امروز:  شنبه، 3 آذر ماه، 1403
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 6246      ارسال شده در مورخه : شنبه، 3 آبان ماه، 1393 - 03:30   ._PRINT.  



تهران - ایران اُنا: واقعیت امر این است که واقعه ی عاشورا از نظرهای بسیاری تنهاست و هیچ شباهتی با انواع جنگ ها ندارد.این رویداد نه برای قدرت طلبی و ایجاد نوعی سلطنت و نه برای از بین بردن نوع انسان ایجاد گردید.از نظر تعداد افراد دخیل در آن نیز هیچ شباهتی در تاریخ یافت نمی شود و از دیدگاه اثرات طولانی آن نیزتاثیرات منفی به فراموشی سپرده می گردد.



تربیت در عاشورا - ضرورت و اهمیت موضوع

استاد جعفر دیناروند - رئیس مرکز بررسی های اجتماعی ایران اُنا: دنیای امروز دارای مشکلات و چالش های فراوانی است.بسیاری از آن ها ساخته و پرداخته ی خود انسان هستند.جدای از مشکلات طبیعی مانند انواع زلزله یا آتشفان و نیز سیل،جامعه به وسیله آدمی دارای موانع بسیاری در توسعه و رشد می گردد.

نمونه هایی از این موانع را می توان در جنگ افروزی های ساختگی برای فروش اسلحه ها دانست.کشورهایی که از طریق ساخت انواع جنگ افزارهای جنگی درآمد زایی می کنند برای رسیدن به مقصود خود راهی جز این نمی بینند.

گرچه در این میان نوع انسان تلف می شود و مشکلات آدمی از این نیز افزون تر می گردد اما سازندگان این مسائل توجهی به اثرات نمی کنند و تنها خودخواهی و قدرت طلبی را اصل و اساس رفتارهای خود قرار می دهند.ضرورت ریشه یابی تصنعات برای رشد و توسعه ،لازم و ضروری می آید و بسیاری از دانشمندان و اندیشمندان متعهد برای یافتن راه حل های زیر بنایی تلاش می کنند.

بنابراین ریشه یابی مسائل انسانی مد نظر قرار می گیرد و اساس این نوع نگرش ها نیز به موضوع انسان شناسی و نیز پی بردن به جوهره ی اصلی آن متمرکز می گردد.رشد انسانی اساس کار را تشکیل می ذهد و این واقعیت که انسان می تواند انسانیت خود را باز یابد و یا به سمت و سوی حیوانیت حرکت نماید را برای جامعه ی امروز بلکه آینده نیز ضروری می شمارد.

اهمیت موضوع انسان شناسی و نیز پی بردن به بنیان آدمی تا بدانجا پیش می رود که فلاسفه ی بزرگ و نیز تربیت دانان ،انسان را متوجه ی این حقیقت می کنند که برای ریشه یابی مشکلات می بایست نگاهی عمیق به انسانیت و ادمیت آدمی نمود.آدمی اگر از مسیر آدمیت خود منحرف شود دست به هر کاری می زند و آنگاه است که نوع خود را فراموش می کند.

تربیت وسیله ای برای شناخت استعدادهای آدمی و شکوفا نمودن آن است.این روند که مطمئنا امری عمدی و از روی قصد و هدف می باشد، به دنبال میوه دادن جوهره ی آدمی است که اگر حاصل شودنتیجه ای جز آرامش و آسایش و صلح و دوستی و درک متقابل آدمی از یکدیگر ندارد و در نتیجه انسان به شکل انسانی در کنار همدیگر زندگی می کنند و اثری از جنگ و خونریزی و به کار بردن اسلحه یافت نمی گردد.

در روند تربیت دوایر بسیاری تاثیر گذارند و اهمیت این موضوع از آنجا ناشی می شود که این دوایر در پی رشد و شکوفایی آدمی به کار روند.گاه این دوایر که عوامل نیز نامیده می شوند مورد فراموشی قرار می گیرند و اندیشمندان بزرگ آن ها را کشف می نمایند.

عاشورا به عنوان یک واقعه ی تاریخی تنها ممکن است از این نظر نگریسته شود و در کنار رویدادهایی مانند انواع جنگ های جهانی و یا جنگ های استقلال طلبانه ی ملت ها در نظر گرفته شود.بعضی نیز به کوچکی و یا بزرگی جغرافیایی رویدادها می نگرند و عاشورا را جنگی محدود در منطقه ای حصر شده در نظر می گیرند و البته به تاثیر و تاثر آن نیز نمی پردازند.

واقعیت امر این است که واقعه ی عاشورا از نظرهای بسیاری تنهاست و هیچ شباهتی با انواع جنگ ها ندارد.این رویداد نه برای قدرت طلبی و ایجاد نوعی سلطنت و نه برای از بین بردن نوع انسان ایجاد گردید.از نظر تعداد افراد دخیل در آن نیز هیچ شباهتی در تاریخ یافت نمی شود و از دیدگاه اثرات طولانی آن نیزتاثیرات منفی به فراموشی سپرده می گردد.

اهمیت موضوع تربیت در این رویداد چه در زمان ایجاد و قیام و چه بعد از آن بدانجاست که متخصصین تربیت آن را مسیری اسان ساز و کم خرج برای تغییرات درونی آدمی و شکوفایی جوهره ی انسانی می دانند.تضادها در ان فراوان و انسان سازی به عمق باورنکردنی موجود است.تضاد کشتن و قتل با زنده نگه داشتن و زنده ماندن ابدی کاملا واضح و مبرا می گردد.

روند تربیت در کل واقعه با سرعت حرکت می کند و ضرورت دارد تا متخصصین انواع آن را دریابند و مورد مطالعه ی عمیق قرار داده و بکوشند تا از آن الگویی مناسب برای آیندگان بسازند.اهمیت آن در وجود یک جنگ نیست بلکه در تغیر و تحولاتی است که در طول تاریخ برای بسیاری از مردم ایجاد نموده است.این تحولات نه تنها در جهان تشیع یا اسلام که در ادیان دیگر و انسان های غیر نیز ایجاد شده است.شاید گفتار گاندی رهبر هند در مورد امام حسین (ع)تنها یکی از این موارد باشد.

اهمیت تربیت در عاشورا را باید در طول تاریخ دیگران قبل از ما درک می کردند و اجازه نمی دادند تا تنها از آن به عنوان یک رویداد عقیدتی یاد کنند.واقعه ی عاشورا رویدادی انسان ساز برای تمامی نسل ها و نوع انسان بوده و هست.شکوفایی استعدادهای انسانی در زمان این واقعه مانند نهی ظلم و مبارزه ی با آن حتی با از بین رفتن و کشته شدن، بازگشت آدمی به انسانیت خویش است.الگویی اینچنین برای نسل ها ضروری و دارای اهمیت ویژه است.

باید در این باره با دقت و ظرافت تحقیق و تفحص نمود.این قضیه بسیار اهمیت دارد زیرا باعث به دست آمدن نتایجی می شود که در رشد و شکوفایی انسانیت بسیاری از انسان ها تاثیر گذار است.تغییراتی که در کلاس های درس دانشگاه و افسانه های قدیمی و نیز وطن پرستی بدست نمی آیند در این رویداد به وضوح و با راهی کوتاه و سریع تر یافت  می شوند.

عاشورا میدان انسان سازی و انسان دوستی است.بسیاری از نمادهای انسانیت در آن شکوفا شده و رهبری این قیان اولین دارنه ی آن ویژگی ها بوده است.مطالعه ی ظریف این واقعه و رابطه ی آن با آدمیت برای بسیار پنهان مانده است و افراد عام و معمولی تنها به رنگی از این واقعه توجه می کنند و این در حالی است که اساس و ریشه ی این واقعه در تغییر، تحول و تکامل نوع آدمی است تا بدانجا که هم در زمان وقوع و هم بعد از آن نشانه های آن یافت شده اند.

اهمیت تربیت در عاشورا در احساس تاثیر آن بر زمانه است و ضرورت آن بدین شکل که اگر فراموش شود و یا مورد بی اعتنایی نوع آدمی قرار گیرد زیان و ضرر آن متوجه ی کل انسان می گردد.همان هایی که ما دلایل جنگ، ستیزه، درگیری، قتل، تجاوز، بی عدالتی، ظلم و انواع ستم ها می نامیم.توجه به عاشورا زنده نگه داشتن انسانیت آدمی و بازگشت و احیای جوهره ی آدمی است.



 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


تربیت در عاشورا عاشورا   
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 نظریات تربیتی دیناروند/8-دوره بعد از جوانی  [ دوشنبه، 22 تير ماه، 1394 ] 1390 مشاهده
 انقلاب اسلامی ایران -4- ریشه شناسی انقلاب  [ چهارشنبه، 7 بهمن ماه، 1394 ] 1177 مشاهده
 جامعه ی انسانی -4- زندگی انسانی  [ شنبه، 22 خرداد ماه، 1395 ] 659 مشاهده
 درد دل های تربیتی - 29 - نماد فارغ التحصیل  [ پنجشنبه، 25 دي ماه، 1393 ] 3841 مشاهده
 نظریه پردازی - قسمت هفتم - اهداف  [ يكشنبه، 9 فروردين ماه، 1394 ] 1920 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب