امروز:  شنبه، 3 آذر ماه، 1403
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 5863      ارسال شده در مورخه : جمعه، 28 شهريور ماه، 1393 - 03:30   ._PRINT.  



تهران - ایران اُنا: رخدادهای جنجالی گاه و بیگاه، کشمکش های مدیریتی، هزینه های بی حساب و کتاب باشگاه های دولتی و به طور کلی نابسامانی، بخشی جدایی ناپذیر از فوتبالی است که هر از چند گاه ما را به وجد می آورد.



فوتبال نابسامان و گرفتاری های بی پایان

سهل انگاری مسوولان تیم آبی پوش پایتخت در فرستادن به هنگام فهرست نام بازیکنان و کادر فنی به کنفدراسیون فوتبال آسیا و حذف این تیم از لیگ قهرمانان آسیا، داستان بی پایان بی دوامی مدیران و مربیان قرمزپوشان تهرانی، فرایند پیچیده و غیرقابل پیش بینی انتخاب و برکناری مربیان تیم ملی و تیم های باشگاهی، تصمیم های دقیقه نودی مدیران فوتبال کشور، جنجال کارت های پایان خدمت جعلی، طنزواره آب رفتن پیراهن یوزپلنگ نشان بازیکنان تیم ملی برای جام جهانی، دعوای هر ساله فدراسیون فوتبال و صدا و سیما بر سر حق پخش مسابقه های لیگ و... پدیده هایی هستند که البته بروز آنها در فوتبال ما چندان غیرعادی نیست.

با این همه، فوتبال ملی و باشگاهی ما بر پایه ساختارهای نیم بند، پشتیبانی تمام قد نهادهای دولتی، فعالیت غیر حرفه ای باشگاه ها، استعدادهای فردی بازیکنان و شمار فراوان فوتبال دوستان به عنوان یک قدرت آسیایی شناخته می شود و در صحنه های بین المللی هر از چندگاه نتایجی قابل قبول به دست می آورد.

در چنین وضعی، اصلاحات گسترده در ساختار فوتبال کشور بسیار ضروری است.

از دید برخی کارشناسان، یکی از راهکارهای بسامان سازی وضعیت فوتبال کشور به ویژه در سطح باشگاهی، حرکت به سوی خصوصی سازی باشگاه های پرهوادار و پرهزینه سرخابی است تا به الگویی برای خصوصی سازی دیگر باشگاه های دولتی تبدیل شوند.

در هفته های پایانی پارسال، کمیته ای با حضور برخی اعضای هیات وزیران، مسوولان سازمان خصوصی سازی و چند کارشناس تشکیل شد تا اقدام های عملی برای خصوصی سازی باشگاه های سرخابی را به انجام رساند.

همچنین، کارگروهی در مجلس شورای اسلامی برای شتاب بخشی به روند خصوصی شدن باشگاه های استقلال و پرسپولیس ایجاد شده، ولی از دید برخی صاحبنظران، فرایند خصوصی سازی باشگاه های دولتی هنوز اندر خم یک کوچه است.

در این پیوند، «هومن افاضلی» دستیار «برانکو ایوانکوویچ» و «علی دایی» سرمربیان پیشین تیم ملی، هفته گذشته در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی، خصوصی سازی باشگاه های دولتی در شرایط کنونی را ناممکن دانست.

به گفته افاضلی، ما در شرایطی از خصوصی سازی در ورزش سخن به میان می آوریم که بخش عمده اقتصاد کشور دولتی است، بنابراین خصوصی سازی در ورزش با این شرایط در حد یک شعار باقی خواهد ماند.

افاضلی افزود: زمانی که در کشور تلویزیون خصوصی وجود ندارد و باشگاه ها از درآمد فروش حق پخش مسابقه های ورزشی محروم هستند، خصوصی سازی واقعی محقق نخواهد شد، زیرا با چنین شرایطی خصوصی سازی به معنای تعطیلی فوتبال کشور است.

در ضمن، هیچ سرمایه گذاری پیدا نخواهد شد که پول خود را برای مالکیت باشگاه های زیانده دولتی دور بریزد.

** فوتبال و گزاره هایی در مورد اعداد و ارقام نجومی دست اندرکاران

یکی از مسائلی که به ویژه در سال های گذشته مورد توجه قرار داشته، دستمزدهای کلان بازیکنان، مربیان و دیگر دست اندرکاران فوتبال است.

از دید بسیاری، شکاف فاحشی که میان دستمزد افراد معمولی و حتی متخصصان و نخبگان کشور از یک سو و بازیکنان فوتبال در دیگر سو وجود دارد، با هیچ توجیهی قابل پذیرش نیست، به ویژه اینکه بسیاری از بازیکنان فوتبال در همسنجی با دیگر بازیکنان حرفه ای از برتری ویژه ای برخوردار نیستند و از آن مهمتر، بخش مهمی از دستمزد فوتبالی ها از بودجه دولتی و عمومی کشور پرداخت می شود.

البته بیشتر بازیکنان فوتبال نظری متفاوت در این زمینه دارند. «علی انصاریان» بازیکن پیشین تیم های سرخابی همسنجی مبلغ قرارداد بازیکنان فوتبال و دستمزدهای دیگر حرفه ها را «نادرست» می داند زیرا بازیکنان فوتبال برخلاف بسیاری از شغل های دیگر دوره فعالیت کوتاه و محدودی دارند.

انصاریان هفته گذشته به خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: در کشورهای اروپایی نیز تفاوت آشکاری میان دستمزد ستارگان فوتبال و دیگران وجود دارد و بازیکنی چون «کریستانو رونالدو» از تیم «رئال مادرید» در اسپانیا به اندازه چهار برابر کل پول در گردش فوتبال ما دستمزد می گیرد، همچنانکه دستمزد ستارگان سینمای آمریکا به اندازه بودجه چند ساله سینمای ما است.

به گفته او، ستاره های دنیای سینما، موسیقی، ورزش و... در کشورهای دیگر افزون بر دستمزد از درآمدهای برآمده از تبلیغات بهره مند هستند، حال آنکه در کشور ما قید و بندهای زیادی برای حضور ستارگان در دنیای تبلیغات وجود دارد.

به باور افاضلی نیز منابع مالی هزینه شده در فوتبال ما بسیار اندک است و همین مساله موجب می شود برخی بازیکنان مطرح راهی تیم های کشورهای حاشیه خلیج فارس شوند.

به گفته او، از میان مربیان و 500 بازیکن حاضر در 16 تیم لیگ برتری، کمتر از 20 نفر پول های هنگفت می گیرند و قرارداد دیگر بازیکنان چندان کلان نیست.

افاضلی گفت: سرمایه در گردش فوتبال ما بسیار اندک بوده و در همسنجی با کشورهای حاشیه خلیج فارس، پول بسیار کمی به آن تزریق شده است. همچنین، در سال های گذشته کشورهای عربی توانسته اند در زیرسازی فوتبال باشگاهی و ملی و ایجاد امکانات ورزشی به شکل قابل توجهی از ما پیشی گیرند.

دستیار سرمربیان پیشین تیم ملی ادامه داد: من با این انگاره که منابع مالی، بیش از اندازه معطوف به فوتبال شده مخالفم، زیرا این حجم از منابع و سرمایه گذاری مالی حتی نخواهد توانست بخشی از نیازهای فوتبال کشور را برطرف سازد. البته با این نظر موافقم که منابع موجود نیز به درستی اداره نمی شود. از این رو، ما بیش از اینکه به تربیت بازیکن و مربی برای پیشرفت فوتبال نیاز داشته باشیم، باید مدیر تربیت کنیم.

** مدیریت منابع مالی و انسانی، کلید رفع نابسامانی ها

به باور افاضلی، ضعف مدیران فوتبال زمینه ساز هدر رفتن منابع انسانی و مالی این رشته ورزشی کشور شده است.

وی افزود: ناکارآمدی مدیریتی سبب شده است در باشگاه ها فرایند بازیکن سازی صورت نگیرد و اندک استعدادهای فوتبالی از دل استعدادیابی و اردوهای تیم های ملی پایه (نونهالان، نوجوانان، جوانان و امید) کشف شوند.

به گفته او، «همین پول ناکافی موجود در چرخه فوتبال کشور، هزینه ناکارآمدی مدیران فوتبالی می شود».

در این پیوند، «حمید درخشان» سرمربی تیم پرسپولیس، بی ثباتی مدیران را عامل کلیدی ضعف مدیریت آنان برشمرده است که این معضل ریشه در ساختار کلان فوتبال کشور دارد.

درخشان هفته گذشته به خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: در فوتبال ما به ویژه در باشگاه ها، مدیران چندان به فکر تیم های پایه نیستند و فقط به تیم بزرگسالان توجه دارند.

به گفته او، بسیاری از مدیران به دلیل بی ثباتی جایگاه به دنبال نتیجه گیری زودهنگام هستند و کارنامه آنان در نخستین سال مورد سنجش و بررسی قرار می گیرد. از این رو، خطر همیشگی برکناری سبب می شود برنامه های بلندمدت و ساختاری فقط به صورت شعاری مورد توجه قرار گیرد.

سرمربی پرسپولیس افزود: در فوتبال ما بسیار کم پیش می آید مدیری فرصت یابد به طور زیرساختی فعالیت کند، اما همان نمونه های کم، نشان دهنده مزیت های مدیریت پایدار است، به این ترتیب می بینیم تیم هایی مانند فولاد خوزستان یا سپاهان اصفهان در قامت تیم های موفق بازیکن ساز ظاهر می شوند و در صحنه فوتبال باشگاهی روندی رو به رشد و کم فراز و نشیب را می پیمایند.

به گفته درخشان، ضعف مدیریت در فوتبال سبب می شود نظام ارزشیابی روشنی برای بررسی عملکردها وجود نداشته باشد، مدیران در گزینش مربیان و بازیکنان بیشتر احساساتی و غیر منطقی عمل کنند و گرفتار یک سری رقابت ها بر سر بکارگیری ستاره ها شوند.

درخشان تصریح کرد: ما زیرساخت های لازم برای رشد فوتبال را نداریم و برای ایجاد این زیرساخت ها اقدامی هم نمی کنیم. ما به بازیکنان چند صد میلیون تومان دستمزد می دهیم در حالی که وضعیت امکانات باشگاه ها بسیار اسفناک و در حد تیم های غیرحرفه ای است.

در این زمینه، انصاریان نیز با درخشان هم عقیده است و باور دارد بسیاری از استعدادهای فوتبال کشور از بین می روند و شمار کمی از آنها به واسطه دیده شدن اتفاقی می توانند در راه پیشرفت قرار می گیرند.

انصاریان در این باره گفت: من طرحی برای استعدادیابی نوجوانان فوتبالیست در تهران به فدراسیون فوتبال ارایه داده ام که مانند بسیاری از طرح های مشابه، مورد بی توجهی قرار گرفته است.

** جمع بندی

در بسیاری از کشورهای صاحب سبک در فوتبال، به این ورزش به چشم یک صنعت با بازده چشمگیر و کارکردهای چندگانه نگریسته می شود، این در حالی است که فوتبال کشور ما، دارای ساختاری هزینه ساز و کم بازده است.

باشگاه های کشورهای اروپایی چون هلند، انگلیس و آلمان هم مهد پرورش ستارگان دنیای فوتبال هستند و از این روند استعدادیابی درآمدزایی می کنند و هم در بالاترین جایگاه های فوتبال حرفه ای قرار دارند.

با توجه به پویایی فوتبال باشگاهی و پایه، تیم های ملی کشورهای صاحب سبک نیز در صحنه بین المللی به موفقیت های زیادی دست یافته اند.

این در حالی است که فوتبال پایه، باشگاهی و ملی کشور ما با توجه به زیرساخت های رشد نیافته و با وجود برخی موفقیت های انگشت شمار نتوانسته است کارنامه چندان قابل قبولی به دست آورد.

برخلاف رقبای آسیایی چون کره جنوبی که در دوره های گوناگون جام جهانی به صورت پی در پی حضور داشته و باشگاه های آن کشورها همواره از مدعیان قهرمانی لیگ قهرمانان آسیا بوده اند، فوتبال ایران در سال های گذشته بر محور کامیابی و رشد، روندی سینوسی را پیموده است.

کارشناسان از مهمترین دلایل نابسامانی فوتبال ایران به ضعف مدیریت اشاره می کنند که در سطح ملی و باشگاهی حتی به رشد نیافتگی زیرساخت های این ورزش پرهوادار انجامیده است.

به این ترتیب، بایسته ای چون اصلاح مدیریتی و تربیت مدیران کارآمد از مهمترین راهکارهایی است که این کارشناسان برای بسامان سازی وضعیت فوتبال بر آن تاکید دارند.



 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


  
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 حکم جلب ملی‌پوش پرسپولیس صادرشد  [ جمعه، 16 اسفند ماه، 1392 ] 697 مشاهده
 ریز قرارداد بازیکنان استقلال منتشرشد  [ يكشنبه، 31 فروردين ماه، 1393 ] 847 مشاهده
 صادقیان ۳ ماه محروم شد  [ يكشنبه، 19 مرداد ماه، 1393 ] 1220 مشاهده
 امروز /من‌/ها برای استقلال بازی کردند  [ شنبه، 9 شهريور ماه، 1392 ] 887 مشاهده
 برگزاری مسابقات تکواندو یادواره شهید حیاری  [ يكشنبه، 29 شهريور ماه، 1394 ] 1743 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب