امروز:  جمعه، 1 تير ماه، 1403
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 6029      ارسال شده در مورخه : دوشنبه، 14 مهر ماه، 1393 - 03:30   ._PRINT.  



تهران - ایران اُنا: آسیب های اجتماعی از هر نوعی که باشند به وسیله فرزندان جامعه ایجاد می شوند.مواردی عمدی و حساب شده  که می بایست با درایت و مطالعه ی عمیق یافت شوند.حرکت جامعه بدون در نظر گرفتن اسیب ها اشتباهی بزرگ در سالم سازی ان است.اسیب با ترمیم شود تا جامعه دچار چند دستگی نگردد.



آسیب های اجتماعی - مقدمه

ایران اُنا - استاد جعفر دیناروند: انسان موجودی اجتماعی است.زندگی کردن با جمع و در جمع از برنامه های حساب شده ی اوست.تفکر و تعقل نیروهایی هستند که در این تشکیل نقش دارند.به زبان ساده انسان چون می فهمد و درک می کند نمی تواند تنها زندگی کند.در این جمع شده منافعی دارد و ادامه ی نسل او را امکان پذیر می گرداند.

گذشت زمان این نیاز را وسیع تر کرده و نزدیک شده انسان ها به هم را باعث می گردد.اگر جامعه وجود نداشته باشد فردیت نیز دچار خطر می گردد.انسان محتاج به هم نوع است و برای رفع این نیاز به تعامل و تبادل می پردازد .با تشکیل جامعه است که پایه های نهاد ها نیز پی ریزی می شوند و علما و دانشمندان به مطالعه و پژوهش در این زمینه می پردازند.

اجتماع به خودی خود نه تشکیل می شود و نه از بین می رود.ضرورتی است که در ان سود و منفعتی وجود دارد.ادمی به دنبال رسیدن به خواسته هایخود از طریق اجتماع است.همکاری یکی از شیوه های رفع نیاز هاست و بدین طریق انسان ها تلاش می کنند تا با یکدیگر معاملاتی برای بقا داشته باشند.

تشکیل اجتماع تنها مقدمه ی گرد امدن انسان هاست.با اماده سازی ان ، نیازها نیز شکل های متعددی به خود می گیرند.نیاز به سلامت جسم باعث به وجود امدن بیمارستان می گردد.این نهاد بدون همکاری امکان توسعه ندارد.رفع نیاز به متخصص باعث به وجود امدن دانشگاه ها و مدارس عالی می شود و در نهایت نهادهای مورد نیاز روز به روز افزایش می یابند.

اسایش و بقا دو نکته ی مهم در اجتماعی شدن هستند.با گذشت زمان و پیچیدگی اوضاع و احوال انسانی، بعضی از نهاد ها موفقیت خود را از دست می دهند.اجتماعی که به وسیله ی انسان ایجاد شده است یکباره به وسیله ی همین انسان دچار مشکلات می گردد.مشکلاتی که تنها در یک بخش یا یک نوع از جامعه ایجاد نمی شود.مشکلاتی که ما ان ها را انسانی _ جهانی می نامیم.

"انسانی" از این بابت که نوع انسان ان ها را به وجود می اورد و او نیز باید حلشان نماید و "جهانی" از این بابت که مختص به یک گوشه از جهان نیست و شمول کلی می یابد.جامعه دچار مشکلات می گردد و "اسیب" می بیند.اسیب هایی که هیچگاه خواسته ی اولیه ی ادمی نبوده اما با گذشت زمان بر او تحمیل شده اند.

جامعه ای که انسان از روی قصد و مقصود ایجاد کرده است دچار نوعی عارضه می گردد.حرکت ان را با کندی مواجهه می کند و موانعی متعددی جلوی حرکت ان را می گیرند.اسیب های اجتماعی مهم ترین موانع در سالم سازی جامعه است.کسانی که برای حفظ جامعه ی انسانی تلاش می کنند اسیب ها را جدی می گیرند.

جدی بودن اسیب ها به معنای نگاه کردن نیست.شناخت انواع ، ریشه ها ی ایجادی ، راه حل های  ارائه شدنی، سالم سازی، مطالعات متعدد، پژوهش محوری، رابطه یابی ان ها با سایر نهاد های احتمالی از تلاش های جدیدی می باشند که با یافتن اسیب ها،انجام می گیرند.جامعه ای که از اسیب ها، ضربه خورد نمی تواند راحت به ادامه ی زندگی بپردازد.

آسیب های اجتماعی از هر نوعی که باشند به وسیله فرزندان جامعه ایجاد می شوند.مواردی عمدی و حساب شده  که می بایست با درایت و مطالعه ی عمیق یافت شوند.حرکت جامعه بدون در نظر گرفتن اسیب ها اشتباهی بزرگ در سالم سازی ان است.اسیب با ترمیم شود تا جامعه دچار چند دستگی نگردد.

اسیب ها موارد نا میمونی برای انسان ها هستند.به استمرار درست ان ضربه می زنند.حرکت طبیعی را دچار لغزش و تلاطم می کنند.رفاه و اسایش را سلب می نمایند و نا ارامی روحی و روانی را به ارمغان می اورند.باید نسبت به اسیب ها شناخت کافی داشت.افراد مسئول در اداره ی جامعه و نیز افراد موجود باید به طور وسیعی برای از بین بردن ان ها تلاش کنند.

جوامعی که دارای بیشترین اسیب ها هستند منابع فراوانی را از دست می دهند.ان ها مجبورند تا با انواع ان ها مقابله کنند که لازمه ی ان صرف وقت و منابع مادی خواهد بود.ریشه دواندن ان ها کار را برای مصلحان و نیز علما سخت تر می کند.دزدی در روز روشن و با اسلحه یکی از انواع این اسیب هاست.مردم مجبور می سوند تا با امید و ارزو ادامه ی حیات ندهند.زور گویی و فشارهای غیر انسانی،  از مردم موجوداتی منفعل می سازد که برنامه ای برای رفاه و اسایش نداشته باشند.

اهمیت این مطالعات در ان است که افراد جامعه بدانند که اسایش به راحتی به دست نمی اید و انسان های بیمارگونه ان را به هم می ریزند.جامعه باید برای سلامتی روان افراد خود نیز فکری اساسی نماید.بسیاری از اسیب های اجتماعی جنبه ی ارثی و یا غیر جسمانی دارند.اگر جامعه بخواهد با موفقیت طریق راه کند باید نسبت به ان ها مسئولیت پذیر باشد.

سعی ما در این است تا این مشکل را با مطرح کردن از زوایای مختلف مورد توجه ی خود قرار دهیم.تلاش می کنیم تا تصویر درستی برای شناخت ایجاد نماییم و از کسانی که به هر نوع در این بابت دارای تجربه و تخصص هستند انتظار داریم تا رفع اسیب ها را یکی از وظایف انسانی خود تلقی نمایند.

با همکاری انسان ها جوامع ایجاد می شوند و با همین دید به موفقیت می رسند و با نگرش های جمعی در جهت رفع موانع اقدام می کنند.تلاش های انسانی در جوامع انسانی امری طبیعی هستند و عدم ان کمااینکه در مواردی نیز مشاهده می شوند، امری تعجب برانگیز نماد می یابد.نمی توان به سرنوشت جامعه و افراد درون ان بی اعتنا بود.اسیب های اجتماعی جدی ترین خطر برای رفاه و اسایش انسان هاست.

*رئیس مرکز بررسی های اجتماعی ایران اُنا



 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


  
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 درد دل های تربیتی - بخش پنجم/ دلیل  [ دوشنبه، 31 شهريور ماه، 1393 ] 1339 مشاهده
 قلم شکسته - قسمت هشتم - نقد شکسته  [ شنبه، 13 مرداد ماه، 1397 ] 503 مشاهده
 سخنان استاد جعفر دیناروند - صد سخن اول  [ جمعه، 20 شهريور ماه، 1394 ] 1523 مشاهده
 زن و حقوق - قسمت اول  [ شنبه، 12 مهر ماه، 1393 ] 1422 مشاهده
 درد بی درمان - قسمت هفتم - کینه  [ شنبه، 19 فروردين ماه، 1396 ] 723 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب