امروز:  سه شنبه، 29 خرداد ماه، 1403
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 6219      ارسال شده در مورخه : سه شنبه، 29 مهر ماه، 1393 - 03:30   ._PRINT.  



تهران - ایران اُنا: موفقیت آسیب شناس در تلاش های خود بسته به تحقق اهدافی است که در ابتدای کار برای او ترسیم می شوند.بدیهی است که شناخت بیشتر آسیب ها و به دنبال ان یافتن علل و ریشه ها،  نوعی موفقیت در تلاش ها محسوب گردد و در غیر این صورت علی رغم طولانی بودن، عدم توفیق را به همراه خواهد داشت.



آسیب های اجتماعی - اهداف شناخت

استاد جعفر دیناروند - رئیس مرکز بررسی های اجتماعی ایران اُنا: پرداختن به هر موضوعی برای نویسنده و خواننده دارای منظور و مقصودی است.یاد دهنده و یاد گیرنده نیز می دانند که برای چه چیزی این عمل را انجام می دهند.داشتن منظور و مقصود کار بررسی موفقیت و عدم ان را هم معین می کند.بنابراین کسانی که عمدا دست به اقداماتی می زنند دارای هدف یا اهدافی معین هستند.خواه این اهداف خیرخواهانه و خواه غیر خیرخواهانه باشند.

آسیب های اجتماعی خواه از نظر شناخت و یا هر نظر دیگری که انجام گیرند، فعالیت محسوب می شوند.تلاش هایی حساب شده و از روی قصد و عمد که با وجود سختی کار باز هم ادامه می یابند.وسعت جامعه و تعدد و تفاوت های ان ها مانعی برای این کوشش محسوب نمی شوند.آسیب شناس یا جامعه شناس و جرم شناس که هر یک به شکلی به موضوع می نگرند برای کارهای خود اهدافی دارند و تلاش ان ها برای رسیدن به ان منظور هاست.

روند آسیب شناسی با ترسیم اهداف به کوشش ها جهت  می دهد.با برنامه ریزی ها قبل از عمل به طور جدی معیارهای موفقیت را هم تعیین می نماید.شناخت معنا می یابد و نقطه ی رسیدن به ان را مشخص می کند.ترسیم اهداف در شناخت آسیب های اجتماعی یکی از بنیانی ترین کارها در این نوع فعالیت محسوب می گردد.

بنابراین به طور مشخص آسیب شناسی دارای اهداف معینی است.تلاشی است که بدون معنا صورت نمی گیرد.آسیب شناس به دنبال دست یافتن به نقاطی است که از قبل ذهن او را مشغول کرده است.او به دنبال کسب موفقیتی است که رسیدن به اهداف ان را رقم می زند.اهدافی که اگر از لذت های تحقیقاتی شخصی ان گذر کنیم، دارای جنبه های انسانی است.

فعالیتی آسیب شناس دارای انواع هدف هاست.به هیچ وجه محدود به یک نوع نمی شود.همین تعدد مقصود باعث سلسله مراتب هم می شوند.اهدافی که کلی و یا جرئی می باشند.تلاش هایی که باعث شناسایی زیان ها و ضررهای وارد بر انسان و جامعه انسانی می گردند و به نوعی خطرات را به دلسوزان گوشزد می نمایند.همین اندازه کافی است تا مصلحین از موانع موجود اگاه شوند و برای رفع ان ها اقدام نمایند.

اهداف آسیب شناسی را در دو نکته می توان ترسیم نمود.اول شناخت آسیب، بدین معنا که تلاش افراد و محققین برای این است که نقاط حادثه ساز در جامعه را به دیگران معرفی نمایند و بگویند که چنین مواردی برای ادامه ی حرکت طبیعی خطرناکند و مردم از وجود ان ها اگاه گردند و مسئولین نسبت به ان ها شناخت پیدا کنند.معرفی ان ها اصل چنین تلاش هایی است.

دومین هدف کلی ان است که در این فرایند آسیب شناس و یا هر محققی به دنبال علت یابی است.او می کوشد تا ببیند که روابط علت و معلولی در کجاست.چرا مردم دست به چنین اقداماتی می زنند.اساس و بنیان آسیب ها کدامند.بر این اساس تنها به معرفی قانع نیستند بلکه می خواهند بدانند که علت انجام و تولید ان ها چیست.این هدف به ظاهر کوچک در درون خود اهداف دیگری را جای می دهد.

آسیب شناسی به عنوان یک فعالیت حساب شده و از روی فکر و دقت می تواند اهداف متعددی را دنبال نماید.بدیهی است که تعدد این اهداف تابع نوع جوامع نیز می شوند.حساس بودن مردم یک کشور یا منطقه، خواستاری ان ها از روند پیشرفت، انتظارات بالا یا پایین ان ها، میزان فهم و درک، روابط ان ها با دیگران، فرهنگ حاکم بر رفتارهای ان ها و سایر موارد نزدیک از جمله ی این نکات هستند.

آسیب شناسی را می توان در دو نکته ی مهم تفسیر نمود و بدیهی است که اهداف ان نیز در همین دو نکته معین می شوند.نکته ی اول شناسایی آسیب هاست.لذا هدف یک اسیب شناس این است که ببیند انواع ان ها کدامند.تعدد ان ها به چه میزانی است.معرفی ویژگی های ان ها چیست.برای مردم توضیح دهند که چرا این ها را آسیب می نامیم.خطرات ان ها برای جامعه ی پشری به چه اندازه است.

به طور مثال او ممکن است رفتارهایی را آسیب معرفی نماید که مردم کاملا از ان غافل باشند.اعمالی را توضیح دهد که مردم به ان ها به شکل مثبتی می نگرند.شناسایی کوشش هایی که علاوه بر منفی بودن دارای علائم مخرب بیشتری است.شتاسایی خود را به ان میزان ترفیع می دهد تا مردم یک جامعه ان را جدی تلقی کنند.
بنابراین در فعالیت اصلی خود اقدام به معرفی می نماید.شناخت هدف اولیه ی این آسیب شناس است.او انچه را خود شناخته به دیگران معرفی می نماید.تعاریف متعدد از یک آسیب را ارائه می کند تا مردم کشورش به طور کامل موفق به تشخیص شوند.شناسایی آسیب برای او یک قدم اساسی است لذا هدف اول "معرفی" است.این همان نکته ای است که "سلسله مراتب اهداف" نامیده می گردد.

نکته ی دومی که هدف معرفی می شود و باید بعد از شناسایی باشد،"ریشه یابی" است.در این فعالیت آسیب شناس به دنبال ان است تا ببیند چرا بعضی از افراد دست به چنین کارهای نا درستی می زنند.علل متعددی که می توان برای بروز ان ها ترسیم کرد کدامند؟ در این فراینداو به دنبال ان است تا علت ها را بر اساس معلول ها در یابد.مثلا بدان که اسمان ابری نشانی از شروع باران است.ریشه ی آسیب ها را شناختن و به دنبال ان معرفی کردن بسیار مشکل تر از شناسایی است.

در این فعالیت عمق نگری یکی از ویژگی های آسیب شناس محسوب می گردد.او دارای تفکری شگرف است که از طریق شیوه های علمی تلاش می کند تا اساس این رفتارها را دریابد.این تلاش تنها یک شناخت معمولی نیست بلکه راهی برای از بین بردن نیز محسوب می گردد.کوششی است برای نشان دادن ریشه ی درد هاست.به زبان ساده در این هدف که بسیار طولانی و حساس هم می باشد، اسیب شناس می خواهد به مصلحین اجتماعی راه ریشه کنی را معرفی نماید.

موفقیت آسیب شناس در تلاش های خود بسته به تحقق اهدافی است که در ابتدای کار برای او ترسیم می شوند.بدیهی است که شناخت بیشتر آسیب ها و به دنبال ان یافتن علل و ریشه ها،  نوعی موفقیت در تلاش ها محسوب گردد و در غیر این صورت علی رغم طولانی بودن، عدم توفیق را به همراه خواهد داشت.دست یابی به اهداف راه را برای  اصلاح جامعه باز نگه می دارد.



 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


آسیب های اجتماعی اهداف شناخت جعفر دیناروند   
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 آسیب های اجتماعی - تفاوت ها  [ سه شنبه، 6 آبان ماه، 1393 ] 1745 مشاهده
 قدرشناسی عامل همبستگی اجتماعی  [ شنبه، 30 فروردين ماه، 1393 ] 3678 مشاهده
 تربیت در عاشورا: زندگی نامه ی یزید بن معاویه  [ دوشنبه، 22 دي ماه، 1393 ] 2932 مشاهده
 انقلاب اسلامی ایران -9- هدف شناسی انقلاب  [ چهارشنبه، 14 بهمن ماه، 1394 ] 1561 مشاهده
 خشونت های منجر به قتل در اجتماع  [ شنبه، 6 دي ماه، 1393 ] 2187 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب