امروز:  شنبه، 3 آذر ماه، 1403
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 6260      ارسال شده در مورخه : دوشنبه، 5 آبان ماه، 1393 - 03:30   ._PRINT.  



تهران - ایران اُنا: در واقعه ی عاشورا نیز این نکته مورد غفلت بسیاری از تحلیل گران، حتی دینداران قرار گرفته است.ان ها تنها به چگونگی حادثه می پردازند و از این باب که به وجود آورندگان آن ها در دو سوی کارزار دارای چه پیشینه ی تربیتی بوده اند را فراموش کرده اند.



تربیت در عاشورا - رابطه تاریخ با تربیت

استاد جعفر دیناروند - رئیس مرکز بررسی های اجتماعی ایران اُنا: تاریخ در هر برهه ای از زمان به دلایل متفاوتی روی داده و خواهد داد.گاه دلایلی مانند قدرت طلبی و روحیه ی امپراتوری در شخص یا مجموعه ای از اشخاص باعث به وجود آمدن وقایع می گردند و گاه اشخاص مثبت و مصلح این تاریخ را می سازند.بنابراین تاریخ هم دارای رویدادهای میمونی مانند انواع اختراعات و نوآوری هاست و هم رویدادهای تلخی مانند انواع حمله ها و آتش زدن کتابخانه های کشورهای متمدن زمانه است.

بدیهی است که میان رویدادهای تاریخی و موضوعات مختلف رابطه یافت می شود.مسائلی مانند اقتصاد و کشور گشایی در بسیاری از موارد عامل و باعث ایجاد رقابت های جنگی میان ملت ها شده است و به همین دلیل اقتصاد با رویدادها رابطه ی نزدیکی داشته است.

این نکته در بررسی های تاریخی مهم و حیاتی است اما به نظر نمی رسد که چندان مورد توجه قرار گرفته باشد.علت این موضوع را باید در ادامه ی ظلم های آدمی به همنوعان خود در طول تاریخ و تکرار مکرر آن ها یافت.اگر روابط میان موضوعات و تاریخ کشف می شدند چه بسا موانعی در جلوگیری از موارد مشابه نیز می گردیدند.

جنگ های ویرانگر قدیم و جدید تفاوتی با یکدیگر نداشته اند و تنها اختلاف در شیوه ی جنگ افروزی هاست.اسلحه های ساده ی تبدیل به مدرن شده اند ولی استعمار گری و ظلم و ستم همچنان به شکل اولیه ی خود باقی مانده اند.یافتن رابطه ی میان وقایع خاص و موضوعات ایجادی یکی از کوشش های لازم برای کاهش ستم ها و حتی از بین بردن ان ها در آینده خواهد بود.

در واقعه ی عاشورا نیز روابط بسیاری می توان یافت.بررسی زمانه نشان دهنده ی وجود دو قشر مشخص در این واقعه بوده است.از یک طرف افرادی که طرفدار و موافق با حکومت بودند و لذا در برابر مخالفین ایستادند و حتی با کشتن آن ها نیز از کینه و دشمنی دست بر نداشتند و از طرف دیگر افرادی که حاضر به تایید حکومت نبودند و شجاعت و صبوری را در درگیری با آن ها دیدند و زیر بار ستم آن ها نرفتند.

واقعه ی عاشورا را از این نظر باید استثنا دانست زیرا در جنگ ها و درگیری ها و حتی مخالفت های علنی، تعداد فراوان افراد تشویقی بر ایجاد است.به زبان ساده در دنیای متفاوت دیروز و امروز هر گاه طرف های درگیر متوجه ی قلیلی افراد خود می شدند سکوت انتخاب کرده و منتظر فرصت های مناسبی می گشتند.این مورد در عاشورا نفوذ نداشت و آنچه مهم تلقی می گشت مسئله ی حق و باطل بود.

در رویداد تاریخی عاشورا مطالعه ی افراد درون هر دو جبهه نشان دهنده ی حقایق بسیار مهمی است.نوع انسان در ایجاد و ادامه ی آن نقش اساسی داشته و دلایل دفاع از قیام و مخالفت با آن نیز مختلف بوده اند.افعالی که در قبل و حین این قیام روی داده اند، رشد و تعالی را به وضوح منعکس نموده اند.به همین دلیل است که در این واقعه رشد انسانیت در برابر حیوانیت به طور مشخص روی داده اند.

کسانی در دو طرف این اقلاب قرار داشته اند که دارای رفتارهای متفاوت انسانی و حیوانی بوده اند که در بعضی از موارد حتی دون تر از نوع حیوان نیز متصور گردیده اند.در برابر مخالفین با انقلاب افرادی بودند که با رفتارهای خود و انتخاب شیوه های رفتاری اوج انسانیت را به نمایش گذاشته اند.

موضوع رشد انسانی و رسیدن به قله ی انسانیت در برابر رشد حیوانی و بروز صفات وحشی گری، جهت مطالعه را به سوی رابطه میان تربیت و عاشورا هدایت می کند.بنابراین ضمن تایید وجود موضوعات متفاوتی در رابطه ی با عاشورا می توان این ارتباط را در تربیت مهم تر دانست.به زبان ساده میان این واقعه و ابعاد مختلف تربیت در افراد رابطه ی تنگاتنگی وجود دارد.

در موارد دیگری از تاریخ مانند انواع جنگ های صدر اسلام،این رابطه نمایان بوده است.از یک طرف رفتاری از روی آگاهی و هوشیاری و دعوت مردم به دین خدا و از طرف دیگر خودخواهی، ظلم و ستم و چپاول اموال مردم، نشان دهنده انواع ویژگی ها بوده است.

مواردی که نشان دهنده ی رابطه ی تاریخ با تربیت باشد در تمامی حوادث تلخ نمایان تر است.به طور مثال حمله ی مغول به ایران و رفتارهایی که آن ها با اهل علم و نمادهای فرهنگی نمودند دقیقا نشان از عدم رشدی دارد که در جامعه ی وحشی آن زمان مغول یافت شده است.

در حمله اسکندر مقدونی به ایران و کشتار وسیعی که به راه انداخت را نه تنها باید در تربیت او یافت بلکه دست گذاشتن روی نکته ی مهمی مانند ازدواج سرداران او با دختران ایرانی برای از بین بردن فرهنگ ایرانی و غلبه ی فرهنگ غرب نیز همین معنا را تایید می کند.

چگونگی تربیت افراد موثر در ایجاد حوادث تاریخی مانند هیتلر و بررسی زندگی خانوادگی آن ها نکات مهمی را برای خوانندگان آشکار می کند که نشان دهنده ی تاثیر فرزند پروری بر رفتارهای ایجادی آن هاست.بدون شک این رابطه محکم ترین عامل در به وجود آمدن رویدادهای تاریخی است.

در مواردی مانند اکتشافات و یا اختراعات که آن ها هم رویداد تاریخی محسوب می شوند و عاملین چنین وقایعی که باعث تغییر و تحول فراوان در دنیای خاص خود شدند، تربیت افراد عامل نشان دهنده ی تاثیر آن بر چگونگی تفکر و تعقل آن ها و نیز خدمت به همنوعان و نوع انسان بوده است.

این نکته که باید میان تاریخ و تربیت رابطه یافت را بسیاری در سبد فراموشی خود قرار داده اند و به اعتقاد ما همین غفلت از این رابطه باعث تکرار حوادث تلخ تاریخی  در مقاطع دیگر شده است.به طور مثال کشتار مغول ها در ایران با حمله ی اتمی آمریکا به ژاپن تفاوتی ندارد.

در واقعه ی عاشورا نیز این نکته مورد غفلت بسیاری از تحلیل گران، حتی دینداران قرار گرفته است.ان ها تنها به چگونگی حادثه می پردازند و از این باب که به وجود آورندگان آن ها در دو سوی کارزار دارای چه پیشینه ی تربیتی بوده اند را فراموش کرده اند.

حوادث تاریخی به وسیله ی انسان و از روی عمد و غرض و با انواع هدف های خوب و بد ایجاد شده اند و در آینده نیز خواهند شد.آدمی در رفتار خود تابع نوع تربیت و رشد خود می گردد و بر این اساس باید پذیرفت که مبنای درست یا غلط بودن یک حادثه یا رویداد ،تربیت و چگونگی رشد افراد در طول زمان است.

تربیت درست افراد منجر به ایجاد رویدادهای میمون برای انسان ها می گردد که به طور مثال حرکت ادیسون در دفاع از مادر و قدرشناسی او از وی برای خدمت که نشان دهنده ی ارزش تربیتی رفتار اوست و اینکه او خود را بدهکار مادری می داند که او را تربیت کرده است، در نهایت اختراع برق را ایجاد می کند که تا ابد برای انسان های همنوع مایه ی آرامش و آسایش می گردد.



 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


تربیت در عاشورا عاشورا   
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 باید واقعیت‌ها را دید و پذیرفت  [ پنجشنبه، 3 مرداد ماه، 1392 ] 1110 مشاهده
 جزییات پرداخت وام ۲ میلیاردی به جوانان  [ شنبه، 7 دي ماه، 1398 ] 532 مشاهده
 فداکاری معلم ایلامی  [ چهارشنبه، 25 دي ماه، 1392 ] 1463 مشاهده
 عیدنیمه شعبان عید نگاه به آینده است  [ يكشنبه، 2 خرداد ماه، 1395 ] 707 مشاهده
 وحشت بزرگ بشر کنونی گرسنگی است  [ سه شنبه، 16 خرداد ماه، 1396 ] 830 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب