به گزارش ایران آنلاین(اُنا)، علی يزداني در مراسم توديع و معارفه رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كه امروز (16 شهريورماه) برگزار شد، عنوانكرد: 87 هزار پروانه بهرهبرداري با 2.5 ميليون نفر اشتغال در كشور صادر شده كه 2 هزار و 300 واحد صنعتي آن مربوط به خوزستان است كه از جمله استانهاي مهم صنعتي كشور به شمار ميرود.
وي افزود: وضعيت نامطلوب واحدهاي صنعتي در همهي استانها يكسان است؛ به گونهاي كه در برخي استانها واحدهاي صنعتي با ظرفيت 30 درصد و در برخي دیگر با ظرفيت بيش از 50 درصد فعال هستند.
معاون وزیرت صنعت، معدن و تجارت بيانكرد: در حال حاضر خوزستان با دارابودن 580 اتحاديه صنفي و 3 اتاق بازرگاني سهم بهسزايي در اقتصاد كشور دارد.
همچنين اميد حاجتي، معاون برنامهريزي استانداري خوزستان در اين مراسم اظهاركرد: 30 درصد از توليد ناخالص داخلي استان و 28 درصد از شاغلين در بخش صنعت هستند. بنابراين اهميت اين بخش كاملاً نمايان است.
وي با اشاره به انتظارات استانداري از مدير جديد سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان گفت: در غالب بسته حمايتي خوبي كه دولت براي خروج از ركود تدوين كرده، انتظار ميرود از صنايع حمايت لازم صورت گيرد.
معاون برنامهريزي استانداري خوزستان تصريحكرد: بررسيها نشان داده به جز چند واحد بزرگ همه واحدهاي صنعتي متوسط و كوچك استان با ظرفيت زير 40 درصد كار ميكنند و بايد از وضعيت موجود خارج شوند و توليد زياد و اشتغال بلندمدت داشته باشند.
حاجتي خاطرنشانكرد: در بسته خروج از ركود عمدتاً به سرمايهگذاري و ظرفيتهاي جديد توجه ميشود و بنابراين انتظار ميرود عليرغم ايجاد ظرفيتهاي جديد براي صنايع موجود نيز حمايتهایي در نظر گرفته شود.
وي بيانكرد: برنامه آمايش استان به مرحله تصويب رسيده و توزيع فعاليت اين برنامه با توجه به توان اكولوژيك و بهينه انجام ميشود.
معاون برنامهريزي استانداري خوزستان با اشاره به تنوعبخشی صنايع استان اظهاركرد: عمده صنايع ما فلزي و پتروشيمي است و اين محدوديت آسيبپذيري بيشتري براي آنها ايجاد ميكند. بنابراين معرفي و ايجاد صنايع جديد و ايجاد صنايع مياندستي و پاييندستي باید در دستور كار قرار گيرد.
حاجتي تصريحكرد: استراتژي ديگري كه بايد در فرايند توسعه صنايع استان به آن توجه شود، توسعه صنايع ويژه صادرات، يعني توليد محصولات به قصد صادرات است.
وي عنوانكرد: ساماندهي و انتقال صنايع مزاحم به شهركهاي صنعتي نيز از برنامههاي ديگري است كه بايد به آن پرداخته شود.
معاون برنامهريزي استانداري خوزستان افزود: بايد برنامه مشخصی براي توسعه صادرات غيرنفتي استان تدوين كنيم، زيرا در حال حاضر 80 درصد صادرات ما پتروشيمي است كه از اسكله مخصوص خود و 20 درصد ديگر به عراق صادرات ميشود. بنابراين كشورهاي هدف صادرات ما بايد بيشتر شود.
در ادامه عبدالرحمن سليماني، رييس اتاق بازرگاني اهواز در اين مراسم گفت: در شرايط سخت چند سال گذشته متاسفانه واحدهاي صنعتي استان از 3 هزار واحد به 2 هزار واحد كاهش يافت. در اين شرايط بانکها براي جبران عقبماندگي در اعطاي تسهيلات كم كاري كردند.
وي افزود: متاسفانه بانكها از فعاليتهاي خود منحرف و با سرمايهگذاري به بنگاهداري پرداختند، به گونهاي كه ميزان تسهيلاتی كه بانكها در سالگذشته به متقاضيان پرداختهاند 25 درصد كاهش يافته است.
رييس اتاق بازرگاني اهواز اظهاركرد: چرا عليرغم وجود سرمايهگذاري فراوان در استان حجم بيكاري در بنگاهها و صنايع به مرز بحران رسیده که علت آن این است كه استان در برنامهريزي اقتصادي براي صنعت برنامهاي نداشته است.
اين مراسم با حضور آيتالله حيدري امام جمعه موقت اهواز، سيداحمد آوايي، معاون حقوقي و پارلماني مجلس شوراي اسلامي، سادات ابراهيمي، نماينده مردم شوشتر و گتوند در مجلس شوراي اسلامي و پاپي، نماينده مردم دزفول در مجلس شوراي اسلامي برگزار شد.
در اين مراسم از زحمات اميرحسين نظري ريیس سابق سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان تقدیر و نورالله حسنزاده به عنوان رییس جدید این سازمان معرفی شد.