه پاره اي از آن را به ايشان به هزار دينار بفروشد او نيز قبول نكرد چون دعبل از قم بيرون رفت .بعضي از جوانان خودراي خود را به او رساندند و جبه را به زور از او گرفتند! دعبل به قم بازگشت و با التماس خواست كه جبه را به او بدهند آن جوانان امنتاع كردند و دست آخر، دعبل را گفتند جبه به دست تو نمي آيد.همان هزار دينار را بگير، دعبل قبول نكرد و آخر سر التماس كرد كه پاره اي از آن جبه را به او دهند، آن جماعت قبول كردند و پاره اي از آن جبه را با هزار دينار به او دادند.
دعبل به وطن بازگشت، ديد كه دزدان خانه اش را غارت كرده اند و چون در وقت خداحافظي از حضرت امام رضا عليه السلام هديه اي مشتمل بر صد دينار از ايشان گرفته بود؛ آن را به شيعيان عراق هديه كرد و در عوض هر دينار كه نام علي ابن موسي الرضا (ع)بر آن حك شده بود، 100 درهم به او دادند... و داستان دعبل همچنان ادامه دارد !
زمانی که در بغداد، «مالق بن طوق تغلبی» که از افراد بانفوذ عرب  زمان خود بود، در صدد قتل او برآمد، دعبل به بصره فرار کرد و سپس راه اهواز را در پیش گرفت. مالق به شخصی ده هزار درهم داد و او را مأمور قتل دعبل کرد. زمانی که او در یکی از آبادی‌های شوش به نام طیبه بود، آن مرد بعد از نماز عشاء، با نوک عصای دشنه مانند زهرآگین خود، زخمی به پشت پای دعبل زد که او را مسموم نمود و روز دیگر بر اثر جراحت آن، در گذشت. سن او درموقع وفاتش بیشتر از ۹۷ سال و تاریخ وفاتش سال ۲۴۵ قمری و مدفن او در شوش است.
اوایل دهه ۷۰ شمسی بود که به منظور تكريم اين شاعر اهلبت ،شهرداروقت شوش اقدام به سفارش وساخت مجسمه نمادین برای دعبل خراعی کرد. شهرداری نام یکی از میادین اصلی این شهر را نیز به میدان دعبل خراعی تغییر و اين مجسمه را در آن نصب نمودند.. پس از مدتي به دليل اعتراضاتي كه نسبت به تغيير نام ميدان شهداي هفتم تير به دعبل پيش آمد، این اثر هنری از محلش برداشته و بجاي اينكه در محل مناسبي در سطح شهر نصب شود. به محوطه حرم  عبدالله بن علي ودعبل خزاعی منتقل و در فضاي آزاد و زير نورخورشيد و بارا ن قرارداده شد.. تا سال‌ها که این مجسمه در گوشه‌ای از حیاط حرم نگهداری می‌شد،كه در پي اعتراضاتي پيش آمد. این مجسمه را به انبار شهرداری شهر شوش منتقل کردند. پس از حدود 15-20سال و در آستانه ثبت جهاني شوش فعالان اجتماعی شهر شوش  نصب مجدد این مجسمه که یکی از مولفه‌های هنری فرهنگی شهر بود را خواستار شدند. در این خصوص نماینده مردم شهرستان شوش در مجلس شورای اسلامی ایران نیز در آستانه ثبت جهانی این شهر تاکید به نصب مجدد این مجسمه کرد. رئیس شورای شهر شوش و دیگر هنرمندان نیز خواستار نصب این مجسمه در شهر شدند. در این رابطه رسانه‌های مختلفی از جمله خبرگزاری‌های فارس، ایسنا ،مهر و......گزارش و خبرهایی منتشر کردند. به هرحال برای ساخت این مجسمه هزینه شده است و نباید در گوشه‌ای مورد غفلت واقع شود. و بيت المال مسلمين هدر رود .به نظر ميرسد كه مناسب ترين مكان نصب اين مجسمه و راهايي آن از زندان بلاتكلبفي مدخل ورودي شهرشوش و ابتداي بلوار امام خميني (ره) مي باشد.
.......و داستان نصب مجسمه دعبل همچنان ادامه دارد !



 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


دعبل خزاعی ایران اُنا شوش مجسمه   
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 روستایی عاری از دخانیات در شوش  [ سه شنبه، 18 اسفند ماه، 1394 ] 942 مشاهده
 دولت از جنگ اقتصادی نمی‌هراسد  [ چهارشنبه، 15 اسفند ماه، 1397 ] 340 مشاهده
 انتخابات استانی به این دوره مجلس نمی‌رسد  [ شنبه، 9 خرداد ماه، 1394 ] 1038 مشاهده
 زائران خوزستانی در بین شهدای حادثه تروریستی  [ جمعه، 5 آذر ماه، 1395 ] 534 مشاهده
 مشروبات الکی ؛ واقعیت موجود یا توطئه موهوم؟  [ دوشنبه، 13 خرداد ماه، 1392 ] 1123 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب