تهران - ایران اُنا: امروز ثابت شده بار اول بیماریها، متوجه بيماريهاي غیرواگیر است و مرگ ناشی از آنها بسیار بالا و زودرس است. مانند بیماریهای قلبی، دیابت و سرطان که به شیوه زندگی و سبک تغذیه مربوط میشود. |
مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید
راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش
چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد
نماینده شوش: هدف اصلی تروریستها صحن مجلس بود
اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش
هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش
جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش
بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش
تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش
جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان
چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ
نگاهی به جاذبههای گردشگری شهرستان شوش
اداره آموزش و پرورش شوش در احتضار
دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش
ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی
انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش
شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی
نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2
معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش
دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد
تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش
نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1
اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش
وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش
گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ
دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم
اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش
ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش
نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش
اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس
ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود
توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه
وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز
بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز
تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش
آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش
کد خبر: 6171
ارسال شده در مورخه : شنبه، 26 مهر ماه، 1393 -
03:30
![]()
![]() *دکتر رسول دیناروند فراهم کردن امکان دسترسی کافی به غذای سالم جزو وظایف دولت ها و از ارکان توسعه است.در سياستهاي كلان كشور از جمله ماده 32 قانون برنامه پنجم توسعه به فعاليت شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي و در بند "د" به وظيفه وزارت بهداشت بهمنظور تهيه فهرست مواد و فرآوردههاي غذايي سالم و ايمن و سبد غذايي مطلوب براي گروههاي سني مختلف اشاره شده است. تاكيد اسناد بالادستي بر امنيت غذايي نیز بهعنوان هدف توسعه هزاره سوم حاكي از آن است كه امنيت غذايي قبل از آنكه محصول توسعه باشد خود عامل توسعه قلمداد ميشود. از سویی دیگر، در سیاست های کلی سلامت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری ، وزارت بهداشت به عنوان متولی تامین سلامت و امنیت غذایی معرفی شده، همچنين، مسئله امنیت غذایی مردم نیز یکی از دغدغه های مهم دولت یازدهم به شمار می رود. از اين منظر توجه و برنامهريزي برروي امنیت غذا، تکلیفی قانونی و حقی همگانی تلقي ميشود که اجرای گامی دیگر از طرح تحول نظام سلامت كشور، آن را محقق نمود تا با آموزش و اطلاع رسانی در حوزه محصولات پرخطر غذایی به عنوان یکی از اهداف مهم این طرح، كشور بتواند با داشتن نيروي انساني سالم ، گذر آرامي به سوي توسعه همهجانبه و پايدار را تجربه کند. در این راستا، دستورالعمل ضوابط برچسب گذاری مواد غذایی و آشامیدنی رونمایی شد. براساس این دستورالعمل، نشانگرهایی با استفاده از رنگ های قرمز (منع مصرف براي گروههاي خاص)، نارنجی (محدودیت در مصرف)، و سبز (عدم محدودیت در مصرف) برای مواد غذایی ثبت خواهد شد. برچسب گذاری مواد غذایی به عنوان ابزاری مهم جهت اطلاع رسانی به مصرف کنندگان و سازمان های ناظر اهمیت ویژه ای دارد و مهم ترین وسیله تبادل اطلاعات بین تولید کننده، فروشنده و مصرف کننده است.دستورالعمل ضوابط برچسب گذاری مواد غذایی و آشامیدنی الزامات شفاف در مورد اطلاعاتی که باید به مصرف کننده داده شود و چگونگی نمایش آنها را برای صنايع غذايي، فراهم می کند. صرف نظر از اطلاعات روتینی که در گذشته بر تولیدات ثبت می شد، باید الزامات و توصیه های بهداشتی، اظهارات توصیفی چون: ارگانیک، غنی شده یا دستکاری ژنتیکی بودن،اظهارات اخطاری، اطلاعات تغذیه ای و در نهایت نشانگرهایی شامل مقدار کالری، چربی کل، چربی ترانس، نمک(کلرید سدیم) و قند را با رنگ های متمایز به عنوان حق مسلم مصرف کننده و عملیاتی نمودن گامی دیگر از طرح تحول سلامت ،بر روی فرآورده های غذایی ثبت نمایند. امروز ثابت شده بار اول بیماریها، متوجه بيماريهاي غیرواگیر است و مرگ ناشی از آنها بسیار بالا و زودرس است. مانند بیماریهای قلبی، دیابت و سرطان که به شیوه زندگی و سبک تغذیه مربوط میشود. تحقیقات نشان داده، اگر کشورها تنها حوزه غذا را اصلاح کنند، میتوانند 10 سال به عمر مردمشان اضافه کنند که این امر با هیچ اقدام دارویی و درمانی میسر نمی شود. سخن آخر اینکه، حوزه امنیت غذایی بهعنوان مقولهای چند وجهی مانند بسیاری دیگر از حوزه ها تنها با تلاش یک سویه وزارت بهداشت به سرانجام نمی رسد. تعاملات بین بخشی و پرهیز از موازی کاری ها در این حوزه، به همه متولیان امر، هماهنگی لازم را گوشزد ميكند. تجربه ثابت کرده است که فقدان هماهنگي ميتواند فرآيند توسعه را به تاخیر انداخته و طولاني تر کند که این امر آثار غيرقابل پيشبيني و منفي براي همگان را رقم می زند. بنابراین باید دست به دست هم دهیم و گام به گام این طرح نوپا را همراهی کنیم، چرا که افق های روشنی در انتظارمان است. *رئیس سازمان غذا و دارو
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):
مرتبط باموضوع : خط قرمز ما اسلام و قانون اساسی است [ سه شنبه، 12 آبان ماه، 1394 ] 1072 مشاهده
امروز همه قومیت ها برادر و در کنار یکدیگرند [ دوشنبه، 18 آبان ماه، 1394 ] 11034 مشاهده
دردسر مجرم اینترنتی برای زن ساده لوح [ شنبه، 17 مهر ماه، 1395 ] 595 مشاهده
احتمال وقوع سیل در 10 استان کشور [ دوشنبه، 25 بهمن ماه، 1395 ] 551 مشاهده
ضرورت بازشناسی عید غدیر [ پنجشنبه، 9 مهر ماه، 1394 ] 1182 مشاهده
|
امتیاز دهی به مطلب
|