کد خبر:
6292
ارسال شده در مورخه :
جمعه، 9 آبان ماه، 1393 -
03:30
شوش - ایران اُنا: ارزیابان یونسکو درحالی برای بررسی شهر باستانی شوش پس از عاشورا و تاسوعا به این شهر باستانی میآیند که پیشتر نگرانیهایی درخصوص برگزاری برخی برنامهها و آیینهای مذهبی در شوش وجود داشت. با این وجود مدیر کل استان خوزستان اعلام کرد که تعزیه شوش مشکلی برای حضور ارزیابان ایجاد نمیکند.
|
به گزارش ایران آنلاین(اُنا)، مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان تاکید کرد که شوش کاملا آماده میزبانی از ارزیابان یونسکو است.
بالاخره پس از مدت ها کش و قوس دررابطه ثبت حریم و عرصه باستانی شهر شوش ارزیابان یونسکو در ایام محرم و پس از عاشورا و تاسوعا به شوش سفر می کنند.
«افشین حیدری»در پاسخ به پرسش درباره حضور ارزیابان یونسکو درست پس از عاشورا، با وجود اجرای شبیهخوانی در میدان تعزیه که در مجاورت میراث تاریخی قرار دارد، گفت:«تعزیه شوش ثبت ملی شده است و میدان تعزیه در شوش بیش از صدسال قدمت دارد و آغاز آن تقریبا مصادف است با اوایل شکلگیری شوش جدید و خود یک میراث فرهنگی معنوی است. علاوه بر آن محوطه تاریخی شوش به همت پایگاه میراث فرهنگی شوش و همکاری نهادها و انجمنهای مردمنهاد این شهرستان و همچنین استان خوزستان به مرحلهای از آمادگی رسیده است که تبعات حضور جمعیت عزادار و تماشاگران تعزیه چیزی از آن نخواهد کاست».
حیدری ادامه داد:«البته برای پاکسازی میدان تعزیه از روز عاشورا تا حضور ارزیابان فرصت کمی وجود دارد که با برنامهریزیهای صورتگرفته برای بازگرداندن آن به حالت مطلوب کافی است
مدیر کل میراث فرهنگی خوزستان تاکید کرد:« دررابطه با تعزیه شوش به عنوان یک ارزش فرهنگی برنامههای مهمی از قبیل ایجاد موزه زنده، جمعآوری و تصحیح و انتشار نسخههای خطی تعزیه، تولید مستند، کارآمد کردن اندوخته فرهنگی پیشکسوتان تعزیه وجود دارد».
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان درباره هزینهها و اقدامات انجام گرفته به منظور آمادهسازی محوطه تاریخی شوش برای ثبت در فهرست میراث جهانی گفت:«در طول یکسال نیم تا دوسال گذشته میلیاردها تومان به منظور آمادهسازی این محوطه در فهرست میراث جهانی هزینه شده است و البته مساعدت بینظیر استاندار خوزستان، معاونان و مشاور اجرایی او، امامجمعه شوش و فرماندار و شهردار این شهر و همه مدیریتهای استانی و شهرستانی، در بخش مشکلات فرابخشی و اقدامات مدیریتی بسیار گرهگشا بود».
او ادامه داد: هدف ما در شوش به عنوان یکی از اضلاع مثلث میراث جهانی چغازنبیل-شوشتر- شوش در شمال خوزستان، به ثبت جهانی ختم نمیشود و میخواهیم شوش را به یک پژوهشگاه جهانی برای رفتوآمد پژوهشگران و نخبگان رشتههای مرتبط تبدیل شود.
امانت داري و اخلاق مداري
استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع مجاز است.
|
شوش تعزیه ارزیابان یونسکو ایران اُنا