امروز:  سه شنبه، 10 تير ماه، 1404
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 6020      ارسال شده در مورخه : يكشنبه، 13 مهر ماه، 1393 - 03:30   ._PRINT.  



تهران - ایران اُنا: جدای از اینکه سرانجام مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی ایران با کشورهای 1 + 5 چه می شود بر همگان ثابت شد که ایستادگی در برابر زیاده خواهیها همچنان شاخص خطّ مستقیم حرکت نظام جمهوری اسلامی ایران است تا همچنان انقلاب اسلامي ايران در سال 57 نقطه اميد مستضعفان جهان باقي ماند.



آنچه بدست آوردیم/ بررسی روند مذاکرات هسته ای

ایران اُنا منتشر کرد:

"آنچه بدست آوردیم"

ویژه نامه بررسی روند مذاکرات هسته ای در دولت تدبیر و امید

********************************************

گروه سیاسی ایران اُنا - امید کرد: فارغ از اینکه مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی ایران با کشورهای 1 + 5 چه فرجامی داشته باشد، ایران به موقیت های ارزشمند و چشم گیری دست یافته است.

چنانچه این مذاکرات به نتیجه برسد منجر به یک توافق جامع برد – برد برای هر دو طرف خواهد بود و اگر هم مذاکرات شکست بخورد، امریکا و کشورهای غربی و همچنین افراطیون به اصطلاح دلواپس داخلی را باید بازنده اصلی این صحنه دانست.

پس از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید با رای و خواست اکثریت مطلق مردم و انتخاب دکتر حسن روحانی بعنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران، رویکرد و هدف دولت، حل و فصل و بستن پرونده هسته ای با جدیت تمام بود.

حتی قبل از آغاز و از سر گرفتن مذاکرات هسته ای توسط دولت جدید در سال گذشته، فحوای کلام رئیس جمهور، وزیر امور خارجه و مذاکره کنندگان ارشد هسته ای این بود که دولت یک قدم هم از حقوق ملت ایران عقب نشینی نخواهد کرد و در عمل نیز تا به امروز این چنین بوده است.

مقام معظم رهبری نیز که همواره نقطه اتکای مردم و مسئولان نظام در رویدادهای داخلی و خارجی هستند از همان ابتدا با اعتماد و حمایت از تیم مذاکره کننده هسته ای کمترین دستاورد این مذاکرات را کسب تجربه ای جدید در حوزه دیپلماسی برای نظام اسلامی دانستند.

حمایت علنی رهبر فرزانه انقلاب از مذاکرات هسته ای که نشان از شنیدن صدای واحد در حاکمیت و دولت ایران در این خصوص داشت حامل این پیام برای کشورهای غربی بود که در سطوح بالای نظام اسلامی اراده سیاسی قوی برای حل پرونده هسته ای وجود دارد.

به هر حال مذاکرات جمهوری اسلامی ایران با 6 ابر قدرت جهانی در خصوص پرونده ای که از حالت فنی خارج و بُعدی کاملا سیاسی امنیتی پیدا کرده بود آغاز شد و در سومین دور از مذاکرات از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم در سوم آذر ماه سال 1392 پس از پنج روز گفت‌ و گو نهایتاً توافق حاصل شد.

طی سال‌های گذشته این نخستین بار بود که ایران و شش قدرت جهانی توانستند بر سر پرونده اتمی ایران به توافق برسند.

براساس این توافق ایران متعهد شد که غنی‌سازی بالاتر از 5 درصد را متوقف کند.

1 + 5 نیز برخی تحریم‌ها در زمینه‌ طلا و فلزات گرانبها، بخش خودروسازی ایران و صادرات پتروشمی ایران را به حالت تعلیق درآورد و بخشی از درآمدهای بلوکه شده ایران را آزاد کرد.

پس از دستیابی به این توافق همانگونه که رئیس جمهور نیز تاکید کرد، در این مذاکرات دنیا به این احساس رسید که تکریم ملت ایران پاسخ خواهد داد و تحریم نمی‌تواند کارساز باشد.

دستیابی به این توافق 3 دستاورد مهم برای جمهوری اسلامی ایران داشت؛ اولاً قدرت‌های بزرگ جهان به حق جمهوری اسلامی ایران در داشتن فناوری صلح آمیز هسته ای اذعان نمودند، ثانیاً  کسب حق غنی‌سازی ایران در خاک خود بود زیرا در متن توافقنامه به صراحت آمده است که ایران غنی‌سازی خود را انجام می‌دهد.

ثالثاً سومین دستاورد، ایجاد شکاف عمیق در سازمان تحریم های ظالمانه عیه ملت ایران با اجرای این توافق بود و با گذشت زمان نیز شکست تحریم ها بیشتر شد، تحریم‌هایی که به صورت فزاینده ادامه می‌یافت با شروع اجرای توافق متوقف شد.

در هر صورت پس از 10 سال یک توافق در این سطح ولو اولیه و برای 6 ماه بین ایران و گروه موسوم به کشورهای 1 + 5  حاصل شد.

موفقیت اولیه در مذاکرات هسته ای، در سایه اعتماد و بیانات مقام معظم رهبری، حمایت مردم و تلاش بی وقفه دولت، شخص رئیس جمهور و دیپلمات‌ها بود.

هرچند که برای نهایی شدن  توافق جامع هسته ای زمان زیادی باقی مانده بود اما موفقیت سال گذشته، کشور را از مخمصه بزرگی نجات داد.

بلافاصله پس از این توافق گروههای فشار در داخل کشور دست به کار شدند؛ طبق فرموده رهبر معظم انقلاب "هیچ کس نباید مجموعه مذاکره کنندگان ما را سازش کار بداند؛ اینها بچه های انقلابند... یک مأموریت سختی را بر عهده دارند و هیچکس نباید مأموری که مشغول کار است را تضعیف کند. ما از مسئولین دیپلماسی خودمان قرص و محکم حمایت می کنیم."؛ اما مخالفان دولت و به اصطلاح دلواپسان که به شدت مدعی ولایتمداری هستند علیه مذاکره کنندگانی که در مأموریت سخت دیپلماسی هستند، موضع گیری های غیر اخلاقی، غیرمنصفانه و ناجوانمردانه ای کردند!

هر چند در کشور فضای باز سیاسی وجود دارد و گروه و جریان های سیاسی مختلف حق بیان انتقادات و نظرات خود را دارند و یکی از اصول مسلم این است که این انتقادها باید منطقی و بر پایه اصول نقد سازنده باشد، اما متاسفانه مخالفان دولت با انتقادات غیر منطقی در جامعه قصد ایجاد چالش و تشنج آفرینی داشتند.

كار این عده به عنوان يك صداي جديد و حرف ناهماهنگ با مواضع رهبري بود، وقتي رهبر معظم انقلاب می فرمایند اصل مذاكرات هسته‌يي را قبول دارند و از مذاکره کنندگان محکم حمایت می کنند، چگونه عده ای به خود اجازه دادند در برابر جهت گیری ولی فقیه ایستادگی کنند؟!

ملت بصیر و فهیم ایران اسلامی که همواره با هوشیاری خود انقلاب را در برابر توطئه های رنگارنگ خارجی و داخلی محفوظ نگه داشته اند، این بار نیز با حفظ وحدت، یکپارچگی و حمایت کامل از دولت برآمده از نظر و رای خودشان اجازه کشیده شدن بحث های افراطیون به اصطلاح دلواپس به جامعه و التهاب آفرینی را ندادند.

چنانچه دلواپسی های مردم و جریان های سیاسی دلسوز انقلاب در هشت سال گذشته را فهرست کنیم، دلواپسی هایی که هر کدام در جای خود، اگر بیشتر از "توافق نامه ژنو" قابلیت دلواپسی نداشته باشند، قطعآ کمتر هم ندارد.

مردم و دلسوزان نظام سال ها دلواپس بودند. دلواپس" بگم بگم ها" دلواپس رانت خواری و رانت دهی، دلواپس تورم و گرانی، دلواپس مقام اول در فلاکت. خیلی چیزها داشتیم که دلواپس شان باشیم. سال ها بود که بایستی راه به راه شاهد همایش "ما دلواپسیم" می بودیم.....!

مجلس شورای اسلامی و مردم نسبت به اوضاع بین المللی آگاه هستند و اقدامات دلواپسان در راستای کارشکنی و فضاسازی برای منفی کردن افکار عمومی نسبت به اقدامات دولت سناریویی از پیش شکست خورده بود.

دولت تدبیر و امید تا به امروز در یک چارچوب مشخص مسائل سیاست خارجی را دنبال کرده و پیگیر آن است و تاکنون خطوط قرمزها را رعایت کرده و در آینده نیز رعایت خواهد کرد.

گواه این مسئله نیز سخنان چند روز پیش دکتر حسن روحانی است که تداوم فعالیت‌های صلح آمیزهسته‌ای، ادامه غنی‌سازی و لغو تحریم‌ها را شروط ایران برای هر نوع توافق هسته‌ای اعلام کرد و تاکید کرد که ایران تا جایی که لازم بوده، در مذاکرات انعطاف به خرج داده، اما در عین حال اگر احساس کند طرف مقابل به دنبال زیاده‌خواهی است یا توافق را سخت و بر سر راه آن ایجاد مشکل می‌کند، گزینه‌های متنوعی در اختیار خواهد داشت.

مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی ایران اکنون به مرحله حساس و نقطه نفس گیری رسیده است، و اگر اعضای 1+5 جدی باشند، در فرصت باقی مانده زمینه برای توافق نهایی وجود دارد.

در خاتمه باید گفت امروز جمهوری اسلامی ایران در حالی پشت میز مذاکرات نشسته است که یکی از با ثبات ترین و امن ترین کشورهای منطقه متشنج خاورمیانه است، از سوی دیگر ساختار تحریم ها درهم شکسته است و حُسن نیت ایران برای پایان دادن این مسئله برای تمام کشورها ثابت شده است، به بیان دیگر طبق گفته رئیس مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری امروز منطق ایران، منطق پذیرفتنی تری حتی در جامعه آمریکا است.

جدای از اینکه سرانجام مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی ایران با کشورهای 1 + 5 چه می شود بر همگان ثابت شد که ایستادگی در برابر زیاده خواهیها همچنان شاخص خطّ مستقیم حرکت نظام جمهوری اسلامی ایران است، تا همچنان انقلاب اسلامي ايران در سال 57 نقطه اميد مستضعفان جهان باقي ماند.

********************

در ویژه نامه "آنچه بدست آوردیم" به مرور و بررسی اجمالی و گذرای روند مذاکرات هسته ای در دولت تدبیر و امید پرداخته شد، قطعا این مذاکرات و مسائل پیرامون آن زوایای پنهان و آشکار زیادی دارد که برسی آن ها در قالب یک گزارش به دلیل طولانی بودن از حوصله نگارنده و خوانندگان محترم خارج بود.

انشاالله در مجالی دیگر بصورت تفصیلی و طی چند گزارش این مسئله را مورد بررسی قرار خواهیم داد.



 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


  
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 لحظه ای از ارزشهای انقلاب دست نخواهیم کشید  [ چهارشنبه، 20 بهمن ماه، 1395 ] 696 مشاهده
 بازخوانی مناظرۀ حسن روحانی و هاشم آقاجری  [ پنجشنبه، 9 آبان ماه، 1392 ] 948 مشاهده
 ناگفته‌هایی از دیدگاه‌های سیاسی ماندلا  [ شنبه، 16 آذر ماه، 1392 ] 904 مشاهده
 عامل افزایش شهدای ایرانی مدافع حرم  [ سه شنبه، 5 آبان ماه، 1394 ] 1410 مشاهده
 انتصاب رئیس ستاد کل نیروهای مسلح  [ سه شنبه، 8 تير ماه، 1395 ] 831 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب