امروز:  سه شنبه، 26 فروردين ماه، 1404
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 6124      ارسال شده در مورخه : دوشنبه، 21 مهر ماه، 1393 - 03:30   ._PRINT.  



تهران - ایران اُنا: شیوه های شناخت اسیب های اجتماعی یکی از ظریف ترین مباحث در این موضوع محسوب می شود.هر راهی را نباید درست و منطقی دانست.شیوه ها دارای ویژگی ها و مشخصات خاصی هستند.ان ها باید دارای استانداردهای علمی باشند و قدرت دفاع از خود را داشته باشند.



آسیب های اجتماعی - شیوه های شناخت

استاد جعفر دیناروند - رئیس مرکز بررسی های اجتماعی ایران اُنا: آسیب های اجتماعی رویدادهای ناخوشایندی برای جامعه محسوب می شوند.نیاز به شناخت دارند و باید ان ها را از سایر اعمال مثبت درون جامعه جدا ساخت.کسی مخالف با شناسایی ان ها نیست.از گوشه و کنار کشور اطلاعاتی صادر می شود و هر کسی از ظن خود به تفسیر و تحلیل ان ها می پردازد.اصل توجه مورد تایید همگان است اما نکته ی مهم در شیوه ی دست یابی به اطلاعات است که همیشه خاطر بسیاری از اهل علم را ازرده کرده است.

شناسایی اسیب ها مهم است اما هرگز به معنای بی گدار به اب زدن نیست.درست است که در تفاسیر ان ها را سد راه پیشرفت می دانند و انصافا هم درست است اما نکته ی مهم در این است که چه کسانی ان ها را معرفی می کنند.اگر از افراد هم بگذریم، سئوال اساسی این است که این شناخت از چه راه یا شیوه هایی به دست امده اند؟ایا مورد اعتماد هستند؟ ایا می توان ان ها را به نوعی قبول داشت و منبع خوبی برای ادامه ی کار دانست؟

شیوه های شناخت اسیب های اجتماعی یکی از ظریف ترین مباحث در این موضوع محسوب می شود.هر راهی را نباید درست و منطقی دانست.شیوه ها دارای ویژگی ها و مشخصات خاصی هستند.ان ها باید دارای استانداردهای علمی باشند و قدرت دفاع از خود را داشته باشند.اسیب شناس نیز باید با تکیه بر منطق و استدلالات صحیح ، بر درست بودن ان ها مهر تایید بزند.

شیوه های شناخت اسیب های اجتماعی متعدد و فراوانند.انتخاب نوع ان ها تابع ماهیت اسیب ها می شود.البته دست اول بودن و یا غیر مستقیم بودن ان ها هم بر گزینش شیوه ها موثر است.میزان توان اسیب شناس هم در این مورد مداخله گر است.قدرت نفوذ فرد، تفکر بالا، تعقل سنجیده، میزان تخصص، تعهد،شجاعت، صبر، اینده نگری، ژرف اندیشی، وسیع نگری و درایت او در گزینش انواع شیوه ها موثر خواهد بود.

بنابراین سه مورد فرد اسیب شناس، ماهیت اسیب و نوع منبع در گزینش شیوه ها تاثیر گذار می باشد.شاید بهتر است این نکته را مورد تایید قرار دهم که شناختی که حاصل می شود نشان دهنده ی نوع کوشش ها هم باشد.شناخت های سرابی، رفع مسئولیت نمودن، با احتیاط،گذرا و  روبنایی تنها نشان دهنده ی  یک وظیفه ی اداری و در نهایت نتایج غیر ملموسی است.

شیوه های شناخت باید انعکاسی از  درایت، شجاعت، فکر، عقل، تدبیر،تخصص، علم، منطق، علت یابی، ریشه بینی، عمق نگری، وسیعت بینی و درست اندیشی باشند.کار اسیب شناسی مهم تر از رفع مسئولیت و تنها بیان ان هاست.راه اصلی برای مشکل گشایی است.باید در جامعه شناختی ایجاد شود که به رفع ان ها بیانجامد.گوشه نشستن و انتقاد کردن بدون شناخت و دست به کار شدن کار اهل علم و مسئولیت نیست.

شیوه های شناخت اسیب ها هیچ گاه محدود به وضعیت امروز هم نمی شوند.اهل علم باید خود شیوه هایی را کشف کنند و از راه های موجود تنها برای راهنمایی و حرکت اولیه استفاده نمایند.حتی پیشنهاد اختراع روش ها را هم نباید از نظر  دور داشت.این انتظار به این دلیل است که در شناخت اسیب های اجتماعی کسانی می بایست وارد شوند که اهلش باشند.

اهل رفع مسائل و حل مشکلات اجتماع با تخصص و درایتی که از ان ها انتظار می رود،شیوه ها،  راه های یافتنی اسیب ها هستند.تنها وسیله اند اما مهم تر از ان رهبری این روش هاست که باید مد نظر قرار گیرد.شیوه ها را باید به کار گرفت.تعدد ان ها را میسر ساخت.از هر کدام در جایگاه خود استفاده نمود و به اصل تفاوت های درون اسیب ها نیز توجه داشت.اگر چنین نشود، امیدواری به رفع اسیب ها تنها به صورت ارزو باقی خواهد ماند.

ما قصد تحمیل روش های خاص را نداریم اما برای معرفی ان ها به موارد زیر اشاره می نماییم.

الف:روش مشاهده، یکی از بهترین روش های برای اسیب شناس محسوب می شود.در این روش تقسیر دیگران از رویداد ها بر شخیص اسیب شناس تاثیر گذار نخواهد بود.او هم نوع اسیب را می بیند و هم علت ها و شدت عمل را مشاهده می نماید.

ب:روش مصاحبه، روشی است که با درایت اسیب شناس در ارتباط است.او با ایجاد اعتماد از اسیب ساز می خواهد تا واقعیات را بیان دارد.بدیهی است که این روش به تخصص لازم ارتباطی نیاز مبرم دارد.بسیاری از گفتار ها ممکن است غیر مستقیم باشند.

ج:روش تعامل،نزدیکی با افراد اسیب ساز و نفوذ در ان ها از راه تعامل و همکاری و نیز جلب اعتماد ان ها برای کشف واقعیت ها نیز دارای سختی های خاصی است اما اسیب شناس می تواند با نزدیکی به فرد دریایی از ناگفته ها را کشف نماید و به دیگران منعکس کند.

د: روش کتابخانه ای، مطالعات اسیب شناسان در رابطه ی با کتب نگارش شده و نیز نتایج پژو هش هایی که دیگران خصوصا دانشجویان و دانشگاهیان انجام داده اند،علاوه بر افزایش شناخت خود باعث باز گشایی روش های تازه ای نیز خواهد شد.

ذ:روش پژوهش، یکی از علمی ترین روش ها در اسیب شناسی، انجام پروژه های تحقیقاتی در این زمینه است.اسیب شناسی که خود دارای تخصص کافی است می تواند با بیان فرضیه های علمی نسبت به ازمودن ان ها اقدام نماید.بدیهی است که نتایج تحقیقات علمی از اعتبار فزاینده ای برخوردار است.

ر:روش گزارش نویسی، روش خبرنگاری که بر اساس انواع روش ها اقدام به انتشار مطالب در قالب گزارش می نماید،حاوی نکات مهمی در شناخت اسیب هاست.گرچه ممکن است بعضی از گزارشات به طور مستقیم به این امر نپردازند و مثلا در باره ی کمبود دارو گزارش می نویسند اما اسیب شناس از همین گزارش به علت های مختلف اگاه می شود.

ز:روش پرسشگری، راه رسیدن به پاسخ ها، بدون شک پرسیدن است.پرسشگری نوعی روش علمی است که متمرکز بر موضوعات خاصی است.اسیب شناس با توجه به هدف خود در سئوال از افراد اسیب ساز و یا مسئول ، به دنبال جواب هایی است که منجر به ریشه یابی اسیب ها می شود.

البته باید تاکید نمایم که در معرفی این روش ها دو سمت شناخت مد نظر هستند، یکی شناختی که اسیب شناس به دنبال ان است و دوم شناختی که قصد دارد در افراد چامعه ایجاد نماید.بنابراین در روش ها می توان هم گرفتن ها را مد نظر داشت و هم دادن ها را مورد تاکید قرار داد.



 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


آسیب های اجتماعی   
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 به جای کوپن، پول بدهید!  [ چهارشنبه، 15 اسفند ماه، 1397 ] 415 مشاهده
 ۱۸ خوراکی که نباید در یخچال نگهداری شوند  [ چهارشنبه، 11 بهمن ماه، 1396 ] 490 مشاهده
 آیا آنژیو مانع سکته می شود؟  [ سه شنبه، 19 بهمن ماه، 1395 ] 462 مشاهده
 نتایج آزمون استخدامی امشب اعلام می ‌شود  [ يكشنبه، 19 ارديبهشت ماه، 1395 ] 662 مشاهده
 رفع تنگنا‌های معیشتی مطالبه برحق مردم است  [ دوشنبه، 18 دي ماه، 1396 ] 508 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب